abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 16 juli 2014 @ 11:03:15 #1
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_142355022
Ik zit te denken om een Big Green Egg aan te schaffen. Ik ben overtuigd door te proeven; op een Big Green Egg member-day waren alle hapjes fantastisch lekker. Echter; de prijs van een Big Green Egg houdt mij toch een beetje tegen. Die is namelijk fors.

Nu zijn er blijkbaar ook alternatieven; de Black Bastard (999 euro met wielen / zijplaten), maar ook de Patton Kamado Grill van 499 met alles erop en eraan.

Ik was op zoek naar reviews op internet van de laatste, maar kan die niet vinden. Iemand ervaringen met een Patton Kamado versus ene Big Green Egg? Ik heb het idee dat de Big Green Egg ook vooral een naam is en dat goe dgemarket wordt. Ergo: de prijs is (te) hoog. Maar het verschil tussen circa 1.250 voor een Big Green Egg en een Patton voor 499 vind ik ook wel weer flink.

Any ideas?
pi_142356180
Wat is het voordeel van deze bbq's boven een gewone kogel bbq van bijvoorbeeld Weber?
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  woensdag 16 juli 2014 @ 12:20:54 #3
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_142357054
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 11:51 schreef DroogDok het volgende:
Wat is het voordeel van deze bbq's boven een gewone kogel bbq van bijvoorbeeld Weber?
perfect voor slow roasting
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_142357483
BGE _O_
-XOXO-
pi_142360683
Het is ook of je ermee om kan gaan ;)

En het geduld voor low en slow hebt.
  woensdag 16 juli 2014 @ 14:04:52 #7
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_142360757
Ik zou gewoon een Weber One-Touch halen eerst. Met goede briketten (al dan niet van kokos) kan je al een heel eind komen. Dan geef je een klap minder uit en kan je al een hoop ontdekken

http://www.barbequespecia(...)premium-57-cm/30787/

En als je daar niet meer mee toe kan, dan kan je eens kijken naar een BGE
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 16 juli 2014 @ 15:10:21 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142362985
Sinds ik op gas ben overgestapt wil ik niets anders meer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 15:16:51 #9
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_142363253
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds ik op gas ben overgestapt wil ik niets anders meer
Ik moest er nooit wat van hebben, maar heb er laatst 1 gebruikt en het is toch wel verdomde makkelijk. Als mijn Weber 47cm af is, dan wil ik zoiets: http://www.barbequeshop.n(...)i-da-vinci-nero.html
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 16 juli 2014 @ 15:21:25 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142363456
quote:
11s.gif Op woensdag 16 juli 2014 15:16 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik moest er nooit wat van hebben, maar heb er laatst 1 gebruikt en het is toch wel verdomde makkelijk. Als mijn Weber 47cm af is, dan wil ik zoiets: http://www.barbequeshop.n(...)i-da-vinci-nero.html
Al dat gedoe met kolen is leuk als je er een avontuurtje van wilt maken, maar wij grillen in de zomer meermaals per week, in de winter wat minder, je zet hem aan, en een paar minuten later is hij heet.
ideaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 15:23:54 #11
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_142363553
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Al dat gedoe met kolen is leuk als je er een avontuurtje van wilt maken, maar wij grillen in de zomer meermaals per week, in de winter wat minder, je zet hem aan, en een paar minuten later is hij heet.
ideaal
Daarom. Nu elke keer dat ding schoonmaken enzo, is best wel kut
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 16 juli 2014 @ 15:24:44 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142363589
quote:
11s.gif Op woensdag 16 juli 2014 15:23 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Daarom. Nu elke keer dat ding schoonmaken enzo, is best wel kut
Gas is makkelijk schoonmaken, je zet hem vol aan en verhit tot 350 graden, alles wordt witte as
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142476958
Green egg is marketing. De truc is de keramische voering van de grill.

Natuurlijk kan het zijn dat de green egg met wat beter is ontworpen mbt luchtstromingen, deksels etc. Maar het kamado basisprincipe is waar het echt om draait.

Lage temperatuur, heel constant om perfect te garen .

Je begrijpt dat in de prijs ook de usermeeting een alle reclame zit...
Whatever...
  zaterdag 19 juli 2014 @ 21:56:36 #14
6496 psv
kampioen 2001/2002
pi_142493431
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Al dat gedoe met kolen is leuk als je er een avontuurtje van wilt maken, maar wij grillen in de zomer meermaals per week, in de winter wat minder, je zet hem aan, en een paar minuten later is hij heet.
ideaal
BBQ zonder houtskool is geen BBQ, ken je net zo goed pan op het gas zetten...
"fuk a duk""
  zaterdag 19 juli 2014 @ 22:01:43 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142493610
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 21:56 schreef psv het volgende:

[..]

BBQ zonder houtskool is geen BBQ, ken je net zo goed pan op het gas zetten...
Ik weet inmiddels beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 juli 2014 @ 22:59:39 #16
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142495860
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 21:56 schreef psv het volgende:

[..]

BBQ zonder houtskool is geen BBQ, ken je net zo goed pan op het gas zetten...
Dit dus.. er gaat wat mij betreft niets boven houtskool.
En inderdaad, anders kan je ook gewoon een grillpan gebruiken.

Ik vind het zelf ook lekker om gerechten wat te roken, met hout of met vuurkruiden, dat kan op een gasBBQ ook niet.
Met een kolenbrander heb ik binnen 10-15 minuten gloeiendhete kolen dus je kan vrij snel beginnen.
Wat schoonmaken betreft: rooster onder de warme kraan houden en wat schrobben met een staalborstel en 't is schoon.
Zo heel schoon hoeft het wat mij betreft ook niet, als die hete kolen eronder liggen dan overleven bacteriën toch niet.

Als het voor veel man is dan is gas weer wel aan te raden.
Elk jaar organiseren we met het woonbestuur een grote BBQ voor de bewoners hier (300man komen er dan meestal), vroeger huurden we gewoon gasBBQ's van een slager.
Vorig jaar hebben we echter een zooi goedkope kopenBBQ's bij de Blokker gekocht maar het nadeel daarvan was dat de temepratuur van de BBQ's niet constant was en dat alle BBQ's de hele avond lang constant bijgevuld moesten worden met kolen (gelukkig had ik een kolenstarter)

Maar hier thuis steek ik liever de BBQ aan dan dat ik een grillpan pak (vind ik persoonlijk vergelijkbaar met gasbbq)
pi_142514940
Ik ben ook voorstander van kolen /houtskool.

Maar een goede gasbarbecue kan ook prima zijn. Zeker als er van die stenen in liggen voor goede verdeling. Het lekkerst is toch met mooie houtskool en eventueel wat rooksnippers bij bepaalde gerechten. Deksel erop en smaak ontwikkelen.
Whatever...
  zondag 20 juli 2014 @ 16:23:40 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142516407
Als ik rook kan ik er gewoon wat beuken, eiken of wijnrank bij leggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142519396
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 21:56 schreef psv het volgende:

[..]

BBQ zonder houtskool is geen BBQ, ken je net zo goed pan op het gas zetten...
Een belangrijk voordeel van barbecuen is natuurlijk dat je de extra warmte buiten houdt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_142519777
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 17:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een belangrijk voordeel van barbecuen is natuurlijk dat je de extra warmte buiten houdt.
Maar BBQ op gas mist een groot deel van de charme.

Tevens het argument dat je moet klooien met kolen is tegenwoordig onzin, hier een Weber one-touch premium 57cm en als ik voor twee man de BBQ aangooi dan gewoon één zak easy start briketten erin en klaar.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  zondag 20 juli 2014 @ 18:07:09 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142520232
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 17:46 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een belangrijk voordeel van barbecuen is natuurlijk dat je de extra warmte buiten houdt.
Dat is ook een reden voor een buitenkeuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 juli 2014 @ 18:07:39 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142520256
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 17:55 schreef hottentot het volgende:

[..]

Maar BBQ op gas mist een groot deel van de charme.
Heb vaak de indruk dat bbq "mannenkoken" is voor mannen die normaal niet koken. Dat moet Tim Tooltime Taylor stoer zijn, Rha Rha Rha, met een binford 6000 met 24 miljoen BTU, kolen, rook, vuur, mamoet en halve varkens erop
Voor mij is het gewoon een manier om een steak of karbonade, sate of ribs lekker klaar te maken.
Jarenlang met kolen lopen kutten, tot ik op een vakantie een goede gasgrill had, nooit meer omgekeken, ding gekocht en zomers eten we meermaals per week van de grill.

quote:
Tevens het argument dat je moet klooien met kolen is tegenwoordig onzin, hier een Weber one-touch premium 57cm en als ik voor twee man de BBQ aangooi dan gewoon één zak easy start briketten erin en klaar.
En hoe vaak doe je dat in de week?

[ Bericht 14% gewijzigd door Pietverdriet op 20-07-2014 18:13:54 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142520496
quote:
1s.gif Op zondag 20 juli 2014 18:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb vaak de indruk dat bbq "mannenkoken" is, dat moet Tim Tooltime Taylor stoer zijn, Rha Rha Rha, met een binford 6000 met 24 miljoen BTU, kolen, rook, vuur.
Voor mij is het gewoon een manier om een steak of karbonade, sate of ribs lekker klaar te maken.
Jarenlang met kolen lopen kutten, tot ik op een vakantie een goede gasgrill had, nooit meer omgekeken, ding gekocht en zomers eten we meermaals per week van de grill.

[..]

En hoe vaak doe je dat in de week?
Gemiddeld 1x per week op dit moment, ben onlangs gescheiden. Daarvoor bij mooi weer soms wel 5x in de week, lap vlees of stuk vis, salade erbij of groente ernaast.

Ik weet dat het niet de goedkoopste briketten zijn, maar damn wat zijn ze gemakkelijk.

Verder gaat het mij ook voornamelijk om de charme, een gasgrill krijgt het vlees ook zeer lekker klaar.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_142524207
quote:
1s.gif Op zondag 20 juli 2014 18:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb vaak de indruk dat bbq "mannenkoken" is voor mannen die normaal niet koken. Dat moet Tim Tooltime Taylor stoer zijn, Rha Rha Rha, met een binford 6000 met 24 miljoen BTU, kolen, rook, vuur, mamoet en halve varkens erop
Zeker bij grotere gezelschappen zie je dat de mannen allemaal samendrommen rond de bbq en de vrouwen worden verjaagd en dan maar de salade gaan doen. Maar dan krijg je dus een aantal processen tegelijk die elk apart al desastreus kunnen zijn: Er moet mannelijkheid getoond worden en dan zijn dingen als zoveel mogelijk vlees stoer, en dat moet je nog blij zijn dat er niet een paar tussenzitten die scherp kunnen eten als de maatstaf van mannelijkheid zien. Dan moeten ze natuurlijk ook doen alsof het allemaal een makkie voor hen is, waardoor het veel te lang duurt voordat het vlees is aangebrand doch niet gaar is. En ze moeten allemaal hun zegje doen en hun bijdrage hebben natuurlijk, en dat is vergelijkbaar met het lot van een patient die meerdere behandelend artsen tegelijk heeft.

De salades zijn meestal wel lekker.

quote:
Voor mij is het gewoon een manier om een steak of karbonade, sate of ribs lekker klaar te maken.
Jarenlang met kolen lopen kutten, tot ik op een vakantie een goede gasgrill had, nooit meer omgekeken, ding gekocht en zomers eten we meermaals per week van de grill.
Voegen de kolen niks toe aan de smaak dan? Ik mag zelf wel graag vis op de barbecue doen, maar ik heb toch het idee dat het anders is dan uit de grillpan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 20 juli 2014 @ 19:49:54 #25
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_142524409
Een gasbbq met lavasteen oid kan ook gewoon lekker zijn hoor
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')