abonnement Unibet Coolblue
pi_145786511
SQ, praktisch volgens het boekje. Heerlijk O+
pi_145786628
Klinkt als een aardig relaxte be alling SQ! Veel geluk met jullie kleintje O+
pi_145786835
Wat weer mooie bijzondere verhalen!
O+
Lees ze pas sinds ik zelf bevallen ben en elk verhaal geeft wel slikmomenten.
pi_145787703
SQ wat klinkt dat als een fantastische bevalling. O+
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 21:37:58 #180
149959 SQ
snelle trees
pi_145794118
Thanks voor de lieve reacties O+ ik mag inderdaad in mijn handjes knijpen met de bevalling die ik heb gehad. Des te meer respect voor vrouwen die lange helse bevallingen overleven _O_ ik wist ook nooit zo goed wat ik moest voelen bij verhalen van anderen tot ik het zelf meemaakte. Zo bijzonder! O+
disclaimer
pi_145794364
SQ, mooi verhaal! Jullie meisje O+ O+
pi_146198056
Een gedeeltelijke crosspost uit "als de bevalling onverhoopt anders verloopt". Daar schrijf ik meer over de periode ná de bevalling, waar ik nog echt wel wat van te verwerken heb. Hier vooral het verhaal van de bevalling.

quote:
Ivm de diagnose zwangerschapsdiabetes mocht ik niet veel verder dan 40 weken doorlopen. Bij de controle met 40 weken precies had ik 2 cm ontsluiting, en besloten we twee dagen later al de inleiding te plannen (ik had inmiddels dacht ik wel vrede met de inleiding, en de 2 cm ontsluiting gaven goede hoop).

Op vrijdag meldde ik me in het ziekenhuis met nog steeds 2 cm ontsluiting en konden direct de vliezen gebroken worden. Ik werd nog eens flink gestript, en aangesloten na een half uur op de syntocine. Er gebeurde eerst niet veel, wat lichte krampen en harde buiken. Het infuus wordt snel opgehoogd door een zuster die bijzonder vrolijk meldde dat het allemaal nog niets voorstelde en nog veel erger zou worden :')

Op een gegeven moment ga ik op mijn zij liggen (want pijnlijk stuitje) en neemt de pijn in mijn buik snel toe. Ik moet echt puffen. De tokograaf laat nauwelijks activiteit zien en ik ga dus maar rechtop zitten omdat ik vermoed dat mijn buikvet een goede registratie op de zij blokkeert. Er wordt nog steeds elke 20 minuten opgehoogd, en de weeen zien er zittend stevig uit. De meter wordt herijkt want dat kan niet kloppen, en weer een dosis opgehoogd. Ik weet niet wanneer het precies gebeurt, maar ik krijg een interne weeenregistratie (draadje) en een draadje op t hoofd van de baby (en nog een ophoging van t infuus naar 10 eenheden/6.0 ml per uur) en beland in een weeenstorm. Twaalf weeen per kwartier, zonder dat ze echt afnemen tussendoor. Ik kan het niet meer bijbenen of wegpuffen en lig te rillen en te jammeren in bed. Ik probeer te staan en te hangen maar ik tril te hard op mijn benen. Ook mijn vriend kan me nog nauwelijks helpen of bereiken.

Na ongeveer een uur die vele heftige weeen word ik getoucheerd, 3 cm ontsluiting, maar 1 cm erbij... :'( ik jammer dat ik een epiduraal wil. De vk en verplk zijn het er roerend mee eens en binnen een half uur is het geregeld. De pomp met syntocine gaat meteen uit, zodat ik tijdens het zetten alleen mijn eigen weeen hoef weg te puffen (die zijn ook nog best stevig maar met een echte pauze ertussen van een minuut of wat). Ik denk dat ze daarna eerst vergeten om de pomp weer aan te zetten, want dat duurt even, en ondertussen zien we dat mijn eigen weeen afnemen. De pomp wordt heel langzaam opgehoogd, veel langzamer dan eerder die dag, terwijl ik nu relaxed aan een goed werkende epiduraal hang. Uiteindelijk komt de pomp nu niet hoger dan 3,6 ml/uur...Als de epiduraal nét zit heb ik ineens 5 cm ontsluiting, misschien op die eigen weeen?

De weeen nemen niet echt toe lijkt het, vooral niet regelmatig, en waar de hartslag van baby eerst heel regelmatig was begint deze te dippen en pieken. Het is inmiddels 5 uur later, en de ontsluting wordt nog steeds op 5 cm gemeten.... Ik word zelf nu erg zenuwachtig. Er wordt wat bloed bij de baby afgenomen, dat is gelukkig allemaal nog goed, ondanks de dipjes in de hartslag. Er wordt overlegd met de gynaecoloog van dienst over wat er moet gebeuren.

De gyn staat binnen 5 minuten op de kamer, ze vinden het genoeg geweest zo, en willen de baby halen met een keizersnede. Ik stem snel toe, ik maak me zorgen, haal die baby maar snel!

In no time lig ik klaar op de operatietafel, rillend en bevend van de spanning. De anesthesisten maken grapjes met me, en ineens heb ik een baby. De epiduraal lijkt minder goed te werken aan de rehcterkant van mijn buik dus ik word als ik aangeef pijn te hebben nog flink bijgespoten en ook nog remifentanil toegediend per infuus, het plafond draait, en het doet nog steeds pijn. Vervelend getrek hoort er een beetje bij, maar de rechterkant van mijn baarmoeder en buik geven soms scherpe pijn. Mijn baby is er, huilt nog niet, ik heb hem 1 seconde gezien, en ik heb pijn terwijl ze me hechten en alles op zijn plek leggen, ik maak me enorm zorgen.

Gelukkig hoor ik een klein huiltje, en een paar minuten (seconden?) later nog eentje, en dan een goeie huil. Mijn vriend komt er aan met de baby en de anesthesist legt hem op mij. Wat is hij mooi! en wakker! Ik vraag wel tien keer of alles goed is, en nog steeds ril ik en heb ik pijn, maar ik focus me op de baby.

In de verkoeverkamer wordt de baby (vrij hardhandig) bij me aangelegd, en zuigt me mijn eerste tepelkloof :') maar dat kan me niks schelen. hij poept over me heen, kan me ook niks schelen.Ik heb een baby, en nu is alles voor altijd anders. Ik vind het O+ en :'( tegelijk
Kwak
  zaterdag 1 november 2014 @ 22:14:00 #183
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_146198601
Pittige bevalling Kwak. Mooi beschreven en knap jongetje heb je O+
pi_146198722
Kwak, 1 grote herkenning van begin tot eind.
Idd mooi beschreven en ik hoop dat je je binnenkort op alle fronten beter voelt :*!
Je hebt een prachtige zoon trouwens! O+
pi_146198842
Kwak je verhaal klinkt wel behoorlijk heftig allemaal en vooral zo ontzettend anders dan je had gehoopt. :* Je hebt wel een ontzettend mooi mannetje. O+
pi_146198934
Kwak, wat een bizar verloop van de ontsluiting! Ik vraag me af of het bij minder snelle ophoging van het infuus anders zou zijn gegaan.. Het klinkt wel eng, die dipjes in de hartslag, de niet goed werkende epidiraal tijdens de keizersnede en het wachten op een goed teken van M... Ik kan me voorstellen dat het even moet bezinken allemaal :*.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_146211990
Dat was wel een behoorlijke achtbaan, kwak! Ik vind het super dat je met bv goed hebt volgehouden, ondanks slechte begeleiding en tegenstrijdige adviezen. Petje af. Hoop dat het allemaal een plekje krijgt, en geef het de tijd, geef jezelf ook de tijd. :* .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 3 november 2014 @ 14:01:48 #188
149959 SQ
snelle trees
pi_146252355
Heftige bevalling kwak! En wat ontzettend klote dat het uiteindelijk toch zo is gelopen. Gelukkig is het resultaat prachtig!
disclaimer
pi_146253156
Dankjewel allemaal. En ja, dat lieve manneke is waar het nu om gaat O+
Kwak
pi_146258084
Klinkt zo heftig kwak! :* Ook het stuk uit het andere topic, ik kan me heel goed voorstellen dat het eventjes duurt voor je zoiets een plekje kunt geven! Je hebt er inderdaad wel een heel mooi mannetje aan over gehouden, en ik vind jullie naam echt O+
pi_146571113
De geboorte van E.mma en S.ophie

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_146571958
O+ klinkt als een goede bevalling waar ze zover mogelijk rekening hebben gehouden met je wensen. Geniet van je meisjes O+
pi_146572188
Dankje O+

Ik vond het ook echt een fijne bevalling. Jammer van het uur ertussen waar ik behoorlijk onzeker werd maargoed alles is goed verlopen en de meiden doen het ook goed. Ik ben gelukkig zo :)
pi_146572254
Mooie, fijne tweelingbevalling idd Zoë! Wat heerlijk dat je meiden nu bij je zijn na een prettige bevalling O+
pi_146573136
Mooi om alle verhalen te lezen O+
Geboren om voor altijd lief te hebben... O+ Roan & Senna O+
pi_146573220
Zoe mooi maar wel heftig ook. En wat goed dat er in ieder geval door de gyn gekeken werd naar wat je vooraf vroeg/zei.
pi_146573398
Mooi beschreven Zoe O+

blijft toch een beetje dubbel om over ander tweelingbevallingen te lezen
pi_146573464
Mooi, Zoe! Ik vind het zo knap, zo'n tweelingbevalling.

Wel jammer dat je vk een paar keer niet goed uitlegde wat ze ging doen! En dat er meer aandacht was voor het schoonmaken van de vloer dan voor jou. :') . Het is volgens mij fijn als je in een nabespreking bepaalde punten nog kunt vragen en ook wat feedback kunt geven?
Geniet van je mooie meisjes. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_146573825
Zoë het klinkt als een hele mooie bevalling. Het doet me echt weer een beetje denken aan mijn eigen tweelingbevalling. Vooral het stukje duwen op je buik tussen de twee meisjes door en het feit dat je je realiseert dat er na die eerste snel nog eentje moet komen. Je hebt het maar mooi allemaal even gedaan! O+ Geniet lekker van je meisjes.
pi_146760379
Voor zo'n snelle bevalling is mijn verhaal toch vrij lang... :+.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')