abonnement Unibet Coolblue
pi_141638407
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 08:39 schreef indaha het volgende:
Dit staat in de volkskrant vanmorgen, dat als je bij dat uitkijkpunt komt ( is dat Mirador dan ?) het niet duidelijk aangegeven staat dat je dezelfde weg terug moet

http://www.volkskrant.nl/(...)er-dan-vermeld.dhtml
klopt dat zou ik als ouders van lisanne en kris als 1ste eisen...
bordjes
een met boekette en een met naam van andere vestiging
pi_141638427
zodat je weet hoe je terug moet, maar ook.dat als je er voor kiest verder te gaan ( waarschuwings borden dat dat een gevaarlijker route is, maar je ook die kant langs een vestiging loopt

maar me luikjes worden zwaar *zwaai*
pi_141638432
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 08:43 schreef b_engeltje het volgende:
zadat je weet hoe je terug moet, maar ook.dat als je er voor kiest verder te gaan ( waarschuwings borden dat dat een gevaarlijker route is, maar je ook die kant langs een vestiging loopt
Wat bedoel je met een vestiging? :D
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_141638445
quote:
19s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 08:44 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Wat bedoel je met een vestiging? :D
op dat*verkeerde* pad begreep ik moet een klein dorpje boeren zijn
vestiging is niet juiste woord
pi_141638450
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 08:46 schreef b_engeltje het volgende:

[..]

op dat*verkeerde* pad begreep ik moet een klein dorpje boeren zijn
vestiging is niet juiste woord
Een nederzetting?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_141638463
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 08:47 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Een nederzetting?
ja wat zullen het zijn 3 boeren? maar zoiets, in iedergeval *volk*
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 28 juni 2014 @ 08:49:58 #107
862 Arcee
Look closer
pi_141638472
quote:
Bracht Lonely Planet Lisanne en Kris op dwaalspoor? Tocht veel extremer dan vermeld


Reconstructie Reisgids Lonely Planet zegt de tekst over de Pianista-trail in Panama te herzien, zodra meer duidelijk wordt over het lot van Lisanne Froon en Kris Kremers. De Lonely Planet spreekt in de gids nu over een 'pleasant day hike', maar volgens lokale gidsen kunnen reizigers gemakkelijk verdwalen tijdens de tocht en is dat levensgevaarlijk. Dit blijkt uit een reconstructie die vandaag verschijnt in de Volkskrant.

In de Lonely Planet staat niet helder uitgelegd dat wandelaars die een dagtocht maken, na het bereiken van een bepaald uitzichtpunt over dezelfde weg terug moeten. Reizigers die de tekst verkeerd begrijpen, kunnen - onterecht - denken dat ze na dit punt gewoon door moeten lopen om bij het begin uit te komen. Ze komen dan terecht op een lang, gevaarlijk en onduidelijk pad. 'Dit is mijn stukje aarde, dus ik weet waar ik heen moet', zegt gids Plinio Montenegro die gespecialiseerd is in de Pianista-trail. 'Maar een duidelijke route is er niet.'

De Nederlandse vrouwen Lisanne en Kris worden sinds 2 april vermist in Panama. Na een lange zoektocht werd hun overlijden deze week vastgesteld via dna-onderzoek op resten die zijn gevonden in de jungle. Een misdrijf is niet uitgesloten, maar volgens justitie staat wel vast dat ze op het Pianista-pad zijn geweest. Ook hebben ze op de taalschool, op de ochtend voor hun vermissing, in een informatiemap gekeken waarin vrijwel exact de tekst van de Lonely Planet staat gekopieerd, blijkt uit de reconstructie.

'We zullen de tekst over Sendero El Pianista herzien zodra we meer weten over wat er is gebeurd met de twee vrouwen, en wanneer we een update ontvangen van onze auteur over de veiligheid voor reizigers op deze bestemming', stelt een woordvoerster van Lonely Planet tegenover de Volkskrant. De Lonely Planet waarschuwt in zijn tekst wel voor berovingen. De taalschool liet deze waarschuwing achterwege.

De vrouwen zouden mede op basis van de tekst doorgelopen kunnen zijn bij het uitzichtpunt. 'Bovenop die top staan geen markers', zegt gids Feliciano Gonzalez. 'Dus wat soms gebeurt, is dat mensen de andere kant de berg af gaan. Na ongeveer een dag, misschien anderhalve dag lopen, kom je dan uit bij de rivier Culebra. Op dit punt is de rivier heel hoog en stroomt het water supersnel. Er hangen alleen twee kabels boven het water.'

In de rivier gevallen
Gidsen weten dat er vijftig meter hoger een veiliger oversteekpunt is. 'Maar dat wisten zij natuurlijk niet. Die zien die kabels, en denken dat je daar overheen moet. Begrijpelijk, maar als je op die kabels stapt, zwiepen ze van links naar rechts. Ze hangen heel los. Ik denk dat een van hen in de rivier is gevallen en dat de ander heeft geprobeerd haar te redden. Óf ze gingen tegelijk op de kabels, en dan is het helemaal niet te doen', zegt hij. 'Dan bewegen ze alle kanten op.'

De rivier stroom hier volgens Gonzalez razendsnel, dus dat maakt het plausibel dat de meisjes grote stukken zijn meegespoeld. 'Het klopt ook precies met de vindplaatsen van de schoenen, de tas en de overblijfselen van de meisjes. Die lagen allemaal stroomafwaarts van La Culebra.' Uit gesprekken met gidsen in Panama blijkt ook dat reizigers eerder zijn verdwaald door niet op het juiste punt om te keren. Het uitzichtpunt ligt geregeld in de mist.

'El Pianista is eigenlijk geen echt wandelpad', zegt Montenegro. 'Het is een lange route die dwars door de jungle de bergen oversteekt en uitkomt bij de kust. Om je een idee te geven: ik doe die route slechts drie of vier keer per jaar met toeristen. Dat zijn mensen die er specifiek om vragen en op zoek zijn naar extreem avontuur. Ik regel dan vantevoren plekken om te eten, om te slapen. Maar het is een heftige tocht van vier dagen.'

Vandaag in de Volkskrant: Verdwaald in de jungle - Een fatale wandeling
(Ook te lezen op Blendle)

Bron: Volkskrant
pi_141638480
In de papieren volkskrant staat een uitgebreide reconstructie van 3 paginas hoe de zoektocht gegaan is maar dat kan ik hier niet plaatsen, is er iemand abonnee van de volkskrant die kan dat on-line lezen en plaatsen misschien .
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
pi_141638486
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 19:39 schreef El_Matador het volgende:
Een van de schoenen (ik denk die van Lisanne, met een deel voet er nog in dus) werd dus niet in die rivierbedding, maar ernaast gevonden.
Dat zei ik de hele tijd al en dat plaatje was al eerder langs gekomen en verwees ik ook naar. Het plaatje van die andere vindplaats laat ook geen rivier zien. Daar staat de fotograaf een stuk lager dan de mensen bij de resten, een meter of 3. En zie je hele lage begroeiing, gras of zo.

NABIJ de rivier is niet IN de rivier en ook niet IN de rivier bedding wat jij er volhardend van maakte. Wat NABIJ dan exact is blijft de vraag. Ik ken het land niet maar ik ken Noorwegen goed. Als je weet dat in Noorwegen NABIJ al snel op 30 km afstand kan zijn, dan begrijp je dat we niet weten of het om 30 meter of bijvoorbeeld 500 meter naast de rivier gaat.
pi_141638505
quote:
19s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 19:45 schreef El_Matador het volgende:
Ik heb niet gezegd vast en zeker in de rivierbedding, ik heb het verschil tussen rivier, rivierbedding en oever proberen uit te leggen.
Djeez wat ben jij een draaikont. Je hebt werkelijk een behoorlijk felle discussie met mij gehad over IN of NABIJ. Een paar keer zelfs. Maar je hebt ook al eerder je eigen woorden ontkent dus dat zijn we al van je gewend.
pi_141638516
Ouder1 kun je eens een keer constructief meedenken in plaats van te zeiken over anderen , iedereen is hier afhankelijk van openbare informatie en zoals al vaker vermeld het klopt niet altijd , juist doordat iedereen meedenkt kunnen de fouten ontdekt worden.
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
pi_141638517
quote:
12s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 19:50 schreef El_Matador het volgende:
De vertaling klopt, de uitspraak van de gids zelf is slordig. Hij heeft het over "de spullen zijn kilometers hiervandaan gevonden".
Wees nu wel precies anders maak je dezelfde fout weer: Hij zegt: "De rivier waar de spullen zijn gevonden ligt op twee dagen van hier".
pi_141638521
Hoe het Volkskrant artikel te rijmen is met de stelling van Sjon van de Heuvel dat ze nog enkele dagen geleefd hebben begrijp ik niet.
Of ze dachten dat het een dayhike was, liepen te ver door en zijn bij het oversteken van de rivier verongelukt, en overleden. Of er is iets anders gebeurd en ze zijn blijven dwalen.
pi_141638541
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 08:59 schreef indaha het volgende:
Ouder1 kun je eens een keer constructief meedenken in plaats van te zeiken over anderen , iedereen is hier afhankelijk van openbare informatie en zoals al vaker vermeld het klopt niet altijd , juist doordat iedereen meedenkt kunnen de fouten ontdekt worden.
Pas een beetje op je woorden. Ik probeer de feiten scherp te houden. El_Matador heeft mij een aantal keren behoorlijk aangevallen over dat IN of NABIJ terwijl ik dus gewoon gelijk heb. Daar gebruikt hij dan ook zijn 'kennis' van de Spaanse taal bij om steekhoudende argumenten van anderen belachelijk te maken. Ik heb dat gecheckt bij een Spaanse ex-collega en zijn bewering bleef toen niet staan.
Ik let dus juist op die openbare informatie en blijf meedenken om fouten te voorkomen.
pi_141638564
Ik wil Globali terug en deze lasterende pathologisch leugenaar gebanned. :r
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_141638569
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 09:03 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Pas een beetje op je woorden. Ik probeer de feiten scherp te houden. El_Matador heeft mij een aantal keren behoorlijk aangevallen over dat IN of NABIJ terwijl ik dus gewoon gelijk heb. Daar gebruikt hij dan ook zijn 'kennis' van de Spaanse taal bij om steekhoudende argumenten van anderen belachelijk te maken. Ik heb dat gecheckt bij een Spaanse ex-collega en zijn bewering bleef toen niet staan.
Ik let dus juist op die openbare informatie en blijf meedenken om fouten te voorkomen.
in het stukje tekst van arcee staat 1 a 1,5 dag ik denk dat dat van de weersomstandigheden ligt of aan hoe snel je wandelden hoe laat je weggaat...
klopt dus wel
pi_141638578
mm moest een ander stukje citeren
maar globaal 2 dagen wat de gids zei kan dus wel kloppen
pi_141638580
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 09:03 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Pas een beetje op je woorden. Ik probeer de feiten scherp te houden. El_Matador heeft mij een aantal keren behoorlijk aangevallen over dat IN of NABIJ terwijl ik dus gewoon gelijk heb. Daar gebruikt hij dan ook zijn 'kennis' van de Spaanse taal bij om steekhoudende argumenten van anderen belachelijk te maken. Ik heb dat gecheckt bij een Spaanse ex-collega en zijn bewering bleef toen niet staan.
Ik let dus juist op die openbare informatie en blijf meedenken om fouten te voorkomen.
Ik pas niet op mijn woorden ik geef mijn mening , ik lees hier mee omdat deze zaak mij interesseert maar al dat geneuzel over ik heb gelijk en jij niet en 3 topics terug zei jij dat en 5 topics terug is dit gezegd draagt niet bij aan wat ons zou moeten interesseren namelijk zoveel mogelijk feiten proberen te verzamelen om te kunnen begrijpen wat er met de meisjes is gebeurd. Niet dat ik verwacht dat wij dit gaan oplossen .
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
pi_141638589
quote:
18s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 09:07 schreef El_Matador het volgende:
Ik wil Globali terug en deze lasterende pathologisch leugenaar gebanned. :r
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 17:53 schreef El_Matador het volgende:
• die resten zijn in de rivierbedding gevonden. De rivierbedding is dat gedeelte waar de rivier kan stromen, dat staat een deel droog/grassig en een deel staat water in. Dat waterpeil fluctueert sterk, met name aan het begin van de regentijd, wanneer de rivier sterk aanzwelt door de vele regens, de eerste op vrijdag
Enz enz enz.

Wie is er hier de pathologische leugenaar?
pi_141638594
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 09:11 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

[..]

Enz enz enz.

Wie is er hier de pathologische leugenaar?
Donder op idioot. Ik citeer nieuwsberichten, ga daar lopen klagen. :r

Jij bent echt geestelijk niet orde. Doe er iets aan.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_141638609
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 09:10 schreef indaha het volgende:
al dat geneuzel over ik heb gelijk en jij niet en 3 topics terug zei jij dat en 5 topics terug is dit gezegd draagt niet bij aan wat ons zou moeten interesseren namelijk zoveel mogelijk feiten proberen te verzamelen om te kunnen begrijpen wat er met de meisjes is gebeurd.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_141638619
Ik ga Ouder1 maar gewoon negeren en niet meer op reageren en alleen nog maar de relevante zaken lezen ;)
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
pi_141638662
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 09:12 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Kanker op gek. Ik citeer nieuwsberichten, ga daar lopen klagen. :r

Jij bent echt geestelijk niet orde. Doe er iets aan.
Doe ff normaal. TR doen, schelden, en waarom? Omdat ik nu al twee keer heb aangetoond dat dingen die jij zeer stellig beweerde en een aantal topics volhield én anderen waaronder ik op een hooghartige toon als idioten wegzette omdat jij het allemaal beter wist.. gewoon fout waren?
Ik heb gewoon nieuwsberichten geciteerd. In bijna al die nieuwsberichten ging het over NABIJ, maar volgens jou was ik gek want het ging om IN de rivier en later over IN de rivierbedding.

De spaarzame momenten dat jij slaapt zijn de momenten waarop deze topics het gezelligste zijn, er niet gescholden wordt en men met respect met elkaar omgaat.
pi_141638673
Jongens kom op he, hoe waarschijnlijk is die "we gaan de zonsondergang bekijken"-theorie?

Dan weet je toch dat je in het stikdonker terug moet?? Is dat logisch??
Gaap Goals rulezzz!
pi_141638684
Dit is de site van hun Spaanse school habla ya, over "de wandeling" El Pianista.

Korte broek, shirtje aan en wandelen maar!

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')