Recensie:De afgelopen weken hoorde ik allerlei verhalen dat Rotterdam op patatgebied een geweldige zaak rijker was en dat deze zaak, genaamd Tante Nel,
the place to be was op patatgebied. Ook werd mij medegedeeld dat de prijzen stevig waren zoals een patatstoofvlees voor +/- 8,00 euro maar dat dit allemaal zijn prijs meer dan waard was. Nou...dat belooft dan wat.
Waar?Pannekoekstraat 53..
Wat voor keuken?Oud-Hollands
Bijzonder?Voor geen meter!
Wat at en dronk je?
Zou je er elke week gaan eten? Zo nee, wanneer wel,zo ja...Nooit meer. Zonde van mijn tijd.
Nog op of aanmerkingen?Waar zullen we beginnen:
Vanmiddag dus even de moeite genomen langs deze 'geweldige' nieuwe zaak te gaan en eens te kijken of al deze fantastische verhalen enige grond van waarheid hadden en, zoals men zei
Bram Ladage even in zijn hemdje zou zetten op patatgebied. Nou ..vergeet het maar. Ik was er 15 minuten en even later E 10+ euro armer. Was het zoals het
feel good blogie "
De buik van..." memoreerde
Haute Friture en van
superieure kwaliteit?
Nee,helemaal niet. integendeel: Het was....
doodgewoon,standaard frituurhap wat we al jaren kennen.
Doodgewoon als in prefab en niveau Aviko/Kwekkeboom. De gefrituurde patat was wel stevig en goed gefrituurd maar i.m.o. te droog en zonder een saus (truffelmayo werd genomen)niet echt te behappen.
Alsof je een stuk korst naar binnen probeerde te werken die kraak noch smaak had. De truffelmayonaise was ook niets bijzonders en ik proefde sowieso geen zonnebloem olie,laat staan iets van truffeltapenaden. Daarbovenop was de truffelmayonaise veel te dik aangemaakt waardoor er geen enkele smeuïgheid in was te ontdekken of te proeven. De bestelde bitterballen waar ook zo hoog van werd opgegeven omdat deze goed gevuld waren met rundvlees en die van oma Bobs (gewoon een naam) waren,hadden alles behalve rundvlees tenzij je het minuscuul stukje "iets" dat vlees moest voorstellen noemenswaardig noemt.
Vooraf werd mij verzekert dat dit concept een grote hit in Amsterdam-Zuid Oost was, een plek waar men oorspronkelijk begon,u weet wel waar meestal het BNér volk en zijn bijbehorende hipsters meestal vertoeven. Ik zou dus iets "geweldigs" oud-Hollands meemaken op culinair gebied.
Was er dan helemaal niets goed? Nou ja wel. De rum. Die vond ik nog het lekkerst en alleen daarvoor zou ik nog weleens langs willen gaan alleen ben ik er achtergekomen dat deze gewoon afkomstig is van de welbekende
Barrelproofboutique in de Hoogstraat 49a(hoek) en ik deze dus gewoon daar kan aanschaffen zodat ik deze overhypte Tante Nel toko gewoon kan vergeten.
Kosten?Cijfer?
5 / 10
Nawoord:Het is niet sierend voor een nieuwe zaak als deze dat wanneer een klant een bestelling doet,vervolgens duidelijk maakt dat hij het bestelde ter plekke zal nuttigen, en er gevraagd wordt alvast vooruit te betalen.
Het is eerder onbeschoft en onbehoorlijk want zo geef je aan dat jij je klanten niet vertrouwt.
I
n deze werd aangegeven dat er nog niets op tafel stond en er dus ook niet betaalt wordt.
Formeel (volgens de wet) hoef je als klant pas te betalen (als we toch gaan muggenziften) als datgene wat bestelt is, ook is afgeleverd. Niet eerder! Dus vooraf betalen zoals men vaak pleegt te doen met het welbekende smoesje "is makkelijk...zo werken wij.." mag je als klant rustig naast je neerleggen.
[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2014 12:51:39 ]