abonnement Unibet Coolblue
pi_143543229
Ciel Bleu

Er was geen iens of restaurantweek dus een mooie gelegenheid om te gaan.
In april was ik al bijzonder enthousiast over aan de poel in Amstelveen Daar was de locatie, de bediening en de prijs kwaliteitverhouding al heel dik in orde.

Ciel Bleu momenteel ook bekroond met 2 sterren weet minimaal hetzelfde niveau te halen. Hier en daar wat nuance verschillen. Het eten is in elk geval nog meer naar mijn smaak. Heel puur met een bijzonder randje er aan. Gerechten die je bij blijven en die niet alleen lekker zijn.

Het uitzicht bij Ciel Bleu is buitengewoon. Op 23 hoog over Amsterdam uitkijken en voordat je aan tafel gaat nog even een cocktail in de bar op de 23e.

Het menu is:

• Oesters...
Granny Smith | Amontillado sherry | Kruiden confetti

• Koningskrab...
Roomijs van ‘Beurre Blanc’ | Gezouten citroen | Baerii kaviaar

• Sint-Jakobsmossel...
Bloemkool | ‘Blue Mountain’ koffie | Macadamia

• Kwartel van ‘Pierre Duplantier’...
Cantharel | Gepofte Sjalot | Cecina

• ‘Dorset’ Lamsvlees...
Aubergine | Polenta | Groene asperge

Eigenlijk allemaal even bijzonder. Met favorieten de oester en de krab.

Zijn er ook nog puntjes waar ik minder enthousiast over ben? Zeker. De wijn was allemaal prima maar waar het eten iets bijzonders heeft hebben de wijnen dat niet. Dit is natuurlijk vrij relatief want het zijn prachtige wijnen die goed bij de gerechten passen maar ze brengen net niet dat extra randje.

Het uitzicht is prachtig en de materialen uitmuntend maar de locatie binnen is wel heel ruim opgesteld. Ik denk dat er ook de pech was dat er alleen maar tweetjes waren en dat er daardoor nog meer ruimte leek. De bediening is ook wat je mag verwachten. Voelen hun tafels goed aan en zijn heel fijn. De synchrone uitvoering van de bediening is wat mij overdreven maar wel grappig.

Als laatste de prijs. Dat is relatief. Die keuze moet ieder voor zich maken. Het is wat eten en uitzicht betreft nog wat specialer vergeleken met aan de poel (kan een moment opname zijn) maar daar is de prijs ook naar.

Ik maak geen foto's aan tafel maar op google was deze te vinden.De krab. O+

pi_143547304
Mooi verslag Godtje ^O^ Ik dacht eventjes dat je schreef dat alleeb jullie tweetjes er waren :o Maar dat las ik verkeerd :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_143589695
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 11:57 schreef Isabeau het volgende:
Mooi verslag Godtje ^O^ Ik dacht eventjes dat je schreef dat alleeb jullie tweetjes er waren :o Maar dat las ik verkeerd :+
Zeker. Elke tafel bezet dat dan weer wel. Dan nog kan je er voetballen.
pi_143623358
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 10:21 schreef Blik het volgende:
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=7412

Iets voor de Rotterdammers? Iwanius wellicht?
Was mij allang bekend!

Maar Willand had deze oproep ook niet hoeven plaatsen want zijn financiële situatie verbetert zich al aangezien hij SOI3 overdraagt aan zijn voormalige compagnon, en er dus nog meer geld binnenkomt voor zijn nieuwe toko. Kortom: hij heeft straks niets meer te maken met SOI3 als horeca-zaak en kan zich nu geheel daar op het Deli plein richten en zijn Deli zaken.

Over SOI3: De lunch die eerder was afgeschaft komt weer terug! En dat is maar goed ook want dat zat mij al een tijdje dwars en wordt nu herstelt. :s) Nieuw beleid,nieuw beter personeel maar wel dezelfde keuken!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2014 12:02:27 ]
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 23 augustus 2014 @ 21:43:41 #80
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_143753604
Waar? BBQ restaurant Hillegom
Wanneer? 23 augustus van het jaar 2014 na Christus
Wat at je? Vleesch Vleesch, beetje vis en groente en verder Vleesch, Vleesch en Vleesch.
Impressie?


Kosten? 25e pp + drankjes
Cijfer? 7

Etentje met de familie. Dan moet het op een simpele locatie waarin je iedereen tevreden moet stellen. De locatie werd dit keer een BBQ-restaurant. We kwamen binnen en na het eerste drankje kregen we de uitleg over het concept.

Vooraf kan je soep pakken. Kippensoep of tomatensoep en daarna kan je je eten gaan halen. Je loopt naar het buffet toe en kiest wat pakt wat je wil.
Bij je tafel doe je het vlees en de groente het aan je spies en legt het boven de gas BBQ. Voor de vis hebben ze een aparte bakjes zoals te zien is op de foto. Wachten tot het vlees gaar is en je kan eten. :P
Verder is er nog een saladebuffet en staan de sauzen klaar. Wel veel prefab.

Prima gegeten hoor, maar het is zo'n zaak die ik niet zo snel zou uitkiezen. Ook voor groepsetentjes zou ik sneller bij een Shabu oid gaan zitten, maar goed het was te doen en natuurlijk veel te veel vlees gegeten :P.

Overigens wel pluspunten dat ze biertjes van de lokale brouwerij hadden. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_143779064

Recensie:




De afgelopen weken hoorde ik allerlei verhalen dat Rotterdam op patatgebied een geweldige zaak rijker was en dat deze zaak, genaamd Tante Nel, the place to be was op patatgebied. Ook werd mij medegedeeld dat de prijzen stevig waren zoals een patatstoofvlees voor +/- 8,00 euro maar dat dit allemaal zijn prijs meer dan waard was. Nou...dat belooft dan wat.


Waar?


Pannekoekstraat 53..

Wat voor keuken?


Oud-Hollands

Bijzonder?


Voor geen meter!

Wat at en dronk je?





Zou je er elke week gaan eten? Zo nee, wanneer wel,zo ja...


Nooit meer. Zonde van mijn tijd.

Nog op of aanmerkingen?


Waar zullen we beginnen:



Vanmiddag dus even de moeite genomen langs deze 'geweldige' nieuwe zaak te gaan en eens te kijken of al deze fantastische verhalen enige grond van waarheid hadden en, zoals men zei Bram Ladage even in zijn hemdje zou zetten op patatgebied.

Nou ..vergeet het maar. Ik was er 15 minuten en even later E 10+ euro armer. Was het zoals het feel good blogie " De buik van..." memoreerde Haute Friture :') en van superieure kwaliteit? :D Nee,helemaal niet. integendeel: Het was....doodgewoon,standaard frituurhap wat we al jaren kennen.



Doodgewoon als in prefab en niveau Aviko/Kwekkeboom. De gefrituurde patat was wel stevig en goed gefrituurd maar i.m.o. te droog en zonder een saus (truffelmayo werd genomen)niet echt te behappen. Alsof je een stuk korst naar binnen probeerde te werken die kraak noch smaak had.

De truffelmayonaise was ook niets bijzonders en ik proefde sowieso geen zonnebloem olie,laat staan iets van truffeltapenaden. Daarbovenop was de truffelmayonaise veel te dik aangemaakt waardoor er geen enkele smeuïgheid in was te ontdekken of te proeven. De bestelde bitterballen waar ook zo hoog van werd opgegeven omdat deze goed gevuld waren met rundvlees en die van oma Bobs (gewoon een naam) waren,hadden alles behalve rundvlees tenzij je het minuscuul stukje "iets" dat vlees moest voorstellen noemenswaardig noemt.



Vooraf werd mij verzekert dat dit concept een grote hit in Amsterdam-Zuid Oost was, een plek waar men oorspronkelijk begon,u weet wel waar meestal het BNér volk en zijn bijbehorende hipsters meestal vertoeven. Ik zou dus iets "geweldigs" oud-Hollands meemaken op culinair gebied. :Y

Was er dan helemaal niets goed?




Nou ja wel. De rum. Die vond ik nog het lekkerst en alleen daarvoor zou ik nog weleens langs willen gaan alleen ben ik er achtergekomen dat deze gewoon afkomstig is van de welbekende Barrelproofboutique in de Hoogstraat 49a(hoek) en ik deze dus gewoon daar kan aanschaffen zodat ik deze overhypte Tante Nel toko gewoon kan vergeten.

Kosten?



Cijfer?

5
/ 10


Nawoord:


Het is niet sierend voor een nieuwe zaak als deze dat wanneer een klant een bestelling doet,vervolgens duidelijk maakt dat hij het bestelde ter plekke zal nuttigen, en er gevraagd wordt alvast vooruit te betalen.

Het is eerder onbeschoft en onbehoorlijk want zo geef je aan dat jij je klanten niet vertrouwt.
In deze werd aangegeven dat er nog niets op tafel stond en er dus ook niet betaalt wordt.

Formeel (volgens de wet) hoef je als klant pas te betalen (als we toch gaan muggenziften) als datgene wat bestelt is, ook is afgeleverd. Niet eerder! Dus vooraf betalen zoals men vaak pleegt te doen met het welbekende smoesje "is makkelijk...zo werken wij.." mag je als klant rustig naast je neerleggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2014 12:51:39 ]
pi_143779542
Ik dacht even dat je 10 euro kwijt was voor alleen het eten. :') Maar dat komt dus voornamelijk door de rum. De bitterbal ziet er dieptriest uit, geen vlees te zien.

Maar het ziet er wel uit als een nette zaak, dus misschien ga ik het patat zelf ook nog eens testen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:25:46 #83
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143781272
Verdorie, ik keek zo uit naar een echt goede patattent op loopafstand. :(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:29:26 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143781439
Friet ziet er ook nogal prefab uit, niet huisgesneden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143781998
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Friet ziet er ook nogal prefab uit, niet huisgesneden
Er staat in de recensie van die patatzaak:

''Nel bakt steevast MET verse frieten'' dus niet:

Nel bakt steevast verse frieten.

Wat dus subtiel verhuld dat ze niet vers zijn maar ''vers'' geleverd worden ;)
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:39:02 #86
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143782032
De buik van schreef over hen voordat ze open waren. Misschien minder handige keus geweest.

En ik lees nu pas over die 'hit in Amsterdam Zuid-Oost'. Dan weet je van tevoren al dat het overhyped is. :')

Ik hoopte écht op een ouderwetsche Hollandsche snackbar om de hoek. Ik ben de halalfrikandellen namelijk wel zat (en nee, ik stem geen PVV }:| ). Maar dan blijven we gewoon zelf patat maken! :Y)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143782149
Deventer in het stations gebouw en in Roosendaal.
2 echt goede tenten. Cafetaria De Brugstraat
Ik zwaai naar dieren.
pi_143782153
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:39 schreef Isegrim het volgende:
De buik van schreef over hen voordat ze open waren. Misschien minder handige keus geweest.

En ik lees nu pas over die 'hit in Amsterdam Zuid-Oost'. Dan weet je van tevoren al dat het overhyped is. :')

Ik hoopte écht op een ouderwetsche Hollandsche snackbar om de hoek. Ik ben de halalfrikandellen namelijk wel zat (en nee, ik stem geen PVV }:| ). Maar dan blijven we gewoon zelf patat maken! :Y)
Halalfrikandellen? Bestaan die? :')

Ik ga alleen naar een Turkse snackbar voor Turkse pizza, de rest kan je inderdaad beter mijden..

Ik snap trouwens ook niet wat er nou goed is aan Bram Ladage, de paar keren dat ik daar door een ander heen gezeuld ben had ik altijd slappe friet met prefabsaus..
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:41:41 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143782178
Ik liep er laatst langs, op weg naar Bij Bao.Had er ook over gelezen op de Buik, maar wat ze in het aquariumraam aan het eten waren vond ik er absoluut niet bijzonder genoeg uitzien om er eens langs te willen gaan. Het lijkt mij gewoon 100% een snackbar die voor 95% lijkt op andere snackbars. En de Buik doet altijd enthousiast. Nog nooit een negatief woord gelezen daar, terwijl ze echt niks overslaan.

En bij Tante Nel vroeger hadden ze geen plastic bakkies....
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:42:47 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143782244
quote:
10s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:41 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ik snap trouwens ook niet wat er nou goed is aan Bram Ladage, de paar keren dat ik daar door een ander heen gezeuld ben had ik altijd slappe friet met prefabsaus..
Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
pi_143782283
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
Nee, niks aan. Sowieso is eten uit een ketenrestaurant eigenlijk altijd matig of slecht :{
pi_143782583
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Eens! Smaakt gewoon naar snackbarfriet. Ik hoef het niet.
Eens, maar de kalfskroketten van Bram vind ik wel erg lekker.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:56:49 #93
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143782927
Ik vind Bram ook niet bijzonder. Ik heb Pimm's aan de Coolsingel nog niet geprobeerd, dat is wel echt vers als het goed is.

Halalfrikandellen zijn kipfrikandellen en er is hier in Rotterdam nauwelijks iets anders te krijgen omdat alle snacktenten in handen van Turken zijn. Chinese snackbarhouders hebben meestal wel gewone frikandellen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 24 augustus 2014 @ 19:20:45 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143783946
Bram op HC is aardig, helaas met zoete saus ipv rinse mayo. Van Gogh in amersfoort is goed, met belgische mayo of piccalily
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:03:51 #95
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_143786148
Waar?
Ron's gastrobar.
Amsterdam

Wanneer?
Afgelopen vrijdag, 5 man, oud jaargenoten.

Wat at je?
-Ze zijn zuinig met brood; wel lekker brood.

-Mcfoie van ganzenlever met biet en rabarber. In een cocktailglas. Goed

-Steak tartaar met mostedschuim en zilverui. Erg goed

-BBQ Spare ribs met huisgemaakte sambal gerookte oerbiet en mierikswortel. Redelijk super. :9

- Suprise ei Ron Gastrobar Lekker, maar ei van die Koetjesmelkchoco (nou ja iets beter ;) ) ruim voldoende.

Impressie?
Mooie moderne zaak, niet al te vol gepropt, was bijna volle bak (terras gesloten) en bediening was prima. Niet supersnel, maar vaardig en niet steeds iemand anders. Op IENS ed. was nogal wat commentaar op de bediening; maar bij ons prima.
NB. Wij zijn wel erg leuke gasten :P

Kosten?
¤275 voor 5 man incl. fritten en koffies, ex wijn.
Wijn Chateau Le Coteau Margaux 2010: ¤65 per fles (2,5 keer over de kop ongeveer)

Ieder gerecht is ¤15. Hoeveelheden worden aangegeven als "bijgerecht. Wij hadden 3 gerechten de man. Dat is prima voor kleine eters; maar wat weinig voor een stel bralapen. :@
Ik vind het eigenlijk een prima concept. Kwaliteit prima voor het geld, hoeveelheden wat klein voor het geld

Cijfer?
8,5
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_143786374
Iwanius, volgens mij ben je opgelicht en is het gewoon Aviko en Kwekkeboom.
Zo ziet het er nml wel precies uit. No way dat dit verse frieten zijn.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:10:22 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143786494
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:03 schreef Hyperdude het volgende:
Waar?

.
Wijn Chateau Le Coteau Margaux 2010: ¤65 per fles (2,5 keer over de kop ongeveer)


Eerder vier keer
http://www.jean-merlaut.c(...)-le-coteau-2010.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:19:45 #98
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_143786967
quote:
Ik had ff gegoogld. Was 1 fles voor ongeveer ¤20
Maar groter inkopen is natuurlijk goedkoper, ff niet aan gedacht. Ik kijk eigenlijk meer naar de kosten thuis tov. kosten in restaurant voor mij, dan puur de winstmarge voor het restaurant. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:24:09 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143787203
quote:
1s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:19 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Ik had ff gegoogld. Was 1 fles voor ongeveer ¤20
Maar groter inkopen is natuurlijk goedkoper, ff niet aan gedacht. Ik kijk eigenlijk meer naar de kosten thuis tov. kosten in restaurant voor mij, dan puur de winstmarge voor het restaurant. :)
Is marge, geen winst, kosten zijn meer dan inkoop, en gezien de prijzen van het eten zit daar niet veel marge op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:35:31 #100
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_143787920
Zoals ik schreef vond ik de totaalprijs prima voor het gebodene. Ook het afscheid nemen van zijn sterren kan ik wel volgen. Scheelt een boel gedoe.
Maand geleden lang familieweekend bij restaurant van Jean-Michel Lorain in Joigny, Frankrijk, gehouden. Dat is wel stukken beter dan bv. deze gastrobar, maar ook erg veel deftigdoenerij, oa. voor de sterren.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')