Ik heb mensen gezien die bijna dood zijn gegaan omdat die dachten veilig te zijn door te proeven of ruiken en het veilig leek. Niks geks te bekennen qua zintuiglijk op te pikken signalen, toch bedorven eb hartstikke ziek geworden.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Ben ik het helemaal mee eens. Snap nu wel goed wat je bedoelt met bewerkte producten, en inderdaad bij worst en kaas is het niet altijd vers het lekkerst. Maar ik ben wel van mening dat je bij bewerkte producten nog wel aardig kan inschatten of het eetbaar is. En bij twijfel gewoon niet doen.
Met bewerkte producten denk ik meteen aan k&k lasagne die een week open in de koelkast heeft gestaan. Daar gaan alle bellen wel bij rinkelen als het niet meer goed is.
Filet Americain en Sjinees zijn wel wat lastiger in te schatten, omdat het dus inderdaad helemaal vol zit met smaakversterkers e.d. Als het uit de supermarkt komt doe ik ook maar 1 dagje met filet americain, omdat ik dat dus echt niet langer vertrouw. Misschien als het 's avonds open is geweest en niet te warm heeft gestaan, dat ik het 's ochtends nog op brood smeer. Maar dat soort bewerkte dingen eet ik dus alleen vers of gewoon niet.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:51 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb mensen gezien die bijna dood zijn gegaan omdat die dachten veilig te zijn door te proeven of ruiken en het veilig leek. Niks geks te bekennen qua zintuiglijk op te pikken signalen, toch bedorven eb hartstikke ziek geworden.
En dan ging het om dingen als doodgestraalde filet americain, worst, vis, pastasalade, opgewarmde afhaal chinees, blikvoer etc.
Allemaal dingen waarvan je zou denken dat je het wel merkt als het bedorven zou zijn.
Je kent wel veel mensen die bijna dood gegaan zijn. Werk je in het ziekenhuis?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:51 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb mensen gezien die bijna dood zijn gegaan omdat die dachten veilig te zijn door te proeven of ruiken en het veilig leek. Niks geks te bekennen qua zintuiglijk op te pikken signalen, toch bedorven eb hartstikke ziek geworden.
En dan ging het om dingen als doodgestraalde filet americain, worst, vis, pastasalade, opgewarmde afhaal chinees, blikvoer etc.
Allemaal dingen waarvan je zou denken dat je het wel merkt als het bedorven zou zijn.
Yepquote:Op dinsdag 10 juni 2014 22:05 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Je kent wel veel mensen die bijna dood gegaan zijn. Werk je in het ziekenhuis?
Klopt. Mits goeie slager, lopen ook echt veel teveel rommelaars rond helaasquote:Op dinsdag 10 juni 2014 22:01 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Filet Americain en Sjinees zijn wel wat lastiger in te schatten, omdat het dus inderdaad helemaal vol zit met smaakversterkers e.d. Als het uit de supermarkt komt doe ik ook maar 1 dagje met filet americain, omdat ik dat dus echt niet langer vertrouw. Misschien als het 's avonds open is geweest en niet te warm heeft gestaan, dat ik het 's ochtends nog op brood smeer. Maar dat soort bewerkte dingen eet ik dus alleen vers of gewoon niet.
Verse filet A vd slager is trouwens ook 100x lekkerder
Even opgezocht, volgens mij is het deze:quote:Op maandag 9 juni 2014 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Eigenlijk moet je met gekookte rijst en pasta het meest oppassen.
Paar jaar geleden in limburg een heel gezin aan overleden toen men een pastasalade maakte met de macaroni van de vorige dag.
TS leeft nog, maar heeft hij uiteindelijk wel of niet van die zalm gegeten?quote:laatste bezoek: 1 uur, 57 minuten geleden.
Adoe zeg, rijst kook je niet, rijst stoom je! En stomen is ook nog eens veel gemakkelijker.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:
1 kopje rijst
2 kopjes water
Aan de kook brengen, laag zetten.
Rijst is zooo makkelijk
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |