klopt opgewarmde rijst of pasta is dan ook gewoon niet weg te krijgen. vers is makkelijker en lekkerder.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ontdooien en warm maken is meer werk dan het vers koken. Ik bedoel 1 kopje rijst op 2 kopjes water, aan de kook brengen en laag zetten. Wat is daar veel werk of lastig aan? Het smaakt beter, is weinig werk en verstandiger.
1 kopje rijstquote:Op maandag 9 juni 2014 17:29 schreef maily het volgende:
[..]
Ik kook beter in één keer een heel pak rijst om in te vriezen dan tien keer één portie ....
In de wok smaakt 'oude' rijst dan wel weer prima vind ik.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:31 schreef mytec het volgende:
[..]
klopt opgewarmde rijst of pasta is dan ook gewoon niet weg te krijgen. vers is makkelijker en lekkerder.
Oh, wat erg.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:29 schreef maily het volgende:
[..]
Ik kook beter in één keer een heel pak rijst om in te vriezen dan tien keer één portie ....
quote:Op maandag 9 juni 2014 20:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, wat erg.
Ik wil zulke dingen liever niet weten. Kun je dit niet beter discreet voor je houden?
Dan heb je een heel milde voedselvergiftiging gehad.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:19 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Ja, keertje per ongeluk zout dat al over datum was over de frieten gedaan. Kwam ik pas later achter, toen de buikpijn al begonnen was. Maar dat ging dus ook weer zo over, geen blijvende schade.
Is het al over datum?quote:Op maandag 9 juni 2014 20:45 schreef Juicyhil het volgende:
Ja ik heb hier trouwens ook een tilapiafilet van AH die ik gisteren had gekocht en direct geopend. Maar is dat dan nog morgen te eten als de verpakking open ligt in de koelkast?
Nee dat niet. Maar dus wel al openquote:
verse vis van de visboer is ook niet gevacumeerd! dus gewoon even ruiken, ruik je te veel vis dan toch maar niet. Maar 1 dag gekoeld moet prima kunnenquote:
Ik heb hem nu in een boterhamzakje, maar ik zal hem wel even in vershoudfolie wikkelenquote:Op maandag 9 juni 2014 21:05 schreef maily het volgende:
[..]
Die zou ik (om meerdere redenen) toch maar een opnieuw afsluiten ...... folietje erover.
Je hebt best een punt, alleen dit product is er nu net een waar je geen risico mee wil lopen. Gerookte zalm kun je akelig ziek van worden, rauwe koudwatervis die moet je eigenlijk op ijs bewaren.... En ze worden niet zo sterk meer gezouten dat je geen risico meer loopt.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 23:09 schreef Curiosity het volgende:
Gewoon je zintuigen gebruiken, daar zijn ze voor.
Het kan zelfs zo zijn dat de zalm al bedorven is terwijl de tht nog goed.
Maar Piet en Golfer vertrouwen dan zeker blind op de tht?
Vacuum is verpakken om iets langer houdbaar te maken, die zalm gaat niet opeens spontaan in de gisting mode omdat de tht verlopen is, de fabrikant garandeerd dat de zalm tot die datum goed is, maar als het langer is, is het mooi meegenomen.
Zo niet, dan mag je gaan klagen.
Is het tht of tgt? is ook een verschil.
Het grappige dat als er rode saus zoorheen zit het risico enorm veel lager is. ROde saus is zuur en dat voorkomt groei van schadelijke bacterien. Overigens is 'oude' rijst ook gevaarlijk vanwege de schimmels, bepaalde schimmels maken gifstoffen aan waar je niet direct aan dood gaat, maar die je opslaat en waar je ooit later nare ziektes van kunt krijgen.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:17 schreef BrandX het volgende:
[..]ja?
Ik maak altijd pasta voor twee dagen voor mezelf, dus het gaat na afkoelen de ijskast in voor de volgende avond. Wat is er gevaarlijk aan?
Goh, een miljard Chinezen doen niet anders dan dat... Gebakken rijst is nu eenmaal beter met "oude" rijst, en geloof me, ze nemen het daar niet zo nauw met het geforceerd koelen.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gekookt en dan niet geforceerd gekoeld en te warm bewaard, kan zoals klaploper al zegt de volgende dag al fataal zijn.
Eigenlijk moet je met gekookte rijst en pasta het meest oppassen.
Paar jaar geleden in limburg een heel gezin aan overleden toen men een pastasalade maakte met de macaroni van de vorige dag.
Op water staat ook een houdbaarheidsdatum... Zowel in glazen als plastieken flessen, indien je het vol in de zonlicht plaatst, lijkt me dat volstrekt overbodig.quote:Op maandag 9 juni 2014 23:29 schreef Molo het volgende:
Mensen met hun 'als het goed ruikt en proeft is het vast goed'...
Veel voedsel (zeeeker gerookte zalm) is bewerkt waardoor je dat niet of nauwelijks proef of ruikt.
Daarnaast zijn er genoeg bacteriën en schimmels die je niet proeft of ruikt, of ziet, maar wel hartstikke gevaarlijk zijn.
En zout wat over de datum is bestaat niet, dus daar kun je geen voedselvergiftiging van krijgen.
Was je trollradar kapot?quote:Op maandag 9 juni 2014 20:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dan heb je een heel milde voedselvergiftiging gehad.
Als het dagenlang achtereen bij je eruit spuit, van voren en van achteren, dan spreek ik je nog wel eens opnieuw.
Lees nou nog eens een keer wat je hier schrijft.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 03:32 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Op water staat ook een houdbaarheidsdatum... Zowel in glazen als plastieken flessen, indien je het vol in de zonlicht plaatst, lijkt me dat volstrekt overbodig.
quote:Op vrijdag 6 juni 2014 18:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Gewoon proberen. Als je verkeerd hebt gegokt, krijg je hooguit wat buikpijn. Aan voedselvergiftiging is nog nooit iemand overleden.
Ik was ook even nieuwsgierig en heb het gegoogled: http://www.infectieziekte(...)id=9790#.U5anHvl_uYIquote:Op dinsdag 10 juni 2014 03:24 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Goh, een miljard Chinezen doen niet anders dan dat... Gebakken rijst is nu eenmaal beter met "oude" rijst, en geloof me, ze nemen het daar niet zo nauw met het geforceerd koelen.
Laat staan, al die andere zuid-oost Aziatische landen.
Tragisch van dat gezin in Limburg, maar was de enige reden de macaroni van de vorige dag?
En na een dag in de zon, (was Augustus), de resten teruggezet in de koelkast, oei, dat is vragen om moeilijkheden.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 08:35 schreef maily het volgende:
[..]
Ik was ook even nieuwsgierig en heb het gegoogled: http://www.infectieziekte(...)id=9790#.U5anHvl_uYI
De salade was 4 dagen oud .... En één kind uit dat gezin is overleden.
En als een westerling daar eet zit hij ook een dag op de wc.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 03:24 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Goh, een miljard Chinezen doen niet anders dan dat... Gebakken rijst is nu eenmaal beter met "oude" rijst, en geloof me, ze nemen het daar niet zo nauw met het geforceerd koelen.
Laat staan, al die andere zuid-oost Aziatische landen.
Tragisch van dat gezin in Limburg, maar was de enige reden de macaroni van de vorige dag?
Zout over datum? En die zout die nu in de zee dwarrelt en in de zoutgrotten? Dat is vers?quote:Op maandag 9 juni 2014 17:19 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Ja, keertje per ongeluk zout dat al over datum was over de frieten gedaan. Kwam ik pas later achter, toen de buikpijn al begonnen was. Maar dat ging dus ook weer zo over, geen blijvende schade.
Bij zout gaat het vooral over samenklonteren.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 16:23 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Zout over datum? En die zout die nu in de zee dwarrelt en in de zoutgrotten? Dat is vers?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |