abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 17 juni 2014 @ 17:09:49 #51
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_141205481
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 08:55 schreef Deshain het volgende:

[..]

Je moet als je 50 kg weegt dus niet meer dan 1,5 kg aardappelen per dag eten...

Dat zou ik het heel 'knap' vinden als iemand van 50 kg dit überhaupt zou willen proberen om weg te werken in een dag...
een kilo aardappelen is niet zo veel hoor
  dinsdag 1 juli 2014 @ 10:01:48 #52
221912 minilot
Nancy boy
pi_141756243
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 13:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ook een hele leuke manier van aardappels in de schil koken, is koken in extreem zout water. Eis daarvoor is wel dat je redelijk kleine, en HELE aardappels gebruikt (als je ze snijdt worden ze bremzout, maar de schil werkt als 'filter'). Wat er dan volgens mij gebeurt is dat er sneller meer water uit de aardappels onttrokken wordt waardoor je een lekkere structur krijgt. En uiteindelijk smaakt de aardappel niet zouter dan normaal want er komt maar een bepaalde hoeveelheid zout door het schilletje heen. Na het koken slaat er ook rondom de pan een klein laagje zout neer (Even met een doekje en het is weg).

Leuk receptje: http://foodwishes.blogspo(...)lots-wife-would.html
Nou, hier is het gisteren eindelijk eens van gekomen.. Serieus, nooit eerder at ik betere aardappelen dan deze! :o O+
Een bakje gesmolten boter en restje pittige salsa erbij en ik viel echt van mijn stoel, zo lekker! Wel mijn hele gasfornuis bedekt onder een laag zout, maar het was het waard. :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 1 juli 2014 @ 10:43:50 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141757129
Waar ik laatst van mijn stoel van viel was een paar korreltjes fenegriek in de gesmolten boter. Echt niet normaal zo lekker vond ik het.
Zal de aardappelen ook eens in zout water koken.
pi_141757759
ik had er vroeger altijd een hekel aan als mn moeder ze in de schil kookte. al dat gepel.
  dinsdag 1 juli 2014 @ 11:12:42 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141757846
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 11:10 schreef pokkerdepok het volgende:
ik had er vroeger altijd een hekel aan als mn moeder ze in de schil kookte. al dat gepel.
Je kan de schil gewoon mee-eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141757863
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 11:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan de schil gewoon mee-eten
lusste ik vroeger niet. nu vind ik het wel lekker.
  dinsdag 1 juli 2014 @ 11:47:57 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141758790
Kook een aardappel extra, dan kun je ze ruim uitlepelen. Hoef je niks te pellen. Who cares dat je wat meer weggooit dan.
  dinsdag 1 juli 2014 @ 11:52:54 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141758919
Friet gesneden van aardappels met schil er nog aan is trouwens erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141780319
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 10:01 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou, hier is het gisteren eindelijk eens van gekomen.. Serieus, nooit eerder at ik betere aardappelen dan deze! :o O+
Een bakje gesmolten boter en restje pittige salsa erbij en ik viel echt van mijn stoel, zo lekker! Wel mijn hele gasfornuis bedekt onder een laag zout, maar het was het waard. :Y :9
Erg leuk om te horen ;)

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Friet gesneden van aardappels met schil er nog aan is trouwens erg lekker
Waarom hebben onze voorvaderen vroeger bedacht dat je aardappels moet schillen? Vroeger was men toch juist van het minder weggooien?

Of komt het door slechte kwaliteit aardappels vroeger (groene plekken, ontkiemd, bruine ogen, blauw etc.)?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 1 juli 2014 @ 20:21:14 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141780827
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 20:14 schreef sirdanilot het volgende:


Waarom hebben onze voorvaderen vroeger bedacht dat je aardappels moet schillen? Vroeger was men toch juist van het minder weggooien?

Of komt het door slechte kwaliteit aardappels vroeger (groene plekken, ontkiemd, bruine ogen, blauw etc.)?
Goeie vraag, ik heb geen idee.
Ik schil aardappels meestal, maar niet altijd, ligt eraan wat ik maak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')