een kilo aardappelen is niet zo veel hoorquote:Op donderdag 5 juni 2014 08:55 schreef Deshain het volgende:
[..]
Je moet als je 50 kg weegt dus niet meer dan 1,5 kg aardappelen per dag eten...
Dat zou ik het heel 'knap' vinden als iemand van 50 kg dit überhaupt zou willen proberen om weg te werken in een dag...
Nou, hier is het gisteren eindelijk eens van gekomen.. Serieus, nooit eerder at ik betere aardappelen dan deze!quote:Op donderdag 5 juni 2014 13:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ook een hele leuke manier van aardappels in de schil koken, is koken in extreem zout water. Eis daarvoor is wel dat je redelijk kleine, en HELE aardappels gebruikt (als je ze snijdt worden ze bremzout, maar de schil werkt als 'filter'). Wat er dan volgens mij gebeurt is dat er sneller meer water uit de aardappels onttrokken wordt waardoor je een lekkere structur krijgt. En uiteindelijk smaakt de aardappel niet zouter dan normaal want er komt maar een bepaalde hoeveelheid zout door het schilletje heen. Na het koken slaat er ook rondom de pan een klein laagje zout neer (Even met een doekje en het is weg).
Leuk receptje: http://foodwishes.blogspo(...)lots-wife-would.html
Je kan de schil gewoon mee-etenquote:Op dinsdag 1 juli 2014 11:10 schreef pokkerdepok het volgende:
ik had er vroeger altijd een hekel aan als mn moeder ze in de schil kookte. al dat gepel.
Erg leuk om te horenquote:Op dinsdag 1 juli 2014 10:01 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, hier is het gisteren eindelijk eens van gekomen.. Serieus, nooit eerder at ik betere aardappelen dan deze!![]()
![]()
Een bakje gesmolten boter en restje pittige salsa erbij en ik viel echt van mijn stoel, zo lekker! Wel mijn hele gasfornuis bedekt onder een laag zout, maar het was het waard.![]()
Waarom hebben onze voorvaderen vroeger bedacht dat je aardappels moet schillen? Vroeger was men toch juist van het minder weggooien?quote:Op dinsdag 1 juli 2014 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Friet gesneden van aardappels met schil er nog aan is trouwens erg lekker
Goeie vraag, ik heb geen idee.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 20:14 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom hebben onze voorvaderen vroeger bedacht dat je aardappels moet schillen? Vroeger was men toch juist van het minder weggooien?
Of komt het door slechte kwaliteit aardappels vroeger (groene plekken, ontkiemd, bruine ogen, blauw etc.)?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |