abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140727121
Hoe maak je dat klaar? Is elke aardappel daar geschikt voor? Moet je het langer koken dan volledig geschilde aardappels? Zo ja, hoeveel langer?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_140728737
Goed schoonmaken. Even lang koken.
pi_140729060
Inderdaad. Ik maak ze altijd overdreven goed schoon.
Bakken kan overigens ook. Verschil per aardappel zal m in de smaak zitten, maar volgens mij kan het in principe bij alle gangbare aardappels
  roze donderdag 5 juni 2014 @ 02:21:11 #4
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_140733542
Dat is zo lekker :9~
Your beauty never ever scared me.
  donderdag 5 juni 2014 @ 06:55:38 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140734409
Als je ze kookt koken ze vanzelf schoon. :)
En duurt even lang als koken zonder schil.

In de oven poffen duurt fors langer.

[ Bericht 13% gewijzigd door RobinOok op 05-06-2014 07:08:30 ]
pi_140734539
Voor degenen die wel eens in een duitse supermarkt komen: ik zag bij de aldi zgn 'babyaardappeltjes' liggen. Dat zijn vrij kleine aardappels met een puntgaaf huidje, ideaal hiervoor. Na het koken knoflook en olijfolie er overheen, even een minuutje laten bakken en smullen maar :9
  † In Memoriam † donderdag 5 juni 2014 @ 07:28:28 #7
231686 budvar
budvar
pi_140734574
Het is wel lekker maar je moet het niet elke dag eten ;)

quote:
Alkaloïde vergiftigingsverschijnselen ten gevolge van consumptieaardappelen treden doorgaans op vanaf 2,5 mg alkaloïden per kilogram lichaamsgewicht per dag. Dit komt bij iemand van 50 kg dus neer op anderhalve kilo ongeschilde aardappels. Bij het eten van véél solanine kunnen de symptomen van de solanine-vergiftiging al binnen 30 minuten intreden, maar gewoonlijk duurt het 8 tot 12 uur na inname.
http://www.salusi.nl/aard(...)ppelschillen-giftig/

(8>
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_140734664
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 07:28 schreef budvar het volgende:
Het is wel lekker maar je moet het niet elke dag eten ;)

[..]

http://www.salusi.nl/aard(...)ppelschillen-giftig/

(8>
:P

ff serieus: groene vlekken bevatten veel meer. Die kun je er beter wel afhalen.
  † In Memoriam † donderdag 5 juni 2014 @ 07:45:41 #9
231686 budvar
budvar
pi_140734708
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 07:41 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

:P

ff serieus: groene vlekken bevatten veel meer. Die kun je er beter wel afhalen.
Alleen zijn die wat lastig te zien met de schil er nog omheen.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_140735184
Ongeschilde gewassen aardappelen rondom inprikken met een vork en "poffen" in de magnetron.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_140735374
Poff it bebe woot
It is not down on any map; true places never are.
CRE / Creatief met een Duim
pi_140735487
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 07:28 schreef budvar het volgende:
Het is wel lekker maar je moet het niet elke dag eten ;)

[..]

http://www.salusi.nl/aard(...)ppelschillen-giftig/

(8>
Je moet als je 50 kg weegt dus niet meer dan 1,5 kg aardappelen per dag eten...

Dat zou ik het heel 'knap' vinden als iemand van 50 kg dit überhaupt zou willen proberen om weg te werken in een dag...
pi_140736585
Probeer ze eens een keer op de barbeque. In aluminium folie en dan tussen de kolen leggen.
pi_140736922
In de schil zitten veel voedingsstoffen en vitamines. Sterker nog als je aardappels in de schil in combinatie met wat dierlijk vet (zoals boter) eet, krijg je *alle* voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen die een mens nodig heeft. In principe kun je dat dus elke dag exclusief eten zonder dat je tekorten krijgt.
(disclaimer: ik heb het niet geprobeerd en ben dat ook niet van plan)
pi_140743141
Ook een hele leuke manier van aardappels in de schil koken, is koken in extreem zout water. Eis daarvoor is wel dat je redelijk kleine, en HELE aardappels gebruikt (als je ze snijdt worden ze bremzout, maar de schil werkt als 'filter'). Wat er dan volgens mij gebeurt is dat er sneller meer water uit de aardappels onttrokken wordt waardoor je een lekkere structur krijgt. En uiteindelijk smaakt de aardappel niet zouter dan normaal want er komt maar een bepaalde hoeveelheid zout door het schilletje heen. Na het koken slaat er ook rondom de pan een klein laagje zout neer (Even met een doekje en het is weg).

Leuk receptje: http://foodwishes.blogspo(...)lots-wife-would.html
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140743182
Normaal gesproken kook ik aardappels in de schil, ik vind het lekkerder en het is gezonder. Voornamelijk voor stamppot schil ik ze.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140744187
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 08:35 schreef Dandilion het volgende:
Ongeschilde gewassen aardappelen rondom inprikken met een vork en "poffen" in de magnetron.
Je hoeft er echt niet in te prikken hoor, dat is zonde vind ik. Gewoon in een bak met een laagje water er in. Afdekken met aluminiumfolie en dan voor zo'n 10 - 15 min (afhankelijk van hoe groot de aardappel is) op 600W de magnetron in.
  † In Memoriam † donderdag 5 juni 2014 @ 15:00:48 #18
231686 budvar
budvar
pi_140746439
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 13:52 schreef Unites het volgende:

[..]

Je hoeft er echt niet in te prikken hoor, dat is zonde vind ik. Gewoon in een bak met een laagje water er in. Afdekken met aluminiumfolie en dan voor zo'n 10 - 15 min (afhankelijk van hoe groot de aardappel is) op 600W de magnetron in.
Aluminiumfolie in de magnetron? Wel handig als je discolamp stuk is maar anders zou ik dat toch niet doen.

Aluminium in een Magnetron!:
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_140746514
Dat gaat gewoon prima hoor. Je moet gewoon zorgen dat de folie de randen/bovenkant/onderkant van de magnetron niet raakt, anders gaat het mis ja (en ja; ik spreek helaas uit ervaring).
  donderdag 5 juni 2014 @ 15:17:47 #20
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_140746905
Als ik aardappels kook doe ik het eigenlijk altijd zo. Scheelt schilwerk en is gezonder.
Zelf haal ik altijd bio-aardappelen, spoel die af (maar als er wat modder blijft zitten overleef ik het ook wel) en kook ze normaal.

Na het koken afgieten, even laten schrikken me koud water en dan pellen of met schil eten. Zelf eet ik ze liever gepeld. :Y)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  † In Memoriam † donderdag 5 juni 2014 @ 15:19:25 #21
231686 budvar
budvar
pi_140746954
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 15:03 schreef Unites het volgende:
Dat gaat gewoon prima hoor. Je moet gewoon zorgen dat de folie de randen/bovenkant/onderkant van de magnetron niet raakt, anders gaat het mis ja (en ja; ik spreek helaas uit ervaring).
Maar waarom doe je het niet met huishoudfolie dan? Heb je die kans helemaal niet.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_140746983
quote:
1s.gif Op donderdag 5 juni 2014 15:19 schreef budvar het volgende:

[..]

Maar waarom doe je het niet huishoudfolie dan? Heb je die kans helemaal niet.
Zou ook kunnen :P Heb het ook maar van 24Kitchen haha
  † In Memoriam † donderdag 5 juni 2014 @ 15:31:18 #23
231686 budvar
budvar
pi_140747376
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 15:20 schreef Unites het volgende:

[..]

Zou ook kunnen :P Heb het ook maar van 24Kitchen haha
Lijkt mij tenminste wel makkelijker en veiliger voor je magnetron. :P
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_140749465
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 23:25 schreef jatochneetoch het volgende:
Goed schoonmaken. Even lang koken.
Dit en: daarna is het lekker om te bakken met wat kruiden zoals rozemarijn en tijm, en met knoflook en olijfolie. Heerlijk O+

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 05-06-2014 16:28:09 ]
  donderdag 5 juni 2014 @ 17:02:49 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140750909
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 15:03 schreef Unites het volgende:
Dat gaat gewoon prima hoor. Je moet gewoon zorgen dat de folie de randen/bovenkant/onderkant van de magnetron niet raakt, anders gaat het mis ja (en ja; ik spreek helaas uit ervaring).
Je bent niet wijs!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')