Dat is logisch , dat wil je eigenlijk ook niet. Je zal het erna opnieuw moeten opvragen voor je het hebt, anders krijg je inconsistentie van gegevens. Processen weten niet van elkaar wat ze gedaan hebben maar de rows zelf moeten vrij toegankelijk zijn.quote:Op maandag 14 juli 2014 16:24 schreef remi1986 het volgende:
[..]
bestaat al sinds 4.1 maar niet echt mee te werken. Voorbeeldje, als je in 1 proces een database query uitvoert, heeft het andere proces deze wijziging niet.
Dat is ook niet hoe je een multithreaded applicatie moet bouwen. Een thread heeft een duidelijke verantwoordelijkheid en dat informatie gescheiden is tussen threads is juist goed, zodat niet de ene thread data kan aanpassen waar de andere thread mee bezig is.quote:Op maandag 14 juli 2014 16:24 schreef remi1986 het volgende:
[..]
bestaat al sinds 4.1 maar niet echt mee te werken. Voorbeeldje, als je in 1 proces een database query uitvoert, heeft het andere proces deze wijziging niet.
Wat snap je niet?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 06:27 schreef henrivo het volgende:
Kan iemand mij in teletubbietaal uitleggen waarom dat hele Doctrine gebeuren helemaal je van het schijnt te zijn? Snap d'r geen zak van![]()
Het voornaamste voordeel vind ik dat je je datastructuur in je applicatie definieert, waardoor je op 1 centrale plek bepaalt hoe wat op welke manier wordt opgeslagen. Vervolgens kan Doctrine de benodigde tabellen/kolommen genereren en up-to-date houden, waarmee je voorkomt dat je database en applicatie niet op elkaar aansluiten.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 06:27 schreef henrivo het volgende:
Kan iemand mij in teletubbietaal uitleggen waarom dat hele Doctrine gebeuren helemaal je van het schijnt te zijn? Snap d'r geen zak van![]()
quote:
is niet zo moeilijk in google invoeren Hydratorquote:Hydrators are simple objects that allow to convert an array of data to an object (this is called "hydrating") and to convert back an object to an array (this is called "extracting").
Mee eens, ik noemde ook maar even snel 1 van de vele onduidelijkheden.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 10:50 schreef remi1986 het volgende:
[..]
[..]
is niet zo moeilijk in google invoeren Hydrator
Nou als ik het zo snel ff bekijk, zou het juist veel makkelijker moeten zijn.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 10:58 schreef henrivo het volgende:
[..]
Mee eens, ik noemde ook maar even snel 1 van de vele onduidelijkheden.
Ligt het nu aan mij, of is de leercurve van doctrine gewoon ontzettend ingewikkeld voor een beginneling?
Nee maar ik heb zó veel enthousiaste ervaringen gelezen over doctrine, alsof het een revolutie is, en ik wil óók graag net zo enthousiast worden!quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:02 schreef KomtTijd... het volgende:
Je hoeft niet alle functies van buiten te kennen om het te gebruiken. Ik ben er zo ingerold.
Hoe en waarvoor gebruik je Doctrine dan? In combinatie met Symfony?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:09 schreef henrivo het volgende:
[..]
Nee maar ik heb zó veel enthousiaste ervaringen gelezen over doctrine, alsof het een revolutie is, en ik wil óók graag net zo enthousiast worden!
Alleen kan ik het enthousiasme niet plaatsen nog en zakt de moed om er mee verder te gaan steeds verder in m'n schoenen
ZF2.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:10 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Hoe en waarvoor gebruik je Doctrine dan? In combinatie met Symfony?
Ik zal vanmiddag die cookbook er es bij pakken. Ook al gebruik ik Zend Framework 2. Misschien steek ik er wat van opquote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:10 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Hoe en waarvoor gebruik je Doctrine dan? In combinatie met Symfony?
Met het symfony cookbook erbij vond ik het allemaal behoorlijk duidelijk, had al aardig wat functies gebruikt voordat ik er uberhaupt achter kwam dat het "doctrine" was wat ik gebruikte.
Gadver, wat een lelijke manier om je querie op te bouwen. Dat is op een gegeven moment helemaal niet leesbaar meerquote:$em = $this->getDoctrine()->getManager()->createQueryBuilder();
$q = $em->select('c')
->from('ACMESouthBundle:CountriesInvolved','c')
->innerJOIN('c.Involvement','i')
->where('i.id = 1')
->groupBy('c.country')->getQuery();
Hoe zou jij je interface dan maken?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:25 schreef remi1986 het volgende:
[..]
Gadver, wat een lelijke manier om je querie op te bouwen. Dat is op een gegeven moment helemaal niet leesbaar meer
Interface? Of de desbetreffende query?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:58 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Hoe zou jij je interface dan maken?
Je hoeft niet perse de querybuilder te gebruiken, je kunt ook DQL (Doctrine Query Language) gebruiken, dat lijkt heel erg op SQLquote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:25 schreef remi1986 het volgende:
[..]
Gadver, wat een lelijke manier om je querie op te bouwen. Dat is op een gegeven moment helemaal niet leesbaar meer
Voor het meeste werk hoef je uberhaupt geen queries te bouwen. Met find en findBy heb je 90% al afgevangen. Scheelt echt ontzettend veel gedoe.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 12:59 schreef Rockfire het volgende:
[..]
Je hoeft niet perse de querybuilder te gebruiken, je kunt ook DQL (Doctrine Query Language) gebruiken, dat lijkt heel erg op SQL
Klopt, zelf gebruik ik Doctrine zelf al weer een tijdje. Eerst in combinatie met Zend Framework 2 en daarna in combinatie met Symfony 2. Ik vind het erg fijn werken!quote:Op dinsdag 15 juli 2014 13:17 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Voor het meeste werk hoef je uberhaupt geen queries te bouwen. Met find en findBy heb je 90% al afgevangen. Scheelt echt ontzettend veel gedoe.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |