zwartja | maandag 28 april 2014 @ 09:49 |
Kwam zojuist een leuk recept tegen maar ik snap twee dingen niet. Het gaat om een citroensoufflé, zie onderstaande foto. De eerste stap in het recept is: "Knip een strook bakpapier dat om een souffléschaal van 9 dl past en 7,5 cm boven de rand uitsteekt." Een souffléschaal van 9 dl? Bedoelen ze niet 9 cl? Dat is namelijk ongeveer de inhoud van zo'n bakje van op de foto. Dan gaat het recept verder: "Leg de strook om de schaal en tape hem vast. Bind vervolgens een touwtje om de bovenkant van de schaal." Een touwtje? Dat met dat bakpapier en de tape snap ik wel, dan kan je het bakje vullen tot boven de rand maar hoe zit het met dat touwtje? Waarom moet dat want de tape houdt alles al bij elkaar, toch? ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door zwartja op 28-04-2014 12:18:35 ] | |
TheThirdMark | maandag 28 april 2014 @ 10:14 |
De tape moet je meer tijdelijk zien, die smelt weg in de oven. Maar dan houdt het touwtje de zooi nog bij elkaar. | |
zwartja | maandag 28 april 2014 @ 10:18 |
Het hoeft niet in de oven. 4-5 uur in de koelkast. En wat betreft de schaaltjes, daar ben ik uit denk ik. Er staat namelijk in de ingrediëntenlijst dat je 3 ananaskersen (in totaal) nodig hebt, die dingen die je bovenop ziet liggen en het recept is voor 6 personen. Ik denk dus dat ze toch een souffléschaal van 9 dl bedoelen. Mij lijkt het echter leuker om iedereen een schaaltje voor te kunnen schotelen dan dat mensen er maar uit moeten scheppen en op een bordje dumpen. | |
Lienekien | maandag 28 april 2014 @ 11:18 |
Een soufflé die niet in de oven hoeft? | |
zwartja | maandag 28 april 2014 @ 12:17 |
Blijkbaar. Het doel van dat bakpapier dat boven het bakje moet uitsteken is dat je hem dan kan vullen tot boven het bakje. Hij hoeft dus niet te rijzen. Wat ik trouwens wel zei in de OP. Vergissing. Is nu aangepast. | |
Lienekien | maandag 28 april 2014 @ 13:58 |
Zitten er dan rauwe eieren in? Het zal wel soufflé heten omdat het erop lijkt doordat je 'm zo boven de rand laat komen. | |
tombolafan | maandag 28 april 2014 @ 14:40 |
nevermind ![]() | |
zwartja | maandag 28 april 2014 @ 14:56 |
Ja. En wat betreft de naam, dat kan wel kloppen. Het is eerder een mousse. |