abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:21:52 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058559
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:05 schreef RobinOok het volgende:
Ja, en gewoon altijd nadenken en rekenen. Het rare bij mijn Turkse slager is dat de lamsbout zonder been per saldo goedkoper is dan de lamsbout met been. Ik zou verwachten dat met been goedkoper is, omdat ze er minder werk aan hebben. Maar niet dus..


Maar dat heb ik ook met kippenbouten. Iedereen roept altijd dat die goedkoper zijn dan filet, maar als ik bouten ontbeen, dan blijken ze per kilo echt duurder.
Vleugels ook, maar wel lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:23:01 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058605
Reken spareribs eens om naar wat je betaald voor wat je eet, steak is goedkoper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:24:23 #53
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139058651
Ik heb vandaag ff 28 euro afgetikt voor een gepekelde ham van 1,5 Kg :')
Dat deed zeer, maarja het is zo lekker! En voor Pasen mag dat dan best een keertje. Nou alleen niet verkloten. Maar de bereiding is op zich niet zo moeilijk. Gewoon de goede kern temperatuur (70 graden volgens Piet) bereiken en dan glaceren maar.

Toch??? CheckCheckDubbelcheck :+
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:30:26 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058824
Haleluja, mag hopen dat dit een zwaar geknuffeld iberico pata negra scharrelvarken was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:33:18 #55
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139058920
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Haleluja, mag hopen dat dit een zwaar geknuffeld iberico pata negra scharrelvarken was
Ik ben 'm al wiegend en stilletjes wenend nog steeds aan het knuffelen :')
Die slager is echt ontzettend duur, maar idd wel allemaal vlees van boeren uit de regio enzo. Geen gecertificeerd biologische slager verder.
http://www.knobboutslager.nl/slagerij/9
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139064669
Ik heb in de Diepvries een oude kip liggen die te taai is naar haar eieren gegeten te hebben om normaal te eten. Dus die mag in de Soep.

Gewoon kip + peen + prei + venkel in de pan en een paar uur door sudderen. Alles er uit halen filteren en dan de rest van de peen + prei en venkel met de geplukte kippenvlees in de pan en wat zout / peper / peterselie en vermicelli er bij

of Hebben jullie andere ideeën?
  zondag 20 april 2014 @ 10:01:44 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139065830
Foelie, saffraan, knoflook, peperkorrels, laurierblad.
Ik zou persoonlijk de venkel weglaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 april 2014 @ 10:23:18 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139066234
Verse gember en Shaoxing rijstwijn.
  maandag 21 april 2014 @ 21:06:13 #59
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139124355
De ham is heerlijk geworden Piet! Ik heb alleen de huid eraf gehaald en dus niet overgoten met kokend water. Met 2 volwassenen en 2 tieners, anderhalve kilo schoon op :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 21 april 2014 @ 21:26:11 #60
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_139125617
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 21:06 schreef Puckzzz het volgende:
De ham is heerlijk geworden Piet! Ik heb alleen de huid eraf gehaald en dus niet overgoten met kokend water. Met 2 volwassenen en 2 tieners, anderhalve kilo schoon op :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er lekker uit.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 21 april 2014 @ 22:05:50 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139128521
Huid was wel krokant geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 april 2014 @ 22:12:36 #62
97745 Thorical
finding a way
pi_139129009
Piet, ik heb het volgende recept gebruikt maar werd er niet blij van ondanks dat ik er hoge verwachtingen van had van BIGOLI CON RAGÙ D’ANATRA
1 eendenborst
1 el bloem
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 el olijfolie
1 el boter
1 blaadje laurier
2 blaadjes verse salie
een afgestreken theelepel kaneel
een flinke scheut droge witte wijn
2 dl kippenbouillon
zout
peper
320 - 400 g bigoli of (verse) tagliatelle

Snij de eendenborst in twee helften. Verwijder de huid. Snij de borst in dunne reepjes en hak het vlees met een goed mes tot een grof gehakt. Doe het gehakt in een kom, schep er een lepel bloem door en zet apart.
Schil en was de wortel en hak in hele kleine blokjes. Was de bleekselderij en hak en hele kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
Verhit een eetlepel boter en een eetlepel olijfolie in de pan. Roer dit snel door en zet het vuur niet te hoog, zodat de boter niet verbrandt in de olijfolie.
Fruit de groenten samen met laurier en salie zachtjes een paar minuten.
Doe het gehakt en de kaneel erbij. Bak het snel rondom dicht en blus met een flinke scheut witte wijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus een half uurtje pruttelen en controleer regelmatig of er nog een scheutje bouillon bij moet. Niet teveel bouillon gebruiken. Het is de bedoeling dat je een compacte vleessaus maakt.

Kook de bigoli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de vleessaus door de pasta en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb het idee dat ik iets mis in het recept maar zie niet wat.
Jij enig idee? Misschien waren mijn verwachtingen ook wel te hoog maar dan toch.
  maandag 21 april 2014 @ 22:23:52 #63
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139129585
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 22:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Huid was wel krokant geworden?
Jazeker dat wel. Maar voor de glace (?? nederlandse benaming?) moest ik volgens het recept de huid er na het garen afhalen. Ik kon 'm er zo aftrekken, en hij was wel lekker knapperig.
ons hondje vond 'm heerlijk *kuch* :@
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139130364
Piet,

Ik heb een stuk kalkoenfilet van 500 gram, wat moet ik daar mee doen?
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 21 april 2014 @ 23:13:28 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_139132104
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 22:12 schreef Thorical het volgende:
Piet, ik heb het volgende recept gebruikt maar werd er niet blij van ondanks dat ik er hoge verwachtingen van had van BIGOLI CON RAGÙ D’ANATRA
1 eendenborst
1 el bloem
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 el olijfolie
1 el boter
1 blaadje laurier
2 blaadjes verse salie
een afgestreken theelepel kaneel
een flinke scheut droge witte wijn
2 dl kippenbouillon
zout
peper
320 - 400 g bigoli of (verse) tagliatelle

Snij de eendenborst in twee helften. Verwijder de huid. Snij de borst in dunne reepjes en hak het vlees met een goed mes tot een grof gehakt. Doe het gehakt in een kom, schep er een lepel bloem door en zet apart.
Schil en was de wortel en hak in hele kleine blokjes. Was de bleekselderij en hak en hele kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
Verhit een eetlepel boter en een eetlepel olijfolie in de pan. Roer dit snel door en zet het vuur niet te hoog, zodat de boter niet verbrandt in de olijfolie.
Fruit de groenten samen met laurier en salie zachtjes een paar minuten.
Doe het gehakt en de kaneel erbij. Bak het snel rondom dicht en blus met een flinke scheut witte wijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus een half uurtje pruttelen en controleer regelmatig of er nog een scheutje bouillon bij moet. Niet teveel bouillon gebruiken. Het is de bedoeling dat je een compacte vleessaus maakt.

Kook de bigoli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de vleessaus door de pasta en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb het idee dat ik iets mis in het recept maar zie niet wat.
Jij enig idee? Misschien waren mijn verwachtingen ook wel te hoog maar dan toch.
Wat mistte je qua smaak? Zoet, zuur, zout, hartig? (bitter lijkt me niet.. vind ik persoonlijk minder fijn in recepten, al kan het soms wel een mooie balans geven)
Als ik puur naar het recept kijk (ik ken het niet en de smaak dus ook niet) dan denk ik dat het door de kaneel, sjalot en wortel een vrij zoet gerecht wordt, ik zou daar zelf zout of hartig tegenover zetten.
In dit geval een sterkere bouillon of meer (grovere) parmazaan (of een langer gerijpte parmazaan, 24 of 30 maanden bijv. ipv de supermarkt parmazaan/grana padano)

Volgens mij zouden spekjes ook wel bij dit gerecht kunnen passen (wordt ook veel gebruikt in Italiaanse gerechten)
  maandag 21 april 2014 @ 23:45:04 #66
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139133496
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 22:23 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Jazeker dat wel. Maar voor de glace (?? nederlandse benaming?) moest ik volgens het recept de huid er na het garen afhalen. Ik kon 'm er zo aftrekken, en hij was wel lekker knapperig.
ons hondje vond 'm heerlijk *kuch* :@
De hond? :'( :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 22 april 2014 @ 00:03:20 #67
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139134147
quote:
1s.gif Op maandag 21 april 2014 23:45 schreef Molo het volgende:

[..]

De hond? :'( :'(
Zij een stukje vel van 15 bij 15 cm. Wij een ham van 1,5 kg. Ik maak me niet druk :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 22 april 2014 @ 07:58:00 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139136925
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 22:23 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Jazeker dat wel. Maar voor de glace (?? nederlandse benaming?) moest ik volgens het recept de huid er na het garen afhalen. Ik kon 'm er zo aftrekken, en hij was wel lekker knapperig.
ons hondje vond 'm heerlijk *kuch* :@
Euh, waarom aan de hond gegeven? Het is het lekkerste van de hele ham
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 april 2014 @ 07:58:32 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139136930
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 22:12 schreef Thorical het volgende:
Piet, ik heb het volgende recept gebruikt maar werd er niet blij van ondanks dat ik er hoge verwachtingen van had van BIGOLI CON RAGÙ D’ANATRA
1 eendenborst
1 el bloem
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 el olijfolie
1 el boter
1 blaadje laurier
2 blaadjes verse salie
een afgestreken theelepel kaneel
een flinke scheut droge witte wijn
2 dl kippenbouillon
zout
peper
320 - 400 g bigoli of (verse) tagliatelle

Snij de eendenborst in twee helften. Verwijder de huid. Snij de borst in dunne reepjes en hak het vlees met een goed mes tot een grof gehakt. Doe het gehakt in een kom, schep er een lepel bloem door en zet apart.
Schil en was de wortel en hak in hele kleine blokjes. Was de bleekselderij en hak en hele kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
Verhit een eetlepel boter en een eetlepel olijfolie in de pan. Roer dit snel door en zet het vuur niet te hoog, zodat de boter niet verbrandt in de olijfolie.
Fruit de groenten samen met laurier en salie zachtjes een paar minuten.
Doe het gehakt en de kaneel erbij. Bak het snel rondom dicht en blus met een flinke scheut witte wijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus een half uurtje pruttelen en controleer regelmatig of er nog een scheutje bouillon bij moet. Niet teveel bouillon gebruiken. Het is de bedoeling dat je een compacte vleessaus maakt.

Kook de bigoli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de vleessaus door de pasta en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb het idee dat ik iets mis in het recept maar zie niet wat.
Jij enig idee? Misschien waren mijn verwachtingen ook wel te hoog maar dan toch.
Kom hier later ff op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 april 2014 @ 08:00:01 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139136938
quote:
2s.gif Op maandag 21 april 2014 22:37 schreef Lonaa het volgende:
Piet,

Ik heb een stuk kalkoenfilet van 500 gram, wat moet ik daar mee doen?
Schnitzels snijden, dunne grote plakken snijden en die plathameren, kruiden, bloemen, door ei halen en door panko (japans paneermeel) en goudbruin bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139136960
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 00:03 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Zij een stukje vel van 15 bij 15 cm. Wij een ham van 1,5 kg. Ik maak me niet druk :D
:o

Je hebt dat stukje vel vast nog nooit geproefd. Ik zou t zo ruilen voor die hele ham.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  dinsdag 22 april 2014 @ 09:39:03 #72
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139138136
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 08:04 schreef Vanyel het volgende:

[..]

:o

Je hebt dat stukje vel vast nog nooit geproefd. Ik zou t zo ruilen voor die hele ham.
Zeker wel. Ik weet heel goed hoe lekker dat is. Wij eten wel eens geroosterd buikspek met knapperig velletje. Niet elke week ofzo want dan wordt het zo 'normaal' Bij dit soort dingen moet je het gewoon af en toe eten dan blijft het echt lekker.
Dat ik de hond en lekker stukje gun vind ik geen ramp hoor. Er was genoeg lekkers voor ons over. :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 22 april 2014 @ 11:44:35 #73
97745 Thorical
finding a way
pi_139141078
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 23:13 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat mistte je qua smaak? Zoet, zuur, zout, hartig? (bitter lijkt me niet.. vind ik persoonlijk minder fijn in recepten, al kan het soms wel een mooie balans geven)
Als ik puur naar het recept kijk (ik ken het niet en de smaak dus ook niet) dan denk ik dat het door de kaneel, sjalot en wortel een vrij zoet gerecht wordt, ik zou daar zelf zout of hartig tegenover zetten.
In dit geval een sterkere bouillon of meer (grovere) parmazaan (of een langer gerijpte parmazaan, 24 of 30 maanden bijv. ipv de supermarkt parmazaan/grana padano)

Volgens mij zouden spekjes ook wel bij dit gerecht kunnen passen (wordt ook veel gebruikt in Italiaanse gerechten)
Laat ik het zo zeggen, het smaakte grijs(vlak,als niets bijzonders) Ik had meer een wildsmaak of de combinatie, salie kaneel naar voren verwacht.
Helaas had ik geen oude parmazaan maar dar heb een 2 jaar oude grana padano gebruikt.
  dinsdag 22 april 2014 @ 12:22:23 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139142194
Dat recept, hoe neem ik wat moois, een eendenborst, en verknal dat volledig.
Echt, gruwel.
Kruid en bak de eendenhuid op de huid
Stoof de groentjes gaar
Maak een saus op basis van de ingekookte boullion, wat rode wijn en monteer die af met een klontje boter.
Smullen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 april 2014 @ 12:23:08 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139142217
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 11:44 schreef Thorical het volgende:

[..]

Laat ik het zo zeggen, het smaakte grijs(vlak,als niets bijzonders) Ik had meer een wildsmaak of de combinatie, salie kaneel naar voren verwacht.
Helaas had ik geen oude parmazaan maar dar heb een 2 jaar oude grana padano gebruikt.
Wildsmaak? Van kweekeend?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')