oak aged bieren moet je niet te lang laten liggen, dan verlies je een deel van de smaak. De gewone quadrupel daarentegen wordt alleen maar beter.quote:Op donderdag 10 april 2014 14:28 schreef nils7 het volgende:
[..]
Humm die eigenaar van die site heeft dezelfde voornaam als mij maar ik ben het niet hahaha
Ik heb trouwens een La Trappe Batch #15 in de "opslag" liggen
Enig idee wanneer deze goed is?
focus van de foto denk ik (geen trucage of instagram of zo)quote:Op zondag 13 april 2014 03:42 schreef LostFormat het volgende:
[..]
Grote fles of kleine handen?:?
Ik zie 33 cl staan maar het ziet er vreemd uit.
Die Beerskey heb ik eergisteren gedronken en ik vond 'm echt waardeloos. Vond 'm net zo ranzig als Kanon, en dat zegt wel wat volgens mij. Maar ieder zijn smaakquote:Op zondag 13 april 2014 17:05 schreef RingBewoner het volgende:
Bierfestival was overigens wel oké gisteren. Redelijk druk, leuke sfeer en lekkere bieren. Vooral de beerskey heeft mij verrast net als een coal ila van meneer de uil.
Goede tip. Ik heb nog zo'n Oak Aged liggen, die ga ik binnenkort maar eens met een vriend soldaat maken dan.quote:Op zondag 13 april 2014 15:36 schreef WJMW het volgende:
[..]
oak aged bieren moet je niet te lang laten liggen, dan verlies je een deel van de smaak. De gewone quadrupel daarentegen wordt alleen maar beter.
Ik heb altijd begrepen dat je ze juist wel lang kunt laten liggen, maar dat de smaak van de gebruikte vaten wel langzaamaan verder doortrekt in de smaak. Jaartje of 3 á 4 moest makkelijk kunnen begreep ik.quote:Op zondag 13 april 2014 15:36 schreef WJMW het volgende:
[..]
oak aged bieren moet je niet te lang laten liggen, dan verlies je een deel van de smaak. De gewone quadrupel daarentegen wordt alleen maar beter.
moeilijk is dat hequote:Op zondag 13 april 2014 20:15 schreef muzas het volgende:
Ik heb nog een pannepot uit 2011 liggen. De drempel om die open te trekken wordt steeds groter.
hmm.. Wat ik altijd heb begrepen is dat het door het nagisten juist die typische 'bewaarbier' smaak krijgt waardoor de smaak van de vaten juist naar de achtergrond verdwijnt . Wellicht een experiment waard!quote:Op zondag 13 april 2014 19:55 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Ik heb altijd begrepen dat je ze juist wel lang kunt laten liggen, maar dat de smaak van de gebruikte vaten wel langzaamaan verder doortrekt in de smaak. Jaartje of 3 á 4 moest makkelijk kunnen begreep ik.
Prima pils, wel eens gedronken bij een restaurant hier in de buurt van volgens mij indisch eten.quote:
Ben ik absoluut niet met je eens. Kanon is inderdaad ongelooflijk smerig bier. De Beerskey is wat rokerig en dat kan ik best wel waarderen.quote:Op zondag 13 april 2014 18:40 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Die Beerskey heb ik eergisteren gedronken en ik vond 'm echt waardeloos. Vond 'm net zo ranzig als Kanon, en dat zegt wel wat volgens mij. Maar ieder zijn smaak
Indiaas idd, lekker fris biertje.quote:Op zondag 13 april 2014 20:40 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Prima pils, wel eens gedronken bij een restaurant hier in de buurt van volgens mij indisch eten.
Ik heb hier een Quadrupel batch 15 en 16 in de kelder staan. De 15 heb ik ook meteen na aanschaf een gedronken, ga deze een jaartje laten staan. Kan het je volgend jaar vertellen .quote:Op zondag 13 april 2014 20:33 schreef WJMW het volgende:
[..]
hmm.. Wat ik altijd heb begrepen is dat het door het nagisten juist die typische 'bewaarbier' smaak krijgt waardoor de smaak van de vaten juist naar de achtergrond verdwijnt . Wellicht een experiment waard!
De Beerskey is wel wat ongebalanceerd en heeft een wel erg heftig zoete afdronk. Ergens snap ik de vergelijking met kanon wel maar daarmee doe je de muifel brouwerij wel erg tekort.quote:Op zondag 13 april 2014 20:41 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Ben ik absoluut niet met je eens. Kanon is inderdaad ongelooflijk smerig bier. De Beerskey is wat rokerig en dat kan ik best wel waarderen.
Je moet dan de rijping op vat goed kunnen proeven dus? Ik heb er nog eentje staan (batch 15), ga 'm waarschijnlijk zaterdag samen met een maatje soldaat maken. Hij is ook wel speciaalbierliefhebber.quote:Op zondag 13 april 2014 21:21 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Ik heb hier een Quadrupel batch 15 en 16 in de kelder staan. De 15 heb ik ook meteen na aanschaf een gedronken, ga deze een jaartje laten staan. Kan het je volgend jaar vertellen .
Vond 'm voornamelijk goed te vergelijken met kraanwater. Een beetje geler en wat schuimiger, maar kwa smaak kwam het aardig in de buurt. Dus Corona, Sol, Amstel Bright, Bavaria Claro, dat soort spul.quote:Op maandag 14 april 2014 17:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is dat wat als pils en zo ja, waar is het een beetje mee te vergelijken als pilsener?
Had hem vorige week ook. Positieve verrassing idd.quote:Op maandag 14 april 2014 22:19 schreef Qwea het volgende:
Holy crap. Net een brew dog punk ipa opengetrokken. Goed biertje!
Ja die geur vond ik sowieso al lekker, maar zoveel smaken in dat biertje... En die bittere afdronk blijft ook best lang hangen.quote:Op maandag 14 april 2014 22:21 schreef Mgolovic het volgende:
[..]
Had hem vorige week ook. Positieve verrassing idd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |