utrecht1970 | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:24 |
Ik heb om half 1 boeuf bourgigion opgezet. 600 gram runderlappen, met 500 ml wijn en 250 ml bouillon (en kruiden). Vlees eerst aangebraden en saus verwarmd. Eerst in een lage sudderpan, daar bleef het vlees erg hard. Ik heb het overgegoten in een gietijzeren hogere braadpan, wat azijn erbij gedaan en nu deksel op de pan. Vlees is nog taai. Zou het vlees nog mals kunnen stoven of heb ik het een beetje verkeerd gedaan. Vorige keer was het heerlijk. Vlees is van de keurslager. Vorige keer had ik riblappen genomen en nu per ongeluk runderlappen, zou daar de fout zitten? recept komt van goddelijke recepten | |
trovey | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:30 |
Hoe lang heb je het al opstaan? Gewoon uren laten sudderen dan komt het wel goed. | |
Zonnetje1981 | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:31 |
Geduld! Het mag best een uur of 6 opstaan | |
utrecht1970 | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:31 |
Sinds ongeveer half 1 | |
trovey | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:32 |
3 uurtjes dus...mag nog wel wat langer, hoe langer hoe beter. ![]() ![]() | |
mvdejong | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:33 |
Denk erom dat sudderen betekent dat het vocht heel zachtjes moet koken, niet alleen maar heel heet zijn. Je wil af en toe een belletje zie opborrelen. | |
mytec | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:35 |
Als je het te hard zet brand de boel onder in de pan heel snel aan. Maar het verschilt per stukken vlees. Om het sneller te laten gaan snijd ik de runderlappen meestal in kleinere stukken. | |
utrecht1970 | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:36 |
Ok, ik hadhet idee dat het devorige keer sneller ging. Geduld dus. Zo lullig ommijn gasten taai vlees voor te schotelen | |
RobinOok | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:54 |
Je moet hey daarom ook altijd een dag van tevoren maken. | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 22 maart 2014 @ 16:16 |
![]() | |
utrecht1970 | zaterdag 22 maart 2014 @ 20:21 |
Hij was nog goed gelukt. Volgende keer dag van tevoren. Morgen restjes met rijst :p | |
#ANONIEM | dinsdag 25 maart 2014 @ 09:16 |
Goed gelukt als in "redelijk eetbaar omdat je trek hebt?"of echt zoals het hoort? |