FOK!forum / Culinesse à gogo / runderstoofpot mislukt of niet??
utrecht1970zaterdag 22 maart 2014 @ 15:24
Ik heb om half 1 boeuf bourgigion opgezet.
600 gram runderlappen, met 500 ml wijn en 250 ml bouillon (en kruiden). Vlees eerst aangebraden en saus verwarmd.
Eerst in een lage sudderpan, daar bleef het vlees erg hard. Ik heb het overgegoten in een gietijzeren hogere braadpan, wat azijn erbij gedaan en nu deksel op de pan.
Vlees is nog taai.

Zou het vlees nog mals kunnen stoven of heb ik het een beetje verkeerd gedaan. Vorige keer was het heerlijk.
Vlees is van de keurslager. Vorige keer had ik riblappen genomen en nu per ongeluk runderlappen, zou daar de fout zitten?

recept komt van goddelijke recepten
troveyzaterdag 22 maart 2014 @ 15:30
Hoe lang heb je het al opstaan? Gewoon uren laten sudderen dan komt het wel goed.
Zonnetje1981zaterdag 22 maart 2014 @ 15:31
Geduld! Het mag best een uur of 6 opstaan
utrecht1970zaterdag 22 maart 2014 @ 15:31
Sinds ongeveer half 1
troveyzaterdag 22 maart 2014 @ 15:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 15:31 schreef utrecht1970 het volgende:
Sinds ongeveer half 1
3 uurtjes dus...mag nog wel wat langer, hoe langer hoe beter. :9 Gewoon zacht vuurtje eronder en pruttelen maar. :P
mvdejongzaterdag 22 maart 2014 @ 15:33
Denk erom dat sudderen betekent dat het vocht heel zachtjes moet koken, niet alleen maar heel heet zijn. Je wil af en toe een belletje zie opborrelen.
myteczaterdag 22 maart 2014 @ 15:35
Als je het te hard zet brand de boel onder in de pan heel snel aan. Maar het verschilt per stukken vlees. Om het sneller te laten gaan snijd ik de runderlappen meestal in kleinere stukken.
utrecht1970zaterdag 22 maart 2014 @ 15:36
Ok, ik hadhet idee dat het devorige keer sneller ging. Geduld dus. Zo lullig ommijn gasten taai vlees voor te schotelen
RobinOokzaterdag 22 maart 2014 @ 15:54
Je moet hey daarom ook altijd een dag van tevoren maken.
N.I.M.B.Y.zaterdag 22 maart 2014 @ 16:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 15:54 schreef RobinOok het volgende:
Je moet hey daarom ook altijd een dag van tevoren maken.
:Y
utrecht1970zaterdag 22 maart 2014 @ 20:21
Hij was nog goed gelukt. Volgende keer dag van tevoren. Morgen restjes met rijst :p
#ANONIEMdinsdag 25 maart 2014 @ 09:16
Goed gelukt als in "redelijk eetbaar omdat je trek hebt?"of echt zoals het hoort?