abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_138042413
Ik heb om half 1 boeuf bourgigion opgezet.
600 gram runderlappen, met 500 ml wijn en 250 ml bouillon (en kruiden). Vlees eerst aangebraden en saus verwarmd.
Eerst in een lage sudderpan, daar bleef het vlees erg hard. Ik heb het overgegoten in een gietijzeren hogere braadpan, wat azijn erbij gedaan en nu deksel op de pan.
Vlees is nog taai.

Zou het vlees nog mals kunnen stoven of heb ik het een beetje verkeerd gedaan. Vorige keer was het heerlijk.
Vlees is van de keurslager. Vorige keer had ik riblappen genomen en nu per ongeluk runderlappen, zou daar de fout zitten?

recept komt van goddelijke recepten
pi_138042598
Hoe lang heb je het al opstaan? Gewoon uren laten sudderen dan komt het wel goed.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  zaterdag 22 maart 2014 @ 15:31:14 #3
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_138042619
Geduld! Het mag best een uur of 6 opstaan
pi_138042632
Sinds ongeveer half 1
pi_138042663
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 15:31 schreef utrecht1970 het volgende:
Sinds ongeveer half 1
3 uurtjes dus...mag nog wel wat langer, hoe langer hoe beter. :9 Gewoon zacht vuurtje eronder en pruttelen maar. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  zaterdag 22 maart 2014 @ 15:33:12 #6
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_138042682
Denk erom dat sudderen betekent dat het vocht heel zachtjes moet koken, niet alleen maar heel heet zijn. Je wil af en toe een belletje zie opborrelen.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_138042773
Als je het te hard zet brand de boel onder in de pan heel snel aan. Maar het verschilt per stukken vlees. Om het sneller te laten gaan snijd ik de runderlappen meestal in kleinere stukken.
pi_138042790
Ok, ik hadhet idee dat het devorige keer sneller ging. Geduld dus. Zo lullig ommijn gasten taai vlees voor te schotelen
  zaterdag 22 maart 2014 @ 15:54:16 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138043413
Je moet hey daarom ook altijd een dag van tevoren maken.
pi_138044278
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 15:54 schreef RobinOok het volgende:
Je moet hey daarom ook altijd een dag van tevoren maken.
:Y
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_138053139
Hij was nog goed gelukt. Volgende keer dag van tevoren. Morgen restjes met rijst :p
pi_138146756
Goed gelukt als in "redelijk eetbaar omdat je trek hebt?"of echt zoals het hoort?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')