Ik heb om half 1 boeuf bourgigion opgezet. 600 gram runderlappen, met 500 ml wijn en 250 ml bouillon (en kruiden). Vlees eerst aangebraden en saus verwarmd. Eerst in een lage sudderpan, daar bleef het vlees erg hard. Ik heb het overgegoten in een gietijzeren hogere braadpan, wat azijn erbij gedaan en nu deksel op de pan. Vlees is nog taai.
Zou het vlees nog mals kunnen stoven of heb ik het een beetje verkeerd gedaan. Vorige keer was het heerlijk. Vlees is van de keurslager. Vorige keer had ik riblappen genomen en nu per ongeluk runderlappen, zou daar de fout zitten?
Denk erom dat sudderen betekent dat het vocht heel zachtjes moet koken, niet alleen maar heel heet zijn. Je wil af en toe een belletje zie opborrelen.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako! Alice Cooper : Why, thank you! Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
Als je het te hard zet brand de boel onder in de pan heel snel aan. Maar het verschilt per stukken vlees. Om het sneller te laten gaan snijd ik de runderlappen meestal in kleinere stukken.