zwartja | donderdag 20 maart 2014 @ 13:10 |
Ik ben opzoek naar een recept voor chocoladesoufflé en kwam onderstaande link tegen. Het ene recept is natuurlijk wat beter dan de andere, wat vinden jullie van deze? Of hebben jullie misschien een recept voor me wat je zelf altijd maakt en welke lekker is? Ook vroeg ik me af tot hoe ver onder de rand ik de bakjes moet vullen met het mengsel. En in het recept staat room.. Room? Wat voor room? Ongeklopte slagroom? En hebben jullie misschien nog tips, do's & dont's voor het maken van een soufflé? Je hoort namelijk dat ze vaak mislukken. http://www.24kitchen.nl/recepten/chocoladesouffl%C3%A9 | |
zwartja | donderdag 20 maart 2014 @ 14:46 |
Nou... (Hier moest een verdrietige smiley komen maar die kan ik niet vinden) Niemand? | |
Cat-astrophe | donderdag 20 maart 2014 @ 16:15 |
Je bhad je topic net een uur geleden gepost... even geduld TS. ; ( = ![]() | |
Uccie | donderdag 20 maart 2014 @ 16:21 |
Niet je oven tussentijds opendoen. Goed je vorm invetten. Ik vul ongeveer op 2/3e. Room durf ik niet te zeggen, in mijn recept zit het niet. Heb nu even niet het recept want op het werk en vanavond heb ik geen tijd om het over te typen voor je...dus die vraag laat ik even over aan iemand anders. | |
Pietverdriet | donderdag 20 maart 2014 @ 16:22 |
Waarom stel je die vraag hier en niet daar? OT slagroom lobbig slaan, niet stijf, je wilt lucht in je mengsel | |
zwartja | donderdag 20 maart 2014 @ 22:42 |
Nou, uiteindelijk onderstaand recept gebruikt maar het was een hele erge teleurstelling. Het was gewoon niet lekker (veel te weinig suiker) en hij rees ook niet. Volgende keer maar dat recept van 24Kitchen gebruiken en kijken of dat beter is. http://www.ah.nl/allerhan(...)me-chocoladesouffles | |
Cat-astrophe | vrijdag 21 maart 2014 @ 00:09 |
Een souffle die je uit de vorm haalt en omkeert op een bordje? ![]() | |
egeltje1985 | vrijdag 21 maart 2014 @ 07:37 |
lava-cake? | |
Sorella | dinsdag 25 maart 2014 @ 22:22 |
Voor de room zou ik gewoon slagroom nemen en rudolph heeft het er altijd over dat voor een soufflé je de bakjes van beneden naar boven moet insmeren de verticale lijnen zo gezegd. | |
killerkip69 | donderdag 27 maart 2014 @ 00:30 |
* ramequins goed/rijkelijk insmeren met boter ( gebruik stukje vd keukenrol, duw er wat echte boter in en smeer away..), bestrooien met suiker en uitkloppen. * eiwit eerst wat opkloppen, dan suiker erbij en opkloppen tot pluimen.. (op 10 eiwitten: 25 gr suiker) * altijd de rest er rustig onderdoor spatelen. * vul je ramequins/potjes tot de rand, strijk af met palletmes * om de soufflé mooi te laten rijzen, duw je met de punt van 'n mes de vulling vd rand af. * 220 graden/8-10min bakken moet lukken zo ![]() |