abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 19 maart 2014 @ 20:55:11 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137939273
quote:
17s.gif Op woensdag 19 maart 2014 20:34 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Bij ons in de toko verkopen ze van die papieren pakketjes. de gelijkenis met cokepakketjes ontging mij niet, don't ask how I know :+
Daar zit iets van 1,2 gram in en kost ongeveer 10 cent.
Er werd mij verteld dat het saffraan is, en dat zou je ook wel denken als je het zo ziet en hoe het verwerkt (verkleuring enzo) Maar heel eerlijk? Ik proef er bijna niets van als ik het gebruik.
Fake. Kan niet voor die prijs.
Is iets in de trend van gedroogde kurkuma, afrikaantjes of andere meuk
Puur voor de kleur kun je prima kurkuma ofxo gebruiken, smaak is echter compleet anders en saffraan is lastig te vervangen door iets goedkopes. Maar hoe vaak eet je nu echt paella, zorg dan dat het echt lekkere is.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 19 maart 2014 @ 21:18:43 #127
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137940947
quote:
1s.gif Op woensdag 19 maart 2014 20:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Fake. Kan niet voor die prijs.
Is iets in de trend van gedroogde kurkuma, afrikaantjes of andere meuk
Puur voor de kleur kun je prima kurkuma ofxo gebruiken, smaak is echter compleet anders en saffraan is lastig te vervangen door iets goedkopes. Maar hoe vaak eet je nu echt paella, zorg dan dat het echt lekkere is.
Ik ben er niet naar op zoek he? Iemand anders gaat Paella maken.
Maar ik had ook al zo mijn twijfels over de echtheid van de zogenaamde saffraan. Maarja, komt van de toko, staat er in onleesbare taal op en de dame zei dat het saffraan was. Ik gebruik het zelden eigenlijk. Om rijst even te kleuren is het wel leuk, en mijn rijst maak ik wel op smaak met steranijs en kardemom.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 19 maart 2014 @ 21:25:58 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137941496
Neuh, is geen saffraan, waarschijnlijk saffloer
Worden hele volksstammen mee belazerd op vakantie in Tunesië of Marokko. Saffraan heeft een heel mooi rijk aroma en geur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 maart 2014 @ 21:33:31 #129
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137942065
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Neuh, is geen saffraan, waarschijnlijk saffloer
Worden hele volksstammen mee belazerd op vakantie in Tunesië of Marokko. Saffraan heeft een heel mooi rijk aroma en geur.
Het is nog erger denk ik. Ik had nog een pakje liggen en heb even het hoofd ingrediënt gegoogeld.
maismeel :') Met een variatie aan kleurstoffen :')
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_137943019
Saffraan
I love it!

Heb vorig jaar een blikje gekocht bij de groot handel
beste aankoop ever :Y)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_137943189
Wat is precies ronde rijst, kan risottorijst ook
Of italiaanse "Ribe" heb ik ook nog liggen, kan ik die gebruiken?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  woensdag 19 maart 2014 @ 21:59:45 #132
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137943923
Hier een paar paella linkjes

Dit is de "orginele" versie. Ga nooit een discussie aan met iemand uit Valencia over Paella.

Dit is een versie met schaal/schelpdieren, vanaf 15:30

En zo moet het dus niet:
Dit zal heel lekker zijn en zo zullen heel veel Spaanse mamas paella maken maar dit kan je echt niet vergelijken met de andere videos.
Siesta & Fiesta!
pi_137945973
Ah, die paella met konijn, prachtig :)
Whatever...
  woensdag 19 maart 2014 @ 23:20:25 #134
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137948673
Siesta & Fiesta!
  woensdag 19 maart 2014 @ 23:45:29 #135
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137950258
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 20:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Je moet een ronde korrelrijst nemen zoals bomba of calasparra.
Calaspara is een gebied, en meestal gewoon bomba.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 19 maart 2014 @ 23:47:27 #136
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137950372
quote:
1s.gif Op woensdag 19 maart 2014 23:45 schreef Bramito het volgende:

Calaspara is een gebied, en meestal gewoon bomba.
http://www.tapasbonitas.nl/ingredienten/Arroces_Espanoles_01n.php
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  donderdag 20 maart 2014 @ 06:38:45 #137
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137955534
Ja precies wat ik zei.... Of heb je het niet gelezen?
Siesta & Fiesta!
pi_137961009
Hoi!
Ik gebruik altijd dit half-vertaalde recept om Chocolate Chip Cookies te maken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vroeg me alleen iets af. Als ze in de oven liggen, zijn ze nog een beetje puffy, maar als ik ze laat afkoelen zakken ze helemaal in. Ik snap niet zo goed hoe dat kan, het is niet zo dat ik het luchtig klop. Halp?
  donderdag 20 maart 2014 @ 12:37:42 #139
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137962876
Ik had toevallig net iets opgezocht omdat er in het recept werd gesproken over bicarbonate soda. Wat dus baking soda blijkt te zijn. Daar staat dat er altijd een zurig element bij hoort om het chemische proces op gang te helpen. Maar dat staat dus ook chocola bij en dat doe jij er dus al bij. Dus waar het niet goed gaat weet ik niet :P

Bicarbonate of soda is a pure leavening agent. It needs to be mixed with moisture and an acidic ingredient for the necessary chemical reaction to take place to make food rise. Because it needs an acid to create the rising quality, it is often used in recipes where there is already an acidic ingredient present, such as lemon juice, chocolate, buttermilk or honey.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  donderdag 20 maart 2014 @ 13:11:39 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137963789
Eieren zouden vocht genoeg moeten bevatten, wellicht wat citroensap toevoegen om de pH waarde omlaag te krijgen (zuur te maken).
Edit, nvt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 maart 2014 @ 13:57:51 #141
111571 klaarover
klaar? over!
pi_137965148
quote:
17s.gif Op woensdag 19 maart 2014 21:47 schreef new_moon het volgende:
Saffraan
I love it!

Heb vorig jaar een blikje gekocht bij de groot handel
beste aankoop ever :Y)
maar wees voorzichtig met doseren! Teveel saffraan maakt alles bitter en smaakt naar medicijn.
In Belgische resto's serveren ze rijstpap steevast met een overdosis saffraan - zo vies.
Subtiel is wat je zoekt.
pi_137974501
Het zijn hele chocoladestukjes, dus daar zou het weleens aan kunnen liggen. Zou ik veel citroensap nodig hebben?
  donderdag 20 maart 2014 @ 19:44:58 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137976218
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 19:08 schreef RenRen- het volgende:
Het zijn hele chocoladestukjes, dus daar zou het weleens aan kunnen liggen. Zou ik veel citroensap nodig hebben?
Paar druppels is genoeg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138028286
Beste Piet,

Ik, de keukennoob zag vanavond dat de Hema allerlei leukgekleurde potjes
heeft waar je bij sommige kruiden jaarlang van ken plukken.
Tuinkers,rucolakers,basilicumkers,dille,peterselie,basilicum,munt,peper,etc. etc.

Nou leek me dat eigenlijk wel de perfecte oplossing voor mijn kale balkonrail!

Anyway, uiteindelijk wil ik er kruidenboter van maken, zodat ik het weg ken
geven aan familie en vrienden. Ben zelf niet zo'n koker.

Kan ik nou gewoon alle kruiden door mekaar heen in een kruidenboter roeren?
Of zijn er kruiden die met elkaar 'vloeken' ??

En als ik dan toch aan het vragen ben: wat is de allerbeste boter voor kruidenboter?
Roomboter? Gezouten? Ongezouten? Absoluut-van-de-boer? Gewoon bij de AH?

THANKS voor je tijd en moeite!
  zaterdag 22 maart 2014 @ 09:16:35 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138031495
Persoonlijk gebruik ik kerrygold, omdat die zo smeerbaar is. Je kan natuurlijk kruidenboter maken met verschillende kruiden, lekker vind ik knoflook, selderij, peterselie en bieslook plus wat zout.
Maar wat ook erg lekker is, is met maar 1 kruidensoort, basilicumboter, dilleboter, etc is weer eens wat anders.
Ook leuk, neem rozemarijn, basilicum, knoflook, zout en stamp dit in een vijzel en doe er dan olijfolie bij, lekker om brood in te dopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 maart 2014 @ 10:16:58 #146
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138032384
Ik vind thijm het lekkerst in kruidenboter.
  zaterdag 22 maart 2014 @ 11:06:09 #147
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_138033430
Geen kruidenboter zonder lavas wat mij betreft.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 22 maart 2014 @ 13:22:10 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138037882
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 11:06 schreef Bramito het volgende:
Geen kruidenboter zonder lavas wat mij betreft.
Lavasboter over een steak gesmolten, jum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 maart 2014 @ 13:24:54 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138037985
Die kers-soorten door de boter heen lijkt mij trouwens geen goed plan, zeker als je gaat invriezen. Zit teveel water in de steeltjes.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 22 maart 2014 @ 16:54:19 #150
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_138045675
Heb nog heeeeeeeeel veel verse eieren dus ik maak straks lekker wat merenges, gewoon omdat het kan.
Wat kan ik maken van alle eigeel? Lekker toetje? Advocaat? Iets hartigs? door een gerecht?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')