Ik ben echt niet te lui om naar een supermarkt te gaanquote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
quote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
quote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
Ja bijna 2 uur op 110 graden. Ze zijn nu wel iets minder knapperig geworden maar in eerste instantie waren ze helemaal droog vanbinnen. Nu zijn ze bros aan de buitenkant en als je erin bijt iets zacht. Wel heel lekker trouwens, ik moet nu echt ophouden met snoepen uit die bak.quote:Op zondag 16 maart 2014 13:39 schreef sirdanilot het volgende:
Als je de schuimpjes goed hebt gemaakt, dus zodat ze helemaal droog en krokant izjn, dan zijn ze volgens mij heel erg lang houdbaar (denk maanden, niet dagen). Als ze vanbinnen nog vochtig zijn niet.
Eiwit bederft sowieso veel minder snel dan eidooier.
Neequote:Op zondag 16 maart 2014 13:51 schreef RobinOok het volgende:
Had je de bak niet luchtdicht afgesloten?
Goede tip van die knikkers! Ik gebruik idd wel van dat soort zakken om vlees makkelijker door de bloem en kruiden te halen enzo. Maar nog nooit aan marineren in zo'n zak gedacht.quote:Op zondag 16 maart 2014 14:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je schuimkoekjes luchtdicht bewaart, bijvoorbeeld in een pedaalemmerzak blijven ze dagen knapperig. Ik verwacht wel langer dan een week, maar tegen die tijd zijn ze hier wel op.
(ik heb speciaal daarvoor een rol "kleinste" maat, goedkope pedaalemmerzakken, voor zoiets als grote hoeveelheden zelfgebakken schuimkoekjes of kroepoekjes of zo. En om grote dingen in te marineren, dan samen met een zooi knikkers (knikkers niet in maar buiten de zak) in een grote pan/pot/iets, dan hoef je niet zoveel marinade te maken)
Doe ik ook vaak ja. Vlees/kip in zak, kruiden erbij, beetje lucht erbij blazen en dichtdraaien. Dan hard schudden en je hebt perfect, egaal gecoat vlees.quote:Op zondag 16 maart 2014 14:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je schuimkoekjes luchtdicht bewaart, bijvoorbeeld in een pedaalemmerzak blijven ze dagen knapperig. Ik verwacht wel langer dan een week, maar tegen die tijd zijn ze hier wel op.
(ik heb speciaal daarvoor een rol "kleinste" maat, goedkope pedaalemmerzakken, voor zoiets als grote hoeveelheden zelfgebakken schuimkoekjes of kroepoekjes of zo. En om grote dingen in te marineren, dan samen met een zooi knikkers (knikkers niet in maar buiten de zak) in een grote pan/pot/iets, dan hoef je niet zoveel marinade te maken. Dingen als kippenvleugels bebloemen/bestuiven gaat ook goed in zo'n zak)
Nou ja, eigenlijk zijn het in mijn geval kitcherige, decoratieve, glazen druppels. Ooit voor weinig gekocht bij de Action, ik weet niet eens precies waarvoor ze bedoeld zijn, voor een kitcherige opmaak met water en waxinelichtjes of zo, ik weet het echt niet. Maar ik gebruik ze om oesters stevig op te zetten en met bord en al te stomen....quote:
Klinkt handig! Maar ik snap nog steeds niet hoe je ze gebruikt met marineren eigenlijk.quote:Op zondag 16 maart 2014 17:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou ja, eigenlijk zijn het in mijn geval kitcherige, decoratieve, glazen druppels. Ooit voor weinig gekocht bij de Action, ik weet niet eens precies waarvoor ze bedoeld zijn, voor een kitcherige opmaak met water en waxinelichtjes of zo, ik weet het echt niet. Maar ik gebruik ze om oesters stevig op te zetten en met bord en al te stomen....
Maar ja, om dat nou als tip te geven. :-)
Denk dat mensen eerder knikkers in huis hebben. Al is het maar om blind mee te bakken.
Of iets anders.
Je zou de pan ook kunnen vullen met water. Maar ja, als de zak dan lek raakt loopt je marinade zo weg...
Maar ik snap het wel. Maar eigenlijk marineer ik bijna nooit zulke grote dingenquote:Op zondag 16 maart 2014 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik zal volgende keer een foto maken. :-)
Maar kijk: normaal, als je bijvoorbeeld een hele lamsbout zou willen marineren in een vochtige marinade, dan heb je ten eerste een pan/pot/bak nodig waar dat ding in past. Kans is groot dat er heeeeeeeel veel ruimte omheen zit. Dus als je er een marinade bijgooit, dan heb je misschien wel 3 liter marinade nodig om 'm onder te kunnen dompelen.
Maar als je zal die loze ruimte zou kunnen vullen met iets anders, bijvoorbeeld knikkers. Dan heb je al minder vocht/marinade nodig. Het beste zou zijn de zak met vlees in een mal met gips doen. Dan de mal 1 cm uithakken en daar dan de zak met vlees in.
Dus mijn knikkers gebruik ik als volgt: zak met marinade en stuk vlees in kom/bak leggen. (op dat moment is er niet genoeg marinade om hele stuk vlees te bedekken, dus vocht zit onderin de zak, bovenste stuk vlees is onbedekt) Dan drapeer ik de knikkers om het vlees. Als een mal. Nu komt de marinade ook omhoog, want het kan door de zak niet in/rond de knikkers vloeien.
Nou ja, als ik het niet goed uit kan leggen, sorry, ik ga echt een foto maken volgende keer. :-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |