#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:05 |
Hoe bewaren jullie je bonbons? In de koelkast of daarbuiten? Ik in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig is. Ook de praline vind ik kouder wat lekkerder smaken. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2014 20:06:30 ] | |
Fatty | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:13 |
Lijkt me niet nodig. | |
Life2.0 | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:13 |
ja | |
-tape- | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:13 |
Koelkast en voor serveren er een half uurtje uithalen. | |
Onnozelaar | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:20 |
In Nederland hoef je chocola toch niet in de koelkast te bewaren? Tenzij het heel warm is. Ik vind het de smaak in ieder geval niet ten goede komen. Volgens mij is chocola (en bonbons dus ook) het lekkerst op kamertemperatuur. Maar goed, als jij ze koud lekkerder vindt, lekker in de koelkast bewaren. ![]() | |
doeka | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:20 |
Buiten de koelkast, chocolade is veel lekkerder op kamertemperatuur. | |
SiGNe | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:43 |
Als je het lekkerder vind... waarom niet? Jij bent degene die het moet eten... Het hoeft in principe niet, alleen die met roomvulling zou je er misschien in moeten zetten om de vulling vers te houden maar ik weet niet of dat dan wel nodig is. | |
tsjuster | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:46 |
Koel en droog denk ik, maar de koelkast gaat te ver als je ze langer wilt bewaren. Ik ben zelf niet zo goed in het bewaren van bonbons ![]() | |
Ole | zaterdag 1 maart 2014 @ 20:50 |
SiGNe | zaterdag 1 maart 2014 @ 21:08 |
Klassiekertje maar dat gaat vooral over de aanschaf en het voorproeven, niet over het bewaren ![]() (ik hoef 'm niet eens te zien, ken 't bijna uit m'n hoofd ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 21:10 |
Buiten de koelkast wordt de chocolade zo zacht... Dat vind ik altijd jammer | |
Pietverdriet | zaterdag 1 maart 2014 @ 21:28 |
Bonbons moet je niet bewaren, die moet je opeten. | |
Seven. | zaterdag 1 maart 2014 @ 21:33 |
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast? De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik. | |
#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 21:54 |
ja, anders kun je ze niet zien... | |
RobinOok | zaterdag 1 maart 2014 @ 22:04 |
CHOCOLA MOET JUIST ZACHT ZIJN!!! Rare mensen op de wereld. Eet dan drop of een zuurtje. Chocola moet smelten. | |
SiGNe | zaterdag 1 maart 2014 @ 22:14 |
Chocola is veel langer houdbaar, alleen komt er een wit "oxidatie"laagje op te zitten na een tijd en daarom ziet het er misschien minder aantrekkelijk uit. Maar eetbaar is het nog prima. | |
Stuart | zaterdag 1 maart 2014 @ 22:18 |
In de koelkast ![]() | |
Basp1 | zaterdag 1 maart 2014 @ 22:20 |
Die witte laag zijn meestal wat vetten die uit de chocolade diffunderen. Het kan ook suiker zijn vooral als chocolade gekoeld is geweest. http://www.baronie.be/en/faq.html | |
Seven. | zaterdag 1 maart 2014 @ 22:25 |
Jij bent iets te ingeburgerd in de UK. ![]() | |
Stuart | zaterdag 1 maart 2014 @ 22:26 |
Ik woon hier dan ook al mijn halve leven en mijn vader is Brits ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 22:36 |
ja, in je mond ja... niet daarvoor... als je je tanden erin zet met het lekker knisperen als je het kapot bijt. | |
Basp1 | zaterdag 1 maart 2014 @ 22:48 |
Veel bonbons zijn juist zo gemaakt dat de smaaksensatie het best tot zijn recht komt door het subtiel in de mond te laten smelten. Voor chocolatiers is dit koelkast verhaal een verkrachting van hun eetbare kunstwerkje. | |
#ANONIEM | zaterdag 1 maart 2014 @ 23:16 |
Jammer dan voor ze | |
Molo | zaterdag 1 maart 2014 @ 23:18 |
De vulling is qua houdbaarheid afhankelijk van het soort vulling. | |
Molo | zaterdag 1 maart 2014 @ 23:21 |
Er zit trouwens nógal wat verschil in bonbons. Zo'n fabrieksdoosje zoete meuk van Kruidvat, Leonidas en Hema, of een lekkere bonbon van Godiva, Puccini of Pierre Marcolini ofzo. | |
Curiosity | zaterdag 1 maart 2014 @ 23:43 |
Precies. | |
Curiosity | zaterdag 1 maart 2014 @ 23:45 |
![]() | |
Molo | zaterdag 1 maart 2014 @ 23:52 |
we hadden het over bewaren in de koelkast of niet, ik vind dat je sowieso niet in de koelkast moet bewaren, maar goede bonbons zijn relatief kort houdbaar. Die dozen van Kruidvat kun je over 3 jaar nog veilig naar binnen schuiven ![]() | |
golfer | zondag 2 maart 2014 @ 00:20 |
Echte bonbons van een bonbonmaker bewaar je niet maar eet je meteen op. Mocht er iets over zijn: droog donker op kamertemperatuur en de volgende dag verder opvreten. | |
#ANONIEM | zondag 2 maart 2014 @ 01:11 |
Dat hangt heel erg van de bonbons af. Als je ze bijvoorbeeld bij Puccini koopt, dan raden zij aan om ze in de koelkast te bewaren en niet veel langer dan een week. | |
t4rt4rus | zondag 2 maart 2014 @ 01:15 |
Hangt van de bonbon af, maar voor opeten moet het natuurlijk wel op kamertemperatuur. | |
#ANONIEM | zondag 2 maart 2014 @ 05:28 |
ah top, die Puccini snapt het | |
Ole | zondag 2 maart 2014 @ 08:59 |
| |
Pietverdriet | zondag 2 maart 2014 @ 10:01 |
Puccini heeft het over het bewaren, niet dat je ze koud eet | |
Pietverdriet | zondag 2 maart 2014 @ 10:03 |
Dit dus, vers smaken ze het best, en verse room is niet lang houdbaar. | |
Cat-astrophe | zondag 2 maart 2014 @ 11:43 |
Ik bewaar ze altijd in de koelkast, in een futiele poging langer dan drie dagen met een doosje te doen. ![]() Maar onderdeel van mijn snoepritueel is dan ook het gewenste aantal bonbons een half uurtje voor consumptie eruit te halen zodat ik ze op kamertemperatuur kan opsmullen. ![]() | |
Weird- | zondag 2 maart 2014 @ 13:02 |
Puccini raadt juist aan om ze niet in de koelkast te bewaren, maar zoals Golfer al opmerkte, op een donkere plek | |
Weltschmerz | zondag 2 maart 2014 @ 13:58 |
Ik zou zeggen in de kelder/op keldertemperatuur. Er staat me ook iets van bij dat het niet goed is om chocolade te koud te laten worden. | |
quirina | zondag 2 maart 2014 @ 14:45 |
Mijn neef maakt bonbons en zegt dat het niet nodig is in de koelkast en dat het van de vulling afhangt. Als bonbons met room zijn gemaakt en je eet ze niet gelijk op dan moet je ze in de koelkast bewaren. Volgens neef kan je ook beter verse banketbakkersbonbons op dezelfde dag dat je ze koopt opeten, anders gewoon wat minder kopen dat je zeker weet dat je niks overhoud. Qua smaak is t beste op kamertemperatuur, maar dat moet iedereen maar zelf weten. | |
FutureFairytale | zondag 2 maart 2014 @ 14:57 |
Pff nou een doos bonbons in een keer opeten is nou ook niet je van het. Dan idd maar weinig kopen, tis toch erg duur. Zo'n 1 euro per bonbon... | |
Molo | zondag 2 maart 2014 @ 15:24 |
ligt er helemaal aan waar je het koopt en een doos bonbons verschilt natuurlijk ook nogal per grootte ![]() Die Puccini dingen zijn duur en koop ik maar in kleine hoeveelheid als ik überhaupt een keer in A'dam ben, want ze overleven echt de nacht niet ![]() ![]() | |
Curiosity | zondag 2 maart 2014 @ 15:34 |
In de winkel liggen ze ook langer als een dag. | |
Pietverdriet | zondag 2 maart 2014 @ 15:52 |
FF Pluggen, meneer Janson www.bonbon.nl maakt met de hand ieder dag verse bonbons, en deze kunnen zich meten met de beste chocolatiers uit Belgie of Frankrijk | |
Molo | zondag 2 maart 2014 @ 19:03 |
Zutphen ![]() Zo ver weg ![]() | |
bloodymary1 | donderdag 6 maart 2014 @ 13:27 |
Bah, mijn schoonfamilie bewaart bonbons en chocolade ook altijd in de ijskast. Zo smerig is dat. Ik houd het dan altijd 10 minuten of zo in mijn handen tot het opgewarmd is. Alle smaak van de chocolade verdwijnt als die koud bewaard wordt. Het moest verboden worden! |