abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137282308
Hoe bewaren jullie je bonbons? In de koelkast of daarbuiten? Ik in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig is. Ook de praline vind ik kouder wat lekkerder smaken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2014 20:06:30 ]
pi_137282698
Lijkt me niet nodig.
Death is my calling, vengeance my creed -- Kratos
  zaterdag 1 maart 2014 @ 20:13:42 #3
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_137282739
ja
pi_137282749
Koelkast en voor serveren er een half uurtje uithalen.
pi_137283093
In Nederland hoef je chocola toch niet in de koelkast te bewaren? Tenzij het heel warm is. Ik vind het de smaak in ieder geval niet ten goede komen. Volgens mij is chocola (en bonbons dus ook) het lekkerst op kamertemperatuur.

Maar goed, als jij ze koud lekkerder vindt, lekker in de koelkast bewaren. ^O^
  zaterdag 1 maart 2014 @ 20:20:39 #6
113373 doeka
Pompiedomtiedom
pi_137283126
Buiten de koelkast, chocolade is veel lekkerder op kamertemperatuur.
But till then tramps like us baby we were born to run
But till then tramps like us baby we were born to run
  zaterdag 1 maart 2014 @ 20:43:31 #7
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137284079
Als je het lekkerder vind... waarom niet?
Jij bent degene die het moet eten...

Het hoeft in principe niet, alleen die met roomvulling zou je er misschien in moeten zetten om de vulling vers te houden maar ik weet niet of dat dan wel nodig is.
pi_137284170
Koel en droog denk ik, maar de koelkast gaat te ver als je ze langer wilt bewaren.
Ik ben zelf niet zo goed in het bewaren van bonbons :9
met een string in je spleet zie je veel en toch geen reet
  Moderator / Miss SHO zaterdag 1 maart 2014 @ 20:50:04 #9
22592 crew  Ole
pi_137284250
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 1 maart 2014 @ 21:08:52 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137285044
quote:
Klassiekertje maar dat gaat vooral over de aanschaf en het voorproeven, niet over het bewaren ;)
(ik hoef 'm niet eens te zien, ken 't bijna uit m'n hoofd :P )
pi_137285107
Buiten de koelkast wordt de chocolade zo zacht... Dat vind ik altijd jammer
  zaterdag 1 maart 2014 @ 21:28:01 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137285942
Bonbons moet je niet bewaren, die moet je opeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 maart 2014 @ 21:33:10 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_137286185
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
Resistance is futile.
pi_137287200
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:33 schreef Seven. het volgende:
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
ja, anders kun je ze niet zien...
  zaterdag 1 maart 2014 @ 22:04:11 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137287478
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:10 schreef Nielsch het volgende:
Buiten de koelkast wordt de chocolade zo zacht... Dat vind ik altijd jammer
CHOCOLA MOET JUIST ZACHT ZIJN!!!


Rare mensen op de wereld.
Eet dan drop of een zuurtje.
Chocola moet smelten.
  zaterdag 1 maart 2014 @ 22:14:39 #16
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137287818
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:33 schreef Seven. het volgende:
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
Chocola is veel langer houdbaar, alleen komt er een wit "oxidatie"laagje op te zitten na een tijd en daarom ziet het er misschien minder aantrekkelijk uit.
Maar eetbaar is het nog prima.
pi_137287933
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 20:05 schreef Nielsch het volgende:
Hoe bewaren jullie je bonbons? In de koelkast of daarbuiten? Ik in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig is. Ook de praline vind ik kouder wat lekkerder smaken.
In de koelkast :Y
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
pi_137288025
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:14 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Chocola is veel langer houdbaar, alleen komt er een wit "oxidatie"laagje op te zitten na een tijd en daarom ziet het er misschien minder aantrekkelijk uit.
Maar eetbaar is het nog prima.
Die witte laag zijn meestal wat vetten die uit de chocolade diffunderen. Het kan ook suiker zijn vooral als chocolade gekoeld is geweest.
http://www.baronie.be/en/faq.html
  zaterdag 1 maart 2014 @ 22:25:27 #19
277627 Seven.
We are Borg.
pi_137288181
quote:
14s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:18 schreef Stuart het volgende:

[..]

In de koelkast :Y
Jij bent iets te ingeburgerd in de UK. :6
Resistance is futile.
pi_137288230
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:25 schreef Seven. het volgende:

[..]

Jij bent iets te ingeburgerd in de UK. :6
Ik woon hier dan ook al mijn halve leven en mijn vader is Brits :D
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
pi_137288621
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

CHOCOLA MOET JUIST ZACHT ZIJN!!!

Rare mensen op de wereld.
Eet dan drop of een zuurtje.
Chocola moet smelten.
ja, in je mond ja... niet daarvoor... als je je tanden erin zet met het lekker knisperen als je het kapot bijt.
pi_137289139
quote:
6s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:36 schreef Nielsch het volgende:

[..]

ja, in je mond ja... niet daarvoor... als je je tanden erin zet met het lekker knisperen als je het kapot bijt.
Veel bonbons zijn juist zo gemaakt dat de smaaksensatie het best tot zijn recht komt door het subtiel in de mond te laten smelten. Voor chocolatiers is dit koelkast verhaal een verkrachting van hun eetbare kunstwerkje.
pi_137290356
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:48 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Veel bonbons zijn juist zo gemaakt dat de smaaksensatie het best tot zijn recht komt door het subtiel in de mond te laten smelten. Voor chocolatiers is dit koelkast verhaal een verkrachting van hun eetbare kunstwerkje.
Jammer dan voor ze
  zaterdag 1 maart 2014 @ 23:18:24 #24
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137290438
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:33 schreef Seven. het volgende:
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
De vulling is qua houdbaarheid afhankelijk van het soort vulling.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 1 maart 2014 @ 23:21:59 #25
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137290602
Er zit trouwens nķgal wat verschil in bonbons. Zo'n fabrieksdoosje zoete meuk van Kruidvat, Leonidas en Hema, of een lekkere bonbon van Godiva, Puccini of Pierre Marcolini ofzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')