abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137282308
Hoe bewaren jullie je bonbons? In de koelkast of daarbuiten? Ik in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig is. Ook de praline vind ik kouder wat lekkerder smaken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2014 20:06:30 ]
pi_137282698
Lijkt me niet nodig.
Death is my calling, vengeance my creed -- Kratos
  zaterdag 1 maart 2014 @ 20:13:42 #3
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_137282739
ja
pi_137282749
Koelkast en voor serveren er een half uurtje uithalen.
pi_137283093
In Nederland hoef je chocola toch niet in de koelkast te bewaren? Tenzij het heel warm is. Ik vind het de smaak in ieder geval niet ten goede komen. Volgens mij is chocola (en bonbons dus ook) het lekkerst op kamertemperatuur.

Maar goed, als jij ze koud lekkerder vindt, lekker in de koelkast bewaren. ^O^
  zaterdag 1 maart 2014 @ 20:20:39 #6
113373 doeka
Pompiedomtiedom
pi_137283126
Buiten de koelkast, chocolade is veel lekkerder op kamertemperatuur.
But till then tramps like us baby we were born to run
But till then tramps like us baby we were born to run
  zaterdag 1 maart 2014 @ 20:43:31 #7
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137284079
Als je het lekkerder vind... waarom niet?
Jij bent degene die het moet eten...

Het hoeft in principe niet, alleen die met roomvulling zou je er misschien in moeten zetten om de vulling vers te houden maar ik weet niet of dat dan wel nodig is.
pi_137284170
Koel en droog denk ik, maar de koelkast gaat te ver als je ze langer wilt bewaren.
Ik ben zelf niet zo goed in het bewaren van bonbons :9
met een string in je spleet zie je veel en toch geen reet
  Moderator / Miss SHO zaterdag 1 maart 2014 @ 20:50:04 #9
22592 crew  Ole
pi_137284250
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 1 maart 2014 @ 21:08:52 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137285044
quote:
Klassiekertje maar dat gaat vooral over de aanschaf en het voorproeven, niet over het bewaren ;)
(ik hoef 'm niet eens te zien, ken 't bijna uit m'n hoofd :P )
pi_137285107
Buiten de koelkast wordt de chocolade zo zacht... Dat vind ik altijd jammer
  zaterdag 1 maart 2014 @ 21:28:01 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137285942
Bonbons moet je niet bewaren, die moet je opeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 maart 2014 @ 21:33:10 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_137286185
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
Resistance is futile.
pi_137287200
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:33 schreef Seven. het volgende:
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
ja, anders kun je ze niet zien...
  zaterdag 1 maart 2014 @ 22:04:11 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137287478
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:10 schreef Nielsch het volgende:
Buiten de koelkast wordt de chocolade zo zacht... Dat vind ik altijd jammer
CHOCOLA MOET JUIST ZACHT ZIJN!!!


Rare mensen op de wereld.
Eet dan drop of een zuurtje.
Chocola moet smelten.
  zaterdag 1 maart 2014 @ 22:14:39 #16
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137287818
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:33 schreef Seven. het volgende:
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
Chocola is veel langer houdbaar, alleen komt er een wit "oxidatie"laagje op te zitten na een tijd en daarom ziet het er misschien minder aantrekkelijk uit.
Maar eetbaar is het nog prima.
pi_137287933
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 20:05 schreef Nielsch het volgende:
Hoe bewaren jullie je bonbons? In de koelkast of daarbuiten? Ik in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig is. Ook de praline vind ik kouder wat lekkerder smaken.
In de koelkast :Y
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
pi_137288025
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:14 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Chocola is veel langer houdbaar, alleen komt er een wit "oxidatie"laagje op te zitten na een tijd en daarom ziet het er misschien minder aantrekkelijk uit.
Maar eetbaar is het nog prima.
Die witte laag zijn meestal wat vetten die uit de chocolade diffunderen. Het kan ook suiker zijn vooral als chocolade gekoeld is geweest.
http://www.baronie.be/en/faq.html
  zaterdag 1 maart 2014 @ 22:25:27 #19
277627 Seven.
We are Borg.
pi_137288181
quote:
14s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:18 schreef Stuart het volgende:

[..]

In de koelkast :Y
Jij bent iets te ingeburgerd in de UK. :6
Resistance is futile.
pi_137288230
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:25 schreef Seven. het volgende:

[..]

Jij bent iets te ingeburgerd in de UK. :6
Ik woon hier dan ook al mijn halve leven en mijn vader is Brits :D
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
pi_137288621
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

CHOCOLA MOET JUIST ZACHT ZIJN!!!

Rare mensen op de wereld.
Eet dan drop of een zuurtje.
Chocola moet smelten.
ja, in je mond ja... niet daarvoor... als je je tanden erin zet met het lekker knisperen als je het kapot bijt.
pi_137289139
quote:
6s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:36 schreef Nielsch het volgende:

[..]

ja, in je mond ja... niet daarvoor... als je je tanden erin zet met het lekker knisperen als je het kapot bijt.
Veel bonbons zijn juist zo gemaakt dat de smaaksensatie het best tot zijn recht komt door het subtiel in de mond te laten smelten. Voor chocolatiers is dit koelkast verhaal een verkrachting van hun eetbare kunstwerkje.
pi_137290356
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 22:48 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Veel bonbons zijn juist zo gemaakt dat de smaaksensatie het best tot zijn recht komt door het subtiel in de mond te laten smelten. Voor chocolatiers is dit koelkast verhaal een verkrachting van hun eetbare kunstwerkje.
Jammer dan voor ze
  zaterdag 1 maart 2014 @ 23:18:24 #24
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137290438
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:33 schreef Seven. het volgende:
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
De vulling is qua houdbaarheid afhankelijk van het soort vulling.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 1 maart 2014 @ 23:21:59 #25
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137290602
Er zit trouwens nķgal wat verschil in bonbons. Zo'n fabrieksdoosje zoete meuk van Kruidvat, Leonidas en Hema, of een lekkere bonbon van Godiva, Puccini of Pierre Marcolini ofzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 1 maart 2014 @ 23:43:11 #26
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_137291404
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Bonbons moet je niet bewaren, die moet je opeten.
Precies.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 1 maart 2014 @ 23:45:09 #27
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_137291463
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 23:21 schreef Molo het volgende:
Er zit trouwens nķgal wat verschil in bonbons. Zo'n fabrieksdoosje zoete meuk van Kruidvat, Leonidas en Hema, of een lekkere bonbon van Godiva, Puccini of Pierre Marcolini ofzo.
:O
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 1 maart 2014 @ 23:52:28 #28
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137291774
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 23:45 schreef Curiosity het volgende:

[..]

:O
we hadden het over bewaren in de koelkast of niet, ik vind dat je sowieso niet in de koelkast moet bewaren, maar goede bonbons zijn relatief kort houdbaar.
Die dozen van Kruidvat kun je over 3 jaar nog veilig naar binnen schuiven :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 maart 2014 @ 00:20:54 #29
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137292664
Echte bonbons van een bonbonmaker bewaar je niet maar eet je meteen op. Mocht er iets over zijn: droog donker op kamertemperatuur en de volgende dag verder opvreten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_137293939
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:33 schreef Seven. het volgende:
Bij Leonidas en Godiva liggen ze toch ook niet in de koelkast?

De vulling is zo'n 3-4 maanden houdbaar, de chocola iets van een jaar of anderhalf geloof ik.
Dat hangt heel erg van de bonbons af. Als je ze bijvoorbeeld bij Puccini koopt, dan raden zij aan om ze in de koelkast te bewaren en niet veel langer dan een week.
pi_137293990
Hangt van de bonbon af, maar voor opeten moet het natuurlijk wel op kamertemperatuur.
pi_137296621
quote:
7s.gif Op zondag 2 maart 2014 01:11 schreef k_man het volgende:

[..]

Dat hangt heel erg van de bonbons af. Als je ze bijvoorbeeld bij Puccini koopt, dan raden zij aan om ze in de koelkast te bewaren en niet veel langer dan een week.
ah top, die Puccini snapt het
  Moderator / Miss SHO zondag 2 maart 2014 @ 08:59:13 #33
22592 crew  Ole
pi_137297522
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 21:08 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Klassiekertje maar dat gaat vooral over de aanschaf en het voorproeven, niet over het bewaren ;)
(ik hoef 'm niet eens te zien, ken 't bijna uit m'n hoofd :P )
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 2 maart 2014 @ 10:01:25 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137298478
quote:
1s.gif Op zondag 2 maart 2014 05:28 schreef Nielsch het volgende:

[..]

ah top, die Puccini snapt het
Puccini heeft het over het bewaren, niet dat je ze koud eet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 maart 2014 @ 10:03:44 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137298519
quote:
3s.gif Op zondag 2 maart 2014 00:20 schreef golfer het volgende:
Echte bonbons van een bonbonmaker bewaar je niet maar eet je meteen op. Mocht er iets over zijn: droog donker op kamertemperatuur en de volgende dag verder opvreten.
Dit dus, vers smaken ze het best, en verse room is niet lang houdbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137300717
Ik bewaar ze altijd in de koelkast, in een futiele poging langer dan drie dagen met een doosje te doen. :') Anders ben ik bang dat de roomvulling 'om' gaat.

Maar onderdeel van mijn snoepritueel is dan ook het gewenste aantal bonbons een half uurtje voor consumptie eruit te halen zodat ik ze op kamertemperatuur kan opsmullen. :9~
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_137302825
quote:
Dat hangt heel erg van de bonbons af. Als je ze bijvoorbeeld bij Puccini koopt, dan raden zij aan om ze in de koelkast te bewaren en niet veel langer dan een week.
Puccini raadt juist aan om ze niet in de koelkast te bewaren, maar zoals Golfer al opmerkte, op een donkere plek
pi_137304547
Ik zou zeggen in de kelder/op keldertemperatuur. Er staat me ook iets van bij dat het niet goed is om chocolade te koud te laten worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_137306501
Mijn neef maakt bonbons en zegt dat het niet nodig is in de koelkast en dat het van de vulling afhangt.
Als bonbons met room zijn gemaakt en je eet ze niet gelijk op dan moet je ze in de koelkast bewaren.
Volgens neef kan je ook beter verse banketbakkersbonbons op dezelfde dag dat je ze koopt opeten, anders gewoon wat minder kopen dat je zeker weet dat je niks overhoud.
Qua smaak is t beste op kamertemperatuur, maar dat moet iedereen maar zelf weten.
pi_137306948
Pff nou een doos bonbons in een keer opeten is nou ook niet je van het.
Dan idd maar weinig kopen, tis toch erg duur. Zo'n 1 euro per bonbon...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 2 maart 2014 @ 15:24:26 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137308265
quote:
1s.gif Op zondag 2 maart 2014 14:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Pff nou een doos bonbons in een keer opeten is nou ook niet je van het.
Dan idd maar weinig kopen, tis toch erg duur. Zo'n 1 euro per bonbon...
ligt er helemaal aan waar je het koopt en een doos bonbons verschilt natuurlijk ook nogal per grootte :D

Die Puccini dingen zijn duur en koop ik maar in kleine hoeveelheid als ik überhaupt een keer in A'dam ben, want ze overleven echt de nacht niet :D :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 2 maart 2014 @ 15:34:55 #42
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_137308656
quote:
1s.gif Op zondag 2 maart 2014 14:45 schreef quirina het volgende:
Mijn neef maakt bonbons en zegt dat het niet nodig is in de koelkast en dat het van de vulling afhangt.
Als bonbons met room zijn gemaakt en je eet ze niet gelijk op dan moet je ze in de koelkast bewaren.
Volgens neef kan je ook beter verse banketbakkersbonbons op dezelfde dag dat je ze koopt opeten, anders gewoon wat minder kopen dat je zeker weet dat je niks overhoud.
Qua smaak is t beste op kamertemperatuur, maar dat moet iedereen maar zelf weten.
In de winkel liggen ze ook langer als een dag.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 2 maart 2014 @ 15:52:41 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137309492
FF Pluggen, meneer Janson www.bonbon.nl maakt met de hand ieder dag verse bonbons, en deze kunnen zich meten met de beste chocolatiers uit Belgie of Frankrijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 maart 2014 @ 19:03:25 #44
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137318011
quote:
0s.gif Op zondag 2 maart 2014 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:
FF Pluggen, meneer Janson www.bonbon.nl maakt met de hand ieder dag verse bonbons, en deze kunnen zich meten met de beste chocolatiers uit Belgie of Frankrijk
Zutphen ;(
Zo ver weg ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_137445184
Bah, mijn schoonfamilie bewaart bonbons en chocolade ook altijd in de ijskast. Zo smerig is dat. Ik houd het dan altijd 10 minuten of zo in mijn handen tot het opgewarmd is. Alle smaak van de chocolade verdwijnt als die koud bewaard wordt. Het moest verboden worden!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')