Kaiky | maandag 24 februari 2014 @ 18:30 |
Hallo iedereen, Vroeger at ik vaak bij mijn vriend Surinaamse bruine bami met varkensvlees met een rood rantje. Nu ben ik van plan dit zelf een keer te bestellen maar heb geen idee hoe dit heet? Iemand enig idee wat de naam is van dit gerecht? ![]() | |
Trusten | maandag 24 februari 2014 @ 18:35 |
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=257152 En dan het gedeelte 'geroosterd spek' volgen | |
technofreak86 | maandag 24 februari 2014 @ 18:37 |
Het vlees staat bij mijn lokale rotiboer als "Redi meti varken" op de kaart. (Beschrijving: Varkensvlees in rode marinade saus.) | |
Pietverdriet | maandag 24 februari 2014 @ 18:43 |
Ga naar de toko en vraag om char siu marinade | |
Miauw_Zedong | maandag 24 februari 2014 @ 18:54 |
Bedoel je niet gewoon moksi meti varken?![]() edit: wsl char siu idd: staat ook vaak gewoon als geroosterd varkensvlees oid op het menu. en komop... 'rantje'... ![]() | |
skit | maandag 24 februari 2014 @ 19:01 |
cha sieuw vlees met bami ketjap? | |
Kaiky | maandag 24 februari 2014 @ 19:35 |
Moksi meti klinkt alsof dat het is, ziet er ook zo uit! bedankt :> | |
#ANONIEM | maandag 24 februari 2014 @ 19:43 |
![]() De hele naam is: Moksi bami.( als je alles erop wilt hebben en bestelt) • links zijkant = Fa Chong (chinese worst en heel vettig) • vooraan = Cha Siu,( varkensvlees) • rechtsachter = kip • midden achter = Fo Nam alias Chinese buikspek met krokante zwoerd Desgewensd kan je bij bestelling zeggen wat je er niet op wilt hebben en dat wordt dan gecompenseerd met wat meer van de andere vleessoorten. Ik laat meestal die Fa Chong weg omdat ik die soms te hard en zelfs te zurig vind = teken dat het ķude worst is. De Cha Siu en de Fo Nam worden bijna elke dag vers bereidt. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2014 19:57:25 ] | |
Spanky78 | maandag 24 februari 2014 @ 20:09 |
Cha sieuw, lekker. Ook leuk om zelf te maken, aflakken met honing ![]() | |
MMGYMCMB | maandag 24 februari 2014 @ 23:52 |
Surinaams/Javaanse bami moksi meti inderdaad. Moksi meti (spreek uit als 'moxi mittie') betekent letterlijk 'gemixt vlees', da's dus ook wat je krijgt ![]() Wow, zurig zelfs ![]() | |
_Loki | dinsdag 25 februari 2014 @ 12:25 |
Ik woonde ooit boven een (hele goede) surinaamse afhaal en die noemde het gewoon 'bami met geroosterd varkensvlees'. Begrijpen ze vast wel. | |
Xlarge | dinsdag 25 februari 2014 @ 13:39 |
precies, en de Surinaamse bruine bami waar TS het over had heet Tjauw min, Je wilt een tjauw min met cha sieuw ![]() | |
new_moon | woensdag 26 februari 2014 @ 01:28 |
Schouderkarbo's zonder bot + ![]() | |
technofreak86 | donderdag 27 februari 2014 @ 21:10 |
moksi = gemengd redi = rood meti = vlees? mokis meti is dus gemengd vlees, redi meti rood vlees? dit alles is puur een aanname van mij en niet gebaseerd op enige feitelijke kennis. |