FOK!forum / Culinesse ā gogo / Bruine bami met rood varkensvlees
Kaikymaandag 24 februari 2014 @ 18:30
Hallo iedereen,

Vroeger at ik vaak bij mijn vriend Surinaamse bruine bami met varkensvlees met een rood rantje. Nu ben ik van plan dit zelf een keer te bestellen maar heb geen idee hoe dit heet? Iemand enig idee wat de naam is van dit gerecht? :)
Trustenmaandag 24 februari 2014 @ 18:35
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=257152

En dan het gedeelte 'geroosterd spek' volgen
technofreak86maandag 24 februari 2014 @ 18:37
Het vlees staat bij mijn lokale rotiboer als "Redi meti varken" op de kaart. (Beschrijving: Varkensvlees in rode marinade saus.)
Pietverdrietmaandag 24 februari 2014 @ 18:43
Ga naar de toko en vraag om char siu marinade
Miauw_Zedongmaandag 24 februari 2014 @ 18:54
Bedoel je niet gewoon moksi meti varken?

IMG_0001.jpg

edit: wsl char siu idd:

P1040435.JPG

staat ook vaak gewoon als geroosterd varkensvlees oid op het menu.

en komop... 'rantje'... :') Da's wel heul erg hoor.
skitmaandag 24 februari 2014 @ 19:01
cha sieuw vlees met bami ketjap?
Kaikymaandag 24 februari 2014 @ 19:35
Moksi meti klinkt alsof dat het is, ziet er ook zo uit! bedankt :>
#ANONIEMmaandag 24 februari 2014 @ 19:43
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 18:30 schreef Kaiky het volgende:
Hallo iedereen,

Vroeger at ik vaak bij mijn vriend Surinaamse bruine bami met varkensvlees met een rood rantje. Nu ben ik van plan dit zelf een keer te bestellen maar heb geen idee hoe dit heet? Iemand enig idee wat de naam is van dit gerecht? :)
IMG_0001.jpg

De hele naam is: Moksi bami.( als je alles erop wilt hebben en bestelt)


• links zijkant = Fa Chong (chinese worst en heel vettig)
• vooraan = Cha Siu,( varkensvlees)
• rechtsachter = kip
• midden achter = Fo Nam alias Chinese buikspek met krokante zwoerd

Desgewensd kan je bij bestelling zeggen wat je er niet op wilt hebben en dat
wordt dan gecompenseerd met wat meer van de andere vleessoorten.
Ik laat meestal die Fa Chong weg omdat ik die soms te hard en zelfs te
zurig vind = teken dat het ķude worst is. De Cha Siu en de Fo Nam worden
bijna elke dag vers bereidt.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2014 19:57:25 ]
Spanky78maandag 24 februari 2014 @ 20:09
Cha sieuw, lekker. Ook leuk om zelf te maken, aflakken met honing :)
MMGYMCMBmaandag 24 februari 2014 @ 23:52
Surinaams/Javaanse bami moksi meti inderdaad. Moksi meti (spreek uit als 'moxi mittie') betekent letterlijk 'gemixt vlees', da's dus ook wat je krijgt :P. Wil je enkel en alleen het rode vlees, dan bestel je een bami met cha sieuw.
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 19:43 schreef Iwanius het volgende:

Ik laat meestal die Fa Chong weg omdat ik die soms te hard en zelfs te
zurig vind = teken dat het ķude worst is. De Cha Siu en de Fo Nam worden
bijna elke dag vers bereidt.
Wow, zurig zelfs :o. Fa chong heeft juist zo'n kenmerkende lichtzoete smaak.
_Lokidinsdag 25 februari 2014 @ 12:25
Ik woonde ooit boven een (hele goede) surinaamse afhaal en die noemde het gewoon 'bami met geroosterd varkensvlees'.
Begrijpen ze vast wel.
Xlargedinsdag 25 februari 2014 @ 13:39
quote:
14s.gif Op maandag 24 februari 2014 23:52 schreef MMGYMCMB het volgende:
. Wil je enkel en alleen het rode vlees, dan bestel je een bami met cha sieuw.

.
precies, en de Surinaamse bruine bami waar TS het over had heet Tjauw min,

Je wilt een tjauw min met cha sieuw :)
new_moonwoensdag 26 februari 2014 @ 01:28
Schouderkarbo's zonder bot
+
roast-red-pork-seasonning-mix-von-lobo-2-x-50g.jpg
technofreak86donderdag 27 februari 2014 @ 21:10
moksi = gemengd redi = rood meti = vlees? mokis meti is dus gemengd vlees, redi meti rood vlees?
dit alles is puur een aanname van mij en niet gebaseerd op enige feitelijke kennis.