abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137098225
Hallo iedereen,

Vroeger at ik vaak bij mijn vriend Surinaamse bruine bami met varkensvlees met een rood rantje. Nu ben ik van plan dit zelf een keer te bestellen maar heb geen idee hoe dit heet? Iemand enig idee wat de naam is van dit gerecht? :)
pi_137098369
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=257152

En dan het gedeelte 'geroosterd spek' volgen
pi_137098439
Het vlees staat bij mijn lokale rotiboer als "Redi meti varken" op de kaart. (Beschrijving: Varkensvlees in rode marinade saus.)
  maandag 24 februari 2014 @ 18:43:19 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137098666
Ga naar de toko en vraag om char siu marinade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137099119
Bedoel je niet gewoon moksi meti varken?



edit: wsl char siu idd:



staat ook vaak gewoon als geroosterd varkensvlees oid op het menu.

en komop... 'rantje'... :') Da's wel heul erg hoor.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_137099358
cha sieuw vlees met bami ketjap?
pi_137100977
Moksi meti klinkt alsof dat het is, ziet er ook zo uit! bedankt :>
pi_137101375
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 18:30 schreef Kaiky het volgende:
Hallo iedereen,

Vroeger at ik vaak bij mijn vriend Surinaamse bruine bami met varkensvlees met een rood rantje. Nu ben ik van plan dit zelf een keer te bestellen maar heb geen idee hoe dit heet? Iemand enig idee wat de naam is van dit gerecht? :)


De hele naam is: Moksi bami.( als je alles erop wilt hebben en bestelt)


• links zijkant = Fa Chong (chinese worst en heel vettig)
• vooraan = Cha Siu,( varkensvlees)
• rechtsachter = kip
• midden achter = Fo Nam alias Chinese buikspek met krokante zwoerd

Desgewensd kan je bij bestelling zeggen wat je er niet op wilt hebben en dat
wordt dan gecompenseerd met wat meer van de andere vleessoorten.
Ik laat meestal die Fa Chong weg omdat ik die soms te hard en zelfs te
zurig vind = teken dat het óude worst is. De Cha Siu en de Fo Nam worden
bijna elke dag vers bereidt.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2014 19:57:25 ]
pi_137102692
Cha sieuw, lekker. Ook leuk om zelf te maken, aflakken met honing :)
Whatever...
pi_137113925
Surinaams/Javaanse bami moksi meti inderdaad. Moksi meti (spreek uit als 'moxi mittie') betekent letterlijk 'gemixt vlees', da's dus ook wat je krijgt :P. Wil je enkel en alleen het rode vlees, dan bestel je een bami met cha sieuw.
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 19:43 schreef Iwanius het volgende:

Ik laat meestal die Fa Chong weg omdat ik die soms te hard en zelfs te
zurig vind = teken dat het óude worst is. De Cha Siu en de Fo Nam worden
bijna elke dag vers bereidt.
Wow, zurig zelfs :o. Fa chong heeft juist zo'n kenmerkende lichtzoete smaak.
pi_137121786
Ik woonde ooit boven een (hele goede) surinaamse afhaal en die noemde het gewoon 'bami met geroosterd varkensvlees'.
Begrijpen ze vast wel.
pi_137123832
quote:
14s.gif Op maandag 24 februari 2014 23:52 schreef MMGYMCMB het volgende:
. Wil je enkel en alleen het rode vlees, dan bestel je een bami met cha sieuw.

.
precies, en de Surinaamse bruine bami waar TS het over had heet Tjauw min,

Je wilt een tjauw min met cha sieuw :)
pi_137149386
Schouderkarbo's zonder bot
+
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_137215902
moksi = gemengd redi = rood meti = vlees? mokis meti is dus gemengd vlees, redi meti rood vlees?
dit alles is puur een aanname van mij en niet gebaseerd op enige feitelijke kennis.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')