quote:
Op maandag 24 februari 2014 18:30 schreef Kaiky het volgende:Hallo iedereen,
Vroeger at ik vaak bij mijn vriend Surinaamse bruine bami met varkensvlees met een rood rantje. Nu ben ik van plan dit zelf een keer te bestellen maar heb geen idee hoe dit heet? Iemand enig idee wat de naam is van dit gerecht?

![IMG_0001.jpg]()
De hele naam is: Moksi bami.( als je alles erop wilt hebben en bestelt)
• links zijkant = Fa Chong (chinese worst en heel vettig)
• vooraan = Cha Siu,( varkensvlees)
• rechtsachter = kip
• midden achter = Fo Nam alias Chinese buikspek met krokante zwoerd
Desgewensd kan je bij bestelling zeggen wat je er niet op wilt hebben en dat
wordt dan gecompenseerd met wat meer van de andere vleessoorten.
Ik laat meestal die Fa Chong weg omdat ik die soms te hard en zelfs te
zurig vind = teken dat het óude worst is. De Cha Siu en de Fo Nam worden
bijna elke dag vers bereidt.
[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2014 19:57:25 ]