Ik heb geen uitknop gevonden.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 10:39 schreef Bart het volgende:
[..]
Dat zeg ik, waarom zou je die überhaupt aan hebben staan.
dan heb je niet goed genoeg gezocht.quote:
Toen ik zocht was die optie er niet volgens mij (ergens lang geleden), daarna nooit meer gekeken.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 10:42 schreef Bart het volgende:
[..]
dan heb je niet goed genoeg gezocht.
Wie zegt waar ze die encryptielaag toepassen? Dacht je dat Telegram de ideale terroristen-app was? Als ze willen kunnen ze je berichten inzien. Of ze dat ook daadwerkelijk doen is een tweede. Maar wanneer je echt argwanend bent, kun je een applicatie die via een webapplet al je input gewoon klaar heeft, natuurlijk niet vertrouwen.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 09:43 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Cool, dan slaan die je berichten dus ook op. Verschil is er niet, er is hooguit de irrationele veronderstelling dat het ene bedrijf ze netjes zou verwijderen en het andere niet. Als je hier over in zit, is De enige remedie om een app met end-to-end encryptie te gebruiken, zoals bijvoorbeeld (padum tsssjj) Telegram.
Je zei niet dat het voor jou de reden was, maar dat het voor iederéén de reden was. Dat is gewoon onzin. Immers bestond die mogelijkheid al met een andere app die ook nog eens beeldbellen.quote:Jajoh, ga mij even vertellen wat voor mij de reden is
Het blijven gebruiken is inderdaad een andere reden (nl. dat het zoveel op WA lijkt zonder het facebook bezwaar en wellicht het voordeel van de webapplet). Maar dat mensen het begonnen te gebruiken is wel degelijk het Facebook-bezwaar, en dat is een nep-bezwaar aangezien 9 van de 10 mensen alle gegevens sowieso al 'out there' heeft en het grootste bezwaar, het gebruik van je telefoonnummer geen enkel probleem voor ze is.quote:Die hele heisa is fijn, want daardoor is telegram (oa bij mij) ineens bekend geworden. Betekent niet dat het ook de reden om het te (blijven) gebruiken is.
Dat staat zo omschreven in de api-documentatie en kun je zelf controleren met een packetsniffer. Dus, ja dat doen ze en ja, daarmee is Telegram ook een ideale "terroristen-app" als je het zo wilt noemen.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 19:08 schreef Kenju het volgende:
[..]
Wie zegt waar ze die encryptielaag toepassen? Dacht je dat Telegram de ideale terroristen-app was?
Oh is dat zo? Dat is dan mooi dat je dat uitgevonden hebt, laat het ze even weten dan krijg je 200.000 dollar van zequote:Als ze willen kunnen ze je berichten inzien. Of ze dat ook daadwerkelijk doen is een tweede.
Als je dit zelf gelooft.... Blackberry geeft overheden gewoon toegang tot hun beveiligde servers waarop geheime corporate informatie staat, maar Telegram mag voor de privé berichten en baby-foto's die dichtheid wel in stand houden, tuurlijk....quote:Op dinsdag 25 februari 2014 23:22 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Dat staat zo omschreven in de api-documentatie en kun je zelf controleren met een packetsniffer. Dus, ja dat doen ze en ja, daarmee is Telegram ook een ideale "terroristen-app" als je het zo wilt noemen.
Als je toegang hebt, hoef je het niet te kraken.quote:Oh is dat zo? Dat is dan mooi dat je dat uitgevonden hebt, laat het ze even weten dan krijg je 200.000 dollar van ze
quote:
Dit is gewoon pertinent niet waar. Het maakt niet uit wie ze toegang geven tot de server. De secret messages zijn end-to-end encrypted. Al zouden ze de hele database plaintext op hun frontpage zetten, dan nog kon niemand die berichten inzien. Als je niet begrijpt wat encryptie is, kom dan ook geen domme dingen lullen hier.quote:Blackberry geeft overheden gewoon toegang tot hun beveiligde servers waarop geheime corporate informatie staat, maar Telegram mag voor de privé berichten en baby-foto's die dichtheid wel in stand houden, tuurlijk....
[..]
Als je toegang hebt, hoef je het niet te kraken.
Hoe wil je dit controleren?quote:Op woensdag 26 februari 2014 14:00 schreef KomtTijd... het volgende:
er valt niets te geloven, je kunt gewoon zelf controleren hoe het werkt, en dát het werkt.
Je kan ook gewoon proberen logisch na te denken ipv elitair te lullen terwijl je zelf de materie niet door hebt en niet op de hoogte bent van zaken. Denk aan Skype. Dat gebruikt ook end-to-end encryptie. Dit terwijl daarvan uit de Snowden-reportages bekend is dat de NSA gewoon meeluistert. Ook de encryptie van BES is end-to-end, en toch hebben overheden daar toegang toe.quote:Dit is gewoon pertinent niet waar. Het maakt niet uit wie ze toegang geven tot de server. De secret messages zijn end-to-end encrypted. Al zouden ze de hele database plaintext op hun frontpage zetten, dan nog kon niemand die berichten inzien. Als je niet begrijpt wat encryptie is, kom dan ook geen domme dingen lullen hier.
*zucht* Voor de 3e keer nu: Kijk in de api-documentatie, kijk naar de data die je uitstuurt.quote:
End-to-end encryptie betekent dat data encrypted wordt VOORDAT de verzendende partij het verstuurd, met een key die alleen door de ontvangende partij ontsleuteld kan worden. Dit betekent dat geen enkele 3e partij de gegevens kan ontsleutelen. Niet de serverbeheerder, geen man-in-the-middle, nee zelfs niet de NSA.quote:[..]
Je kan ook gewoon proberen logisch na te denken ipv elitair te lullen terwijl je zelf de materie niet door hebt en niet op de hoogte bent van zaken. Denk aan Skype. Dat gebruikt ook end-to-end encryptie. Dit terwijl daarvan uit de Snowden-reportages bekend is dat de NSA gewoon meeluistert. Ook de encryptie van BES is end-to-end, en toch hebben overheden daar toegang toe.
Jij gaf aan services die je berichten opslaan niet te vertrouwen, ik gaf aan dat (o.a.) Telegram daar een oplossing voor heeft, met secret messages dus. In tegenstelling tot het door jou om onduidelijke/irrationele redenen beter vertrouwde whatsapp, wat géén end-to-end encryptie aanbiedt.quote:En dit gaat dan alleen over de secret messages van Telegram. De meeste mensen gebruiken dat niet eens. Ergo, het argument is onzin.
quote:Op woensdag 26 februari 2014 14:47 schreef KomtTijd... het volgende:
Skype gebruikt *GEEN* end-to-end encryptie. Dit staat ook *NIET* beschreven in de link die je geeft.
???quote:Calls are encrypted end-to-end and proxies with spare resources are chosen, so the performance for these users is not affected.
Dat zei ik niet. Ik gaf aan dat dit een gegeven was.quote:Jij gaf aan services die je berichten opslaan niet te vertrouwen
Het gaat me niet om het vertrouwen (Whatsapp vertrouw ik ook niet meer dan een ander), maar om het motief van mensen om over te stappen die vooral gelabeld wordt als het privacy-motief. Dat is onzin.quote:In tegenstelling tot het door jou om onduidelijke/irrationele redenen beter vertrouwde whatsapp,
Nu wel, omdat je nu weet hoe het is. Maar het motief om over te stappen zat natuurlijk anders. Zo niet, dan waren andere opties natuurlijk ook gegroeid.quote:Op maandag 24 februari 2014 16:22 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Dat is wel de reden dat mensen niet meer teruggaan naar WhatsApp, tenminste ik niet.
Het desktop messagen is echt geniaal als je toch de hele dag achter de PC zit.
Dit klopt niet. Dat verhaal ging, maar het eea was te makkelijk verondersteld:quote:Op woensdag 26 februari 2014 14:17 schreef Kenju het volgende:
Ook de encryptie van BES is end-to-end, en toch hebben overheden daar toegang toe.
Dat gaat over het P2P verkeer dat ze aan het uitfaseren zijn, dat uberhaupt niet via hun eigen servers loopt.quote:
Dat is dus GEEN onzin. Telegram biedt met de secret chat functionaliteit een alternatief waarbij je privacy 100% gewaarborgd is.quote:Het gaat me niet om het vertrouwen (Whatsapp vertrouw ik ook niet meer dan een ander), maar om het motief van mensen om over te stappen die vooral gelabeld wordt als het privacy-motief. Dat is onzin.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |