FOK!forum / Culinesse à gogo / Rookworst
180gradendonderdag 20 februari 2014 @ 20:47
Hoe lang hoor je een rookworst te koken die nog rauw is ( van de slager, geen vacuüm verpakte rookworst)?

Ik had het maar tien minuten gekookt en het was nog vrij rood toen ik het at! Ik zag dat ze wellen aanraden maar mij leek koken makkelijker. Ik hoop niet dat ik straks een voedselvergiftiging krijg ofzoiets.
strikeforcedonderdag 20 februari 2014 @ 20:50
20 minuten.
hoasdonderdag 20 februari 2014 @ 20:51
http://www.lekkertafelen.(...)te-slagersrookworst/
180gradendonderdag 20 februari 2014 @ 20:52
quote:
shit. maar er staat wellen dat is kouder, ik heb het gekookt , is het dan niet sneller gaar?
180gradendonderdag 20 februari 2014 @ 20:53
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:50 schreef strikeforce het volgende:
20 minuten.
met wellen of ook met koken?
strikeforcedonderdag 20 februari 2014 @ 20:54
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:53 schreef 180graden het volgende:

[..]

met wellen of ook met koken?
Tegen het kookpunt aan.
180gradendonderdag 20 februari 2014 @ 20:55
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:54 schreef strikeforce het volgende:

[..]

Tegen het kookpunt aan.
ja snap ik, maar hoelang dan als je het op het kookpunt kookt?
hoasdonderdag 20 februari 2014 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:52 schreef 180graden het volgende:

[..]

shit. maar er staat wellen dat is kouder, ik heb het gekookt , is het dan niet sneller gaar?
Maak je geen zorgen, kan niet beroerder zijn dan barbeqeuen.
Waterdrinkerdonderdag 20 februari 2014 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:55 schreef 180graden het volgende:

[..]

ja snap ik, maar hoelang dan als je het op het kookpunt kookt?
Dan knapt het vel misschien, staat op die link; dus doe dan gewoon net eronder?

Met koken zal het niet veel sneller gaan trouwens; da's 100 graden, en wellen op 90 graden ofzo, dus dat scheelt bijna niets.
strikeforcedonderdag 20 februari 2014 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:55 schreef 180graden het volgende:

[..]

ja snap ik, maar hoelang dan als je het op het kookpunt kookt?
Lees de link is door daar staat precies hoe het moet.
180gradendonderdag 20 februari 2014 @ 21:05
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:57 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Dan knapt het vel misschien, staat op die link; dus doe dan gewoon net eronder?

Met koken zal het niet veel sneller gaan trouwens; da's 100 graden, en wellen op 90 graden ofzo, dus dat scheelt bijna niets.
oo hmm. ik heb het al gegeten :o , niet alles echter omdat ik twijfelde. het vel was denk ik niet geknapt, geen idee. ik hoorde hem wel knappen toen ik het in stukken sneed.

Ik hoop maar dat ik er niet ziek van word dan!

[ Bericht 4% gewijzigd door 180graden op 20-02-2014 21:17:27 ]
troveydonderdag 20 februari 2014 @ 21:28
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:05 schreef 180graden het volgende:

[..]

oo hmm. ik heb het al gegeten :o , niet alles echter omdat ik twijfelde. het vel was denk ik niet geknapt, geen idee. ik hoorde hem wel knappen toen ik het in stukken sneed.

Ik hoop maar dat ik er niet ziek van word dan!
Zal wel meevallen hoor. :') Overigens is wellen beter want de kans is groter dat je het met koken kapot kookt. ;)
golferdonderdag 20 februari 2014 @ 23:54
Nooit koken. 20 minuten wellen op ca. 90 graden.
derLudolfvrijdag 21 februari 2014 @ 00:15
Als die worst is gemaakt van varkens uit de gangbare houderij zul je waarschijnlijk niet ziek worden, dat vlees mag je best een beetje rosé eten. Met biologisch vlees zal ik dat niet zo snel doen: deze varkens lopen buiten. Hier kunnen ze besmet raken met bacteriën die in de bodem terecht gekomen zijn
hmmmzzaterdag 22 februari 2014 @ 00:31
Rookworst zonder r is ookworst :D
#ANONIEMzaterdag 22 februari 2014 @ 16:23
Juist ja....want elke worst is er 1 :') |:(

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 22-02-2014 16:24:08 ]
RobinOokzaterdag 22 februari 2014 @ 16:28
Ik denk dat ie dood is. Slotje & kruisje erop?
Pietverdrietzaterdag 22 februari 2014 @ 17:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2014 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat ie dood is. Slotje & kruisje erop?
Nu weet je waarom de hema ook testamenten verkoopt
golferzaterdag 22 februari 2014 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2014 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat ie dood is. Slotje & kruisje erop?
Zit deze worst je in de weg? :')
Pietverdrietzaterdag 22 februari 2014 @ 18:20
Als ik robin's gemopper de laatste weken zo lees, is er eerder een gebrek aan worst
RobinOokzaterdag 22 februari 2014 @ 18:53
Toevallig de afgelopen dagen elke dag heerlijke worst gegeten!
Cadeautje van een Spanjaard. Yum!
#ANONIEMzondag 23 februari 2014 @ 20:58
Ik heb er nog 1 die op zijn tijd best lekker is. Surinaamse vlees/ bloedworst.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-02-2014 20:58:54 ]