abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136943857
Hoe lang hoor je een rookworst te koken die nog rauw is ( van de slager, geen vacuüm verpakte rookworst)?

Ik had het maar tien minuten gekookt en het was nog vrij rood toen ik het at! Ik zag dat ze wellen aanraden maar mij leek koken makkelijker. Ik hoop niet dat ik straks een voedselvergiftiging krijg ofzoiets.
pi_136944036
20 minuten.
The world of SKA music
pi_136944171
quote:
shit. maar er staat wellen dat is kouder, ik heb het gekookt , is het dan niet sneller gaar?
pi_136944237
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:50 schreef strikeforce het volgende:
20 minuten.
met wellen of ook met koken?
pi_136944277
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:53 schreef 180graden het volgende:

[..]

met wellen of ook met koken?
Tegen het kookpunt aan.
The world of SKA music
pi_136944325
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:54 schreef strikeforce het volgende:

[..]

Tegen het kookpunt aan.
ja snap ik, maar hoelang dan als je het op het kookpunt kookt?
pi_136944383
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:52 schreef 180graden het volgende:

[..]

shit. maar er staat wellen dat is kouder, ik heb het gekookt , is het dan niet sneller gaar?
Maak je geen zorgen, kan niet beroerder zijn dan barbeqeuen.
pi_136944428
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:55 schreef 180graden het volgende:

[..]

ja snap ik, maar hoelang dan als je het op het kookpunt kookt?
Dan knapt het vel misschien, staat op die link; dus doe dan gewoon net eronder?

Met koken zal het niet veel sneller gaan trouwens; da's 100 graden, en wellen op 90 graden ofzo, dus dat scheelt bijna niets.
pi_136944601
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:55 schreef 180graden het volgende:

[..]

ja snap ik, maar hoelang dan als je het op het kookpunt kookt?
Lees de link is door daar staat precies hoe het moet.
The world of SKA music
pi_136944858
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:57 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Dan knapt het vel misschien, staat op die link; dus doe dan gewoon net eronder?

Met koken zal het niet veel sneller gaan trouwens; da's 100 graden, en wellen op 90 graden ofzo, dus dat scheelt bijna niets.
oo hmm. ik heb het al gegeten :o , niet alles echter omdat ik twijfelde. het vel was denk ik niet geknapt, geen idee. ik hoorde hem wel knappen toen ik het in stukken sneed.

Ik hoop maar dat ik er niet ziek van word dan!

[ Bericht 4% gewijzigd door 180graden op 20-02-2014 21:17:27 ]
pi_136946256
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:05 schreef 180graden het volgende:

[..]

oo hmm. ik heb het al gegeten :o , niet alles echter omdat ik twijfelde. het vel was denk ik niet geknapt, geen idee. ik hoorde hem wel knappen toen ik het in stukken sneed.

Ik hoop maar dat ik er niet ziek van word dan!
Zal wel meevallen hoor. :') Overigens is wellen beter want de kans is groter dat je het met koken kapot kookt. ;)
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_136957688
Nooit koken. 20 minuten wellen op ca. 90 graden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 21 februari 2014 @ 00:15:37 #14
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_136958757
Als die worst is gemaakt van varkens uit de gangbare houderij zul je waarschijnlijk niet ziek worden, dat vlees mag je best een beetje rosé eten. Met biologisch vlees zal ik dat niet zo snel doen: deze varkens lopen buiten. Hier kunnen ze besmet raken met bacteriën die in de bodem terecht gekomen zijn
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 22 februari 2014 @ 00:31:30 #15
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_137001581
Rookworst zonder r is ookworst :D
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_137017370
Juist ja....want elke worst is er 1 :') |:(

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 22-02-2014 16:24:08 ]
  zaterdag 22 februari 2014 @ 16:28:35 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137017635
Ik denk dat ie dood is. Slotje & kruisje erop?
  zaterdag 22 februari 2014 @ 17:47:28 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137020522
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2014 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat ie dood is. Slotje & kruisje erop?
Nu weet je waarom de hema ook testamenten verkoopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 februari 2014 @ 18:19:34 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137021504
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2014 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat ie dood is. Slotje & kruisje erop?
Zit deze worst je in de weg? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 22 februari 2014 @ 18:20:38 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137021532
Als ik robin's gemopper de laatste weken zo lees, is er eerder een gebrek aan worst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 februari 2014 @ 18:53:45 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137022417
Toevallig de afgelopen dagen elke dag heerlijke worst gegeten!
Cadeautje van een Spanjaard. Yum!
pi_137067487
Ik heb er nog 1 die op zijn tijd best lekker is. Surinaamse vlees/ bloedworst.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-02-2014 20:58:54 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')