abonnement Unibet Coolblue
pi_136940528
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.

Voor de liefhebbers heb ik een chatkanaal gemaakt. Op irc.tweakers.net. Je kunt er met Mibbit (Fok chat) komen via "/join #persoonlijk". ^O^

P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  Redactie Sport donderdag 20 februari 2014 @ 19:40:15 #2
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_136940580
Ik kan me wel vinden in wat Murmeli zegt.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  donderdag 20 februari 2014 @ 19:42:58 #3
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_136940704
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 19:38 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Ja, dat is lastig. dat begrijp ik wel.
het voelt nu of jullie elkaar in je destructieve gedrag willen versterken en meetrekken en de hele wereld maar kut willen vinden en kapot maken. snap je? Ik word daar een beetje bang van.

snap je?

En ik heb ook gewoon heel erg veel moeite met de houding van: het is me allemaal aangedaan en iedereen werkt mij tegen etc etc. Ik heb je verhaal gelezen, en werkelijk, ik wil niet ruilen en het is ook allemaal kut (en vooral die behandelaar van je, OMG!). Maar een waardeloze behandelaar maakt niet dat de hele wereld kut is en gemeen. snap je? Ik begrijp dat het zo voelt, maar je hebt er zo weinig aan.

Wil je een manier vinden om om te gaan met je stoornis, dan zul je toch écht moeten gaan zoeken naar wat er wél kan, wat sommige mensen wél goed doen en waarin jij zélf iets kunt doen. Zonder dat wordt het gewoon echt niet beter. En daarvoor hoef je echt niet perse een geldverslindende kapitalist te worden ;)

snappie?
Alles gaat goed, ik kan goed omgaan met mijn stoornis.

Maar de maatschappij wilt dat ik ga werken ze verplicht het aan mij. En dan zetten ze me met mijn kop tegen de muur, een pistool op mijn kop en dan moet ik wel meewerken. En ze zeggen dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. Het is niet dat ik zo geworden ben doordat ik een zieke geest heb of wat dan ook. Het is omdat mensen me kapot aan het maken zijn.

Toch heb ik er geen zin in oorlog te starten tegen het menselijke ras. Wel zou ik het het liefst allemaal zien branden. Maar dat is slechts een hoop die ik koester, verder ben ik gewoon normaal als iedereen. Doe ik niemand kwaad en zeg ik A en B het is alleen dat ze me dwingen, op mijn knieën. En ik zie geen uitweg uit deze rebuskubus.

Je zult dus moeten begrijpen, dat mijn persoonlijkheidstoornis geen conflict veroorzaakt vanuit mezelf. Ik kan prima uit de voeten. Maar ik kan niet functioneren in een maatschappij wat van mij geacht wordt. Met andere woorden mijn leven is een grote bron van pijn, elke keer als ik de deur verlaat verlies ik een stukje van mezelf. Ik heb geen problemen met mezelf maar ik zie de maatschappij als een vijand voor wat ze me aandoet en voor wat ze van me gemaakt heeft.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_136941286
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 19:42 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Alles gaat goed, ik kan goed omgaan met mijn stoornis.

Maar de maatschappij wilt dat ik ga werken ze verplicht het aan mij. En dan zetten ze me met mijn kop tegen de muur, een pistool op mijn kop en dan moet ik wel meewerken. En ze zeggen dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. Het is niet dat ik zo geworden ben doordat ik een zieke geest heb of wat dan ook. Het is omdat mensen me kapot aan het maken zijn.

Toch heb ik er geen zin in oorlog te starten tegen het menselijke ras. Wel zou ik het het liefst allemaal zien branden. Maar dat is slechts een hoop die ik koester, verder ben ik gewoon normaal als iedereen. Doe ik niemand kwaad en zeg ik A en B het is alleen dat ze me dwingen, op mijn knieën. En ik zie geen uitweg uit deze rebuskubus.
@het vetgedrukte: nee, dat doen zij niet, mensen voeren hun werk uit en begrijpen niet dat dat niet goed werkt op jouw situatie. het is nu aan jou om creatief te zijn en iets te vinden dat je wel kan. ga rondvragen bij mensen voor ideeen en suggesties (evt hier op fok aangezien je irl niet zo gek bent op het sociale). ja, je hebt een aantal beperkingen (zowel fysiek als het mentale stuk dat je niet teveel mensen om je heen verdraagt),maar je kunt ook heel veel wel. je bent bepaald niet dom te lezen aan je posts bijv. ga op onderzoek uit wat je kunt en ga daarvoor. kijk of je een opleiding of iets kan krijgen ervoor. zorg dat je aan de hand van je diagnose deels word afgekeurd en maar een beperkt aantal uren hoeft te werken (zo je dat niet al gedaan hebt).

@het cursieve: dit is geen normale gedachte. en vind je het heel gek dat mensen hier (oa ik dus) daarover gaan stuiteren? ik ben blij dat je (vooralsnog) niet van plan bent om zelf mensen te gaan opblazen,maar de stap daarheen lijkt voor een buitenstaander niet zo groot. neem aan dat je dat ook wel snapt toch?

Vergeet ook niet dat we hier (in dit topic) allemaal te maken hebben met een beperking of meerdere beperkingen. Denk je dat het bij mij allemaal is komen aanwaaien? En bij de anderen hier? Iedereen werkt hier keihard om, ondanks zijn of haar klotegevoelens, boosheid, verdriet, depressies en/of andere shit, overeind te blijven, evt te werken, een therapie te volgen etc.

Daarbij geldt ook nog: een persoonlijkheidsstoornis is iets dat je hebt opgelopen door nare ervaringen. Ik denk dat dit proces ergens ook om te keren moet zijn, toch? of desnoods de irrationele gedachten te herleiden zijn en dan te leren ermee te dealen? Althans, dat is wat ik doe.
Ik denk ook 100x per dag: ik ben stom, ik ben lelijk, ik kan niks, niemand wil mij en nog zo wat van die dingen. Dan zeg ik tegen mezelf: doe effe normaal joh. en dan ga ik weer door met waar ik mee bezig was. Dat heb ik moeten leren hoor, gaat echt niet vanzelf en het lukt ook niet altijd, maar het is best wel te doen.

En ja, ik wil zeker aannemen dat het bij jou erger is dan bij mij, ik denk dat ik nog behoorlijk geluk heb gehad, althans, als ik zie waar ik nu sta denk ik dat wel. 5 jaar geleden had ik dit nooit gezegd overigens. Toen zag ik echt niet in wat er nu allemaal mogelijk blijkt te zijn.

Pff lang verhaal, sorry maar ik hoop dat mijn punt een beetje overkomt.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  donderdag 20 februari 2014 @ 20:28:27 #5
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_136942889
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 19:54 schreef Murmeli het volgende:

[..]

@het vetgedrukte: nee, dat doen zij niet, mensen voeren hun werk uit en begrijpen niet dat dat niet goed werkt op jouw situatie. het is nu aan jou om creatief te zijn en iets te vinden dat je wel kan. ga rondvragen bij mensen voor ideeen en suggesties (evt hier op fok aangezien je irl niet zo gek bent op het sociale). ja, je hebt een aantal beperkingen (zowel fysiek als het mentale stuk dat je niet teveel mensen om je heen verdraagt),maar je kunt ook heel veel wel. je bent bepaald niet dom te lezen aan je posts bijv. ga op onderzoek uit wat je kunt en ga daarvoor. kijk of je een opleiding of iets kan krijgen ervoor. zorg dat je aan de hand van je diagnose deels word afgekeurd en maar een beperkt aantal uren hoeft te werken (zo je dat niet al gedaan hebt).

@het cursieve: dit is geen normale gedachte. en vind je het heel gek dat mensen hier (oa ik dus) daarover gaan stuiteren? ik ben blij dat je (vooralsnog) niet van plan bent om zelf mensen te gaan opblazen,maar de stap daarheen lijkt voor een buitenstaander niet zo groot. neem aan dat je dat ook wel snapt toch?

Vergeet ook niet dat we hier (in dit topic) allemaal te maken hebben met een beperking of meerdere beperkingen. Denk je dat het bij mij allemaal is komen aanwaaien? En bij de anderen hier? Iedereen werkt hier keihard om, ondanks zijn of haar klotegevoelens, boosheid, verdriet, depressies en/of andere shit, overeind te blijven, evt te werken, een therapie te volgen etc.

Daarbij geldt ook nog: een persoonlijkheidsstoornis is iets dat je hebt opgelopen door nare ervaringen. Ik denk dat dit proces ergens ook om te keren moet zijn, toch? of desnoods de irrationele gedachten te herleiden zijn en dan te leren ermee te dealen? Althans, dat is wat ik doe.
Ik denk ook 100x per dag: ik ben stom, ik ben lelijk, ik kan niks, niemand wil mij en nog zo wat van die dingen. Dan zeg ik tegen mezelf: doe effe normaal joh. en dan ga ik weer door met waar ik mee bezig was. Dat heb ik moeten leren hoor, gaat echt niet vanzelf en het lukt ook niet altijd, maar het is best wel te doen.

En ja, ik wil zeker aannemen dat het bij jou erger is dan bij mij, ik denk dat ik nog behoorlijk geluk heb gehad, althans, als ik zie waar ik nu sta denk ik dat wel. 5 jaar geleden had ik dit nooit gezegd overigens. Toen zag ik echt niet in wat er nu allemaal mogelijk blijkt te zijn.

Pff lang verhaal, sorry maar ik hoop dat mijn punt een beetje overkomt.
Dat doen ze wel, ik kan zeker wat gaan doen. Maar juridisch medewerker of zo, ik moet dan een klote opleiding doen. Dat trek ik niet ,ik wil niet met die klootzakken en apen in een klas zitten die me gaan vervelen omdat ik anders ben dan hen. Die mij als een makkelijk doelwit zien, die mij niet mogen. Waar ik geen enkele connectie mee heb. De avondopleiding wordt weg bezuinigt, weg daarmee. Als er geen avond-opleiding is wat moet ik dan? Dat is het enige dat ik kan. Ongeschoolde arbeid is mijn lichaam niet voor gemaakt omdat ik lichamelijk gehandicapt ben. Ja misschien kan ik administratieve taken uitvoeren maar dan moet ik de telefoon oppakken met mensen praten dat wil ik niet. Dan raak ik ongelukkig dan eindig ik zoals die oude man in de film The shawshank redemption.' Die vrij komt en zijn draai niet kan vinden.
.
Voor iemand als mij, ik voel vrij weinig. Ik hekel het enkel dat de mensheid mij in een nare positie dwingt. Verder niets, ik ben niet zo geworden en ik zeg deze dingen niet omdat ik een zieke geest heb. Er zijn zat filmpjes van pestkoppen die iemand pesten en dat de gepestte opeens knakt en die pestkop vol op zijn gezicht stompt. Nogmaals ik ben geen Breivik en heb de motivatie daar ook niet voor. Maar dat houdt niet weg dat ik vol lof over mensen moet spreken. Ik zeg enkel hoe ik het ervaar hoe ik me voel en hoe ze me kapot gemaakt hebben. Het is een deffensieve houding die ik aanneem verder niets.
.
Ja ik weet dat vele hier problemen hebben. Maar wat is de motivatie voor jullie om te werken en om therapie te volgen? Ik heb geen behoefte aan contacten met mensen, ik heb geen behoefte aan een relatie, ik heb geen behoefte aan veel geld. Ik heb geen behoefte aan plezierige dingen want anhedonie verkloot alles voor mij. Ik geef niets om seks ik geef niets erom hoe ik eruit zie of hoe ik over straat ga. Daarentegen contact met mensen frustreert mij en ik voel me erna slecht. Ik moet dan tot rust komen tot mezelf komen, met mensen omgaan is alsof ik bestookt wordt met flashbang granaten. Een harde knal in mijn orgen en verblind.
.
Ik ken nog geen schizoïde die het ongedaan heeft gemaakt. Kijk die dingen die jij meemaakt heb ik geen last van, ik heb een huidziekte en mensen hebben me uitgelacht omdat ik geen pigment heb. En in mijn achterhoofd weet ik dat deze ziekte me zal veranderen in iets dat half pigment half huidskleur heeft. Het boeit me geen flikker, ik heb er nog nooit een traan om gelaten en na hulp te zoeken bij doktoren die met het ene zalfje na het andere te geven dat niet hielp. Ben ik ermee gestopt ik maak me er geen druk om laat mensen maar lachen dat ik hier en daar witte haren heb, dat mijn wenkbrauw in het midden half wit is. Laat ze maar het boeit me geen flikker. Mijn gedachte zijn niet rationeel ik heb het meeste gevoel van mezelf afgesloten er is enkel haat, haat doordat ze me niet laten leven in vrede. mijn vrede geef ik u mijn vrede laat ik u. Maar ze laten me niet ze dwingen me, zetten me met de wapenstok tegen de muur.
.
Het gaat erom er is niets om te bereiken in mijn leven. Ik wil gewoon in vrede mijn tijd verdoen maar dat gaat niet. En dat is mijn zeer punt, ik heb geen behoefte om mee te gaan doen in de maatschappij. Om vrienden te maken om relaties aan te gaan. Ik wil gewoon in mijn eigen vrede kunnen leven. En dat, dat is onmogelijk. En daaruit komt mijn haat, dat ze me dwingen.

Ik doe ook niet aan therapie omdat ik beter wil worden dat was enkel voor een depressie maar ik ben ermee verder gegaan omdat ze anders mijn uitkering vast afpakken.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_136943946
Schriftelijke opleiding geen optie?

En misschien helpt het om niet te blijven denken dat mensen/het systeem zo is om jou te zieken?
En kijk eens of je een behandelaar kan vinden die meer ervaring heeft met schizoide mensen?

Om eerlijk te zijn, toen ik op het diepste punt zat was mijn motivatie om door te gaan dat ik wist dat ik toch nooit zelfmoord zou durven plegen. Dus ik moest leven en dan maar proberen daar wat van te maken.
Nu helpt het dat ik die anhedonie niet heb, die jij hebt. Maar mijn humeur is wel redelijk vlak en lauw vaak. En soms word vliegt het me allemaal ineens aan en dan voel ik me intens kut. Maar ja, dat negeer ik zoveel mogelijk want ik heb geen trek in een depressie.
En dan probeer ik iets te gaan doen waar ik me beter van ga voelen. Sporten, lezen, katten knuffelen, dat soort dingen en dan vergeet ik dat nare gevoel weer. Das nl toch maar angst (angststoornis ftw)
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  donderdag 20 februari 2014 @ 21:20:16 #7
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_136945693
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:48 schreef Murmeli het volgende:
Schriftelijke opleiding geen optie?

En misschien helpt het om niet te blijven denken dat mensen/het systeem zo is om jou te zieken?
En kijk eens of je een behandelaar kan vinden die meer ervaring heeft met schizoide mensen?

Om eerlijk te zijn, toen ik op het diepste punt zat was mijn motivatie om door te gaan dat ik wist dat ik toch nooit zelfmoord zou durven plegen. Dus ik moest leven en dan maar proberen daar wat van te maken.
Nu helpt het dat ik die anhedonie niet heb, die jij hebt. Maar mijn humeur is wel redelijk vlak en lauw vaak. En soms word vliegt het me allemaal ineens aan en dan voel ik me intens kut. Maar ja, dat negeer ik zoveel mogelijk want ik heb geen trek in een depressie.
En dan probeer ik iets te gaan doen waar ik me beter van ga voelen. Sporten, lezen, katten knuffelen, dat soort dingen en dan vergeet ik dat nare gevoel weer. Das nl toch maar angst (angststoornis ftw)
Dat is het hem jij kan gaan sporten of jij kan gaan lezen. Alles wat ik kan doen is een beetje achter de computer hangen dan is het uit te houden... Dat is alles.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_136946162
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:20 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat is het hem jij kan gaan sporten of jij kan gaan lezen. Alles wat ik kan doen is een beetje achter de computer hangen dan is het uit te houden... Dat is alles.
Kan je niet lezen dan?
En orienteer je evt op andere dingen die met jouw handicap te doen zijn. Je in een bepaald onderwerp verdiepen en daar een artikel over schrijven? (Evt spraakgestuurd schrijven op je computer). Iets maken waarbij je motoriek niet zo fijn hoeft te zijn?
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  donderdag 20 februari 2014 @ 21:37:57 #9
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_136946995
quote:
1s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:27 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Kan je niet lezen dan?
En orienteer je evt op andere dingen die met jouw handicap te doen zijn. Je in een bepaald onderwerp verdiepen en daar een artikel over schrijven? (Evt spraakgestuurd schrijven op je computer). Iets maken waarbij je motoriek niet zo fijn hoeft te zijn?
Jawel maar ik haal er geen plezier meer uit.

Maar goed ik zal nooit meer negatief proberen te praten in dit topic.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_136947721
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:37 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Jawel maar ik haal er geen plezier meer uit.

Maar goed ik zal nooit meer negatief proberen te praten in dit topic.
Nee dat weet ik en dat vind ik kut voor je.

En volgens mij weet je best dat je hier gewoon negatief kan praten. En waaraan ik me wel en niet erger.

En dan nog. Ik ben hier de baas niet he :) dat wil ik ook niet zijn, ik gaf alleen mijn mening
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  donderdag 20 februari 2014 @ 21:52:48 #11
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_136948354
quote:
1s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:46 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Nee dat weet ik en dat vind ik kut voor je.

En volgens mij weet je best dat je hier gewoon negatief kan praten. En waaraan ik me wel en niet erger.

En dan nog. Ik ben hier de baas niet he :) dat wil ik ook niet zijn, ik gaf alleen mijn mening
Je mening is in de meerderheid.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_136948626
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:37 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Jawel maar ik haal er geen plezier meer uit.

Maar goed ik zal nooit meer negatief proberen te praten in dit topic.
Jawel dat mag wel. Dat is niet tegen de regels.
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 20:48 schreef Murmeli het volgende:
Schriftelijke opleiding geen optie?

En misschien helpt het om niet te blijven denken dat mensen/het systeem zo is om jou te zieken?
En kijk eens of je een behandelaar kan vinden die meer ervaring heeft met schizoide mensen?

Om eerlijk te zijn, toen ik op het diepste punt zat was mijn motivatie om door te gaan dat ik wist dat ik toch nooit zelfmoord zou durven plegen. Dus ik moest leven en dan maar proberen daar wat van te maken.
Nu helpt het dat ik die anhedonie niet heb, die jij hebt. Maar mijn humeur is wel redelijk vlak en lauw vaak. En soms word vliegt het me allemaal ineens aan en dan voel ik me intens kut. Maar ja, dat negeer ik zoveel mogelijk want ik heb geen trek in een depressie.
En dan probeer ik iets te gaan doen waar ik me beter van ga voelen. Sporten, lezen, katten knuffelen, dat soort dingen en dan vergeet ik dat nare gevoel weer. Das nl toch maar angst (angststoornis ftw)
Wat wij denken boeit niet. Onze gedachten boeit niemand. Wat er gebeurt is het enige wat boeit. SpongeBoss heeft gelijk. Schizoïde is volledig onomkeerbaar. Het enige wat we kunnen doen is ons best doen en proberen om het beste ervan te maken. Onze cultuur zit ons verschrikkelijk in de weg en dat moet veranderen. Daar ga ik me op focussen, zodat ik (hopelijk) in mijn leven op een gegeven moment geen last meer ga hebben van mensen die mijn leven proberen te beïnvloeden.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  donderdag 20 februari 2014 @ 21:58:07 #13
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_136948823
If there is anything the schizoid individual is likely to believe in,
it is his own destructiveness. He is unable to believe that he can fill
his own emptiness without reducing what is there to nothing. He
regards his own love and that of others as being as destructive as
hatred. To be loved threatens his self; but his love is equally dangerous
to anyone else. His isolation is not entirely for his own self's
sake. It is also out of concern for others. A schizophrenic patient
would not allow anyone to touch her, not because they would do
her some harm, but because she might electrocute them. And this
is simply a psychotic expression of what the schizoid individual
feels daily. He says, 'It would not be fair to anyone I might love, to
love him.' What he may then do is to destroy 'in his mind' the
image of anyone or anything he may be in danger of becoming
fond of, out of a desire to safeguard that other person or thing in
reality from being destroyed. If, then, there is nothing to want,
nothing to envy, there may be nothing to love, but there is nothing
to be reduced to nothing by him. In the last resort he sets about
murdering his 'self, and this is not as easy as cutting one's throat.
He descends into a vortex of non-being in order to avoid being, but
also to preserve being from himself.

[ Bericht 95% gewijzigd door Spongeboss op 23-02-2014 15:02:34 ]
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_136949304
quote:
1s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:46 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Nee dat weet ik en dat vind ik kut voor je.

En volgens mij weet je best dat je hier gewoon negatief kan praten. En waaraan ik me wel en niet erger.

En dan nog. Ik ben hier de baas niet he :) dat wil ik ook niet zijn, ik gaf alleen mijn mening
Het gaat eigenlijk niet om de mensen of de samenleving, maar meer om de cultuur denk ik. De cultuur is te "invasive" voor ons. Wij zijn daar helemaal niet compatibel mee.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 21 februari 2014 @ 07:57:14 #15
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_136962179
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 22:03 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Het gaat eigenlijk niet om de mensen of de samenleving, maar meer om de cultuur denk ik. De cultuur is te "invasive" voor ons. Wij zijn daar helemaal niet compatibel mee.
Dit denk ik ook.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  vrijdag 21 februari 2014 @ 19:18:21 #16
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_136985140
"First to realize not verbally but in your heart, in your blood, in your whole thinking, that human beings right through the world go through the same agonies that one goes through: the loneliness, the despair, the depressions, the extraordinary uncertainty, insecurity, whether they live ten thousand miles away or two thousand miles or here, they are all psychologically bound together. If one realizes that profoundly in your guts, in your blood, in your heart, in your mind, then you are responsible."

Dit is waar ik het vaak wel mee eens ben. Maar de cultuur ziet het niet meer.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_136999055
Ik dacht dat ik hier gereageerd had... Raar.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
  zaterdag 22 februari 2014 @ 23:36:38 #18
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_137034361
Hmm forums bezoeken is slecht voor me nu krijg ik zelfs een kleine soort behoefte mensen aan te spreken dat is niet goed.

Hoe gaat het hier met iedereen? Ik heb veel nagedacht en merk dat mijn leven een grote tegenstrijdigheid is. Ik weet niet meer wat ik moet voelen, haat of positiviteit. Volgens mij ga ik gek worden in deze cirkel van gedachten. Ik weet het totaal niet meer, ik ben het kwijt.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_137034858
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2014 23:36 schreef Spongeboss het volgende:
Hmm forums bezoeken is slecht voor me nu krijg ik zelfs een kleine soort behoefte mensen aan te spreken dat is niet goed.

Hoe gaat het hier met iedereen? Ik heb veel nagedacht en merk dat mijn leven een grote tegenstrijdigheid is. Ik weet niet meer wat ik moet voelen, haat of positiviteit. Volgens mij ga ik gek worden in deze cirkel van gedachten. Ik weet het totaal niet meer, ik ben het kwijt.
Je mag best ook eens iets positiefs voelen, dat lijkt me juist goed. Met haat schiet je eigenlijk nooit wat op is mijn ervaring.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
  zondag 23 februari 2014 @ 09:33:29 #20
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_137038960
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2014 23:36 schreef Spongeboss het volgende:
Hmm forums bezoeken is slecht voor me nu krijg ik zelfs een kleine soort behoefte mensen aan te spreken dat is niet goed.

Hoe gaat het hier met iedereen? Ik heb veel nagedacht en merk dat mijn leven een grote tegenstrijdigheid is. Ik weet niet meer wat ik moet voelen, haat of positiviteit. Volgens mij ga ik gek worden in deze cirkel van gedachten. Ik weet het totaal niet meer, ik ben het kwijt.
Bedoel je mensen aanspreken irl? of hier?
positiviteit is goed. of in ieder geval, je hebt er meer aan dan aan haat. Wie weet een eerste stap in een goede richting? Ik zou het je gunnen :)
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  zondag 23 februari 2014 @ 11:20:18 #21
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_137041115
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 09:33 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Bedoel je mensen aanspreken irl? of hier?
positiviteit is goed. of in ieder geval, je hebt er meer aan dan aan haat. Wie weet een eerste stap in een goede richting? Ik zou het je gunnen :)
Niet positief maar ik dacht, dat ik eens met iemand zou moeten praten over dit of dat. Gelukkig is het alweer weg het is een onprettig gevoel. Daar ik geen vrienden heb kan ik me zulke gedachten niet veroorloven.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
  zondag 23 februari 2014 @ 14:01:22 #22
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_137046890
Hmm kee. Had ik t niet goed begrepen
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_137055882
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 11:20 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Niet positief maar ik dacht, dat ik eens met iemand zou moeten praten over dit of dat. Gelukkig is het alweer weg het is een onprettig gevoel. Daar ik geen vrienden heb kan ik me zulke gedachten niet veroorloven.
Waarom is het gevoel onprettig? Je weet dat er mensen zijn met wie je gewoon kan praten.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  zondag 23 februari 2014 @ 17:42:32 #24
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_137055997
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:40 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Waarom is het gevoel onprettig? Je weet dat er mensen zijn met wie je gewoon kan praten.
Dat klopt maar ik geloof dat het vooral door alcohol komt. Maar nogmaals ik heb niet zoveel mensen om me heen. Momenteel merk ik dat ik toch eigenlijk niets wil. Ik moet even rustig aan doen en afscheid nemen van alles. Alles weer van me afzetten ik merk dat ik kapot ga aan deze behandelaar en zijn gezeik over opleidingen.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_137056943
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:42 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Dat klopt maar ik geloof dat het vooral door alcohol komt. Maar nogmaals ik heb niet zoveel mensen om me heen. Momenteel merk ik dat ik toch eigenlijk niets wil. Ik moet even rustig aan doen en afscheid nemen van alles. Alles weer van me afzetten ik merk dat ik kapot ga aan deze behandelaar en zijn gezeik over opleidingen.
Hij kan daar niets aan doen. Hij is getraind om zulke dingen te zeggen. Wat hij eigenlijk moet zeggen is dat hij niet weet hoe hij je moet helpen.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')