Misan | maandag 10 februari 2014 @ 22:00 |
Ik weet dat je pittig eten op meerdere manieren moet blussen afhankelijk van het type pittig. Indonesisch eten kun je goed blussen met rijst, brood, yoghurt of melk. Wasabi kun je 'blussen' door even door je neus te ademen in plaats van door je mond. Heb ook wel eens gehoord dat je Indiase scherpte zou moeten blussen door suiker te eten. In elk geval nooit blussen met water. Weten jullie een mooi overzicht samen te stellen van hoe je de verschillende scherptes kunt blussen als het te heftig is? ![]() | |
Zeetakje | maandag 10 februari 2014 @ 22:04 |
Vloeibaar stikstof inademen | |
Salvad0R | maandag 10 februari 2014 @ 22:06 |
volle melk | |
Misan | maandag 10 februari 2014 @ 22:06 |
ja en je moeder heeft zes tepels ![]() | |
Misan | maandag 10 februari 2014 @ 22:06 |
Die werkt voor Indonesische scherpte ja ![]() | |
jatochneetoch | maandag 10 februari 2014 @ 22:10 |
![]() Scherp is gewoon altijd één en de zelfde stof en is hydrofoob dus blus je met vet/olie. Makkelijkst is dus gewoon melk. | |
Karina | maandag 10 februari 2014 @ 22:16 |
Stukje droog brood heb ik ook weleens gehoord. | |
mytec | maandag 10 februari 2014 @ 22:17 |
Melk maar toch helpt het allemaal niet echt. Het is alsof je een bosbrand probeert te blussen met 1 brandweer wagen. (madam jeanette pepers dan) | |
Geralt | maandag 10 februari 2014 @ 22:18 |
Melk of egaal welke yoghurtdrink werkt veel beter. Als het echt echt echt pittig is de melk/yoghi wel in je mond houden, want zodra je doorslikt sta je direct weer in de fik ![]() | |
Geralt | maandag 10 februari 2014 @ 22:19 |
Dat bedoel ik dus. Zolang je niet doorslikt werkt het redelijk. Zodra je doorslikt sta je weer in de hens. Gewoon uitzitten is de beste oplossing. En met gewoon pittig eten moet dat geen probleem zijn lijkt me. Dat is pas aan de orde met hetere pepers ![]() | |
Innisdemon | maandag 10 februari 2014 @ 22:19 |
Cola! het vocht voert de warmte af, en de suiker neutraliseert. En het is gewoon erg lekker ![]() | |
Misan | maandag 10 februari 2014 @ 22:24 |
ja dat dus, vandaar dit topique ![]() | |
Sauslepel | maandag 10 februari 2014 @ 22:40 |
Het draait allemaal om de stof Capsaïcine. Of het gerecht Thais, Indonesisch of wat dan ook is, is irrelevant op dit gebied. Capsaïcine is oplosbaar in zowel vet als alcohol, dus dat kan de pittigheid enigszins verlichten. Bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Capsa%C3%AFcine Voor zover ik weet, vallen producten als mosterd en wasabi in een andere categorie. Hoewel ik hiervoor geen bron heb. | |
Enix | maandag 10 februari 2014 @ 22:49 |
Kroepoek / Melk | |
FutureFairytale | maandag 10 februari 2014 @ 23:31 |
Ik heb dus nooit gehad dat t van water erger werd. Als t maar vocht is bij mij. | |
Kola | dinsdag 11 februari 2014 @ 00:22 |
Alle smaak valt weg zodra je mond vlam vat. Wat is het punt van extreem heet/scherp/pittig eten? | |
golfer | dinsdag 11 februari 2014 @ 01:59 |
Beste blusmethodes: Melk, yoghurt, suiker en rijst. | |
Pietverdriet | dinsdag 11 februari 2014 @ 09:31 |
Gewoon wat kroepoek of witte rijst, bij de scherpte die van chili's cq rode pepers komt. Bij wasabi of mierikswortel gewoon slikken en door je neus ademen, dan is hij weg. Het branden van chili/rode peper krijg te trouwens nog een keer terug, onaangenamer en niets tegen te doen. | |
Pietverdriet | dinsdag 11 februari 2014 @ 09:34 |
Veel mensen schijnen dat stoer te vinden, en een roes te halen uit de endorfines die vrijkomen in je lichaam als je erg heet. De werking van endorfine lijkt op die van opiaten. | |
BE | dinsdag 11 februari 2014 @ 09:35 |
Pittig Indiaas! ![]() ![]() Just because you can, of het echt helpt weet ik niet. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 11 februari 2014 @ 09:35 |
Mosterd, Mierikswortel en wasabi vallen idd anders, die branden niet na, zoals chili dat wel kan | |
Pietverdriet | dinsdag 11 februari 2014 @ 09:38 |
Het grappige is trouwens dat je een erg sterke gewenning hebt aan de heetheid van met chili's gemaakte gerechten. Wat een westeuropeaan lafjes vind, daarvoor heeft iemand uit letland liters water nodig. En als je denkt dat de Thai heet eten, moet je eens Koreaans gaan doen. | |
RobinOok | dinsdag 11 februari 2014 @ 11:10 |
Thaise en Koreaanse mensen, de stoerste mensen ter wereld! Echte lefgozers. | |
Miauw_Zedong | dinsdag 11 februari 2014 @ 11:19 |
Het enige juiste antwoord. | |
Pietverdriet | dinsdag 11 februari 2014 @ 11:28 |
cadeautje (-----O--O-----) | |
Weltschmerz | dinsdag 11 februari 2014 @ 12:36 |
Met bier. Een hoppig pilsener bier welteverstaan. Het is niet erg effectief en je moet even volhouden, maar dan is het wel erg lekker. | |
highender | dinsdag 11 februari 2014 @ 12:47 |
Dat is alleen zo als je niet gewend bent pittig te eten. | |
Thezappa | dinsdag 11 februari 2014 @ 19:45 |
Misschien niet zo pittig eten dan? | |
robber57 | dinsdag 11 februari 2014 @ 19:49 |
Eh, nee. Er is verschil tussen scherp en heet en niet alles wat scherp of heet is word door capsaïcine veroorzaakt. Heet zijn gerechten met rode peper vrucht (van het geslacht capsicum) en komt door de stof capsaïcine,rode peper is eigenlijk de enige die je heet kunt noemen omdat de capsaïcine de hitte receptoren in de mond activeren, alle andere "hete" stoffen doen dat niet maar irriteren het mondslijmvlies op een andere manier. Bij peper bessen zoals zwarte/witte/groene peper komt het scherpe van piperine,een ander soort stof en bij mosterd is er weer een andere stof verantwoordelijk voor de vlammen,en bij gember is het weer een andere stof die zorgt voor de irritatie,niet te verwarren met het hete gevoel dat rode peper geeft. Deze noem je dus ook eigenlijk niet "heet" maar "scherp" [ Bericht 10% gewijzigd door robber57 op 11-02-2014 20:04:39 ] | |
Tanin | dinsdag 11 februari 2014 @ 20:03 |
Ik wil net zeggen, ik vind alleen capsaicine heet, de rest scherp, of zelfs dat niet (gember). Zoals eerder gezegd: melk en suiker. Maar ik ben het met Piet oneens (en dat is altijd gevaarlijk...), ik vond Thais 10 keer pittiger dan Koreaans En ja, pittig eten went, ik kan pittiger eten dan de meeste Aziaten. Doe het alleen niet, vind m'n maag niet zo'n strak plan. | |
Life2.0 | dinsdag 11 februari 2014 @ 20:04 |
leer gewoon eten wijf | |
Life2.0 | dinsdag 11 februari 2014 @ 20:07 |
jij moet echt betere heroine scoren dan | |
#ANONIEM | woensdag 12 februari 2014 @ 17:34 |
![]() Ik zeg dat altijd als mensen Thais gaan eten en dan het gerecht Laab Kai bestellen. Bij uitstek een salade die er is om je maag zoals ik het noem op te schonen. Je merkt het alleen tijdens het nuttigen maar ook daarna en....de volgende ochtend wanneer je weer van de wc afkomt want je gat brand nog 1 dag door. | |
Pietverdriet | woensdag 12 februari 2014 @ 17:58 |
Jep, pharma kwaliteit Anyhow "Chemical structure of alpha-Neoendorphin (α-Neoendorphin) Endorphins ("endogenous morphine") are endogenous opioid peptides that function as neurotransmitters.[1] They are produced by the pituitary gland and the hypothalamus in vertebrates during exercise,[2] excitement, pain, spicy food consumption, love, and sexual activity,[3][4] and they resemble the opiates in their abilities to produce analgesia and a feeling of well-being." http://en.wikipedia.org/wiki/Endorphins | |
Life2.0 | woensdag 12 februari 2014 @ 20:36 |
ja net als klei en snickers beide eetbaar zijn ![]() | |
Leonoire | donderdag 13 februari 2014 @ 17:41 |
Ik had begrepen dat Caspeïne enkel in vettige stoffen op te lossen (dus te verdunnen) is. Dus alle (hoe vetter hoe beter) vette middelen zouden in theorie de brand moeten verdunnen. Volle melk, Griekse/turkse yoghurt, boter, mayonaise, etc. | |
Pietverdriet | donderdag 13 februari 2014 @ 18:19 |
Probeer het eens met argumenten | |
Life2.0 | donderdag 13 februari 2014 @ 18:22 |
zeg gewoon niet van die gekke dingen | |
#ANONIEM | donderdag 13 februari 2014 @ 19:11 |
Je poriën gaan er lekker van openstaan. ![]() | |
Kola | donderdag 13 februari 2014 @ 19:33 |
Het pus spuit je puisten uit. | |
Pietverdriet | donderdag 13 februari 2014 @ 19:41 |
Kom met argumenten | |
#ANONIEM | donderdag 20 februari 2014 @ 12:32 |
Doe eens even niet zo goor in een CUL topic. Dit is Laab dus. ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 20-02-2014 12:32:37 ] | |
Waterdrinker | donderdag 20 februari 2014 @ 12:33 |
/ bier Dat. | |
#ANONIEM | zaterdag 22 februari 2014 @ 16:35 |
Wat ook een goed alternatief is voor het 'blussen'is gewoon warme kokosmelk i.c.m. wat fruit eten zoals bananenschijfjes en mango/Galiameloen. Soort toetje dus. ![]() [ Bericht 29% gewijzigd door #ANONIEM op 22-02-2014 16:36:15 ] | |
hemarookworst | zondag 23 februari 2014 @ 23:41 |
Ik zag op tv een programma met wedstrijdje heetste curry worst vreten in Duitsland. En waar blussen ze mee? Chocomel aus Holland! Omdat het wat vet bevat. |