FOK!forum / Culinesse à gogo / Wafel machine
KNAKmaandag 3 februari 2014 @ 23:20
Gegroet,

Ik ben de keren dat ik in US rondwaggelde vrij vaak tegen de wafels daar aangelopen, zoals je deze hebt in Waffle House, of hotels waar de maak-het-zelf machines staan. Deze zijn tov wat je hier bij de Blokker oid kan vinden superieur en :Y) Hier in NL vind ik dus alleen machines die lijken op tosti-apparaten.

Wie gebruikt zo een bakbeest van een wafflemachine en weet waar ingredienten te vinden zijn, anders dan die standaard bakmeel pakken in NLe supermarkten?
Pietverdrietdinsdag 4 februari 2014 @ 07:59
Ik zou niet weten wat voor een bijzondere ingredienten je nodig hebt voor wafels.
Deshaindinsdag 4 februari 2014 @ 09:03
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2014 23:20 schreef KNAK het volgende:
Ik ben de keren dat ik in US rondwaggelde vrij vaak tegen de wafels daar aangelopen, zoals je deze hebt in Waffle House, of hotels waar de maak-het-zelf machines staan. Deze zijn tov wat je hier bij de Blokker oid kan vinden superieur
Die zijn ook superieur tov wat je daar bij de Blocker kan vinden. Appels met peren vergelijken..

Hier een link voor je:
http://www.voreca.nl/wafe(...)5-2501-6-18.z.fr.htm
n0adinsdag 4 februari 2014 @ 10:45
Daar gebruiken ze eerder dit soort ijzers. Die zijn een stuk dieper.

wafelijzer%20kitchen%20aid%20rood%202-800x800.jpg

Koop geen bakmix maar zoek eerder een recept.
Pietverdrietdinsdag 4 februari 2014 @ 15:29
Ik moest trouwens hier aan denken
der-waffle-haus-dead-like-me.jpg

uit dead like me, geweldige serie
MaximusTGdinsdag 4 februari 2014 @ 17:24
Dat was idd een leuke serie. Jammer dat ie maar zo kort was. Heb je de film ook gezien?
KNAKdinsdag 4 februari 2014 @ 22:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 10:45 schreef n0a het volgende:
Daar gebruiken ze eerder dit soort ijzers. Die zijn een stuk dieper.

[ afbeelding ]

Koop geen bakmix maar zoek eerder een recept.
Juist, deze!
Deze zijn dus nergens te vinden hier.

Die linkvan Deshain is ook wel ok, al is deze dan niet diepen heb je niet zo een puffy- waffle...
Catch22-dinsdag 4 februari 2014 @ 22:57
http://www.amazon.com/gp/aw/s/ref=is_box_?k=Waffle

?
Pietverdrietwoensdag 5 februari 2014 @ 06:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
Dat was idd een leuke serie. Jammer dat ie maar zo kort was. Heb je de film ook gezien?
Ja, en heb liever een wat kortere serie dan dat ze vervallen in more of the same
Syrenawoensdag 5 februari 2014 @ 06:45
Frifri wafelijzers :Y) c_/
Deshainwoensdag 5 februari 2014 @ 09:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 22:56 schreef KNAK het volgende:
Die linkvan Deshain is ook wel ok, al is deze dan niet diepen heb je niet zo een puffy- waffle...
Dat was letterlijk de eerste link uit Google, als je een beetje zoekt zal je vast wel wat kunnen vinden ;)
Yngwiewoensdag 5 februari 2014 @ 09:56
Hoezo niet te koop in Nederland?

http://www.pixmania.nl/wa(...)4-a.html#description

http://www.broodroosterce(...)naid-wafelijzer.html

http://www.surprisekookge(...)d+artisan+wafelijzer
KNAKwoensdag 5 februari 2014 @ 13:32
Geweldig ... En nee. Ik kon met name die laatste gewoon niet vinden
Dat zijn tenminste machines te noemen , weliswaar beetje prijzig maar ga goedkoper en je staat in de blokker

Om zo een machine zijn bestaansrecht te geven , is het dan verstandig de ingrediënten te importeren? Anders kom je in de bakhoek van de C1000 terecht
Pietverdrietwoensdag 5 februari 2014 @ 13:45
quote:
14s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:32 schreef KNAK het volgende:
Geweldig ... En nee. Ik kon met name die laatste gewoon niet vinden
Dat zijn tenminste machines te noemen , weliswaar beetje prijzig maar ga goedkoper en je staat in de blokker

Om zo een machine zijn bestaansrecht te geven , is het dan verstandig de ingrediënten te importeren? Anders kom je in de bakhoek van de C1000 terecht
Wat voor een bijzondere ingrediënten ben je naar op zoek?
Wafels is bloem, (laag gluten gehalte) ei, suiker, boter, eventueel bakpoeder/melk/vanille afhankelijk van je recept.
KNAKwoensdag 5 februari 2014 @ 15:14
Ik heb in Nederland zo ver ik me kan herinneren geen enkele wafel naar binnen gepropt die ik kan vergelijken met dat wat ik in USA heb gegeten. Een machine van +250 EUR hebben en dan een Jumbo bakmeel huismerk gebruiken -lijkt- me niet op z'n plaats.

Wat is professioneel spul waar je zelf eigenlijk niet veel aan hoef te doen ( en het dan ook niet kan verpesten). ?
Adameswoensdag 5 februari 2014 @ 15:19
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 15:14 schreef KNAK het volgende:
Ik heb in Nederland zo ver ik me kan herinneren geen enkele wafel naar binnen gepropt die ik kan vergelijken met dat wat ik in USA heb gegeten. Een machine van +250 EUR hebben en dan een Jumbo bakmeel huismerk gebruiken -lijkt- me niet op z'n plaats.

Wat is professioneel spul waar je zelf eigenlijk niet veel aan hoef te doen ( en het dan ook niet kan verpesten). ?
je moet inderdaad bloem uit de VS halen, anders smaakt het echt niet
KNAKwoensdag 5 februari 2014 @ 15:24
En België? Het land van de wafels ?

Zit al te speuren en al is ik wat kan vinden bestel ik de ingrediënten en 1 zo een machine direct :)
Yngwiewoensdag 5 februari 2014 @ 15:46
Volgens mij hebben ze bij de Sligro en Hanos wel van die Amerikaanse bloem?

En verder zit er weinig raars in wafelbeslag. Wel zit in Amerikaanse wafels vaak nog vanillearoma, maar ook in Amerikaanse recepten wordt gevarieerd met gezouten/ongezouten boter e.d. Gewoon uitproberen wat je zelf lekker vindt en gewoon uitgaan van zo'n recept: http://allrecipes.com/recipe/classic-waffles/
Deshainwoensdag 5 februari 2014 @ 15:48
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 15:14 schreef KNAK het volgende:
Ik heb in Nederland zo ver ik me kan herinneren geen enkele wafel naar binnen gepropt die ik kan vergelijken met dat wat ik in USA heb gegeten.
Ik heb in Nederland zo ver ik me kan herinneren geen enkele sangria naar binnen geklokt die ik kan vergelijken met dat wat ik in Spanje heb gedronken. Zelfs niet de sangria die ik meenam naar huis...
Sauslepelwoensdag 5 februari 2014 @ 16:14
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 15:14 schreef KNAK het volgende:
Ik heb in Nederland zo ver ik me kan herinneren geen enkele wafel naar binnen gepropt die ik kan vergelijken met dat wat ik in USA heb gegeten. Een machine van +250 EUR hebben en dan een Jumbo bakmeel huismerk gebruiken -lijkt- me niet op z'n plaats.

Wat is professioneel spul waar je zelf eigenlijk niet veel aan hoef te doen ( en het dan ook niet kan verpesten). ?
Heeft wellicht te maken met het feit dat de machines waar je om vraagt hier niet zo veel gebruikt worden?
Pietverdrietwoensdag 5 februari 2014 @ 19:24
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 15:14 schreef KNAK het volgende:
Ik heb in Nederland zo ver ik me kan herinneren geen enkele wafel naar binnen gepropt die ik kan vergelijken met dat wat ik in USA heb gegeten. Een machine van +250 EUR hebben en dan een Jumbo bakmeel huismerk gebruiken -lijkt- me niet op z'n plaats.

Wat is professioneel spul waar je zelf eigenlijk niet veel aan hoef te doen ( en het dan ook niet kan verpesten). ?
Had ik het over bakmeel?
Als je bakmixen gaat gebruiken zal het altijd tegenvallen.
Gebruik de ingredienten die ik eerder opnoemde.
Pietverdrietwoensdag 5 februari 2014 @ 19:25
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 15:46 schreef Yngwie het volgende:
Volgens mij hebben ze bij de Sligro en Hanos wel van die Amerikaanse bloem?

En verder zit er weinig raars in wafelbeslag. Wel zit in Amerikaanse wafels vaak nog vanillearoma, maar ook in Amerikaanse recepten wordt gevarieerd met gezouten/ongezouten boter e.d. Gewoon uitproberen wat je zelf lekker vindt en gewoon uitgaan van zo'n recept: http://allrecipes.com/recipe/classic-waffles/
Gros van de Nederlandse bloem is van amerikaanse tarwe gemaakt.
robber57woensdag 5 februari 2014 @ 22:46
quote:
1s.gif Op woensdag 5 februari 2014 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gros van de Nederlandse bloem is van amerikaanse tarwe gemaakt.
Wat wel knap irritant is dat je in nl doorgaans maar 1 soort bloem kan kopen en dat is de standaard tarwe bloem, als je naar belgië of frankrijk gaat zie je verschillende types( 0-00-000) , ik zou daar best eens mee willen experimenteren.

Ik weet wel van eigen experimenten met luikse wafels dat zelfrijzend bakmeel of meel+bakpoeder niet kan tippen aan deeg met gist kwa smaak en textuur.
KNAKwoensdag 5 februari 2014 @ 23:35
Welk merk raden de experts hier dan aan als het gaat om kant en klaar beslag wat uiterst geschikt is voor diepe machines?
Ik heb tot voor kort het met zo een Blokker apparaat geprobeerd maar het was een melig suikermatje ipv een fluffy wafel, en dan heb ik ook recepten van internet geplukt.
Pietverdrietdonderdag 6 februari 2014 @ 06:36
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 22:46 schreef robber57 het volgende:

[..]

Wat wel knap irritant is dat je in nl doorgaans maar 1 soort bloem kan kopen en dat is de standaard tarwe bloem, als je naar belgië of frankrijk gaat zie je verschillende types( 0-00-000) , ik zou daar best eens mee willen experimenteren.

Ik weet wel van eigen experimenten met luikse wafels dat zelfrijzend bakmeel of meel+bakpoeder niet kan tippen aan deeg met gist kwa smaak en textuur.
Voor luikse wafels idd gistbeslag, voor harde wafels juist geen gist of bakpoeder, hangt van je wafelsoort af
n0adonderdag 6 februari 2014 @ 10:40
Zoek een goed (Amerikaans) recept, probeer wat uit en sla dat kant en klaar over. Is anders ook zonde van een apparaat van meer dan 300 euro.
Syrenadonderdag 6 februari 2014 @ 16:34
Ik gebruik in mijn Frifri van net geen 100 euro gewoon bloem, suiker, boter en eieren van de Lidl hoor. Experimenteren met verschillende recepten moet je altijd :Y) heb nu mijn ideale harde wafelrecept gevonden, moet er alleen nog eentje voor de grotere wafels.
Pietverdrietdonderdag 6 februari 2014 @ 17:17
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 16:34 schreef Syrena het volgende:
Ik gebruik in mijn Frifri van net geen 100 euro gewoon bloem, suiker, boter en eieren van de Lidl hoor. Experimenteren met verschillende recepten moet je altijd :Y) heb nu mijn ideale harde wafelrecept gevonden, moet er alleen nog eentje voor de grotere wafels.
Voor harde wafels gebruik ik dit

Nodig
Een wafelijzer voor platte wafels
Beslag
1 heel ei (groot)
1 eiwit
Snuf zout
120 gram suiker
75 gram meel
75 gram maizena
30 gram gesmolten boter
Vanille (ik gebruik mijn zelfgemaakte extract)

Het ei, eiwit en zout losslaan, dan de suiker en de vanille toevoegen. Schuimig roeren. Als alle suiker is opgelost voorzichtig maizena en meel toevoegen en heel voorzichtig doorroeren tot gladde massa (1 minuut, niet langer, je wiltgeen glutenvorming). Dan de gesmolten boter erbij en deze er doorroeren.
Uur laten rusten.
Wafelijzer warm maken en met een kwastje beetje inboteren, ook al heb je een antiaanbakijzer.
Ongeveer een eetlepel beslag gebruiken en bakken tot goudbruin. Dan de wafel eruit nemen met een siliconenspatel ging dat het best.
Om rolltjes te maken
Snel om een steel van een houten lepel of een aanzetstaal rollen. Vuurvaste vingers nodig. Als je het niet snel genoeg doet gaat hij scheuren. Na c.a. 30 seconden is de wafel hard en heeel bros.
Af laten koelen.
Dit recept is genoeg voor ca 8-10 rolletjes.
Sla slagroom stijf, doe dit in een spuitzak en vul de rolletjes voorzichtig.
Goddelijk lekker.
Je kan hier ook dessertschaaltjes of ijshorens van maken. Bij ijshorens zou ik geen maizena gebruiken maar bloem met een hoog glutengehalte, omdat je dan meer stevigheid wilt dan brosheid
mar10510vrijdag 7 februari 2014 @ 15:53
de truuk met wafels is de eieren te scheiden... google maar eens verder kun je ze in een gewone normale wafelijzer maken (doen veel amerikanen ook)