FOK!forum / Culinesse à gogo / Geen smaak aan vlees door koekenpan?
elpeoswoensdag 29 januari 2014 @ 19:22
Hallo beste mensen,

Vorige week kocht ik shoarma (welke ik altijd bij dezelfde winkel koop) en na het bakken smaakte het helemaal nergens naar.. Alsof het niet gemarineerd was. Vandaag wienderschnitzel gemaakt, zelfde verhaal. Nu is het een redelijk oude koekenpan waarmee ik bak, kan dit de oorzaak zijn?
padlarfwoensdag 29 januari 2014 @ 19:25
:')

Omdat dit geen KLB is: dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ben je niet gewoon verkouden?
_Hestia_woensdag 29 januari 2014 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 19:25 schreef padlarf het volgende:
:')

Omdat dit geen KLB is: dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ben je niet gewoon verkouden?
Daar zat ik idd ook aan te denken. Een pan voegt geen smaak aan je eten toe.
elpeoswoensdag 29 januari 2014 @ 19:31
Nee maar misschien dat de marinade te veel in de pan blijft plakken? Ben niet verkouden nee...
Lienekienwoensdag 29 januari 2014 @ 19:41
Shoarma is gekruid, wienerschnitzel is gepaneerd.
deadly_kisswoensdag 29 januari 2014 @ 19:42
bak je toevallig met andere olie/vet?
als je daar teveel van gebruikt en je vlees gaat "zwemmen" dan week je de kruiden uit je vlees om het zo maar even te zeggen.
elpeoswoensdag 29 januari 2014 @ 19:53
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 19:42 schreef deadly_kiss het volgende:
bak je toevallig met andere olie/vet?
als je daar teveel van gebruikt en je vlees gaat "zwemmen" dan week je de kruiden uit je vlees om het zo maar even te zeggen.
Hmm... Da's een goeie... Normaal bak ik in olijfolie, maar shoarma laatst met een beetje frituurolie gebakken en vandaag de schnitzels weer in olijfolie, maar ik blijf het vreemd vinden. Het smaakt echt nergens naar...
NutKeeswoensdag 29 januari 2014 @ 20:21
Kant en klare shoarma uit de supermarkt smaakt ook nergens naar. Koop een zakje shoarma kruiden, hak 800 gram vlees aan gort en laat dit met een beetje olie en de kruiden een uur in de koelkast marineren. Zo ontzettend veel lekkerder!
golferwoensdag 29 januari 2014 @ 20:21
Dat ligt zeker niet aan je pan maar aan je braadproduct.
RobinOokwoensdag 29 januari 2014 @ 21:09
Als je niks proeft bij kant-en-klare shoarma is het tijd om naar de dokter te gaan.
Bramitodonderdag 30 januari 2014 @ 08:28
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 20:21 schreef golfer het volgende:
Dat ligt zeker niet aan je pan maar aan je braadproduct.
Dat lijkt me niet
klaaroverdonderdag 30 januari 2014 @ 14:20
Misschien houdt de producent zich aan de "minder zout" richtlijn.
Dat kan drastisch uitpakken als je bremzout gewend bent.
elpeosdonderdag 30 januari 2014 @ 18:28
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 20:21 schreef NutKees het volgende:
Kant en klare shoarma uit de supermarkt smaakt ook nergens naar. Koop een zakje shoarma kruiden, hak 800 gram vlees aan gort en laat dit met een beetje olie en de kruiden een uur in de koelkast marineren. Zo ontzettend veel lekkerder!
Hoe weet u wat voor shoarma ik koop? De shoarma waar ik het over heb haal ik 15km hier vandaan, van de keurslager, beste shoarma van NL vond ik... Maarja, nu smaakt het niet meer. Heb vandaag trouwens nieuwe pan gekocht, zal het uitwijzen...
NutKeesdonderdag 30 januari 2014 @ 18:34
Ik heb een glazen bol. En een zwarte kat. En een grote zwarte ketel boven een houtvuur, met daarin slangen, kikkers en ogen.
elpeosvrijdag 31 januari 2014 @ 00:38
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 18:34 schreef NutKees het volgende:
Ik heb een glazen bol. En een zwarte kat. En een grote zwarte ketel boven een houtvuur, met daarin slangen, kikkers en ogen.
Ik heb nu een vraag in mijn gedachten... Het enige wat u hoeft te doen is te antwoorden met "ja" of "nee", zegt u het maar?
MistakeFurvrijdag 31 januari 2014 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 18:34 schreef NutKees het volgende:
Ik heb een glazen bol. En een zwarte kat. En een grote zwarte ketel boven een houtvuur, met daarin slangen, kikkers en ogen.
Recept?
Spartagekzaterdag 1 februari 2014 @ 04:32
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2014 19:22 schreef elpeos het volgende:
Hallo beste mensen,

Vorige week kocht ik shoarma (welke ik altijd bij dezelfde winkel koop) en na het bakken smaakte het helemaal nergens naar.. Alsof het niet gemarineerd was. Vandaag wienderschnitzel gemaakt, zelfde verhaal. Nu is het een redelijk oude koekenpan waarmee ik bak, kan dit de oorzaak zijn?
Wat is het nu ?
keurslager, of een winkel ?
elpeosdonderdag 13 maart 2014 @ 22:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2014 04:32 schreef Spartagek het volgende:

[..]

Wat is het nu ?
keurslager, of een winkel ?
Een keurslager die zijn vlees ook verkoopt in de supermarkt, soort samenwerkingsverband