FOK!forum / Culinesse à gogo / aardappelen en groente eerder voorbereiden
utrecht1970maandag 27 januari 2014 @ 15:01
Op drukke dagen maak ik nu vaak de avond van te voren eten zodat er meer rust is binnen ons gezin. Bv pastasaus, zodat je alleen nog saus hoeft op te warmen en spaghetti koken.
Nu vraag ik mij af, kan ik ook aardappelen en groente bv bloemkool, broccoli de avond van te voren schillen en snijden en in pannen met koud water in de koelkast bewaren totdat ik ze ga koken, of gaan de aardappelen dan bruin worden in het water?
lurf_doctormaandag 27 januari 2014 @ 15:02
Kan prima, wel zorgen dat de apies onder water staan. Zal wel iets achteruitgaan qua vitamientjes enzo *O*
troveymaandag 27 januari 2014 @ 15:03
Ik denk eerder aan vitamineverlies.
raulboulimaandag 27 januari 2014 @ 15:15
nee hoor... zo lang ze niet extreem verhit worden is er niks aan de hand. Vitamineverlies heb je sowieso als je alles schilt.
Speedballmaandag 27 januari 2014 @ 16:09
Niks mis mee, Piepers gewoon onderwater beweren en je vitaminen verlies is bijna 0.
Groenten is een ander verhaal ligt er helemaal aan welke groente.
Pietverdrietmaandag 27 januari 2014 @ 20:40
Mmm
Ik denk dat je meer tijdwinst maakt als je terwijl je aardappels schilt water in een waterkoker aan de kook brengt, de gespoelde aardappels in de pan met kokend heet water opzet, dan dat je koelkast koude aardappels met water op het vuur zet.
Gebruik een dunschiller, piepers zijn dan zo gejast. Voor vier volwassenen piepers schil ik in 2 minuten
CafeRokermaandag 27 januari 2014 @ 21:07
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2014 20:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Mmm
Ik denk dat je meer tijdwinst maakt als je terwijl je aardappels schilt water in een waterkoker aan de kook brengt, de gespoelde aardappels in de pan met kokend heet water opzet, dan dat je koelkast koude aardappels met water op het vuur zet.
Gebruik een dunschiller, piepers zijn dan zo gejast. Voor vier volwassenen piepers schil ik in 2 minuten
inderdaad, en dan eventueel wat meer uitgeven aan grotere aardappels. Als je allemaal konijnekeuteltjes met veel slechte plekken hebt duurt het immers veel langer.
Faithzmaandag 27 januari 2014 @ 21:08
Doe ik vaker, geen probleem. Wel in water zetten inderdaad. Zo zet ik groente, boontjes bvb, ook van te voren klaar.

Maak ik lasagne, dan maak ik zelfs de bechamel de avond van te voren al klaar terwijl de saus staat te pruttelen tot we naar bed gaan.

Piet, als je een of meerdere belhamels hebt rondrennen dan telt elke minuut en vrije handen zijn dan t fijnste ;)
Pietverdrietmaandag 27 januari 2014 @ 21:09
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 21:08 schreef Faithz het volgende:
Doe ik vaker, geen probleem. Wel in water zetten inderdaad. Zo zet ik groente, boontjes bvb, ook van te voren klaar.

Maak ik lasagne, dan maak ik zelfs de bechamel de avond van te voren al klaar terwijl de saus staat te pruttelen tot we naar bed gaan.

Piet, als je een of meerdere belhamels hebt rondrennen dan telt elke minuut ;)
Kwestie van opvoeden, en zoals ik zei, volgens mij is mijn methode sneller.
Pietverdrietmaandag 27 januari 2014 @ 21:10
Kinderen waar ouders de hele tijd bovenop zitten zijn veel drukker
CafeRokermaandag 27 januari 2014 @ 21:12
Kunnen de kinderen niet mee schillen? Koken duurt dan wat langer maar ze blijven wel stil.
Faithzmaandag 27 januari 2014 @ 21:13
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2014 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kwestie van opvoeden, en zoals ik zei, volgens mij is mijn methode sneller.
We hebben het niet over sneller, we hebben het over rust in t gezin als je 's avonds thuis komt. Ik ga liever met de kleine ravotten terwijl het eten in de oven staat of staat te koken.
Weltschmerzdinsdag 28 januari 2014 @ 09:01
Kun je de aardappels niet alvast koken en dan in de koelkast leggen?
klaaroverdinsdag 28 januari 2014 @ 09:32
Aardappelen worden vies van smaak als je ze lang onder water bewaart (geschild).
Een dag is echt wel de max.
Curiositydinsdag 28 januari 2014 @ 11:32
Ik doe niet anders als ik groente eet, spruitjes,bloemkool enz en aardappels voorbereiden en onder water zetten, ik zet het niet eens in de koelkast.

Als je thuiskomt kan je direct beginnen met koken.