utrecht1970 | maandag 27 januari 2014 @ 15:01 |
Op drukke dagen maak ik nu vaak de avond van te voren eten zodat er meer rust is binnen ons gezin. Bv pastasaus, zodat je alleen nog saus hoeft op te warmen en spaghetti koken. Nu vraag ik mij af, kan ik ook aardappelen en groente bv bloemkool, broccoli de avond van te voren schillen en snijden en in pannen met koud water in de koelkast bewaren totdat ik ze ga koken, of gaan de aardappelen dan bruin worden in het water? | |
lurf_doctor | maandag 27 januari 2014 @ 15:02 |
Kan prima, wel zorgen dat de apies onder water staan. Zal wel iets achteruitgaan qua vitamientjes enzo ![]() | |
trovey | maandag 27 januari 2014 @ 15:03 |
Ik denk eerder aan vitamineverlies. | |
raulbouli | maandag 27 januari 2014 @ 15:15 |
nee hoor... zo lang ze niet extreem verhit worden is er niks aan de hand. Vitamineverlies heb je sowieso als je alles schilt. | |
Speedball | maandag 27 januari 2014 @ 16:09 |
Niks mis mee, Piepers gewoon onderwater beweren en je vitaminen verlies is bijna 0. Groenten is een ander verhaal ligt er helemaal aan welke groente. | |
Pietverdriet | maandag 27 januari 2014 @ 20:40 |
Mmm Ik denk dat je meer tijdwinst maakt als je terwijl je aardappels schilt water in een waterkoker aan de kook brengt, de gespoelde aardappels in de pan met kokend heet water opzet, dan dat je koelkast koude aardappels met water op het vuur zet. Gebruik een dunschiller, piepers zijn dan zo gejast. Voor vier volwassenen piepers schil ik in 2 minuten | |
CafeRoker | maandag 27 januari 2014 @ 21:07 |
inderdaad, en dan eventueel wat meer uitgeven aan grotere aardappels. Als je allemaal konijnekeuteltjes met veel slechte plekken hebt duurt het immers veel langer. | |
Faithz | maandag 27 januari 2014 @ 21:08 |
Doe ik vaker, geen probleem. Wel in water zetten inderdaad. Zo zet ik groente, boontjes bvb, ook van te voren klaar. Maak ik lasagne, dan maak ik zelfs de bechamel de avond van te voren al klaar terwijl de saus staat te pruttelen tot we naar bed gaan. Piet, als je een of meerdere belhamels hebt rondrennen dan telt elke minuut en vrije handen zijn dan t fijnste ![]() | |
Pietverdriet | maandag 27 januari 2014 @ 21:09 |
Kwestie van opvoeden, en zoals ik zei, volgens mij is mijn methode sneller. | |
Pietverdriet | maandag 27 januari 2014 @ 21:10 |
Kinderen waar ouders de hele tijd bovenop zitten zijn veel drukker | |
CafeRoker | maandag 27 januari 2014 @ 21:12 |
Kunnen de kinderen niet mee schillen? Koken duurt dan wat langer maar ze blijven wel stil. | |
Faithz | maandag 27 januari 2014 @ 21:13 |
We hebben het niet over sneller, we hebben het over rust in t gezin als je 's avonds thuis komt. Ik ga liever met de kleine ravotten terwijl het eten in de oven staat of staat te koken. | |
Weltschmerz | dinsdag 28 januari 2014 @ 09:01 |
Kun je de aardappels niet alvast koken en dan in de koelkast leggen? | |
klaarover | dinsdag 28 januari 2014 @ 09:32 |
Aardappelen worden vies van smaak als je ze lang onder water bewaart (geschild). Een dag is echt wel de max. | |
Curiosity | dinsdag 28 januari 2014 @ 11:32 |
Ik doe niet anders als ik groente eet, spruitjes,bloemkool enz en aardappels voorbereiden en onder water zetten, ik zet het niet eens in de koelkast. Als je thuiskomt kan je direct beginnen met koken. |