abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136554625
quote:
OMG... Rijst zonder water in de pan doen. Rijst en water is hetzelfde als 1 + 1 = 2.
pi_136555138
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 17:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

OMG... Rijst zonder water in de pan doen. Rijst en water is hetzelfde als 1 + 1 = 2.
Blijkbaar niet, zo heeft ieder zijn sterkere en zwakkere kanten.

Bovendien kan TS ook even een kijkje nemen in het FOK!-kookboek, heb ik zelf ook wel eens inspiratie uit opgedaan ^O^

Linkje: CUL / Het FOK!-kookboek!
pi_136601208
quote:
14s.gif Op maandag 10 februari 2014 12:32 schreef Sauslepel het volgende:
Wellicht dat dit ook een goed topic is voor TS. Niet om het autisme-gedeelte, maar omdat de recepten tot in de kleinste details uitgeschreven staan.

CUL / Koken is moeilijk door autisme (tips?)
Awesome topic!
pi_136602753
quote:
7s.gif Op maandag 10 februari 2014 17:12 schreef Sauslepel het volgende:
Blijkbaar niet, zo heeft ieder zijn sterkere en zwakkere kanten.
Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
pi_136603057
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:06 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
En zo is het voor anderen weer heel moeilijk te begrijpen dat mensen niet uit hun hoofd het getal Pi tot 1200 cijfers achter de komma op kunnen noemen.

Het zal inderdaad niet gebruikelijk zijn, maar schijnbaar komt het toch voor. Fijn dat er dan mensen zijn die zo'n persoon kunnen/willen helpen.

quote:
1s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 20:39 schreef tennis_jongen het volgende:

[..]

Awesome topic!
En dit uiteraard :D
  dinsdag 11 februari 2014 @ 21:49:02 #81
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_136605055
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:06 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
pi_136631803
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
ik kan het wel begrijpen hoor, koken kan zowel verwarmen in water betekenen, als het bereiden van een maaltijd.
  maandag 17 februari 2014 @ 16:17:12 #83
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_136815823
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 19:54 schreef Eulernoulli het volgende:
... Ik had besloten dat mijn eerste gerecht zou worden: pasta met tomatensaus. Dit mislukte echter grandioos!! Het probleem wat ik heb is: hoe bak je gehakt rul?! Heb het inmiddels twee keer geprobeerd, maar ik kon het twee keer weggooien!
_O-
pi_136816935
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
Het leek mij dat autisten juist beter kunnen koken, als ze bepaalde dingen kennen, omdat het herhaling is en het gerecht altijd hetzelfde. Bij mij althans.
pi_136817200
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 17:06 schreef Meike26 het volgende:
Tijdje geleden had ik per ongeluk vergeten het gehakt te ontdooien. Gewoon als een blok gehakt in pan gemieterd en regelmatig keren + schrapen van gehakt totdat het warm genoeg is om het grote blok in stukjes te hakken. Inmiddels al wat gehakt naast het blok wat lekker mee blijft sudderen in miniem klein beetje bakboter. Laat je het blok wat langer liggen op elke kant, dan worden die zijdes wat krokanter (wel sneller schrapen) en heb je echt lekker rul gehakt met wat meer bite :Y)

Ohja, deze kruiden :

[ afbeelding ]

Niet veel van nodig, 1 theelepel is meer dan voldoende voor italiaanse/mediteraanse smaak.
klinkt als een culinair hoogstandje, op die manier je gehakt mishandelen en dan die kruiden gebruiken :D
pi_136830794
Ik ben eigenlijk nog steeds wel erg benieuwd wat er de eerste twee keer nou mis was gegaan met het gehakt :P
pi_136835386
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:24 schreef Musil het volgende:
Ik ben eigenlijk nog steeds wel erg benieuwd wat er de eerste twee keer nou mis was gegaan met het gehakt :P
Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
There is no philosophy which is not founded upon knowledge of the phenomena, but to get any profit from this knowledge it is absolutely necessary to be a mathematician.
pi_136835404
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:

[..]

Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Ah, dan heb je ws gewoon niet genoeg geroerd.
pi_136839570
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:

[..]

Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
Mokkel met stuntstok
  dinsdag 18 februari 2014 @ 10:20:48 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136839923
quote:
11s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:07 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
Nu begrijp ik MOD, van modderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136841535
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:

[..]

Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Je moet dan ook niet teveel warmte gebruiken. Een houten lepel (maar dan een platte met gaatjes) gebruiken om het gehakt los te maken. Niet te wild doen, want dan ligt alles inderdaad naast de pan. En niet achterlaten en denken dat het wel goedkomt.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 11:14:11 #92
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_136841614
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:11 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Je moet dan ook niet teveel warmte gebruiken. Een houten lepel (maar dan een platte met gaatjes) gebruiken om het gehakt los te maken. Niet te wild doen, want dan ligt alles inderdaad naast de pan. En niet achterlaten en denken dat het wel goedkomt.
Een platte houten lepel met gaatjes? Plaatje?

Ik gebruik meestal een houten spatel. Beetje rechtop houden en het gehakt klein maken. Daarna regelmatig even omscheppen zodat alles gelijkmatig gaart.
The love you take is equal to the love you make.
pi_136841747
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Een platte houten lepel met gaatjes? Plaatje?

Ik gebruik meestal een houten spatel. Beetje rechtop houden en het gehakt klein maken. Daarna regelmatig even omscheppen zodat alles gelijkmatig gaart.
De onderste.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 11:22:19 #94
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_136841846
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:19 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

De onderste.[ afbeelding ]
Dat is dus een spatel. Die gaten maken verder niet veel uit.
The love you take is equal to the love you make.
  roze dinsdag 18 februari 2014 @ 12:54:26 #95
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_136845118
Ik ben een kluns in de keuken maar gehakt bakken kan ik zelfs nog :9 Is niet moeilijk. Gehakt in de pan gooien, in kleine stukjes maken met je spatel en wachtten tot het bruin wordt
Your beauty never ever scared me.
pi_136964069
quote:
11s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:07 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
Helpt ook als je niet gelijk gehakt van diepvries in de pan gooit.
pi_138014907
Plaats eens een foto van hetresultaat hoe jij het bakt OP ?
pi_138015445
Blijf het toch apart vinden dat kinderen dat koken gewoon niet thuis oppikken, je ziet je ouders toch wel eens een warme maaltijd bereiden of is dat tegenwoordig iets wat niet meer voorkomt? :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_138017379
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
Koekenpan heet laten worden. Olie erin en die ook heet laten worden. Gehakt erin, zout erop.

Dan met een vork, liefst een grote vork een soort van prakbeweging maken.Alsof je aardbeien plet. Een duwen en scheppen tegelijk. Als je gehakt al redelijk los van zichzelf is hoef je heel weinig kracht te zetten en rol je het alleen maar los. Als je gehakt compact is moet je wel flink duwen en schuifrollen.
En als je anti-aanbakpannen gebruikt doe je het met een houten spatel, is wel harder werken...Ik gebruik meestal geen olie, maar daar wordt het wel makkelijker van.

Als je slecht gehakt hebt, dan komt er na even bakken enorm veel vocht uit. Truc is om hard genoeg te bakken om dat snel te verdampen en ook dat je lekker wat baksmaak krijgt aan je vlees.

Ik laat het vlees altijd heel even liggen als ik het in de pan doe; dan bruint het een beejte == meer smaak.

En oja, ik giet meestal het vet af, of ik koop extra mager gehakt, houd niet van vette gehaktsaus.
Whatever...
pi_138017630
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En gebruik bliktomaten
Yup, of je moet heel goed zoeken en die tomaten dan 3 weken in je ramkozijn laten rijpen... dan zijn ze misschien en beetje geschikt.

Erg eigenlijk, vroeger ging ik nog wel eens voor mijn moeder van die lelijk italiaans tomaatjes halen, par kilo. Daar maakte mijn moeder dan zelf pastasaus van, met perfecte tomatensmaak. Helaas zijn die nergens meer te rkijgen. Alleen die waterbommen met mooi uiterlijk en zonder smaak.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')