abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 14:29:28 #61
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136006611
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 14:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat is een leugen. Een verzinsel, gelul, bullshit, onzin, niet waar.
Toch blijf ik sceptisch over de voedingsindustrie. Zo zouden we ook altijd rundvlees gegeten hebben en geen paardenvlees. Zo staan er tig van additieven niet op verpakkingen; zie bijvoorbeeld de keuringsdienst van waarde afgelopen week: in thee zitten allerlei smaakstoffen/toevoegingen. Op de verpakking wordt dat vermeldt onder de naam 'aroma'. Er wordt enorm geknoeid met ons voedsel, en door de afgelopen schandalen geloof ik niet zomaar dat er geen antibioticaresten in vlees uit de bio-industrie zit.

Ik geloof dus niet zomaar wat er op de verpakking staat. Zo kan ik ook niet 100% geloven dat de scharrelkip (label rouge) die ik koop wel echt zo goed is als men beweerd. Toch is de kans dat die kip op één of andere manier vervuild is veel kleiner dan dat die kans er is bij een plofkip.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 27 januari 2014 @ 14:33:30 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136006735
Tsja. Er zijn ook mensen die geloven in mannen met witte pakken.
Geloof wat je wilt, maar breng je geloof niet als waarheid.
  maandag 27 januari 2014 @ 14:36:21 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136006821
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136020290
Doet me denken aan mijn eerste date met mn ex. Ik ging een knorr wereldgerecht maken voor ons. Eerste stap was rul het gehakt, geen flauw idee wat rullen was dus gewoon die stap over geslagen. :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_136330534
Bedankt voor alle reacties! Excuus ook voor de late reactie van mijn kant. Het is gelukt, geloof ik. Het was in ieder geval binnen te houden en bovendien goed voor de broodnodige variatie. Pizza's en ander snackbarvoedsel verveelt nogal snel. Zeker als je al weken niets anders eet ;)

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
There is no philosophy which is not founded upon knowledge of the phenomena, but to get any profit from this knowledge it is absolutely necessary to be a mathematician.
pi_136330616
Sommige mensen kanen dat gewoon mee op. Ik haal het er altijd af.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 4 februari 2014 @ 18:32:12 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136330742
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:26 schreef Eulernoulli het volgende:
Bedankt voor alle reacties! Excuus ook voor de late reactie van mijn kant. Het is gelukt, geloof ik. Het was in ieder geval binnen te houden en bovendien goed voor de broodnodige variatie. Pizza's en ander snackbarvoedsel verveelt nogal snel. Zeker als je al weken niets anders eet ;)

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
250 gram is een mooie portie, onsje spek eromheen, jummie.
Anyway, dat witte is vet, dat smelt uit tijdens het bakken en maakt het alleen maar smakelijker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:46:09 #68
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_136361151
Wat dat vocht in gehakt betreft: koop eens rundergehakt bij AH en ook biologisch (!) rundergehakt bij de Lidl. Bij het bakken zul je merken dat het AH-gehakt niet bakt, maar smoort door de enorme hoeveelheid vocht die eruitkomt. Dat is geen vet, dat is water. Het Lidl-gehakt bakt mooi rul, zonder dat er vocht uitkomt. AH belazert de consument!
It's not a lie, if you believe
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:48:06 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136361229
Rundergehakt van de Aldi is ook stukken beter dan dat van AH
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136361270
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Rundergehakt van de Aldi is ook stukken beter dan dat van AH
Beter als in?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_136540122
TS kan geen gehakt rullen, TS is zwakzinnig? :')
pi_136540762
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

250 gram is een mooie portie, onsje spek eromheen, jummie.
Anyway, dat witte is vet, dat smelt uit tijdens het bakken en maakt het alleen maar smakelijker.
Maar wel de rode spettertjes weghalen, dat is toch echt bloed en bij goedkope filets zit er soms zelfs nog een restje kraakbeen/bot aan vast. Even goed voelen en kijken dus. Je wordt er niet ziek van als je het gaar bakt, maar is toch minder lekker.

Eulemoulli, als je de kip in blokjes gaat snijden, goed opletten bij het bakken, want het is snel gaar en kipfilet wordt dan snel droog. Ik zou na een paar minuutjes (echt 2 of 3) even een blokje eruit pakken en door midden snijden, als het helemaal wit is is het klaar. Zo niet, nog even een minuutje langer.

Ik vind het trouwens helemaal niet gek dat je dit soort dingen vraagt, en het is zeker beter dan zelf blijven aanmodderen of alsnog patat halen omdat het niet lukt. Sommige mensen worden nou eenmaal opgevoed zonder dat ze ooit de binnenkant van een keuken te zien krijgen. En als je daar zelf ook geen interesse in hebt, dan leer je het dus niet. Maar het wordt nu wel tijd om het te leren!
Vraag gerust meer ;)
En ik ben idd nog wel benieuwd wat er nu zo 'mislukt' aan je gehakt was?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 10 februari 2014 @ 11:18:59 #73
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_136540935
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:26 schreef Eulernoulli het volgende:

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
Ik zou 250 gram gewoon erin gooien, zoveel is dat nou ook weer niet.
pi_136543322
Wellicht dat dit ook een goed topic is voor TS. Niet om het autisme-gedeelte, maar omdat de recepten tot in de kleinste details uitgeschreven staan.

CUL / Koken is moeilijk door autisme (tips?)
  maandag 10 februari 2014 @ 16:44:33 #75
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_136553584
Pan zonder antiaanbaklaag gebruiken en dan gewoon tijdens het bakken prakken met een vork.
pi_136554625
quote:
OMG... Rijst zonder water in de pan doen. Rijst en water is hetzelfde als 1 + 1 = 2.
pi_136555138
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 17:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

OMG... Rijst zonder water in de pan doen. Rijst en water is hetzelfde als 1 + 1 = 2.
Blijkbaar niet, zo heeft ieder zijn sterkere en zwakkere kanten.

Bovendien kan TS ook even een kijkje nemen in het FOK!-kookboek, heb ik zelf ook wel eens inspiratie uit opgedaan ^O^

Linkje: CUL / Het FOK!-kookboek!
pi_136601208
quote:
14s.gif Op maandag 10 februari 2014 12:32 schreef Sauslepel het volgende:
Wellicht dat dit ook een goed topic is voor TS. Niet om het autisme-gedeelte, maar omdat de recepten tot in de kleinste details uitgeschreven staan.

CUL / Koken is moeilijk door autisme (tips?)
Awesome topic!
pi_136602753
quote:
7s.gif Op maandag 10 februari 2014 17:12 schreef Sauslepel het volgende:
Blijkbaar niet, zo heeft ieder zijn sterkere en zwakkere kanten.
Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
pi_136603057
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:06 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
En zo is het voor anderen weer heel moeilijk te begrijpen dat mensen niet uit hun hoofd het getal Pi tot 1200 cijfers achter de komma op kunnen noemen.

Het zal inderdaad niet gebruikelijk zijn, maar schijnbaar komt het toch voor. Fijn dat er dan mensen zijn die zo'n persoon kunnen/willen helpen.

quote:
1s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 20:39 schreef tennis_jongen het volgende:

[..]

Awesome topic!
En dit uiteraard :D
  dinsdag 11 februari 2014 @ 21:49:02 #81
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_136605055
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:06 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
pi_136631803
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
ik kan het wel begrijpen hoor, koken kan zowel verwarmen in water betekenen, als het bereiden van een maaltijd.
  maandag 17 februari 2014 @ 16:17:12 #83
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_136815823
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 19:54 schreef Eulernoulli het volgende:
... Ik had besloten dat mijn eerste gerecht zou worden: pasta met tomatensaus. Dit mislukte echter grandioos!! Het probleem wat ik heb is: hoe bak je gehakt rul?! Heb het inmiddels twee keer geprobeerd, maar ik kon het twee keer weggooien!
_O-
pi_136816935
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
Het leek mij dat autisten juist beter kunnen koken, als ze bepaalde dingen kennen, omdat het herhaling is en het gerecht altijd hetzelfde. Bij mij althans.
pi_136817200
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 17:06 schreef Meike26 het volgende:
Tijdje geleden had ik per ongeluk vergeten het gehakt te ontdooien. Gewoon als een blok gehakt in pan gemieterd en regelmatig keren + schrapen van gehakt totdat het warm genoeg is om het grote blok in stukjes te hakken. Inmiddels al wat gehakt naast het blok wat lekker mee blijft sudderen in miniem klein beetje bakboter. Laat je het blok wat langer liggen op elke kant, dan worden die zijdes wat krokanter (wel sneller schrapen) en heb je echt lekker rul gehakt met wat meer bite :Y)

Ohja, deze kruiden :

[ afbeelding ]

Niet veel van nodig, 1 theelepel is meer dan voldoende voor italiaanse/mediteraanse smaak.
klinkt als een culinair hoogstandje, op die manier je gehakt mishandelen en dan die kruiden gebruiken :D
pi_136830794
Ik ben eigenlijk nog steeds wel erg benieuwd wat er de eerste twee keer nou mis was gegaan met het gehakt :P
pi_136835386
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:24 schreef Musil het volgende:
Ik ben eigenlijk nog steeds wel erg benieuwd wat er de eerste twee keer nou mis was gegaan met het gehakt :P
Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
There is no philosophy which is not founded upon knowledge of the phenomena, but to get any profit from this knowledge it is absolutely necessary to be a mathematician.
pi_136835404
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:

[..]

Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Ah, dan heb je ws gewoon niet genoeg geroerd.
pi_136839570
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:

[..]

Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
Mokkel met stuntstok
  dinsdag 18 februari 2014 @ 10:20:48 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136839923
quote:
11s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:07 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
Nu begrijp ik MOD, van modderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')