quote:
Was de spliterwten zeer goed tot er geen stof meer vanaf komt en zet ze op met het water en het vlees (behalve de rookworst). Schep als het kookt af en toe het schuim van de soep af met een schuimspaan. Laat de soep ongeveer drie kwartier koken. Als een groot stuk vlees is toegevoegd moet dit uit de soep worden gehaald, kleingesneden en eventueel bot verwijderd. Het kleingesneden vlees gaat weer terug in de pan. Snijd alle groenten vrij grof. Voeg de gesneden groenten toe en laat de soep verder koken totdat alles heel zacht is geworden, dat wil zeggen tenminste nog een half uur. Proef de soep halverwege en voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg vijf minuten voordat de soep klaar is de in plakjes gesneden rookworst toe.
Als ik dit zo lees op de wikipediapagina:
1. Begin met die soepgroenten etc. plus al het vlees te koken behalve de worst (die apart).
2. Als het vlees goed is (wat goed is weet ik niet) dit eruit halen, snijden, bot weg, en weer terug.
3. Nog langer koken tot dat vlees goed zacht is.
4. Als laatste de worst in plakken en toevoegen.
Meer kan ik niet voor je betekenen.