drWho | woensdag 15 januari 2014 @ 14:36 |
Zag in een ander topic wildrundvlees.nl langskomen. Eens gekeken en het ziet er ok uit, maar vroeg me af of iemand wel eens zo'n pakket had besteld en of dat ok was? Pakket is 8kg en bevat: • haas • entrecote • rosbief • bieflap • rib-, braad-, stooflappen • soepvlees • schenkel • gehakt • tartaar • worst • hamburgers Kost afhankelijk of het voor 2 of 4 personen verpakt is 108/104 Euro. Ze hebben ook pakketen met voornamelijk gehakt maar vind dat zelf niet zo spannend. Klink heel interessant en hoor graag of iemand hier ervaring mee heeft. Of een vergelijkbare aanbieder? Dank! [ Bericht 0% gewijzigd door drWho op 15-01-2014 16:01:34 (typo) ] | |
goed_volk | woensdag 15 januari 2014 @ 14:55 |
Even het stukje over de organisatie gelezen, klinkt als een goed verhaal. ik ben ook wel benieuwd naar ervaringen van anderen. | |
HenkPietKlaasWim | woensdag 15 januari 2014 @ 18:38 |
Ja, ik bestel af en toe bij ze en het is erg lekker. Vlees zit vacuum verpakt in 2 persoonsporties en er zit een sticker op wat het is. Let wel op dat je het enigszins in de buurt op kunt halen, ze hebben niet overal afhaalpunten. | |
hugecooll | woensdag 15 januari 2014 @ 18:40 |
http://en.wikipedia.org/wiki/TaurOs_Project | |
Oceanonix | woensdag 15 januari 2014 @ 18:52 |
Ik heb niet via die maar via deze: http://www.freenature.nl/free/p000008/wildernisvlees besteld. En dat prima. | |
Pietverdriet | woensdag 15 januari 2014 @ 19:38 |
Moet ik ook eens doen, hoop dat het niet mager is | |
Redcoon | vrijdag 17 januari 2014 @ 11:02 |
Van de site. Hoopgevend. Gemarmerd vlees, een unieke smaak Omdat de dieren van Taurus het hele jaar door buiten lopen in gevarieerde natuurgebieden, eten ze voortdurend van verschillende grassen, kruiden, struiken en bomen. 's Zomers vooral grassen, 's winters pakken ze alles met enige voedingswaarde. Die verschillen in voedingspatroon leiden tot verschillen in smaak. Dieren van schrale bos- en heideterreinen hebben een ander voedingspatroon dan die van rijke uiterwaardegronden. Het vlees van 'primitieve' runderen is sowieso smaakvoller. De fijne dooradering met vet versterkt de smaak: 'gemarmerd' vlees. De smaak wordt nog verder verfijnd doordat het vlees bij de slachter zo'n 2 weken afhangt voordat het verwerkt wordt. Daarmee komt het tot rust en vindt narijping plaats. Dat was vroeger heel normaal en met wild gebeurt dat nog steeds. Met moderne vleesrassen kan dat echter niet meer, want mager vlees droogt te snel uit. | |
drWho | vrijdag 17 januari 2014 @ 12:53 |
Nog een gevonden: http://schotsehooglanders.nl/ Denk dat ik deze volgende week eens ga proberen, hebben ook een pakket van 3kg. en dat is met 2 flexitariers wat makkelijker in de vriezer. Ook sturen ze het vlees diepgevroren op: http://schotsehooglanders.nl/bestellen/ | |
drWho | maandag 10 februari 2014 @ 18:06 |
Inmiddels deze maar eens geprobeerd. Vlees is keurig bevroren in droogijs geleverd. Tot nu to alleen stoofvlees gebruikt, was erg goed. Volle rund-smaak en heerlijk zacht (maar ja, na 3 uur is dat ook niet zo moeilijk). |