FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Gevulde paprika's invriezen
Sjoerd102dinsdag 14 januari 2014 @ 16:24
Ik wil onderstaande gerecht eens maken.
Voor mij alleen natuurlijk veels te veel, dus nu wil ik een deel invriezen.
Hoelang moet je ze dan opwarmen als je ze weer ontdooit hebt.
2min in magnetron?

Ingrediënten
Porties: 6
• 6 paprika's, kapje eraf en uithollen
• 300 gr gehakt
• zout en peper
• 2 teentjes knoflook (of naar smaak)
• 1 bakje (250 gr) champignons
• 100 gr cashewnoten
• 2 bakjes St Môret® (of naar smaak)
• sambal (naar smaak)
________________________________________
Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min › Bereiding: 40min › Klaar in:45min
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Kruid het gehakt met zout, peper, en knoflook. Bak het gehakt in een koekenpan met een beetje boter of olie. Voeg champignons toe en bak ong. 2 minuten mee. Giet bakvocht af.
3. Voeg de cashewnoten toe, bak ong. 1 minuut mee. Voeg naar smaak de roomkaas toe, en maak het geheel af met een klein beetje sambal en eventueel zout en peper.
4. Vul de paprika's met het mengsel, zet de kapjes weer op de gevulde paprika's en zet de 6 paprika's in een ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 30 minuten. Controleer af en toe op aanbranden (bedek eventueel met aluminiumfolie).
KELDERdinsdag 14 januari 2014 @ 16:26
Je kan natuurlijk ook de ingredienten halveren.
jatochneetochdinsdag 14 januari 2014 @ 16:28
Doe een tijdje en dan kijk je of het goed is is het te koud doe je nog even.
Het hoeft niet perse in een keer goed hoor :')
mailydinsdag 14 januari 2014 @ 16:31
Je kan het ook met 2 vrienden eten?
BORRREETJEEEdinsdag 14 januari 2014 @ 16:33
Gewoon in de koelkast bewaren en de volgende dag opeten?

Hoewel ik ze gewoon in 1 keer had opgegeten. :@
Sjoerd102dinsdag 14 januari 2014 @ 16:36
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 16:33 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Gewoon in de koelkast bewaren en de volgende dag opeten?

Hoewel ik ze gewoon in 1 keer had opgegeten. :@
Wil er 1 voor vandaag, en 1 voor morgen. En de rest dan invriezen.
YogaLovedinsdag 14 januari 2014 @ 16:52
Paprika's bevatten heel veel vocht. Als je ze invriest en weer ontdooit, wordt het snot.
bigproofdinsdag 14 januari 2014 @ 18:19
quote:
15s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 16:52 schreef YogaLove het volgende:
Paprika's bevatten heel veel vocht. Als je ze invriest en weer ontdooit, wordt het snot.
heeee jakkie
Resistordinsdag 14 januari 2014 @ 18:22
En wat houdt je tegen om het gewoon te proberen? Kosten de ingrediënten tientallen Euro's?

SPOILER
ik heb er ook moeite mee om voedsel potentieel te verpesten ;)
golferdinsdag 14 januari 2014 @ 18:45
Deel alles door 6 en je hebt een 1 persoonsportie.
Spanky78dinsdag 14 januari 2014 @ 20:27
Nja, de paprika wordt wat minder stevig, maar het moet wel lukken. Ik zou ze na ontdooien opwamren in de oven, iets van 160 graden, 45 minuten ofzo. Dus rustigaan op lage temperatuur goed doorwarmen.
_Hestia_dinsdag 14 januari 2014 @ 21:25
Niet doen, dat is echt niet lekker!
Sjoerd102woensdag 15 januari 2014 @ 09:19
Ik heb er een in de koelkast gezet voor vanavond.
Hoelang kan ik deze het beste opwarmen in magnetron?
Zanawoensdag 15 januari 2014 @ 09:45
Dat kun je toch gewoon uitproberen, of zeg ik nu iets geks? Ik zou met 1,5 -2 minuten op vol vermogen beginnen en als het dan nog niet warm is steeds 30 seconden erbij. Het hangt ook af hoe groot / dik ze zijn.
mailywoensdag 15 januari 2014 @ 13:16
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:19 schreef Sjoerd102 het volgende:
Ik heb er een in de koelkast gezet voor vanavond.
Hoelang kan ik deze het beste opwarmen in magnetron?
Jemig je gaat zo'n "ingewikkeld" recept maken en dan vraag je ons om opwarmadvies? :D
Thezappawoensdag 15 januari 2014 @ 23:37
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 16:33 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Gewoon in de koelkast bewaren en de volgende dag opeten?

Hoewel ik ze gewoon in 1 keer had opgegeten. :@
knappe kerel...
Thezappawoensdag 15 januari 2014 @ 23:38
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:19 schreef Sjoerd102 het volgende:
Ik heb er een in de koelkast gezet voor vanavond.
Hoelang kan ik deze het beste opwarmen in magnetron?
gewoon tik geven in de oven...

net zoals je ze gemaakt hebt alleen iets korter..

mago is niet lekker, snotjespaprika
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 16 januari 2014 @ 03:06
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 16:33 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Gewoon in de koelkast bewaren en de volgende dag opeten?

Hoewel ik ze gewoon in 1 keer had opgegeten. :@
3 gevulde paprika's is toch ook niet zoveel, als je alleen bent kan je gewoon 2 dagen gevulde paprika's
eten, is toch geen ramp :9

2 dagen 3 paprika's bedoel ik dan
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 16 januari 2014 @ 03:08
Zou ik eigenlijk ook weer eens moeten maken, maar dan mijn eigen recept :P
BORRREETJEEEdonderdag 16 januari 2014 @ 07:16
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 23:37 schreef Thezappa het volgende:

[..]

knappe kerel...
Moet te doen zijn toch? Ongeveer 1500kcal als ik het snel ff optel. Dat red ik wel.