kwiwi | maandag 13 januari 2014 @ 22:55 |
Althans, ik neem aan dat deze suiker in het Nederlands ook 'turbinado' heet. Iemand enig idee bij wat voor winkel dit te krijgen is? | |
Life2.0 | maandag 13 januari 2014 @ 22:58 |
rietsuiker? ![]() | |
kwiwi | maandag 13 januari 2014 @ 23:01 |
Ik heb geen idee, ken het alleen onder die specifieke naam. Het is zeg maar zandkleurig en wat grover van korrel. | |
maily | maandag 13 januari 2014 @ 23:03 |
Als je het googlet en dan bij afbeeldingen, ziet het er idd. uit als rietsuiker.... | |
Seven. | maandag 13 januari 2014 @ 23:03 |
| |
kwiwi | maandag 13 januari 2014 @ 23:04 |
O het is een bepaald type rietsuiker begrijp ik na even googelen. | |
Life2.0 | maandag 13 januari 2014 @ 23:04 |
lijkt mij gewoon suiker? | |
padlarf | maandag 13 januari 2014 @ 23:04 |
Volgens mij is het inderdaad bruine rietsuiker, maar dan wel een specifieke soort. Surinaamse toko's zouden het misschien kunnen hebben. | |
euphoria19 | maandag 13 januari 2014 @ 23:05 |
Google zegt in de betere natuurwinkels. Kon je zelf natuurlijk ook ff zoeken ![]() | |
Life2.0 | maandag 13 januari 2014 @ 23:06 |
volgens mij hebben alle supers het gewoon | |
kwiwi | maandag 13 januari 2014 @ 23:06 |
Maar zou ik dan elke rietsuiker kunnen gebruiken? Ik doe het in smoothies omdat het schijnbaar beter/sneller oplost dan kristalsuiker. En er staat specifiek 'turbinado sugar' in het recept. | |
kwiwi | maandag 13 januari 2014 @ 23:07 |
Ja dat had ik al gevonden maar geen idee waar die zich bevinden dus ik dacht misschien kent iemand een supermarkt ofzo waar ze het hebben ![]() | |
padlarf | maandag 13 januari 2014 @ 23:08 |
Hmm, zou turbinado gewoon Spaan of Portugees zijn voor dat het in een turbine is geweest? ![]() | |
maily | maandag 13 januari 2014 @ 23:12 |
Geturbineerde suiker? ![]() | |
padlarf | maandag 13 januari 2014 @ 23:15 |
Ja zoiets, maar een centrifuge bedoelde ik natuurlijk | |
maily | maandag 13 januari 2014 @ 23:15 |
![]() | |
kwiwi | maandag 13 januari 2014 @ 23:15 |
Nou ik ga maar eens een pak rietsuiker bij de appie halen dan, kijken of het werkt. | |
maily | maandag 13 januari 2014 @ 23:16 |
Doe morgen even een update; nou bennik wel nieuwsgierig geworden ![]() | |
kwiwi | maandag 13 januari 2014 @ 23:17 |
Zal ik doen ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 14 januari 2014 @ 10:23 |
Wat in NL als rietsuiker verkocht wordt, suiker met wat melasse resten er in, mensen hebben dan tussen hun oren, Bruin, dus gezond (onzin) net zoals mensen van scharrel/bio eieren verwachten dat deze bruin zijn | |
minilot | dinsdag 14 januari 2014 @ 10:29 |
Dat neemt niet weg dat rietsuiker/tubinado-suiker wél een specifieke smaak heeft, dus dat gebruiken als een recept erom vraagt is niet zo gek, onzinnige gezondheidsclaims daargelaten. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 januari 2014 @ 11:47 |
True, maar je kan ook een beetje stroop toevoegen | |
maily | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:05 |
Veel te ingewikkeld ![]() Ik gebruik alleen maar rietsuiker .... In recepten dan, want koffie en thee drink ik zonder. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:26 |
Ik vind het ronduit vies | |
minilot | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:33 |
Ik vind het lekker hoor! ![]() Niet zo lekker als palmsuiker, dat is helemaal tof! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 14 januari 2014 @ 13:38 |
Palmsuiker en bruine basterdsuiker vind ik heerlijk | |
kwiwi | dinsdag 14 januari 2014 @ 16:28 |
Suiker check, blender kapot check ![]() | |
Hagelkaas | dinsdag 14 januari 2014 @ 17:59 |
Rietsuiker lost trouwens een stuk langzamer op dan gewone kristalsuiker. Is mijn ervaring althans. | |
Spanky78 | dinsdag 14 januari 2014 @ 20:25 |
Lost niet sneller of beter op. Het heeft wel een specifieke smaak. Je zou ook half half ruwe rietsuiker en gewone suiker kunnen nemen. Turbinado is gewassen rietsuiker. RUwe riet bevat dus meer van dat bruine goedje. Maarehm, ik denk dat je geen verschil gaat proeven, tenzij je heel veel toevoegt. |