FOK!forum / Culinesse à gogo / Waar turbinado suiker kopen?
kwiwimaandag 13 januari 2014 @ 22:55
Althans, ik neem aan dat deze suiker in het Nederlands ook 'turbinado' heet.

Iemand enig idee bij wat voor winkel dit te krijgen is?
Life2.0maandag 13 januari 2014 @ 22:58
rietsuiker? :?
kwiwimaandag 13 januari 2014 @ 23:01
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:58 schreef Life2.0 het volgende:
rietsuiker? :?
Ik heb geen idee, ken het alleen onder die specifieke naam. Het is zeg maar zandkleurig en wat grover van korrel.
mailymaandag 13 januari 2014 @ 23:03
Als je het googlet en dan bij afbeeldingen, ziet het er idd. uit als rietsuiker....
Seven.maandag 13 januari 2014 @ 23:03
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:01 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Ik heb geen idee, ken het alleen onder die specifieke naam. Het is zeg maar zandkleurig en wat grover van korrel.
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:58 schreef Life2.0 het volgende:
rietsuiker? :?
kwiwimaandag 13 januari 2014 @ 23:04
O het is een bepaald type rietsuiker begrijp ik na even googelen.
Life2.0maandag 13 januari 2014 @ 23:04
quote:
Click for larger image.
Turbinado Sugar

HAIN Turbinado Sugar is the natural alternative to white sugar. It is harvested from 100% sugar cane. But unlike white sugar, HAIN Turbinado Sugar is what remains after raw sugar is washed. Once the impurities in raw sugar have been washed away, turbinado sugar remains, with a natural coating of sweet golden molasses.

So instead of using white sugar, use HAIN Turbinado Sugar. Sprinkle a spoonful on your cereal, yogurt, or fresh fruit. And use it in all your favorite recipes. HAIN Turbinado Sugar turns everything you eat into a naturally sweet treat.

Certified Kosher
All Natural
Conveniently Resealable, Gusseted Bag
lijkt mij gewoon suiker?
padlarfmaandag 13 januari 2014 @ 23:04
Volgens mij is het inderdaad bruine rietsuiker, maar dan wel een specifieke soort. Surinaamse toko's zouden het misschien kunnen hebben.
euphoria19maandag 13 januari 2014 @ 23:05
Google zegt in de betere natuurwinkels.
Kon je zelf natuurlijk ook ff zoeken ;)
Life2.0maandag 13 januari 2014 @ 23:06
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:05 schreef euphoria19 het volgende:
Google zegt in de betere natuurwinkels.
Kon je zelf natuurlijk ook ff zoeken ;)
volgens mij hebben alle supers het gewoon
kwiwimaandag 13 januari 2014 @ 23:06
Maar zou ik dan elke rietsuiker kunnen gebruiken? Ik doe het in smoothies omdat het schijnbaar beter/sneller oplost dan kristalsuiker. En er staat specifiek 'turbinado sugar' in het recept.
kwiwimaandag 13 januari 2014 @ 23:07
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:05 schreef euphoria19 het volgende:
Google zegt in de betere natuurwinkels.
Kon je zelf natuurlijk ook ff zoeken ;)
Ja dat had ik al gevonden maar geen idee waar die zich bevinden dus ik dacht misschien kent iemand een supermarkt ofzo waar ze het hebben :P
padlarfmaandag 13 januari 2014 @ 23:08
quote:
Turbinado and demerara sugars are made by crystallizing raw sugar cane juice, then spinning it in a centrifuge to remove water and some impurities
Hmm, zou turbinado gewoon Spaan of Portugees zijn voor dat het in een turbine is geweest? :P
mailymaandag 13 januari 2014 @ 23:12
quote:
3s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:08 schreef padlarf het volgende:

[..]

Hmm, zou turbinado gewoon Spaan of Portugees zijn voor dat het in een turbine is geweest? :P
Geturbineerde suiker? :D
padlarfmaandag 13 januari 2014 @ 23:15
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:12 schreef maily het volgende:

[..]

Geturbineerde suiker? :D
Ja zoiets, maar een centrifuge bedoelde ik natuurlijk
mailymaandag 13 januari 2014 @ 23:15
quote:
10s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:15 schreef padlarf het volgende:

[..]

Ja zoiets, maar een centrifuge bedoelde ik natuurlijk
:@
kwiwimaandag 13 januari 2014 @ 23:15
Nou ik ga maar eens een pak rietsuiker bij de appie halen dan, kijken of het werkt.
mailymaandag 13 januari 2014 @ 23:16
quote:
14s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:15 schreef kwiwi het volgende:
Nou ik ga maar eens een pak rietsuiker bij de appie halen dan, kijken of het werkt.
Doe morgen even een update; nou bennik wel nieuwsgierig geworden :D
kwiwimaandag 13 januari 2014 @ 23:17
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:16 schreef maily het volgende:

[..]

Doe morgen even een update; nou bennik wel nieuwsgierig geworden :D
Zal ik doen :D
Pietverdrietdinsdag 14 januari 2014 @ 10:23
Wat in NL als rietsuiker verkocht wordt, suiker met wat melasse resten er in, mensen hebben dan tussen hun oren, Bruin, dus gezond (onzin) net zoals mensen van scharrel/bio eieren verwachten dat deze bruin zijn
minilotdinsdag 14 januari 2014 @ 10:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat in NL als rietsuiker verkocht wordt, suiker met wat melasse resten er in, mensen hebben dan tussen hun oren, Bruin, dus gezond (onzin) net zoals mensen van scharrel/bio eieren verwachten dat deze bruin zijn
Dat neemt niet weg dat rietsuiker/tubinado-suiker wél een specifieke smaak heeft, dus dat gebruiken als een recept erom vraagt is niet zo gek, onzinnige gezondheidsclaims daargelaten.
Pietverdrietdinsdag 14 januari 2014 @ 11:47
True, maar je kan ook een beetje stroop toevoegen
mailydinsdag 14 januari 2014 @ 13:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
True, maar je kan ook een beetje stroop toevoegen
Veel te ingewikkeld :D.

Ik gebruik alleen maar rietsuiker .... In recepten dan, want koffie en thee drink ik zonder. c_/
Pietverdrietdinsdag 14 januari 2014 @ 13:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 13:05 schreef maily het volgende:

[..]

Veel te ingewikkeld :D.

Ik gebruik alleen maar rietsuiker .... In recepten dan, want koffie en thee drink ik zonder. c_/
Ik vind het ronduit vies
minilotdinsdag 14 januari 2014 @ 13:33
Ik vind het lekker hoor! :9

Niet zo lekker als palmsuiker, dat is helemaal tof! O+
Pietverdrietdinsdag 14 januari 2014 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 13:33 schreef minilot het volgende:
Ik vind het lekker hoor! :9

Niet zo lekker als palmsuiker, dat is helemaal tof! O+
Palmsuiker en bruine basterdsuiker vind ik heerlijk
kwiwidinsdag 14 januari 2014 @ 16:28
Suiker check, blender kapot check :') Update laat dus nog even op zich wachten.
Hagelkaasdinsdag 14 januari 2014 @ 17:59
Rietsuiker lost trouwens een stuk langzamer op dan gewone kristalsuiker. Is mijn ervaring althans.
Spanky78dinsdag 14 januari 2014 @ 20:25
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 23:06 schreef kwiwi het volgende:
Maar zou ik dan elke rietsuiker kunnen gebruiken? Ik doe het in smoothies omdat het schijnbaar beter/sneller oplost dan kristalsuiker. En er staat specifiek 'turbinado sugar' in het recept.
Lost niet sneller of beter op. Het heeft wel een specifieke smaak. Je zou ook half half ruwe rietsuiker en gewone suiker kunnen nemen. Turbinado is gewassen rietsuiker. RUwe riet bevat dus meer van dat bruine goedje.

Maarehm, ik denk dat je geen verschil gaat proeven, tenzij je heel veel toevoegt.