abonnement Unibet Coolblue
pi_165422200
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 23:03 schreef shiznuts het volgende:
Ik meldde me vorig jaar ofzo, omdat ik het nodig had voor m'n rijbewijsverlenging... :P
Ja, wat later kwam idd een boete binnen. 30 euro? 80 euro? Geen idee. Zoiets.

[..]

Ja! Dat lijkt me echt sweet! Ik ben nu na maanden weer eens in NL. Vrij planbare dagen aaneengekoppeld. Betekent wel dat de rest van de maand telkens zes dagen aaneengesloten gewerkt moet worden. ;( Misschien eind volgende maand, heb ik twee weken vakantie, maar New York gaat mogelijk niet door! Keep you advised! :D
In Nederland? :o
Okay, houd me op de hoogte en je bent, zoals altijd, van harte welkom.
pi_165517015
Volgens mij kan de boete 50-250 euro bedragen.
  dinsdag 26 februari 2019 @ 14:40:37 #278
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_185254452
It's been a while. :P #understatement

Alles nog z'n gangetje bij iedereen? :D 11 jaar lang woon ik hier inmiddels bijna.

Ik ga volgende week kijken voor een woning in Zandvoort, ik blijf vanuit Wenen werken, maar als het goed is woon ik er over een paar maandjes dan niet meer en reis ik iets van drie keer per maand aan. Ben benieuwd hoe de transitie zal verlopen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_185531044
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 februari 2019 14:40 schreef shiznuts het volgende:
Ik ga volgende week kijken voor een woning in Zandvoort,
Al iets gevonden voor de verhuizing? Wij gaan zeer waarschijnlijk ook naar Nederland verhuizen, na bijna negen jaar hier. Ben mij net een beetje aan het oriënteren voor de verhuizing.
Op donderdag 7 juli 2022 12:47 schreef LordofLeaves het volgende:
Bij deze ben jij de marimba van KLB. :P
  maandag 11 maart 2019 @ 00:03:12 #280
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_185532460
't Was hier gemeubileerd toen ik kwam, dus dat hoeft allemaal niet mee te verhuizen. Wat eigenlijk niet mee hoeft te verhuizen verder op Willhaben zetten. Dan ben ik ook nog een paar keer heen en weer met het vliegtuig, neem ik checked-in bagage mee. En dan de rest (fiets, wat gevulde dozen) een grote bus/transporter voor huren en die zelf naar NL rijden had ik bedacht.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_185534532
Meubels nemen wij ook (bijna) niet mee, maar met zijn drieën hebben we natuurlijk iets meer te verslepen. Bovendien (te) veel fietsen/mtb’s en een bakfiets...
One-way huur van een auto/busje vond ik best duur, als ze het überhaupt al aanbieden. Heb je daar al een goede aanbieder gevonden? Een verhuisbedrijf met chauffeur en 3,5t vrachtwagentje is niet veel duurder, dus ik denk dat ik niet zelf ga rijden.

En voor alle mensen die juist in de andere richting willen; we hebben zeer waarschijnlijk vanaf augustus een (deels) gemeubileerd appartement te huur in 1140, ongeveer tussen U3 Hütteldorfer Straße en U4 Hietzing. Twee slaapkamers, achtertuin op het zuiden. Mag ook in ruil voor een vergelijkbaar iets in omgeving Utrecht.
Op donderdag 7 juli 2022 12:47 schreef LordofLeaves het volgende:
Bij deze ben jij de marimba van KLB. :P
  maandag 11 maart 2019 @ 11:05:01 #282
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_185536502
Zoiets dacht ik: https://www.buchbinder.de/at/lkw-mieten/lkw-35-t/ , maar ik heb de opties nog niet echt verkend, dat was meer 't eerste idee dat ik had. :P Toen m'n ouders binnen NL verhuisden vorig jaar schrok ik wat een godsvermogen dat had gekost bij zo'n verhuisfirma.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  maandag 11 maart 2019 @ 11:08:50 #283
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185536584
Waarom willen jullie allemaal weg daar? Ik zou serieus wel daar willen wonen. Kan de mentaliteit daar wel waarderen. Alles is wat minder strak geregeld.
  maandag 11 maart 2019 @ 11:30:48 #284
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_185536996
Wilde hier nooit specifiek heen om te beginnen. :P 't Was eigenlijk eerder dat ik er aan de bak kon en precies kon doen wat ik wilde doen. Ze betaalden ook een dure scholing met de voorwaarde dat als je 5 jaar zou blijven dat kwijtgescholden zou worden (1/5e per jaar; dus zou je na een jaar vertrekken, moest je nog 4/5e ervan betalen). Prima, blijven we 5 jaar dacht ik. Verder mooi stad en alles, goede infrastructuur, altijd in die online surveys uitgeroepen tot een van de beste levenskwaliteit steden in de wereld...

Toen stortte de markt in en was iedereen blij dat ze een baan hadden. Pas recentelijk is het een beetje beter geworden en heb je elders weer mogelijkheden. Maar nu heb ik het zelf wat hogerop geschopt en als ik nu naar een andere firma zou gaan, begin ik weer onderaan de ladder en gaat m'n kwaliteit van leven er eigenlijk alleen maar op achteruit, vooral qua vrije dagen, wat ik er nu aardig wat per maand heb. In 't laatste jaar heb ik dat even geëvalueerd en het is best mogelijk om in Nederland te wonen en dan zo'n 3x per maand maar te hoeven pendelen. Daarom keek ik ook naar Zandvoort, hoewel ik helemaal niet uit Noord-Holland kom of iets. Maar dan zit je dichtbij Schiphol, aan het strand en als motorsport fan dichtbij de actie op het circuit van Zandvoort (volgend jaar of 't jaar erop Formule 1 weer in NL? Btw... de laatste F1 wedstrijd die op Zandvoort werd verreden werd gewonnen door de Oostenrijker Niki Lauda) en Zandvoort is de enige badplaats aan de kust met een directe treinverbinding naar het strand, daarmee kom ikzelf vrij makkelijk naar Schiphol en familie uit Nederland, maar ook vrienden uit Oostenrijk kunnen makkelijk komen bezoeken.

Ik was ook zo'n 2 jaar geleden in Gerlos, Zillertal aan 't skiën geweest, m'n zusje bezoeken op haar skivakantie en het was daar 99% Nederlanders wat daar rondliep; ze hadden buiten zelfs een snackbarkraampje met frikadellen en bitterballen. :D Maar daar kun je gewoon een rondje door de bar gaan en iedere meter blijven staan en een babbeltje houden met lui alsof je ze al jaren kent. In Wenen heb ik het gevoel dat als je niet met ze bent opgegroeid als buurtjes, met ze naar school bent geweest of gestudeerd hebt of niet met ze werkt/verder wat te doen hebt, dan hoef je ze niet aan te spreken want: leef jij je eigen leven nou maar, ik heb de mijne. Buiten Wenen heb je dat niet echt zo, maar hier merk ik dat echt sterk. Heb nauwelijks een Oostenrijkse vriendenkring, als in mensen die hier geboren en getogen zijn. Eerder de lui met wie ik werk of hier ook later zijn komen wonen vanuit het buitenland. Ik was nu een paar keer in Zandvoort en dan heb je meteen leuk contact met iedereen.

Dus neuh, ik heb het na ruime 10 jaar wel gezien, ik kon mezelf hier al nooit oud zien worden, maar ik word er zelf niet jonger op en als ik hier blijf plakken zit ik er straks wel nog als ouwe lul natuurlijk, dus ik moet toch eens een knoop doorhakken en door.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_185539266
Mijn exvriendin heeft er een jaar gestudeerd en vond het altijd wel een mooie stad en goed vertoeven zeker in de lente.

Wel gaat alles langzaam en is het voor hoofdstad wat saai.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_185539839
Ik ben ook ooit voor mijn werk naar Wenen gekomen, vervolgens verlieft geworden op de natuur (mountainbiken en klimmen) en daarna op een oostenrijkse vrouw. Ondertussen met kind staat het sporten tijdelijk op een iets lager pitje, en heeft het grootouders in NL (die zelf niet meer kunnen vliegen) bezoeken iets meer prioriteit. Daarnaast is het werk op het moment hier ook minder spannend, dus werd het op dat vlak ook weer eens tijd om verder te zoeken (en ik kan in mijn vakgebied in NL meer leuks vinden).
En daarbij komt dat het politieke klimaat, wat mij betreft, in Oostenrijk hard de verkeerde kant op holt. Laatst werd door Kickl een serieus voorstel gedaan weer een Sicherungshaft/Schutzhaft in te voeren...

Maar voor de rest vind ik Oostenrijk nog steeds super, en zie ik mij juist wel hier oud worden! Een huisje ergens in het wiener wald of bij de rax, lekker mountainbiken in de zomer en skitouren in de winter...
Maar eerst maar weer even een paar jaartjes NL. In mijn ideale toekomstbeeld over een paar jaar dan het tweede standbeen in Oostenrijk weer verder uitbouwen. Eventueel dan daar de (verlengde) zomervakantie en wintervakantie kunnen doorbrengen, al dan niet door deels vanuit daar te kunnen werken...
Op donderdag 7 juli 2022 12:47 schreef LordofLeaves het volgende:
Bij deze ben jij de marimba van KLB. :P
  maandag 11 maart 2019 @ 14:07:10 #287
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_185540759
Ja, ik heb vorig jaar nog een motor gekocht (een kleintje):


Om zeg maar een Oostenrijk-afscheidstour in te luiden. :P Ik ken wel de steden Innsbruck, Salzburg, Linz, Graz & Klagenfurt, maar echt kleine dorpjes en 't landschap eerder niet. In Wenen een jaarkaart voor het openbaar vervoer, dan kom je maar bar weinig buiten Wenen eigenlijk. Dus voor ik zonder echte indrukken van Oostenrijk weer naar huis ging en het mij toch altijd al interesseerde als motorsport fan, maar eens eentje gehaald om in wijde omtrekken nog eens wat te zien. En zulke stukken weg als hier te zien is:

... dat kun je in Nederland haast wel vergeten natuurlijk.

Maar verder geef ik er niet heel veel om. Ben ook niet zo'n mountainbiker, wielrenner of klimmer.
Ik ben meer van het #beachlife . B-) Was vorig jaar ook wat keertjes in Los Angeles, die omgeging vind ik ook wel wat. Wat jaartjes terug een stukje oostkust van Spanje afgereden. Heerlijk.

En idd, het politieke klimaat is ook niet je-van-het en hier liepen ze eerder ook al te schreeuwen dat ze uit de EU wilde en de Schilling wilde invoeren. 't Zijn toch ook een beetje eigenheimers en traditionalisten (al die feestdagen ook; en niks is open op zondag). Vooral met die stroom vluchtelingen dacht ik van... hier zit je daar eigenlijk middenin. Had zelfs bedacht naar Portugal te emigreren, want daar heb je ook #beachlife, is je geld nog veel waard en ben je buiten gedoezones. Maar goed, je komt vanuit Portugal zo lastig weer naar Wenen en of je 't een beetje kunt vinden met het volk is de vraag... taal leren...
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_185794869
Zie dat sommigen weer terug gaan.

Ik zou juist wel naar Oostenrijk willen verhuizen. Valt mij wel op dat huizen heel erg duur zijn.

Ik zou dan voor mijn Nederlandse werkgever blijven werken in het buitenland, zoals ik nu ook doe vanuit Nederland. Daarom wel iets binnen een uur reistijd vanaf Innsbruck of Wenen.

Ik ben meer van het bergleven. Zomers paragliden en in de winter skiien.

Huren jullie allemaal of ook mensen met een koopwoning?
pi_185798048
Wij hebben hier een koopwoning, en tot voor kort waren de koopprijzen hier nog relatief laag in vergelijking met alle andere grote (hoofd)steden in West-Europa. Het is geen vergelijking met Londen, Parijs of München. Ze zijn ondertussen al aan het stijgen met gemiddeld iets van 3% per jaar (afhankelijk van waar in Wenen).

Paragliden deed een ex-collega van mij ook altijd hier in de buurt, op de Hohe Wand. Voor piste-skien moet je toch meestal best ver van Wenen rijden. Hier in de buurt is het gewoon simpelweg niet hoog genoeg voor stabiele weercondities. Dan kan je beter in Innsbruck zitten.
Op donderdag 7 juli 2022 12:47 schreef LordofLeaves het volgende:
Bij deze ben jij de marimba van KLB. :P
pi_185802786
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:26 schreef Glider76 het volgende:

Ik zou dan voor mijn Nederlandse werkgever blijven werken in het buitenland, zoals ik nu ook doe vanuit Nederland. Daarom wel iets binnen een uur reistijd vanaf Innsbruck of Wenen.


Als je dat kunt doen zijn er betere opties toch dan Oostenrijk?
Heb niet meer gelezen hier, mss dat je iets speciaals hebt met Oostenrijk.

Maar met een Nederlands loon kun je als een vorst leven in vele landen. Kun je beter een goedkoper land zoeken.

Spanje en wss Italië ook wel zijn de prijzen echt belachelijk laag (en het leventje veel prettiger vind ik).
  woensdag 17 maart 2021 @ 20:53:08 #291
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_198555207
Het heeft twee duime... biertjes in de handen en is genoodzaakt terug te keren naar Wenen?
B:)B < This guy

lol. 😂
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2019 11:30 schreef shiz het volgende:
[..]

recentelijk is het een beetje beter geworden en heb je elders weer mogelijkheden. Maar nu heb ik het zelf wat hogerop geschopt en als ik nu naar een andere firma zou gaan, begin ik weer onderaan de ladder en gaat m'n kwaliteit van leven er eigenlijk alleen maar op achteruit, vooral qua vrije dagen, wat ik er nu aardig wat per maand heb. In 't laatste jaar heb ik dat even geëvalueerd en het is best mogelijk om in Nederland te wonen en dan zo'n 3x per maand maar te hoeven pendelen. [..]
Back to square one zoals ze zeggen. Heerlijke 2 jaar weg uit Wenen en (zowat een halfjaar lockdown incl.) aan het strand in Zandvoort verbracht, maar binnenkort weer gewoon een Kaaskop in Oostenrijk. Werkcondities n.a.v. COVID weer verslechterd en lukte misschien in totaal qua dagen een week per maand in NL te zijn, dat schiet gewoon niet op, dus ik ga weer terug. Maar ergens onder het motto 'you don't know what you've got till it's gone' ook weer niet al te tragisch. Ik ben toch enige aspecten van het wonen in Wenen gaan waarderen, na ruim 10 jaar daar had ik er natuurlijk wel het een en ander opgebouwd wat je dan toch mist. Iig wel andere omstandigheden en locatie in Wenen dan ervoor dus wat dat betreft ook wel spannend. :D
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_199571743
quote:
81s.gif Op woensdag 17 maart 2021 20:53 schreef shiz het volgende:
Het heeft twee duime... biertjes in de handen en is genoodzaakt terug te keren naar Wenen?
B:)B < This guy

lol. 😂
[..]

Back to square one zoals ze zeggen. Heerlijke 2 jaar weg uit Wenen en (zowat een halfjaar lockdown incl.) aan het strand in Zandvoort verbracht, maar binnenkort weer gewoon een Kaaskop in Oostenrijk. Werkcondities n.a.v. COVID weer verslechterd en lukte misschien in totaal qua dagen een week per maand in NL te zijn, dat schiet gewoon niet op, dus ik ga weer terug. Maar ergens onder het motto 'you don't know what you've got till it's gone' ook weer niet al te tragisch. Ik ben toch enige aspecten van het wonen in Wenen gaan waarderen, na ruim 10 jaar daar had ik er natuurlijk wel het een en ander opgebouwd wat je dan toch mist. Iig wel andere omstandigheden en locatie in Wenen dan ervoor dus wat dat betreft ook wel spannend. :D
En hoe bevalt het om weer permanent terug te zijn ?
...it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing...
pi_199572052
Wat grappig! Ik begon dit topic in 2014 toen ik ruim een jaar in Innsbruck woonde!

Inmiddels zijn we zo‘n zeven jaar verder, woon ik alweer zo‘n zes jaar in Wenen, heb ik in vier verschillende Bezirken gewoond en mijn studie aan de hauptuni afgerond! :p Grappig om dit topic terug te lezen! De tijd is voorbij gevlogen!
...it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing...
  zondag 23 mei 2021 @ 21:55:09 #294
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_199589298
quote:
1s.gif Op zondag 23 mei 2021 00:35 schreef margaretha_01 het volgende:

[..]

En hoe bevalt het om weer permanent terug te zijn ?
Ja, wel prima. ^O^ Vooral nu in deze tijden was op en neer pendelen ook gewoon ruk natuurlijk. ;( En nu heb ik én dat gedoe en de daarbij behorende kostenpost niet. Ik dacht in NL een nieuw hoofdstukje te beginnen. Was eigenlijk naar aanleiding van een skitripje waar veel Nederlanders waren en ik miste toch die spontaniteit en gezelligheid die ik in Wenen eigenlijk van de lokale bevolking niet zo heel erg ken (iedereen doet een beetje z'n eigen ding, tenzij je met ze bent opgegroeid, met ze naar school bent gegaan/gestudeerd hebt, oid). Wat dat betreft was Zandvoort een verademing, zo leuk contact met iedereen of het nu buren, lui op straat of winkeliers waren, altijd vriendelijk, enthousiast, spontaan, praatje, beetje geinen, voor je klaarstaan. :D Maar goed, Zandvoort is misschien een dorpje en Wenen een haast 2 miljoen inwoners tellende metropool natuurlijk ook.

Ik wilde ook altijd al aan het strand wonen (maar dan eigenlijk Australia ipv Austria). Maar in Zandvoort is het vooral wat mensen op leeftijd die er al heel hun leven wonen of die Amsterdam ontvluchten en daar 10x hun woning aankoopprijs kregen en zich aan het strand wonen kunnen veroorloven. Dus leuk contact wel met directe buren (een buurvrouw bood aan om haar auto te lenen wanneer nodig en ik mag er straks logeren als in Zandvoort de F1 komt)... maar die waren al wat op leeftijd, dus ook niet echt mijn draai gevonden en toen nog COVID ook dus via sport of uitgaan nieuwe vrienden van rond mijn leeftijd maken, ook niet echt.

En elke keer dat ik in Wenen was werd ik ook een beetje door de vrienden daar ingeroosterd om langs te komen en wat te ondernemen, ik heb m'n vrienden in Wenen (voornamelijk internationale lui en voornamelijk van het werk) nog nooit zo vaak gezien als sinds ik naar NL verhuisde bij wijze van spreken. :P Dus onder het motto 'you don't know what you've got till it's gone' toch wel een beetje besef dat ik toch best wat leuks had opgebouwd in Wenen, iedereen heeft ook super bijgedragen bij het terugverhuizen. :Y In ieder geval kan ik niet zeggen 'had ik het maar gedaan'. Ik heb het gedaan, geen spijt van gehad, maar nu is het ook wel weer prima dat ik terug ben. 'Het heeft zo moeten zijn' denk ik dan altijd maar.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zondag 23 mei 2021 @ 22:03:58 #295
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_199589472
quote:
0s.gif Op zondag 23 mei 2021 00:42 schreef margaretha_01 het volgende:
Wat grappig! Ik begon dit topic in 2014 toen ik ruim een jaar in Innsbruck woonde!

Inmiddels zijn we zo‘n zeven jaar verder, woon ik alweer zo‘n zes jaar in Wenen, heb ik in vier verschillende Bezirken gewoond en mijn studie aan de hauptuni afgerond! :p Grappig om dit topic terug te lezen! De tijd is voorbij gevlogen!
Innschbruckgh! O+ Bergen. _O_ Mis jij dat dan nog? :D

Ja, jij hebt in Wenen gestudeerd, dat scheelt dan wel denk ik, want dan krijg je toch een beetje dat je bij het uitgaan e.d. betrokken wordt en in groepjes raakt. :Y Felici met het afronden trouwens! :D Noice! En nu blijven plakken, offe?

Ik woonde altijd in 1030, niet te ver van het Belvedere. Tijdens het commuten een straat verderop in een WG met 3 andere Nederlanders & collegas. Nu woon ik nog altijd nabij het Belvedere, maar nu aan de andere kant ervan in 1100 (nieuwbouw). Moest in april nog een maandje ter overbrugging in 1060 nabij Westbahnhof in een studentenkamer, dat was afzien. :P Maar goed, nu is mijn living situation dan ook een upgrade ipv een downgrade van een strandwoning met zeezicht.

Imma miss it tho.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_199591088
quote:
12s.gif Op zondag 23 mei 2021 21:55 schreef shiz het volgende:

[..]

Ja, wel prima. ^O^ Vooral nu in deze tijden was op en neer pendelen ook gewoon ruk natuurlijk. ;( En nu heb ik én dat gedoe en de daarbij behorende kostenpost niet. Ik dacht in NL een nieuw hoofdstukje te beginnen. Was eigenlijk naar aanleiding van een skitripje waar veel Nederlanders waren en ik miste toch die spontaniteit en gezelligheid die ik in Wenen eigenlijk van de lokale bevolking niet zo heel erg ken (iedereen doet een beetje z'n eigen ding, tenzij je met ze bent opgegroeid, met ze naar school bent gegaan/gestudeerd hebt, oid). Wat dat betreft was Zandvoort een verademing, zo leuk contact met iedereen of het nu buren, lui op straat of winkeliers waren, altijd vriendelijk, enthousiast, spontaan, praatje, beetje geinen, voor je klaarstaan. :D Maar goed, Zandvoort is misschien een dorpje en Wenen een haast 2 miljoen inwoners tellende metropool natuurlijk ook.

Ik wilde ook altijd al aan het strand wonen (maar dan eigenlijk Australia ipv Austria). Maar in Zandvoort is het vooral wat mensen op leeftijd die er al heel hun leven wonen of die Amsterdam ontvluchten en daar 10x hun woning aankoopprijs kregen en zich aan het strand wonen kunnen veroorloven. Dus leuk contact wel met directe buren (een buurvrouw bood aan om haar auto te lenen wanneer nodig en ik mag er straks logeren als in Zandvoort de F1 komt)... maar die waren al wat op leeftijd, dus ook niet echt mijn draai gevonden en toen nog COVID ook dus via sport of uitgaan nieuwe vrienden van rond mijn leeftijd maken, ook niet echt.

En elke keer dat ik in Wenen was werd ik ook een beetje door de vrienden daar ingeroosterd om langs te komen en wat te ondernemen, ik heb m'n vrienden in Wenen (voornamelijk internationale lui en voornamelijk van het werk) nog nooit zo vaak gezien als sinds ik naar NL verhuisde bij wijze van spreken. :P Dus onder het motto 'you don't know what you've got till it's gone' toch wel een beetje besef dat ik toch best wat leuks had opgebouwd in Wenen, iedereen heeft ook super bijgedragen bij het terugverhuizen. :Y In ieder geval kan ik niet zeggen 'had ik het maar gedaan'. Ik heb het gedaan, geen spijt van gehad, maar nu is het ook wel weer prima dat ik terug ben. 'Het heeft zo moeten zijn' denk ik dan altijd maar.
Wat een interessant verhaal! Voor mij voelt Wenen inmiddels echt als thuis! Het is ook een heel andere ervaring (maar een enorm waardevolle) om een leven zo zelf op te moeten bouwen. Heb ook het gevoel dat ik deze stad inmiddels veel beter ken dan Amsterdam, waar ik geboren en opgegroeid ben en tot mijn 22e gewoond heb.

Mijn weg is uiteindelijk heel anders gelopen dan ik in 2015 voor ogen had. Hoe wel ik me nog wel had aangemeld voor een studie aan de uni Wien, ben ik daar na een semester mee gekapt en heb vervolgens drie jaar voltijd gewerkt bij baantjes waar ik mijn Nederlands en Engels voor kon gebruiken. Vervolgens toch nog een master begonnen en die gecombineerd met een bijbaantje im Verkauf.

Doordat ik in Wenen drie keer van baan ben gewisseld, drie keer van wg, en hier gestudeerd heb natuurlijk, heb ik een hoop verschillende mensen leren kennen. En tijdens mijn studentenbaan (waar ik op dit moment nog steeds in hang, maar dan voltijd), heb ik pas echt goed Duits geleerd en veel Oostenrijkers leren kennen.

Dat laatste waardeer ik erg; mijn studie, baantjes en wg’s waren altijd internationaal georiënteerd, en ik sprak dan ook voornamelijk Engels. Dit ‘stomme’ bijbaantje heeft me wel echt meer het gevoel gegeven dat ik ‘de’ Oostenrijker - of eigenlijk Wiener - heb leren kennen en ik van hun wereld deel begon uit te maken!

Kan me nog niet voorstellen terug naar Nederland te gaan, maar mijn vriend is Duits en mocht ik met hem samen blijven dan is het redelijk realistisch dat we in de komende 2 tot 5 jaar naar Duitsland vertrekken... :D
...it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing...
  maandag 24 mei 2021 @ 00:02:53 #297
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_199591441
Al aardig ingeleefd dus. :D Haast jammer dan om straks baba te zeggen :W .
Maar nieuwe avonturen en hoofdstukjes voor je autobiografie hebben is ook leuk. :Y)

Ik had ook nog een baan kunnen krijgen in Leipzig... maar ja, dan zit je in Leipzig... :{ dan zit ik persoonlijk toch liever in Wenen... :P sowieso in deze tijden blij mogen zijn überhaupt en baan te hebben en wat de toekomst brengt, geen idee. Misschien t.z.t. richting Badeteich Hirschstetten verhuizen en dan huisje, boompje, beestje en toch blijven plakken.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')