knoblaucha6 | zondag 5 januari 2014 @ 20:52 |
Wijze FOK!kers verwezen me naar Piet alhier ![]() Kook liefhebber als ik ben (wel beetje à la Swedisch Chef) kook ik al 30 jaar heel graag maar vooral de hapjespannen en de koekenpan (vooral de ideale voor biefstuk) voldoen telkens niet, althans, niet voor mij. Allerlei merken al geprobeerd, ik vreet die dingen lijkt het wel, al worden ze niet mishandeld. Dus ik zoek raad en advies, wat zijn nou dé ideale pannen voor zulks, de prijs maakt me niet veel uit, als ze maar lang meegaan en echt goed zijn. Overigens, mijn "gewone" kookpannen voldoen uitstekend. Edit, ik kook echt, dús op gas ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door knoblaucha6 op 05-01-2014 21:35:24 ] | |
tijdelijk_hier | zondag 5 januari 2014 @ 22:42 |
keramische pannen. ik zat altijd te flippen op m'n pannen tot ik 1x zo'n set kocht en ben nu al maand of 9 dik tevreden ermee. vooral plakkerige dingen gaan heel goed erin,omelet met kaas en pannenkoeken enzo. ook voor vlees ben ik er enorm blij mee ![]() | |
Hagelkaas | zondag 5 januari 2014 @ 23:47 |
GEEN keramische pannen GEEN tefal pannen of andere anti-aanbak Plaatstaal voor bakken RVS voor sauzen, 'hapjespannen' en koken Gietijzer voor stoven en braden Vind ik. Zeker voor biefstuk wil je gewoon plaatstaal. Gaat je hele leven mee. Ik heb ook eindeloos lopen kutten met koekenpannen die na een jaar op waren, tot ik een plaatstalen exemplaar kocht. | |
tijdelijk_hier | zondag 5 januari 2014 @ 23:55 |
waarm geen keramische pannen? ik vind het de beste pannen die ik ooit gehad heb en ben een ervaren kok met kalificaties en ervaring. | |
Hagelkaas | maandag 6 januari 2014 @ 01:50 |
| |
derLudolf | maandag 6 januari 2014 @ 06:32 |
http://www.atelierducuivre.net/Poles-et-Sauteuses(2823796).htm Wellicht een koperen pan? Wel even opletten dat je een RVS of zilveren (betere warmtegeleiding, maar duurder) binnenkant hebt en geen tinnen. Onlangs heb ik deze werkplaats bezocht, ik ben overtuigd :p Later, als ik geen arme student meer ben... | |
Pietverdriet | maandag 6 januari 2014 @ 08:14 |
Eensch Een antiaanbak koekenpan gebruik ik voor een eitje te bakken | |
Ordos20 | maandag 6 januari 2014 @ 08:48 |
Ik gebruik altijd maar 1 pan voor de pannenkoeken. En die was ik eigenlijk ook niet af want die is schoon, ik vet hem in en leg hem aan de kant voor de volgende keer. Lekkerste pannenkoeken bak ik er ooit mee (wel anti aanbak trouwens!) | |
RobinOok | maandag 6 januari 2014 @ 11:31 |
Gadverdegadverdegadver. | |
MartiniNL | maandag 6 januari 2014 @ 12:50 |
Le Crueset, goed tevreden mee ![]() | |
knoblaucha6 | maandag 6 januari 2014 @ 17:31 |
Dank allen (en vooral Piet uiteraard). Ben toch al fervent liefhebber van rvs en plaatstaal dus ik duik morgen eens even binnen bij van Genderen in Spijkenisse, topzaak en die hangen je niet aan het duurste, wel aan het beste (en die twee zijn niet altijd verbonden aan elkaar) Ik laat weten wat het geworden is (maar niet het dan dus lichtelijk gezakte saldo op mijn rekening ![]() Piet, heeft een bepaald merk nog jouw voorkeur? | |
Pietverdriet | maandag 6 januari 2014 @ 19:36 |
Merk pannen? Nee, ik heb mijn kookpannen van edelstaal van het huismerk van een horecagroothandel, daar kan je 100 volksstammen de hersens mee inslaan en je hebben geen handvat verloren of deuk, en de koekenpannen net zo, plaatstaal, gietijzer, huismerk. Ze zijn vooral zwaar. Antiaanbakpannetje is van de Aldi | |
knoblaucha6 | maandag 6 januari 2014 @ 19:39 |
Nou ben ik zeker niet voornemens na 30 jaar manlief de hersens in te slaan met goede pannen (daar bewaar ik die oude dan wel voor ![]() | |
Tamabralski | maandag 6 januari 2014 @ 19:44 |
RVS van BK. Goedkoop, en niette slechte. | |
Pietverdriet | maandag 6 januari 2014 @ 20:24 |
Wat ik bedoel, koop degelijk zwaar huismerk ipv retedure designshit. Ken mensen die heel veel geld spenderen aan hele dure design pannen en daar blikken soep in warm maken. Moet iedereen zelf weten, maar geef dat geld liever uit aan ingredienten denk ik dan. | |
Klaploper | dinsdag 7 januari 2014 @ 07:40 |
Waarom voor een eitje wel? | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 08:17 |
Omeletjes met kaas zijn extreem plakkerig | |
knoblaucha6 | dinsdag 7 januari 2014 @ 12:00 |
Ik snapte heus wat jij bedoelde hoor. Helemaal met je eens, ze staan niet voor de sier op het gas maar enkel voor gebruik. (maar lekker eten maken in mooie pannen heeft ook wel wat ![]() ![]() Maar ik ga voor RVS denk ik, ben toch al dol op dat materiaal, heb er zat van in huis en zeker in de keuken. | |
The_daybreaker | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:28 |
Ik heb inmiddels een jaar of 2 debuyer stalen pannen...worden nog steeds na elke baksessie beter! Aanrader! |