abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_135001013
Sinds Lays op de 'gezonde' tour is gegaan met 25% minder zout is de voorheen zo goddelijke paprika ribbelchips veranderd in smakeloze troep. :( Bij elke zak moet ik mijn best doen om 10 stukjes te vinden die nog lekker gekruid zijn :'(

Weet iemand een alternatief die de smaak van Lays (zoals die voorheen was) enigszins benaderd?

Ik heb Croky geprobeerd en ondanks dat die chips wel gekruid is, is de smaak toch heel anders.

Ik kan natuurlijk alle merksoorten uitproberen, maar wellicht dat iemand dat voor mij reeds gedaan heeft.

Alvast bedankt voor eventuele tips.
pi_135001158
AH huismerk is goed te doen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 21:35:07 #3
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_135001190
Is het een gek idee om die 25% zout zelf toe te voegen?
pi_135001228
Smiths!
Even a broken clock is right twice a day.
  donderdag 2 januari 2014 @ 22:04:16 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135003210
't is gaan klaagbaak maar terechte klacht! ^O^
Vroeger vertrok je bek nog van de kruiden en het zout op de laatste paar stukjes chips in de zak, tot de laatste kruimels ging het ook op..
Met de Frites-sticks van Croky was dat helemaal zo, die laatste paar waren altijd het lekkerste van die hele zak!
Bolognese van Croky ook trouwens, geweldig was die, andere favoriet van me was Cheese-Onion.

Maar sinds ze bij Croky en Lay's/Smiths in verantwoorde zonnebloem-olie bakken en het allemaal natrium-arm lijkt te zijn vind ik er niks meer aan.
Volgens mij besparen ze ook enorm op de kruiden, qua kleur zie je de naturel aardappel er nog doorheen terwijl er vroeger toch echt een flinke coating kruiden overheen zat.
Als je mazzel had zat er een brokje van alleen de kruiden in de zak, enorm zout en kruidig, je ogen trekken dicht als je het in je mond hebt maar ergens toch ook weer zó lekker...
Vroeger zat er tenminste smaak aan chips, tegenwoordig is het flauwe hap.
pi_135004592
AH huismerk is goed te doen. Nog wel ongezond oranje van kleur.
Dat is eens wat anders...
  donderdag 2 januari 2014 @ 22:30:46 #7
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135004756
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:28 schreef cora4034 het volgende:
AH huismerk is goed te doen. Nog wel ongezond oranje van kleur.
Klinkt al positief, ongezond is wat we willen van chips, anders zouden we wel plakjes gefrituurde aubergine of wortel vreten...
  donderdag 2 januari 2014 @ 22:32:02 #8
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_135005042
Hier het huismerk van de Plus.
pi_135005442
twee weken lang stevig die dingen doorvreten en je weet niet beter.
  donderdag 2 januari 2014 @ 22:56:31 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135006180
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:42 schreef CafeRoker het volgende:
twee weken lang stevig die dingen doorvreten en je weet niet beter.
Jups, dat ook maar in dit geval gaat het om een smaak die je je herinnert maar niet overeen komt met de smaak die je proeft.
Die truuk met 10 dagen (of 2 weken) 1 type voedsel (evt in verschillende bereidingen) eten werkt alleen met zaken die je niet lust.

zelf hebik een schedelbasisfractuur gehad en daarbij is ook m'n reukzenuw beschadigd geraakt.
In het begin had ik constan een vieze geur in m'n neus en een vieze smaak in m'n mond maar dat is met de tijd verdwenen gelukkig.
Maar ik heb er wel aan overgehouden dat ik sommige dingen nu anders proef en ruik dan ik voorheen deed.
Gefrituurd eten vind ik nu niet meer lekker omdat het veel teveel naar de zonnebloem-olie proeft, merkt ik vooral bij chips en patat.
Maar ook wijn vind ik tegenwoordig enorm zuur ruiken en proeven, echt wijn-azijn terwijl ik vroeger wijn heerlijk vond en zo zijn er nog wel een aantal andere zaken die nu voor mij anders ruiken.

Ook al zou ik 2 weken achterelkaar wijn zuipen, ik ga dat niet meer lekker vinden omdat het niet de smaak is die ik er van verwacht.
pi_135006376
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Jups, dat ook maar in dit geval gaat het om een smaak die je je herinnert maar niet overeen komt met de smaak die je proeft.
Die truuk met 10 dagen (of 2 weken) 1 type voedsel (evt in verschillende bereidingen) eten werkt alleen met zaken die je niet lust.

zelf hebik een schedelbasisfractuur gehad en daarbij is ook m'n reukzenuw beschadigd geraakt.
In het begin had ik constan een vieze geur in m'n neus en een vieze smaak in m'n mond maar dat is met de tijd verdwenen gelukkig.
Maar ik heb er wel aan overgehouden dat ik sommige dingen nu anders proef en ruik dan ik voorheen deed.
Gefrituurd eten vind ik nu niet meer lekker omdat het veel teveel naar de zonnebloem-olie proeft, merkt ik vooral bij chips en patat.
Maar ook wijn vind ik tegenwoordig enorm zuur ruiken en proeven, echt wijn-azijn terwijl ik vroeger wijn heerlijk vond en zo zijn er nog wel een aantal andere zaken die nu voor mij anders ruiken.

Ook al zou ik 2 weken achterelkaar wijn zuipen, ik ga dat niet meer lekker vinden omdat het niet de smaak is die ik er van verwacht.
Lijkt mij extreem naar :'(
  donderdag 2 januari 2014 @ 23:10:16 #13
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135006948
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:59 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Lijkt mij extreem naar :'(
Ik ben allang blij dat niet alle smaken anders zijn geworden, cola en rum kan ik nog prima van genieten gelukkig, dat zou ik denk ik het meest gemist hebben.

En er zijn ook dingen die ik vroeger niet lustte die ik nu wel lekker vind, zwarte olijven bijvoorbeeld en kappertjes (gek genog vind ik die zure dingen lekker maar smaakt wijn dus ook enorm zuur)
spruitjes vond ik vroeger dat bittere lekker maar sinds dat ongeluk vind ik ze veel te zoet eigenlijk, bijna snoepjes (nu zijn de spruiten van echt vroeger ook een stuk bitterder dan die van nu maar dat zoete is bij mij nog eens extra versterkt)
Het is anders en dat is ondanks dat het alweer 4 jaar geleden is gebeurd nog steeds raar, je verwacht iets maar krijgt iets anders.
Je verwachtingen worden ook anders, aan de ene kant probeer je meer maar de bekende smaken laat je weer liggen.

Je moet zo'n zenuwbaan zien als een weg naar een punt, als zo'n baan breekt dan moet er een nieuwe weg worden aangelegd op een nieuwe route, op die route zitten niet dezelfde restaurants, snackbars en café's...

Je smaak/reuk is gereset en je moet alles weer opnieuw leren.
Zelfs m'n meest favoriete gerecht, Spaghetti di Olcese (recept van m'n oude Italiaanse achterbuurvrouw) vind ik niet echt heel lekker meer, 't smaakt nog goed maar 't mist altijd iets en ik heb geen idee wat ondanks dat ik het oude recept volg.
pi_135007207
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Jups, dat ook maar in dit geval gaat het om een smaak die je je herinnert maar niet overeen komt met de smaak die je proeft.
Die truuk met 10 dagen (of 2 weken) 1 type voedsel (evt in verschillende bereidingen) eten werkt alleen met zaken die je niet lust.

zelf hebik een schedelbasisfractuur gehad en daarbij is ook m'n reukzenuw beschadigd geraakt.
In het begin had ik constan een vieze geur in m'n neus en een vieze smaak in m'n mond maar dat is met de tijd verdwenen gelukkig.
Maar ik heb er wel aan overgehouden dat ik sommige dingen nu anders proef en ruik dan ik voorheen deed.
Gefrituurd eten vind ik nu niet meer lekker omdat het veel teveel naar de zonnebloem-olie proeft, merkt ik vooral bij chips en patat.
Maar ook wijn vind ik tegenwoordig enorm zuur ruiken en proeven, echt wijn-azijn terwijl ik vroeger wijn heerlijk vond en zo zijn er nog wel een aantal andere zaken die nu voor mij anders ruiken.

Ook al zou ik 2 weken achterelkaar wijn zuipen, ik ga dat niet meer lekker vinden omdat het niet de smaak is die ik er van verwacht.
Ik bedoelde eigenlijk meer dat je de behoefte aan zoute smaak tegen die tijd afgeleerd bent.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 01:06:47 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135011376
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 23:15 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

Ik bedoelde eigenlijk meer dat je de behoefte aan zoute smaak tegen die tijd afgeleerd bent.
het is meer dat je na 2 weken aan de smaak gewend bent, als je iets dat je niet lust 2 weken achter elkaar eet dan lust je het voortaan wel, dan ben je gewend aan de smaak en vind je het niet vies meer.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 08:17:48 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135014036
Lijkt mij extreem kut Signe, hopelijk vind je nieuwe lekkernijen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 08:18:44 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135014041
@Ciske, terechte klacht, er zijn afaik geen echt lekkere paprikachips meer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135014525
Idd Signe, die extra gekruide kruimels O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_135014683
Ik vind het juist wel fijn dat het allemaal wat minder zout is geworden, stuk lekkerder zo. Ik vond het soms te kruidig. Ik weet zo 123 geen alternatief, ik begreep wel dat die van de aldi wel lekker was, maar ken ik zelf niet. Het is zo persoonlijk, dus je kan toch het beste zelf even gaan testen! :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_135018254
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 21:34 schreef Kandijfijn het volgende:
AH huismerk is goed te doen.
Deze idd :Y
pi_135020680
Bedankt voor alle tips so far ^O^ AH huismerk ga ik proberen. Jumbo huismerk heb ik zelf al geprobeerd maar dat vind ik net karton :r Doritos zijn wel lekker, maar de structuur is toch totaal anders.

quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:04 schreef SiGNe het volgende:
't is gaan klaagbaak maar terechte klacht! ^O^
Vroeger vertrok je bek nog van de kruiden en het zout op de laatste paar stukjes chips in de zak, tot de laatste kruimels ging het ook op..
Met de Frites-sticks van Croky was dat helemaal zo, die laatste paar waren altijd het lekkerste van die hele zak!
Bolognese van Croky ook trouwens, geweldig was die, andere favoriet van me was Cheese-Onion.

Maar sinds ze bij Croky en Lay's/Smiths in verantwoorde zonnebloem-olie bakken en het allemaal natrium-arm lijkt te zijn vind ik er niks meer aan.
Volgens mij besparen ze ook enorm op de kruiden, qua kleur zie je de naturel aardappel er nog doorheen terwijl er vroeger toch echt een flinke coating kruiden overheen zat.
Als je mazzel had zat er een brokje van alleen de kruiden in de zak, enorm zout en kruidig, je ogen trekken dicht als je het in je mond hebt maar ergens toch ook weer zó lekker...
Vroeger zat er tenminste smaak aan chips, tegenwoordig is het flauwe hap.
Amen to that, vroeger moest ik de kruiden van de flippo's in de chips afvegen om te zien welke ik had :'(
Nostalgie ;(
quote:
0s.gif Op
donderdag 2 januari 2014 22:30 schreef SiGNe het volgende:


[..]

Klinkt al positief, ongezond is wat we willen van chips, anders zouden we wel plakjes gefrituurde aubergine of wortel vreten...
Precies!!! :( Ik wil geen zout met minder zout :( Anders kocht ik wel gewoon geen zout |:( |:(

Sterkte met je aandoening trouwens, dat lijkt me echt klote :{ Als alles goed werkt sta je daar niet bij stil. Je gaat er nog positief mee om, respect.
pi_135021284
Ik zie niet echt in waarom paprikachips met minder zout minder naar paprika kunnen smaken. Behalve dan dat paprikapoeder voor de fabrikant een stuk duurder is dan zout, en je "25% minder zout" wss moet lezen als "25% minder kruiden".
pi_135029794
Eens. Met minder zout bedoel ik alle productaanpassingen onder het mom van 'minder zout, minder vet, gezonde keuze, etc'. In dit geval duidelijk ook de kruiden. Prima om een apart product te maken voor mensen die dat wensen, maar het originele product wordt nu gewoon vergald en de nieuwe versie iedereen door de strot geduwd onder het mom van 'dit is goed voor u'. Laat mensen dat lekker zelf beslissen.

Maar blijkbaar verkoopt het, want het blijft toch een commercieel bedrijf lijkt me. Minder kosten zullen idd ook wel een rol spelen.
pi_135038839
de lidl vind ik echt heerlijke ribbelchips hebben :)
  Licht Ontvlambaar vrijdag 3 januari 2014 @ 22:22:27 #25
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_135044986
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 13:32 schreef silverhill het volgende:
Ik zie niet echt in waarom paprikachips met minder zout minder naar paprika kunnen smaken. Behalve dan dat paprikapoeder voor de fabrikant een stuk duurder is dan zout, en je "25% minder zout" wss moet lezen als "25% minder kruiden".
Heel misschien omdat zout als smaakversterkend functioneert?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')