abonnement Unibet Coolblue
  One tough cookie maandag 23 december 2013 @ 00:46:37 #1
169210 liesje1979
pi_134590918
In dit topic kunnen verslagen geplaatst worden die een live weergave zijn van wat er op de streams gebeurt. Dit is handig omdat mensen die het één en ander gemist hebben zo in een oogopslag kunnen lezen wat er allemaal gebeurd is. Daarom willen we dit topic schoon houden van andere commentaren. Reacties op de verslagen kun hier kwijt.
pi_134614786
Camera op de loods. Er loopt een groepje mannen door het beeld
Er is nu ook geluid
Stream buffert.
I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
pi_134614817
Nu vijf camera's online,,,,

Maar alleen de 360 geeft beeld. Het regent
I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
pi_134621073
Ze hebben mijnwerkerslampen op hun hoofd en een kratje bier werd er naar binnen gesjouwd.
Iemand zei geesten oproepen, dus je weet maar nooit vannacht wat er komt rond spoken >:)
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134621448
Ze gaan een plan maken, Twan is bezig met het water ( buiten ligt er genoeg als ik de stream zo bekijk) Ruud zet kaarsen op een soort kist in de loods.
Ruud is bezig met een klein gasflesje, en eet nu een snelle Jelle als ik het goed zie, voor de rest gebeurt er nog weinig, beetje verkennen etc.etc.
De 2 meiden zijn ondertussen het terrein aan het verkennen, en ik hoorde iets *van dat bepaald de regie* ( geluid valt af en toe weg hier.)
Tot nu toe gebeurt er bar weinig.
Ruud heeft ondertussen het gasflesje aangestoken, en zie ook een badkuip staan in de loods.
Denk dat ze in de regie druk zijn met de camera positie`s etc. voor hun is dit ook *oefenen* om straks alles mooi in beeld te krijgen.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134622507
Het kluisje is gevonden, iemand staat de schuur aan te vegen.
Ik hoor iemand zeggen dat ze een bankje bij de tafel gaan maken, iemand zegt dan hebben we weer een half uurtje weer wat te doen ( vervelen ze zich nu al?) zijn amper binnen _O-
Ondertussen worden er stenen van buiten naar binnen gesleept en Ruud vraagt * Misschien een hele gekke vraag, maar wat zijn jullie aan het doen?)
Ze maken een 8 persoons tafel, Ruud zegt, mooi geweest ik ga weer naar huis :P
Iemand schreeuwt He Ruud de tafel is nog niet klaar hoor!!!!! zie ze allemaal fanatiek stenen slepen behalve Ruud, ja verschil moet er wezen _O-
Ruud is ondertussen bij de koeien gaan kijken, en loopt weer terug naar de schuur.
Ruud vind het hele mooie beesten, mooie koeien, maar weet niet hoe kippen eruit zien, hij kan een kip niet van een haan onderscheiden :O
Ruud vind het terrein best wel meevallen, hij had erger verwacht, en staat gewoon onder tussen niks te doen en de rest maar sjouwen met de stenen.
Vanessa heeft een emmer bij zich, Ruud vraagt of hij die mag gebruiken want schijnbaar lekt het ergens.
Oh en volgende keer pist Ruud op camera zegt hij, hij had schijnbaar ergens anders lopen wateren.
Ruud vind het erg leuk, en zegt, er zijn een paar piolen en duitsers tekeer gegaan, Ruud ontdekt ook prikkeldraad en een stukje Berlijnse muur.
Vanessa is directie secr. die kan mooi alles regelen zegt Ruud...........Volgens mij laat hij alles aan andere over want hij loopt er een beetje te lanterfanten zo over het terrein en kijkt toe.
(Ruud had er beter aan gedaan als hij zijn schilderskwasten had meegenomen en een mooie muurschildering had gemaakt :+ )
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134624371
Ze zitten nu allemaal binnen aan de *tafel* morgen mogen er 25 bezoekers komen A 10 euro per persoon, maar dat moeten ze zelf regelen.
Ze zitten elkaar een beetje te ondervragen van wat doe je voor werk etc.
Het geluid valt af en toe weg .
Ik lees in de COS dat ze bier, eierkoeken en chips hebben...
En zoals ik het ook in de COS lees, veel vinden er nog weinig aan, het kan niet meteen bloed aan de muur en herrie in de tent worden. :P
Hun mogen morgen weer naar huis, maar stel je zit een jaar met onbekende opgesloten, dat kan nooit goed gaan :P
(even voor Huub en regie, doe wat aan het geluid a.u.b.) sommige hebben wel goed geluid en kunnen alles verstaan, andere horen niks of bar slecht)
Zou zo jammer zijn als je het niet kan volgen.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  dinsdag 24 december 2013 @ 01:08:31 #8
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_134635463
Het heeft even geduurd maar iets na 20:00 gingen Ruud de Wild, Jelte van der Groot, Bibi Schouten en drie 538 luisteraars dan toch Utopia binnen. Vlak daarvoor deed het geluid het al af en toe en vingen we op dat er toch een aantal regels zijn.

- Geen hoog vuur.
- Goed op de dieren letten.
- Het liefst veel naar buiten, vinden ''ze'' (De kijkers) leuk.

Verder hebben ze veel water, bier, eten en snoep mee. En ook nog kaarsen, een gasfles, slaapzakken, matjes, tandenborstel en tandpasta. Dit eerste experiment van 24 uur kan dus niet zonder enige luxe en/of regels. Het echte werk vanaf 1 januari zal dus nog een stukje zwaarder zijn dan wat wij tot nu toe hebben gezien. Eenmaal binnen had Ruud eerst al een interview op Radio 538 via de simpele Nokia die in de loods lag en hadden ze maar liefst 5,38¤ in de kluis liggen. Meteen al begonnen ze met eten en drinken.

Ondertussen kloten ze een beetje aan om een fatsoenlijke tafel te bouwen. Steen voor steen stapelen ze dit op. Ruud voert zo'n beetje niks uit en laat de rest al het werk doen.

De badkuip die in de loods ligt gebruiken ze om op te zitten.

Nadat dit werk binnen een uur achter de rug was werd het natuurlijk hoog tijd voor wat shotjes alcohol.

Onder het genot van een drankje maken ze nader kennis met elkaar en toont Ruud veel interesse in de andere mensen. Ze delen veel verhalen met en over elkaar. Dit is inmiddels bijna een uur bezig, ze zitten er nu bijna 2 uur in. Ook praten ze veel over koken, 24kitchen en kok Rudolph van veen.

Tijdens een voorstelronde in de loods vertelt iedereen wat zij doen in het dagelijks leven. Jelte vertelt over zijn mooie tijd bij Radio 538. Al sinds 2004 is hij de sidekick van Ruud. Ooit begon hij als producer en verzorgde hij de koffie. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid: “Ruud haalt nu de koffie”, grapt Jelte. Ook Ruud werkt al een lange tijd bij 538. Hij voelt zich simpelweg het meest op zijn gemak bij dit radiostation. Ruud heeft niet altijd gewerkt bij de radio. Ooit begonnen als schoonmaker bij de NOS en later was hij runner bij de televisie. Ruud: “runner, dat is het laagste wat je kan doen bij de televisie”.

Bibi ging kijken of de tafel stevig genoeg is voor Miss Montreal om morgen op te dansen/zingen. Kort daarna hebben ze besloten om de wc te gaan bouwen. Hiervoor hebben ze een stuk hout met een stuk dat je open kan klappen in gedachte om te gebruiken.

Inmiddels hebben Bibi en Vanessa een slaapplek gevonden/gemaakt met veel hooi en hun slaapzakken. Terwijl de dames een aangename slaapplek creëren, krijgen de verhalen aan tafel bij de heren een wat serieuzere wending. Ruud vertelt dat hij samen met Jelte een documentaire heeft gemaakt over Auschwitz. De heren zijn duidelijk geraakt door hun avontuur.

Er is een discussie over het kakhol. Gaan ze het wel of niet maken? De een wil zijn kakje ophouden tot de 24 uur voorbij is, de ander kan een kakhol wel waarderen. Vooral de plek om te kakken is een hele discussie. Als ze terug lopen van de bosjes naar de loods nemen ze weer wat spullen mee om te gebruiken:

Ruud de Wild staat weer even bij de koeien en vindt het toch maar eng om een aai te geven. Hij probeert het meerdere keren maar schrikt als de koe opeens beweegt.

Volgens Ruud de Wild kun je geen reet doen in Utopia omdat alles zo nat is vanwege de regen. Ze lopen weer naar binnen toe. ''Zo, lekker warm binnen'' aldus Ruud.

In plaats van te slapen willen ze het concert van Miss Montreal voorbereiden. Ruud de Wild stelt voor om een vergadering te houden. Veel praten is iets wat in Ruud zijn straatje ligt.Verder willen ze iets achterlaten voor de toekomstige bewoners. ''We zitten hier niet voor niets.'' Het eerste overleg gaat over waar de bezoekers morgen hun entree betalen. Ook denken ze na over een soort van stempeltje want ''dat is leuk''. Koeienstront. Even met de pols erdoorheen.


Ruud & Jelte worden met enige regelmaat gebeld door Radio 538 om live in de uitzending te vertellen hoe het gaat. Ze vragen of een luisteraar in de buurt toevallig even met friet, bier en een schep langs kan komen. In ruil daarvoor gaan ze een rondleiding geven.

Bron inclusief afbeeldingen/video/gifs.
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
pi_134641981
Sanne, Miss Montreal is gearriveerd in de schuur, en er wordt een rondleiding op het terrein gegeven door Bibi, 1 van de slaapgasten van vannacht, want inmiddels zijn de betalende gasten ook gearriveerd.
Ruud en zijn cluppie blijven tot vanmiddag 4 uur en dan mogen ze weer naar huis, maar als ik het zo lees her en der hebben ze goed geslapen.
Ondertussen is iedereen in de loods, Ruud vond het fantastisch maar alleen het ene minpuntje dat het zo erg regende.

In de loods wordt er ontbeten, ik zie dampende kopjes koffie en boterhammen.
En daar pakt Sanne haar gitaar en gaat op de tractor plaatsnemen alle betalende gasten gaan op het stro en er bij staan in afwachting van het mini concertje van Miss Montreal.
Maar er moet natuurlijk eerst een bakkie koffie naar binnen gewerkt worden dus we wachten netjes.

Sanne heet iedereen welkom op deze bijzondere locatie en vertelt hoe ze zo in Utopia terecht kwam, ze heeft namelijk het nummer geschreven voor Utopia ( of dat nummer was er al en hebben ze voor Utopia gebruikt)
Ze begint haar 1e nummer te zingen zich zelf begeleid op gitaar, dus iedereen veel plezier met dit kleine concert van Miss Montreal.

[ Bericht 0% gewijzigd door Toverheks op 24-12-2013 10:17:31 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  dinsdag 24 december 2013 @ 10:59:10 #10
418426 UtopiaVolger
Ik volg alles rondom Utopia.
pi_134643570
Miss Montreal is aangekomen in Utopia. Ze trekt heel vaak aan de bel bij het hek maar niemand hoort het. Na enige minuten besluit ze gewoon door het hek naar binnen te lopen.

Sanne (Miss Montreal) krijgt een rondleiding en is niet bang voor de koeien.
Miss Montreal vroeg zich al af waar ze schijten. Ze vindt de wc er wel clean uit zien, als je het maar af en toe leeghaalt... Met iets...

Verder laat ze weten dat de bezoekers voor het concert dat ze gaat geven rond kwart over negen binnen zullen komen. Ze is druk bezig om een podium/set op te bouwen voor het optreden voor de 25 bezoekers die straks komen.

Als de set klaar is neemt Sanne een lekker eitje van de Utopia kippen.

Niet veel later kwamen de 25 bezoekers binnen die allemaal 10 euro entree hebben betaald. Ze krijgen allemaal een rondleiding en Sanne bereid zichzelf nog even voor op het optreden.

Het optreden van Sanne is begonnen en het eerste nummer die ze speelt draagt ze op aan iedereen die een zwaar jaar heeft gehad. ''I know I will be fine this year.''

Nummer 2: Just a flirt.

Het derde nummer dat Sanne speelt is origineel van Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful days. Happy hardcore is voor Sanne de beste muziek op aarde.

Het vierde en laatste nummer is de titeltrack van Utopia. Say heaven, say hell. Volgens Sanne kan ze ''Utopia'' nooit in één keer uitspreken omdat ze stottert maar deze keer ging het toch goed! :)
Sanne maakt nog een praatje met wat bewoners. Als er een vraag over haar gestotter word gesteld laat ze weten blij te zijn met hoe ze is. Ze kan er veel humor in kwijt en dat blijft leuk voor andere mensen. Ook komt ze erachter dat nu nu vakantie heeft. Dit optreden was het laatste wat ze moet/mag doen. ''YES, BIER!''
Want geen leven hihihihihihihihihi.
Utopia
pi_134933137
Nou en ze zijn begonnen Utopia en niets is nu al wat het lijkt.........Volgens Meneer de Mol mochten de 15 bewoners niets meenemen _O- _O- , ja een dubbele trui en een paar extra sokken, maar er zijn nu 5 personen binnen ( erg onoverzichtelijk wie wat is want voorstellen hebben ze al gedaan ergens buiten waar de stream niet mee kan kijken) Maar iedereen heeft een eigen kist met spullen.
Gelijk gaan ze een plekje voor zich zelf creeren dus er wordt niet op iedereen gewacht.

Er wordt niet ouderwets met houtjes tegen elkaar aangewreven want er is een aansteker, niks kamperen ala Franse Kamp maar gewoon alles mee naar binnen genomen om het jezelf gemakkelijk te maken.

Charlotte voert nu al het hoogste woord en deelt al de lakens uit, dus een bazig vrouwtje.
Wie wie is ben ik nog niet achter, erg rommelig maar Charlotte heeft al een stempel overal op gedrukt en als ik de COS zo lees heeft ze nu al *fans* :O .

Ze hebben Baco en Wodka bij zich, dus het wordt vanavond een slempartijtje.... eentje heeft een extra deken en een extra groot zeil meegesjouwd van thuis.
Ze mogen vooral niet vergeten dat de koeien gemolken moeten worden, nou geheid die koeien staan morgenmiddag op knappen. :P

Ze zijn al bij elkaar geweest, en mochten even weer naar huis om in een kwartier spullen te pakken om mee te nemen.
Ze hadden onderling ook afgesproken wat ze mee gingen nemen , dat was net op SBS bij Showvroeg!


Ik zie nu al 2 meiden stuntelen om een koe te melken, ze weten bij god niet hoe het moet .

[ Bericht 1% gewijzigd door Toverheks op 31-12-2013 18:05:42 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134937703
Er zit 10.000 euro in de kluis.

Het is inmiddels 19.30 en kijk nog steeds naar de koeienstal, koe 2 wordt nu pas gemolken.
Het is vooral schatje hier en schatje daar, alles is natuurlijk nog onwennig.
Ik lees ook dat er steeds stro van de koeienstal wordt gejat, voor hun eigen gerief dat ze straks lekker kunnen liggen.

Snetje post in de COS De blote voeten man heeft een mes meegenomen en een tondel..slim bezig als de 50 aanstekers leeg zijn met al dat gerook, kijk de blotevoetenman weet wat overleven is.

Ook staan er 3 flessen champagne, nou met de wodka en de Baco wordt het wel een klein feestje straks om 12 uur.1 van de dames heeft een luchtbed meegenomen _O- zo een blauwe, ja ja Meneer de Mol, wat was het ook weer :O mocht toch niks mee genomen worden??

Nou, de volgende is binnen, leuk limburgs accent dat moet Hakim de Koekebakker wezen, hij houd niet van regels roept ie maar brengt wel gezelligheid met zich mee denk ik.

Buiten hebben ze een vuurton gemaakt en zie een stapel stenen met een grill erop.
Ondertussen zijn de late binnenkomers druk bezig hun strobed op te fleuren.

Paul zegt dat hij zo vlug mogelijk Internet wilt hebben om op marktplaats te komen lees ik net.
en zie Peter nu op stream, ziet er goed uit, beetje aangekomen en hoop persoonlijk dat hij het heel ver gaat schoppen in Utopia *O* Laat ze maar een poepie ruiken daar Peter >:) maar dat terzijde.

Voor de rest gebeurd er gewoon niks, beetje rommelen in de loods, beetje buiten roken.

En zie net ze hebben water, de waterkraan is gemaakt.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134946838
Ik zag net een vrouw met een muts en een ander zat de koe te melken
Nothing to see here, carry on
pi_134947413
Vanochtend heeft Lindy de koeien weer gemolken, later geholpen door Hakim. Ze wilden de koeien vervolgens in de wei rond laten lopen, maar dit mocht niet van de productie. Ook kregen ze een waarschuwing dat ze niet meer mochten roken in de buurt van de stal, wat ze afgelopen nacht wel hebben gedaan, anders worden de sigaretten ingenomen. In de loods was Rienk ondertussen bezig om met een booromslag een soort van houten hamer te maken.

Buiten was een grote groep, onder leiding van Paul, bezig om de schommel te verplaatsen. Ze zijn er nog niet helemaal over uit wat ze daar mee willen doen, maar ze willen het sowieso overdekt hebben door middel van een zeil die ze van thuis hebben meegenomen. Ook zijn ze een prioriteitenlijstje aan het samenstellen voor de dingen die ze nu als eerste nodig hebben. Een deel van de groep zou graag snel internet willen hebben door het kopen van een smartphone of laptop, zodat ze kunnen handelen met de buitenwereld. Een ander groepje is juist weer van mening dat ze beter eerst een fatsoenlijke wc kunnen bouwen en elektriciteit kunnen aanleggen.

Ze willen zo wederom een kringgesprek gaan beleggen om te gaan beslissen wat ze vandaag gaan doen. Nadeel is dat het vandaag 1 januari is en dat de meeste bedrijven dus dicht zullen zijn, waardoor ze nog niks kunnen kopen.
pi_134949033
Onder leiding van Aike en Paul hebben ze net een kringgesprek gehad en daar een heel lijstje afgelopen. Paul gaat morgen een bedrijf bellen om matrassen en dekens te leveren, want ze zijn het er allemaal over eens dat goed slapen toch wel belangrijk is. Verder hebben ze het ongeveer een half uur gehad over een toilet, die 350 euro moet kosten. Lindy en nog een paar mensen vinden het op dit moment nog niet nodig omdat ze ook gewoon een gat kunnen graven en 350 euro best veel geld is, maar een merendeel van de mensen is het erover eens dat die toilet er snel moet komen. Als het slechter weer wordt vinden ze het geen pretje om het buiten te blijven doen.

Ook gaan ze een goedkoop laptopje aanschaffen om op internet te kunnen, al is het nog niet duidelijk of er daar WIFI is. Ze vinden dat ze aan een laptop meer hebben dan aan een smartphone, die waarschijnlijk ook nog eens duurder zou zijn. Verder is er iemand, weet even niet wie, die vanmiddag een boodschappenlijstje gaat samenstellen om morgen bij de AH boodschappen te bestellen. Aan het einde van het gesprek ontstonden er de nodige irritaties omdat er een paar mensen wilden gaan roken. Harold liet toen duidelijk blijken dat ze nog even moesten blijven zitten en dat ze later wel kunnen roken.
pi_134954221
Aan het begin van de middag hebben de mannen een toilet gemaakt in het bos, onder leiding van Paul die zelf niet heeft meegeholpen maar alleen even kwam keuren. Door Peter en Vanessa is er een boodschappenlijstje gemaakt, met daarop onder andere 5 kilo sperzieboden en 5 kilo rode kool. Ze hebben besloten dat 300 gram groente per persoon per dag voldoende moet zijn. Ook zijn ze van plan om twee keer per week boodschappen te gaan halen, want ze kunnen de spullen nog niet lang bewaren. Lindy heeft aangegeven dat ze morgen het bedrijf waar ze werkt gaat bellen om diepvriesmaaltijden te bestellen.

Ook mochten 's middags de koeien even de wei in om lekker te kunnen bewegen. Vervolgens vertelden Peter en Charlotte hun levensverhaal aan Billy. Peter heeft veel meegemaakt, een moeder die aan de alcohol zat, waardoor hij al snel op zichzelf aangewezen was. Hij werkte eerst bij een telecomorganisatie en heeft ook nog bij een uitvaartmaatschappij gewerkt. Charlotte heeft in Spanje gewoond, waar ze eerst bokworsten heeft verkocht en uiteindelijk haar droombaan kreeg als serveerster in een grote bar in Marbella. Rond een uur of 4 hebben de meeste mensen nog een eitje en wraps gegeten als tussendoortje.

Er zijn ook al de nodige plannen om geld te verdienen. Zo wil Hakim pannenkoeken gaan verkopen voor 5 euro per stuk, zodat ook bijstandsmoeders en mensen met weinig geld daar kunnen gaan eten. Paul is bereid om een lange tafel voor hem te maken waar de gasten dan aan kunnen zitten. Ook is er een plan om een soort van kinderboerderij te maken, waardoor ze ook weer geld kunnen verdienen. Harold wil zijn eigen bedrijf gaan gebruiken voor bestellingen.

De dames, waaronder Lindy en Charlotte, gingen vervolgens touwtjespringen en ze zijn van plan om dat iedere dag te gaan doen. Paul moest daarna in de loods huilen omdat hij zijn vrouw achterlaat en ze een hele hechte band hebben. Volgens Paul wilde zijn vrouw eigenlijk niet dat hij zou deelnemen aan Utopia. Verder staat er nu ook een bad in de buurt van de ingang van de loods, die ze willen verwarmen.
pi_134957534
Nou het is inmiddels 6 uur in de avond, ik hoor ze willen radio 538 bellen en zangers of zangeressen uit gaan nodigen, want ze denken dat de *bezoeker* er grif wel 25 eurie voor gaat neer tellen om het mee te maken in de loods. ( zie Miss Montreal)
Ze denken dat heel Nederland hun al volgt, en Harold Hanenkam loopt vanaf dat hij binnen is steeds te boeren, en vreet ook met die bakkes open zo goor :r , en niet alleen mij is het opgevallen maar lees meer users in de COS.

Het verhaal gaat ook rond dan Rienk niet zijn echte naam is, er zijn al een paar aan het speuren wie hij dan werkelijk is..............

De plannentjes die gesmeden worden om aan geld te komen zijn, rondleidingen, een eettent ,zangers en groepen laten optreden .

Ze willen 40 mensen binnen laten ala 10 euro P.P. maar als het aan Hakim de Koekenbakker ligt mag het al morgen. Iedereen kijkt Internet zegt Hakim dus als het vanavond bekend wordt gemaakt op stream dan denkt hakim dus dat het storm loopt.

De bewoners mogen van *het Hokje* geen briefjes etc. laten zien op camera.
Peter legt uit hoeveel camera`s er gebruikt worden dacht dat ik hoorde 6 camera`s voor de streams.
Rienk Platvoet wilt graag zijn eigen zeep maken

Harold en Peter lopen een beetje in het rond, daarom krijgen hun de taak een bank enzo te versieren, zeker om die loods een beetje op te fleuren.
Andrea (Blond Knotje) gaat de kisten beschilderen, en wil die dan gaan verkopen, ook zie ik Andrea gebaren maken dat de boel een beetje wordt opgefleurd met geschilder en thema`s en vooral felle kleuren.

Peter *O* en Harold gaan morgen klokslag 3 uur in de middag de 40 *Kijkers* die betalen om binnen te komen rondleiden, heb nou al tig keer gehoord dat peter en Harold dan ook wat te doen hebben 8)7 Ja wat wil je, er zijn haantjes en er zijn mensen die de kat uit de boom kijken.

Peter vind zich zelf niet technies, hij is meer van het entertaiment zegt hij net zelf, Hakim wil dat iedereen iets leuks doet, en glimt van trots volgens mij dat hij ook een *Idee* de groep in heeft gegooid.

Blond Knotje zie ik net de kist van Rienk onderhanden nemen, naam erop met rood viltstift en een paar puntjes, straks laagje vernis erop kirt ze en zie Rienk als een klein kind genieten van zijn kist _O-
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134960282
Even een post van Gert............

Rienk heeft het niet op geld, zegt hij. "Ik ben het liever kwijt dan rijk."
Ruud: "Wat doe je dan met het geld als je dit wint?"
Rienk: "Dan geef ik het denk ik aan mijn broertje. Die kijkt maar wat hij er mee doet. Ik ben niet zoals Terror Jaap, dat ik zeg dat ik het aan een goed doel geef en het dan niet doe. Dan denk ik, dude, jij weet echt niet wat zoiets met je karma doet. Het universum kijkt mee en laat je daar niet mee wegkomen."


Emil lucht uitgebreid zijn hart over Rienk, die volgens hem dom lult., en veel te "fucking stellig" is in zijn beweringen. Zo mocht hij van Rienk geen grapjes maken over de naam Billy, want zij zou een moeilijke jeugd gehad hebben omdat ze gepest werd met haar naam. Waarop Emil zei dat Billy niet haar echte naam is maar haar naam als "levenskunstenaar". Billy bevestigde dit, waarop Rienk met tegenzin moest toegeven het verhaal van die moeilijke jeugd niet klopte.

[ Bericht 16% gewijzigd door Toverheks op 01-01-2014 20:55:27 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134970333
Vanavond waren er dus 2 groepjes, de ene buiten Peter en Charlotte en Isabella en nog iemand ( sorry weet niet zo gauw welke dame) en de rest lag of zat binnen in de loods op hun strobedje.
Rienk is volgens mij iedereen aan het bekeren om vooral in God te geloven en het Universum en nog meer van dat zweefgedoe, begrijp me niet verkeerd, iedereen mag geloven wat hij/zij wilt maar Rienk dringt het je op.

Charlotte stond ondertussen buiten en voert steeds het hoogste woord, heb een beetje opgelet maar naar iemand luisteren ligt niet in haar aard :X , ze tettert en tettert maar door, en maar roepen ze is zo onzeker en ze is in Utopia gegaan om iets aan zich zelf te bewijzen, Ze vertelde ze heeft een half jaar in Marbella gewoond, daar gehoert en gesnoert met criminelen en gezoend ( haar woorden niet de mijne)

Rienk ligt ondertussen ook op zijn strobedje onder het inpak folie papier, dus hij mag vanavond lekker ritselen, hij vertelt aan Peter dat hij WEL Facebook had, en het verhaal van * Ik was zwerver* daar gaan steeds meer mensen aan twijfelen.

Peter is volgens mij nog lang niet van plan om zijn bed op te gaan zoeken, ( sommige weten hoe later op de avond, Hoe gekker Peter gaat doen)

Andrea is ondertussen verderop Giorgio een massage aan het geven, ze hat Lotje Praatgraag al onderhanden genomen, Ze staat te kneden dat het een lieve lust is een een Skipak volgens mij die wel erg licht oplicht zo in die loods...........zolang ze niet gaat fluiten vind ik alles best, lijkt wel een kanariepietje :P

Peter is ondertussen weer naast Lotje praatgraag gaan zitten op de kist, en roept zullen we nog ff roken, ohhh straks zijn alle peuken op en dan hebben we herrie in de tent en bloed aan de muur >:) want er wordt wat afgepaft.
Ook vertelde Lotje Praatgraag vanmiddag dat ze ook bij de koeien rookt, daar haar peuk had uitgetrapt en naar de loods maar mee had genomen, REGIE laat ze niet bij die koeien roken , dat kan een klein kind nog bedenken.

Het is nu half 12 in de avond en zie tot mijn schrik Paul weer op stream, deze ouwe man heeft een dutje volgens mij gedaan en ziet er een beetje verwilderd uit :P

Peter is naar * het Hokje* geroepen, en mag ook niet meer op streams roepen dat hij een broodje Shoarma gaat halen :?

Het ging dus hierom dat Peter naar * het Hokje* werd geroepen, Peter bleef doorvragen aan Rienk hoe een site heten, ik verstond het niet maar in de COS verstonden ze het wel :+ http://recycling2athens.p(...)rontpage_10&pagenr=2 en als ik het goed begreep heeft Rienk hier mee te maken.........


Peter en Lotje Praatgraag staan te roken buiten, Peter wilt Rienk er nu al uitstemmen, Lotje Praatgraag denkt dat mensen haar eruit stemmen om haar gelul en dat ze genoeg van haar hebben.
Peter denkt nu al verder :X van wie hij eruit wil gaan stemmen, Andrea wil hij ook wippen en Charlotte neemt het gelijk voor haar op, Moet je niet doen Peter haar weg stemmen,zegd ze, IK wil dat je haar beter gaat leren kennen, Nou ze gaan weer naar binnen, we hebben het er morgen wel over , zegt Lotje praatgraag ze wil slapen.

Nou ze liggen bijna allemaal op hun plek dus het zal wel slaap lekker en weltrusten en tot morgen worden :W

[ Bericht 4% gewijzigd door Toverheks op 01-01-2014 23:53:01 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134975869
Ik log net in en zie dat iemand wat heeft gevonden. En plastic zak met oa een brief. Het gaat over n bedrijf waar ze hout kunnen krijgen voor de kou. Is n winkel ( denk soort kringloop) met tweede hands spullen. Werken mensen met n beperking. Ze krijgen nu ook hout. Toen gingen de streams op stil!
pi_134976120
Het boodschappen lijstje van wat ze besteld hebben, ook lees ik dat er gesponserd hout komt, wat bomen omhakken, hout sprokkelen, nee wordt netjes bij het hek afgeleverd.

( dank aan Grunge.)
Vijftien kilo aardappelen, kruimige.
Vijf kilo sperziebonen.
Vier bloemkolen.
Vijf potten rode kool met appel.
Twee kilo kipfilet.
Vijftien saucijzenworstjes.
Voor honderd euro aan beltegoed van T-Mobile.
Twee kilo iets-met-gehakt.
Tien pakjes bakboter.
Vier bruine broden en vier witte broden.
Drie ons boterhamworst.
Twee kuipjes smeerboter.
Twee flessen afwasmiddel.
Pakje schuursponsjes.
Een grote pot oploskoffie.
Vijf pakken aanmaakblokjes.
Twee rollen beschuit.
Twee grote flessen koffiemelk.
Twee kilo bananen.
Twee grote nette mandarijnen.
Een grote fles wasmiddel.
Poederchocolademelk.
Twee pakjes jus.
Een pak Brinta.
Tien kleine pakjes tonijn.
Een potje vaseline. ("Want we hebben allemaal droge lippen.")
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134976140
Ze gaan nu sms'en naar iemand. Weet niet wat. Gaat weer op stil. Gebeurt dus wat.
pi_134976601
Ze zijn allemaal buiten en Harold roept als er 40 man vanmiddag binnen is dan bestellen we shoarma van het geld voor vanavond.

Harold roept, de tyfus, Harold en geen vreten * daar wordt ik chagerijnig van* Hij staat me een potje te schelden op Moeder Theresa ( Andrea ) die later met een boterham en een bakkie thee komt aanzetten voor hem.

We zijn nu 10 minuten verder en weer heeft harold het over eten en als hij geen eten krijgt kan iedereen de tyfus krijgen, hij vloekt en boert erop los :r

Hij vraagt hoeveel eieren er waren, hij gaat heel makkelijk doen zegt ie en bakt het doosje eieren en deelt aan iedereen een ei uit.
Tegen Emil zegt hij.......*Jij bent een mafkees en jij krijgt elke dag een rauw ei als 1e* de rest krijgt een gekookt ei, Emil eet het rauw :X

Ik denk dat we nog veel van Harold gaan horen en zien, want als J de Mol zich aan het concept houd moet er zelf voor eten gezorgd worden, en zoals we nu al gehoord hebben van Harold zelf, ***Kom niet aan mijn vreten want dan breekt de tyfus uit*** :+
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134978190
Iets over 11 uur in de ochtend, het Kringgesprek.

Iedereen gaat weer op een kist zitten in een kringetje, Blond knotje zal alles opschrijven en zit al klaar met pen en papier, Isabella vraagt aan Harold of hij wel foto`s van thuis heeft mee genomen, Harold is dat allemaal vergeten, ze mogen ook 1 brief schrijven en er 1 per maand ontvangen van het thuisfront.
Blond Knotje oppend de vergadering _O- Hakim neemt als 1e het woord en begint over het ondernemersschap, hij wil inversteren en wil dat iedereen ervoor gaat, hij wil geld uitgeven, er komt internet en een laptop dus zegt van buitenaf komt er ook wel wat, niet bang zijn en dingen durven doen.

Hakim pakt nu ff Vanessa aan, die had lopen roepen ik doe de huishouding, maar die begint zodra ze wakker is al te lopen tetteren dat iedereen weet dat ZIJ de huishouding doet.
Ze heeft een paar keer gevraagd aan andere iets van opruimen etc. maar niemand reageert maar ergert zich eraan.

Paul ( het zou niet) begint over Housekeeping _O- beetje vegen of geef dat mens een schoonmaaktrolley met emmer en dweil.

Rienk heeft een bezem gemaakt om te vegen hoor ik hem net zeggen, ja duh waar maak je anders een bezem voor

Ook moet er afgesproken worden dat er gezamenlijk gegeten wordt, ieder geval na het koeienmelken in de ochtend.

Harold plofte vanmorgen uit zijn vel zegt hij omdat hij moet eten want hij heeft suikerziekte.....dus daarom ging hij dus uit zijn plaat.
Volgens Harold is het over anderhalve week een geoliede machine in Utopia.

Ze willen de taken goed verdelen, blond knotje zit inmiddels op de grond met haar pen en papier en noteert alles. Hakim zal zorgen dat de koeien in de avond op stal staan. Hakim heeft het over koeienbezoek tussen 9 en 4 uur.
Ook zijn er 24 eieren en 40 liter melk per dag, daar kan lekker pannenkoeken van gebakken worden, Hakim wil er 5 euro voor hebben en heeft het over bijstandsmoeders en kinderen die dan goedkoop pannenkoeken kunnen komen eten, ook is het al geregeld met de warenwet en vertelt wat er allemaal nodig is dat het wettelijk toegestaan wordt.
Hij heeft het over 700 euro per dag wat er dan binnen komt rondleidingen en de pannenkoekenschuur.

Ook een hondenpensioen wil Hakim beginnen, van de kringloop 3 banken ritselen, een hoekje maken en dan voor 15 euro mag je je hond daar een dagje brengen.
Lindy vind het een topidee, want zij kan oren schoonmaken en nagels knippen etc.etc. ze is niet voor niets dierenassistente zegt ze, Andrea vraagt of het wettelijk mag, ja dat mag.

Hakim geloofd als het op tv komt^, 6 januarie dat het storm gaat lopen bij het hek, hij heeft het nu alleen over de streamers die dit zien.

Paul loopt nu aan te wijzen hoe de inrichting komt, hij heeft alles al op papier gezet, er komt een wand en nog een wand en weet ik veel hoeveel wanden, maar wil kamertjes bouwen dat je met 4 man in zo een kamertje ligt, ook een heren en dames toilet wil hij bouwen.
Paul stelt voor 3000 8)7 pannenkoeken te verkopen, dan komt er geld binnen dus daar wilt hij dus die dingen van bouwen, Paul bouwt voorlopig 1 toilet en dousche, en Paul wil ook dat Vanessa haar keuken krijgt.

Paul zijn voorstel is 5000 euro om te investeren en 5000 euro om te eten.

( ik hoop dat iemand de rest van het kringgesprek hier even neerzet, ik moet weg :W )
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134979634
Inmiddels zijn de boodschappen bezorgd door een mannetje van de Plus. Hij stond lang voor de poort te wachten, omdat iedereen binnen met het kringgesprek bezig was en ze dus de bel en de toeter niet hoorden. Ze moesten ¤244,90 betalen en die boodschappen waren maar voor slechts 3 dagen. Ze zeiden tegen die jongen van de Plus dat ze de komende tijd vaak gaan bellen om daar boodschappen te bestellen.

Vervolgens heeft Paul met iemand van een kringloopwinkel gebeld. Hij heeft aangegeven graag een kooktoestel met gasslang, vijftien borden, vijftien soepkommen, bestek en twee kruiwagens te willen. De mevrouw van de kringloopwinkel heeft aangegeven even te gaan kijken wat ze hebben staan en de spullen die ze niet hebben gaat ze proberen te regelen bij iemand anders. Ze zal Paul vanmiddag nog opbellen om te vertellen hoeveel het gaat kosten. Ze wil er een 'mooi prijsje' van maken.

Inmiddels is de accu van de telefoon al op de helft en is Paul iemand gaan bellen die een stroomvoorziening kan aanleggen. Die heeft gezegd te gaan kijken wat hij kan doen en dan zal hij Paul straks terugbellen. Hij gaf aan dat dat normaal door een netbeheerder gedaan had moeten worden.
pi_134982454
Paul en Emil lopen nog te janken. Dat het zo zwaar is!
pi_134982748
De eerste 'rel' in Utopa is een feit. Emil is een topsporter en wil zijn lichaam ook in Utopia goed onderhouden, waardoor ze tonijn hadden besteld bij de boodschappen en hij een heel blikje aan het opeten was. Paul was het daar niet mee eens en liet dit ook duidelijk blijken nadat Emil vroeg wat nou eigenlijk het probleem was. Als reactie gaf Paul met duidelijke toon: 'Het probleem is GODVERDOMME dat jij met vijf boterhammen in je klauwen staat met voor 8 boterhammen beleg erop! Dat moet je niet zo doen!'

Emil kon hier niet echt tegen en begon al snel te janken. Andrea probeerde hem buiten te troosten en door middel van handoplegging de hoofdpijn die Emil de hele dag al heeft te verhelpen. Ze vervulde een soort 'Jomanda-rol' en zei tijdens de handoplegging ook nog allemaal dingen. Emil geeft aan dat hij Paul op een slecht moment wel terug gaat pakken. Vervolgens komt Paul zijn excuses aanbieden over de manier waarop hij tekeer is gegaan tegen Emil. Beiden hebben nog lang gepraat en Emil begon af en toe wederom te janken.

Tussendoor kreeg Paul nog telefoon van de kringloopwinkel. Die komen vanmiddag voor 100 euro handdoeken, pannen, mokken, hout en als het goed is ook een gasfornuis brengen, al moeten ze die nog regelen. Paul vroeg ook nog even of de kringloopwinkel contact kon leggen met een winkel in Hilversum die matrassen heeft voor 20 euro per stuk.
pi_134988034
Paul heeft vanmiddag nog gebeld met een bedrijf die veel spullen kunnen leveren voor een slaapkamer, badkamer en keuken die ze willen gaan maken. Het was een erg grote bestelling en die man zou later vandaag nog terugbellen om de prijs door te geven. Ondertussen werd er door een groepje mannen een kast gemaakt, die ook al in de loods werd geplaatst. Om 15.00 uur hadden de bewoners van Utopia 40 mensen uitgenodigd om een rondleiding te geven. Er kwamen echter maar twee mensen, die uit Kampen kwamen, opdagen. Ze moesten allebei 10 euro betalen. De bewoners waren erg blij dat er toch nog twee mensen zijn gekomen. Het zag er namelijk naar uit dat er helemaal niemand zou komen opdagen.

Onder leiding van Peter en Harold kregen de twee bezoekers een uitgebreide rondleiding. Ze hebben alles gezien: van de wc tot de koeienstal en uiteindelijk kwamen ze weer terug bij het bad, waar inmiddels Ruud in was gaan liggen. Het bad werd aan de onderkant verward door een vuurtje, waardoor het lekker warm was. Niet veel later kwam Billy er ook bijliggen. Ze kregen vervolgens van Vanessa te horen dat ze daar geen vuur mochten maken en dat ze dat maar op één punt mochten doen. Het bad moest daardoor verplaatst worden.
pi_134997957
( even een wist je dat)

Ziektekostenverzekering: als ze binnen het kader van Utopia een dokter willen laten komen, moeten ze daar uit de pot voor betalen.
Zijn er serieuze verwondingen of ziektes, dan mogen ze zich buiten het terrein laten behandelen. Gewoon via hun zieketekostenverzekering.

En de borg gaat op draagkracht.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_134998270
Aan het eind van de middag kwam een mannetje van het stroom langs. Normaal duurt het 13 weken om stroom aan te leggen, maar hij gaat zijn best doen om het aanstaande maandag al te maken. Hij zal morgen ook nog even langskomen om het gas te regelen. Paul heeft verder voor 1600 euro aan spullen besteld bij de Hornbach voor de slaapkamer, keuken en wc. Morgenvroeg om 9.30 uur zal dat geleverd worden.

Er is ook een lange tafel gemaakt waar ze aan kunnen zitten tijdens het eten. Ook is er nog iets van een simpel keukenblok in elkaar gezet. Vervolgens waren Andrea en Vanessa bezig met het avondeten, dat vanavond bestaat uit rijst en sperziebonen. Lindy en Charlotte waren opnieuw de koeien aan het melken en de rest van de bewoners moesten met het eten wachten totdat zij daar klaar mee waren.

Rienk vertelde in een gesprek met Peter dat je met een t-shirt 1 maand moet kunnen doen, maar dan moet je geen seks hebben. Rienk zegt dat hij al zes jaar geen seks meer heeft gehad. Als Utopia een succes wordt en er in Nederland misschien wel 15 van dit soort dingen komen, dan vindt hij het mooi dat hij hier aan heeft meegedaan. Hij zou dan na dit jaar ook nog wel willen terugkeren op het Utopia-terrein.

Net toen iedereen aan tafel zat voor het avondeten, kwam Remco langs met een gaststel. De bewoners hadden een oproep gedaan om die te komen brengen voor 50 euro. Remco vroeg 85 euro omdat hij ook nog ver heeft moeten rijden om bij het terrein van Utopia te komen. Ze hebben een deal gesloten voor 65 euro en een rondleiding, gegeven door Vanessa.

[ Bericht 15% gewijzigd door tompsv18 op 02-01-2014 21:05:55 ]
pi_134999612
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135002834
Isabella in gesprek met Paul, ze vertelt dat ze graag naar Afrika had gegaan ( iets te doen ala Artsen zonder grenzen) maar het kostenplaatje Afrika schrok haar af, daarom maar Utopia, ze is niet getrouwd, geen vriend/man en kinderen en ook geen baan.

Afgelopen zaterdag wist ze pas dat ze ook aan Utopia mee mocht doen, dus ze moest alles snel snel regelen.
Ze ziet zich zelf als Wereldverbeteraar en mensen moesten vooral niet denken dat ze in Utopia zat om beroemd te worden, want ze kan een aardig riedeltje zingen laat ze doorschemeren. Ze is ook cameraschuw zegt ze nog even _O- Nee daarom laat je jezelf 24 uur per dag volgen door een camera.

Om en om worden de bewoners naar de zenderkamer geroepen, we wachten op Tonijn-Gate, want het kringgesprek moet nog beginnen.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135005213
Tonijn-Gate.................

Hakim neemt het woord, hij vond het vanmorgen een grote teringzooi maar is nu trots, vanmiddag de 1e gasten ontvangen ( er waren er maar 2 >:) ) maar wat ze vandaag met zijn alle gedaan hebben...Dit is Utopia roept hakim, en een luid applaus volgt.

Nu Andrea Blond Knotje aan het woord, die wil een paar punten aanstippen.......
Er moeten bakken komen voor afvalscheiden, over de boodschappen moet er ook ff gepraat worden en ze heeft nog een puntje, het stoppen met roken, dat wil ze onder de aandacht brengen ook voor de mensen thuis om te stoppen, al zal er maar eentje mee doen dan is ze al tevreden, een ander heeft het over een stichting stoppen met roken en wilt dus wat ik begrijp Staviro ( of hoe die stichting ook heet)erbij betrekken.

Morgen om half 10 komen de spullen van de bouwmarkt. Hakim wil 3 groepjes vormen die schijtzooi van de beesten opruimt, het terrein moet opgeruimd worden en wil dat iedereen een handje helpt, ik hoor de naam Rienk uit Hakim zijn mond, maar hij bedoelt gewoon Rienk je helpt gewoon mee.

Er wordt gepraat over een slaapkamer bouwen, Andrea schrijft alles op, Vanessa gaat morgen voor het eten zorgen zegt Hakim en deelt gewoon de lakens uit :P

Ze tetteren veel door elkaar dus af en toe moeilijk te volgen.
Lindy vind het een heel goed idee om te stoppen met roken en is al aan het minderen ( ik zie de bui al hangen :') )
Voor de rest heeft ze weinig te melden.

Harold heeft het over de boodschappen maar dat komt wel straks zegt hij, ook vertelt hij hij zit in de kleding, bedrukte teksten op t shirts etc. en ziet er wel brood in om geld te verdienen.

Morgen hebben we allemaal een taak en een doel om dit en dit te doen, zegt Aike, als iedereen nou concreet zelf bedenkt om geld te verdienen en ze wil een plan de campagne maken want er zijn nu alleen maar losse flodders die geroepen worden, iedereen krijgt een papiertje en schrijft op wat je wilt doen om geld te verdienen stelt ze voor.

Hakim weer aan het woord, die wil plannen maken dat er op korte termijn geld wordt verdient.
Blondje met petje ( sorry zijn naam is me even ontschoten) wil weten wanneer de festivals in Nederland worden gehouden, want hij denkt dat de festivalgangers het Publiek is dat ook Utopia wilt komen bezoeken.

Harold heeft al een boek die hij neer wilt leggen dat iedereen hun/haar ideeen kan opschrijven qua t shirt en tekst.

En weer wordt er getettert....hoor nu door mijn boxje schallen JONGENS EVEN CENTRAAL :X blond Knotje zal het wel ff vertellen. :P

Peter aan het woord, morgen 3 uur rondleiding Utopia, hij liep naar de poort vanmiddag maar zal wel beteuterd hebben gekeken en hoopt dat er morgen meer mensen op bezoek komen.........ala 10 euro PP :P

Emil oppert dat hij personal training en sportlessen kan geven tegen betaling natuurlijk

Ruud , voor 10 euro mag je met hem in bad :X en doet een oproep aan de dames..

En ja hoor daar is Isabella, ze wil wel zingen ( we moeten niet denken dat ze daarom Utopia is ingegaan :X :X :X ) zie eerder verslagje

1 van de dames wil een Amsterdamse avond gaan organiseren, ze kan *verdomd* veel zangers..
En weer tettert Blond Knotje CENTRAAL!!!!!!!!!!

Andrea wilt iedereen bedanken ze is echt ontroerd zegt ze met een Boom???.( die heb ik dus ff gemist)
Andrea heeft wel een vraag voor iedereen, dat ze wel weten wat ze morgen moeten gaan doen van te voren.
Andrea wil ook een afrastering maken met gevlochten takken, ze wil een kruiwagen voor de compost van de koeien, ze wil ook een cabama??? maken o.a. voor handoplegging etc.

Vanessa heeft niks te vertellen en is tevreden.

Rienk aan het woord en bedankt iedereen en ja hoor Hakim weer }:| die vind de hamer van Rienk super en meer van dat inmijnreetuitmereet.

Aike nu aan het woord over de boodschappen, ze vind dat iedereen respekt moet hebben voor elkaars wensen, maar er moet ook aan het geld gedacht worden.

Nu heeft vegervrouwtje ( weet haar naam niet) het over Emil, over dat akkefietje van vanmiddag (tonijn)
Ook hoor ik dus dat er 50 plakjes kaas waren en opgegeten, iemand van de mannen hoor ik roepen heb geen plakje gehad..........
Er worden dingen bestelt dat sommige mensen totaal niet mee eens zijn zegt Isabella, er komt een lijst aan de deur te hangen, daar kan je op aanvinken of je het er mee eens bent. Qua boodschappen dus.

Applaus en Tonijn-Gate is ten einde. :W :W

(sorry ik kan nog niet alle namen want ik hoor alleen de stemmen, kan geen stream kijken als ik hier zit te tikken)

[ Bericht 2% gewijzigd door Toverheks op 02-01-2014 22:44:29 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135015889
Hornbach heeft de spullen afgeleverd, het was even moeilijk om het geld te tellen :') , 4 man bemoeide zich ermee, maar er is even 1800 euro afgetikt....

¤2300 is er uitgegeven tot nu toe..

[ Bericht 8% gewijzigd door Toverheks op 03-01-2014 10:36:03 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135016034
Paul en Vanessa waren buiten bezig met het vuur om zo koffie te kunnen zetten, terwijl veel andere mensen binnen in de loods niks aan het doen waren. Charlotte en Lindy waren, net zoals ze iedere dag doen, de koeien weer aan het melken. Om 10.00 uur kwam de grote bestelling van Hornbach binnen, met onder andere veel houten palen, platen, schroeven, een kruiwagen, toiletpot en nog wat dingen. Ze gaan die spullen gebruiken voor de slaapkamer, keuken en het toilet. Onder leiding van Paul zal daar vandaag een groepje aan gaan werken. Een ander groepje gaat buiten het terrein schoonmaken door de stenen bij elkaar te leggen en Charlotte, Lindy en Hakim gaan in de koeienstal de rotzooi opruimen.

Ze moesten in totaal zo'n 1800 euro betalen voor al die spullen. Paul heeft aan die man van Hornbach nog gevraagd of hij nog wat spullen wil bezorgen, onder andere een grote speciekuip om de afwas in te doen. De man van de Hornbach zal vanmiddag even kijken wat hij precies heeft liggen en zal daar later nog over terugbellen. Hakim krijgt als het goed is later deze ochtend nog telefoon van de bank, ze willen een rekening afsluiten om dingen als de stroom in de toekomst te kunnen betalen. Aike en Billy gingen vervolgens even tellen hoeveel ze tot nu toe hebben uitgegeven en of dat allemaal nog klopt.

Andrea was ondertussen niet blij met de spullen, omdat er geen dingen bijzaten voor het stukje landbouwgrond dat ze wil gaan maken. Ze wil dit in een kas gaan doen en ze had ook wel graag een overall gehad, die Charlotte en Lindy wel hebben gekregen voor de koeien.

[ Bericht 5% gewijzigd door tompsv18 op 03-01-2014 10:48:36 ]
pi_135017785
Even een post van Yvonne gequote

Statusupdate
Van Jaap Amesz
Net gebeld door RTL Boulevard of ik morgen een item over Utopia wilde draaien. Ik zei dat ik geen interesse had, omdat ik me weiger in te zetten voor de snode plannen van de hypocriet Kwalbert Verlinke. Bram Recourt Huub van Ballegooy Peter Nuninga Rob Spanninga ik zie ook niet hoe dat mijn leven uberhaupt leuker zou maken...... media moet in teken staan van mijn geluk, niet dat ik hun wegwerpcondoom ben ofzo....
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135019204
Hakim, Charlotte en Lindy waren druk bezig met het schoonmaken van de stal. De koeien moesten daarom even naar buiten toe zodat ze meer ruimte hadden om de poep uit de koeienstal te scheppen. Een koe viel om, maar stond alweer snel op zijn poten. Het aansluiten van het gas ging vervolgens niet helemaal goed, de bewoners moesten naar buiten toe voor de veiligheid en er kwamen even drie mensen kijken. Ze mochten al snel weer terug en het gasfornuis was werkend, dus ze hebben voortaan gas en kunnen daar nu koken.

Ondertussen belde de man van het stroom, die gister is langsgeweest en nog even van zich zou laten horen. De netbeheerder moet normaal gesproken eerst een stroommeter installeren, maar hij gaat zijn best doen om dit maandag al te regelen zodat ze dan al stroom hebben. Daarna gingen ze in groepjes aan het werk. Zo was er een groepje met Billy, Emil, Ruud en Giorgio druk aan het klussen. Ze zijn een kast aan het maken.

Paul, Hakim, Aike en Isabella hebben het vervolgens over de boodschappen gehad. Gister zijn er 50 plakken kaas en een hele pot pindakaas doorheen gejaagd. Ze willen het eten meer centraal laten maken, waardoor dit niet meer gaat gebeuren. Paul zegt dat ze vanmiddag boodschappen moeten bestellen, zodat ze sowieso tot maandag overleven. De batterij van de telefoon is namelijk bijna leeg en maandag wordt het stroom aangesloten, waardoor ze de telefoon weer kunnen opladen. Verder zijn bij veel mensen de sigaretten al op of bijna op. Alleen Lindy schijnt nog aardig wat te hebben.
pi_135019444
Buiten staan IsaMuts, Aike, Paul en Hakim te praten over de boodschappen en het eten, dat het er wel heel erg snel door heen gaat, Isamuts en Paul vinden dat er gewoon broodjes gesmeerd moeten worden door Vanessa, op schalen leggen en dat is het, niet zelf smeren en belegen maar gewoon wat er ligt op eten en dan niet verder zeuren. Er gingen vandaag ( of gisteren ) al 50 plakken kaas en een pot Pindakaas doorheen.

Isamuts zal het wel even vertellen, iedereen krijgt een boterham en een stukje fruit op zijn bord, onderling mogen ze dan best ruilen etc van eten.
Isamuts stelt ook voor dat ze s`morgens ook meer havermout kunnen eten, ze beslist zo even tussen neus en lippen door dat iedereen 2 boterhammen krijgt, en s`middags kunnen ze ook nog droge rijst eten.
Vanessa zegt 3 ons groente en 3 ons vlees en 6 sneen brood per dag P.P.

Ze krijgen dus vlees dat uit de vriezer komt, ze kunnen geen vlees laten liggen een week en dan nuttigen zegt Vanessa.
Met de tijd komt er een koelkastje zegt Vanessa dan kunnen ze een voorraadje opbouwen.
Vanessa gaat straks even zitten met pen en papier en alles noteren.
Ze vinden het heel erg kinderachtig, ( ik begrijp dat de 1 meer eet dan de ander of een extra plakje kaas nemen)

Vanessa wil geen boterhammen smeren voor de andere bewoners maar het gewoon zeggen ieder 2 boterhammen ieder de man, we zijn tenslotte volwassen mensen zegt ze.
En ja hoor, daar is hakim weer en hij is het natuurlijk weer eens met de dames, Hij zal wel anders piepen als hij op ratsoen moet.

Paul en Hakim doen weer een oproep op stream, Paul roept * Heeft iemand nog een heftruck).
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135019918
@Gert.

Huub meldde wel dat ze in de redactie met verbazing zitten te kijken hoe snel de inwoners er budget doorheen aan het jagen zijn zonder dat er sprake van een terugverdienende investering is.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135027988
Aan het begin van de middag hebben de bewoners vooral veel geklust. Zo is er een tweede kast gemaakt om spullen in op te bergen. Ook is er van hout een soort van afscheiding gemaakt voor de slaapkamer. Na al dat harde werk moest er ook gegeten worden en dat werd wederom geregeld door Vanessa. Ze hebben besloten om 's middags al warm te eten. Ditmaal bestond de maaltijd uit aardappelen, bloemkool en kip. Vanessa gaf tijdens het eten aan dat ze vandaag al 100 kopjes heeft afgewassen en dat ze niet van plan is om dat te blijven doen. Ze moeten maar de hele dag met 1 kopje doen en die zelf omspoelen.

Na het eten was het al bijna 15.00 uur en dus tijd voor de rondleiding. Peter, Harold, Charlotte en Emil gingen bij de poort wachten op de bezoekers. Lang bleef het stil en was de vrees dat er niemand zou komen, maar rond 15.30 uur kwam er een groepje van 9 mensen binnenlopen. Deze moeten in totaal 90 euro betalen, maar een paar mensen hadden een kruiwagen, uien en een haspel bij zich en die wilden ze verkopen voor 33 euro. Peter en Harold, die eigenlijk Paul wilden laten onderhandelen, hebben besloten om daarmee akkoord te gaan. De verdiensten kwamen daarmee uit op 57 euro en met de 20 euro van gister maakt dat in totaal 77 euro.

In de loods was een ander groepje nog steeds druk aan het werk. Paul was met de stoppenkast bezig en kreeg later hulp van Lindy, die daar door haar vader (die dat werk doet) ook verstand van heeft. Ondertussen was Andrea met een schop een begin aan haar tuintje aan het maken. Vervolgens besloten Isabella, Hakim en Harold dat bezoekers van de rondleiding voortaan eerst aan de poort alles moeten betalen en dat ze daarna pas gaan onderhandelen over de spullen die ze eventueel hebben meegebracht.

[ Bericht 0% gewijzigd door tompsv18 op 03-01-2014 16:17:05 ]
pi_135034994
De afscheiding voor de slaapkamer begin steeds meer vorm te krijgen. Paul neemt daar het voortouw in en onder andere Ruud, Emil, Giorgio en Billy zijn hem al de hele dag aan het helpen. Ze maken die afscheiding zodat mensen die eerder willen gaan slapen dat ook kunnen en geen last meer hebben van het geluid van de bewoners die nog wakker zijn en ergens in de loods zitten. Het is maar de vraag of die afscheiding ook echt gaat helpen. De planken zijn namelijk niet heel erg dik.

Charlotte en Lindy hopen dat Roy Donders langs wil komen op het terrein van Utopia. Ze hebben namelijk vandaag een overall gekocht voor tijdens het melken van de koeien, maar die pakken vinden ze nog een beetje saai. Ze hopen dat Roy Donders dat pak wil gaan versieren. Als tegenprestatie mag hij dan melk en eieren van de koeien mee naar huis nemen. Vanessa heeft ondertussen ook een begin gemaakt aan een nieuw boodschappenlijstje. Onder andere vaseline, gel, amandelolie en niveacrème staan op het lijstje. Als warme maaltijd staan voor volgende week macaroni en stamppot op het programma.

Het idee voor het verkopen van pannenkoeken begint ook steeds meer vorm te krijgen. Paul geeft aan dat hij hoopt dat ze daar woensdag mee kunnen beginnen. Hakim zal daar als oliebollenbakker de leiding innemen. Verder willen ze ook op korte termijn een laptop of tablet met dongel, houtskool, verf en een mat voor bij de koeien aanschaffen. Dat laatste moet er voor zorgen dat de koeien niet meer uitglijden vlakbij de stal, wat vandaag een aantal malen is gebeurd.
pi_135037668
Paul wil de tractor die in de loods staat veilen, zegt hij.
Vanessa weet nog steeds niet wie wie is, ze weet nog steeds niet wie peter of Ruud zijn, en ze heeft een puntje..ff CENTRAAL zegt ze, ze wil 1 dag in de week de zaterdag of zondag avond een extraatje in de groep gooien, een biertje of een stukje cake of een lekker frisje.


Hakim neemt natuurlijk weer het woord en vraagt, wie is het er mee eens dat er wat extra`s komt en er klinkt yeah, Harold wil er ook een baal chips bij want hij drinkt geen alcohol.

Emil en Harold drinken niet, Harold wil graag chips, een pak biefstuk voor Emil somt Hakim op. Emil neemt het woord en zegt jongens je kunt dus kiezen, ik neem een t bone steak.

Lotje praatgraag neemt nu het woord, en weer de naam Roy Donders, en in het weekend mogen we dus wat extraas, ze heeft liever wijn dan een t bone steak, want een t bonesteek kost 4 euro en een fles wijn 3 euro.
En weer dat slappe geouwehoer en hoor Vanessa er weer tussen praten :O over een boodschappen lijstje.
Harold roept **het is hier een chaos en hou je smoel** omdat alles door elkaar kakelt, hoor ook nog zeggen door 1 van de dames *hou je bek* Gezellige boel toch :+


Hakim vind dat er nu niet gediscuseerd moet worden van wie wat wil......
Het is moeilijk te volgen want ze tetteren door elkaar............

Dan klinkt **De stem** Niet door elkaar praten....

over een half uurtje wordt er verder gepraat .......en gaan ze afwassen............ sommige bewoners dan he, want niet iedereen heeft nog de puf van het harde werken na vandaag :P

[ Bericht 64% gewijzigd door Toverheks op 03-01-2014 20:44:51 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135043502
Centraal, het maakt Hakim helemaal niet uit, Centraal of niet hij lult toch wel zijn verhaaltje voor de zoveelste keer.
We gaan ff Centraal roept Hakim en Harold oppert dat als je aan het woord bent je het bord voor je moet houden.

Je mag de geldprijs op het einde niet delen met elkaar, staat in het contract zegt Hakim.....
Hakim heeft helemaal geen zin in Centraal maar wil wel ff snel.

Er zijn wat onduidelijkheden zegt Hakim, vandaag was top hij kon wel janken hij zat tot hier in de strony het eten was top en meer bla bla bla en WIJ zijn Utopia er is geen ik als je een dag geen zin heb voel je dan niet slecht zegt Hakim.

Ze hebben over van alles gehad een plan maken voor hun zelf, een plan van de 1 kan sneller dan de andere en zijn plan duurt langer dan een ander maar wil iedereen wel helpen, zijn plan is al uitgewerkt.

Vandaag ging erg slecht ze hadden geen kruiwagen, morgen heeft paul nog werk met emil en ???? Hakim heeft ook nog werk en stelt voor peter of Harold hem helpen, en weer over die pannenkoeken bende, hij heeft stront lopen scheppen er staan 3 containers die nog weg moeten kost geld, en wil een rubber matje voor de koeien die glijden steeds weg..en 250 euro voor zijn pannenkoeken :Z :Z :Z

Hij wil ff snel een stemming voor maandag dat er woensdag dat pannenkoekending van start kan gaan.

Dan hebben ze het over de koeien, slecht te verstaan hier maar Charlotte vind rust bij de koeien en omdat ze uitglijden over de koeienvlaai moet er wat gebeuren.

Dan weer de pannenkoekendiscussie zegt Paul en over de koeien vind hij geen discussie, Paul wil als de pannenkoekenrestaurant gaat lopen alleen biolochishe produkten worden gebruikt.

Dan hoor ik Blond Knotje, ik zag nog een vinger, Isabella ga je gang _O-
(luister naar de juf)

Hakim gaat smorgens stront scheppen en zet ze buiten, en meer van het bla bla bla, kan ff niet meer naar hem luisteren :@

Charlotte wil nog wat zeggen over de koeien, ze vind dat het goed gaat en wil duidelijke afspraken wie de koeien gaat doen ( per dag)

Blond Knotje wil graag de punten kort houden want iedereen is een beetje moe _O- en ze vind dat de rondleidingen weinig is, de mensen wordt weinig aangeboden.

_O- Blond Knotje wil naar het volgende punt anders wijken we af gilt ze, en dan die gebaren :P
Hoor ook steeds sssstt storend gewoon want de helft kan ik dan niet verstaan....REGIE doe daar wat aan :(

Emil stelt aan Rienk voor als iedereen een bed heeft dat Rienk voor iedereen een houtsnijwerkje freubelt met de naam.
Rienk gaat dat doen zegt hij.
Hakim wil een punt maken hij moet morgen bellen voor de strontbakken, glasbakken etc.

Aike houd het kasboekje bij.............
van de in en uitgave........................

Hakim wil 1 keer in de week afspreken om brain te stormen over de plannen en het geld, want sommige hebben nog geen plannetje.

Houd het even kort tegen Giorgio hoor ik Blond Knotje weer zeggen en nu snuit iemand zijn neus in mijn oren REGIE 2e keer :(

Heel snel heel snel zegt Hakim weer, hij wil heel snel internet want iedereen wil het.

Juf Blond Knotje sluit de vergadering zegt ze........... :W
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135048913
Na het kringgesprek begon het roddelen pas. Isabella gaf tijdens het gesprek aan graag ook iets met de koeien te willen doen en na afloop kwam ze even naar Charlotte toe om daar over te praten. Volgens Isabella heeft ze weleens horen zeggen dat er mensen zijn die zich afvragen wat Charlotte en Lindy zolang bij de koeien doen. Buiten stond Lindy ondertussen te huilen. Ze was erg moe en had het even gehad. Billy kwam erbij staan en probeerde haar even op te beuren. Ze hebben het ook nog over Isabella gehad, die niet echt lekker in de groep ligt. Dat komt vooral omdat ze nooit een concreet plan heeft als het haar gevraagd wordt.

Later op de avond hebben Paul, Hakim en Ruud buiten met elkaar staan praten. Op dit moment zou Hakim Isabella eruit stemmen. Volgens Hakim ligt ze niet goed in de groep en is ze ook niet in een 'groepje' te plaatsen. Ze weet niet precies wat ze wil. Paul geeft aan dat hij op Andrea zou stemmen. Zij past volgens hem niet echt in zijn Utopia en het moestuintje dat ze wil aanleggen komt er ook wel zonder haar. Ruud gaf tenslotte aan dat hij twijfelt tussen Andrea en Rienk, want die voegen volgens hem het minste toe van alle deelnemers. Hakim is van mening dat ze geen plannetjes moeten maken bij de stemming, maar hij wil wel van de bewoners horen hoe ze er op dit moment over denken.
pi_135058653
Hakim is druk aan het bellen, Meneer van de Matrassen...... 15 matrassen (Spinternieuwe) koste 280 euro alles bij elkaar, en meneer van matrassen neemt ook nog een presentje mee voor het huis..............mochten toch geen kado`s aangenomen worden?
Ze worden vandaag nog gebracht.
Hakim vertelt het aan de andere bewoners.

Ook had Hakim een ene Jose aan de lijn voor pannen potten en een vergiet , 2 grote pannen hoor ik hem zeggen............

Charlotte en Lindy hebben gebeld met het thuisfront kreeg ik ook nog even mee, van hoe het ging en meer bla bla bla.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135058741
Waarom wordt dit topic in hemelsnaam niet opgedeeld in pagina's? ????

Fucking irritant als je telkens naar beneden moet scrollen!!!!!!!!!!!!!!!!
Nothing to see here, carry on
  Moderator zaterdag 4 januari 2014 @ 11:17:17 #47
9859 crew  Karina
Woman
pi_135058793
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 11:14 schreef RijstNatie het volgende:
Waarom wordt dit topic in hemelsnaam niet opgedeeld in pagina's? ????

Fucking irritant als je telkens naar beneden moet scrollen!!!!!!!!!!!!!!!!
Compleet off topic, maar dat kun je zelf doen he?

Bij settings-overig:
Posts per pagina
Hier kun je instellen hoeveel posts je per pagina wilt zien
(min 25, max 999)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_135060317
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 11:14 schreef RijstNatie het volgende:
Waarom wordt dit topic in hemelsnaam niet opgedeeld in pagina's? ????

Fucking irritant als je telkens naar beneden moet scrollen!!!!!!!!!!!!!!!!
Ooit van de end toets gehoord?
Play hard, go pro.
  † In Memoriam † zaterdag 4 januari 2014 @ 14:29:55 #49
137949 Disana
pi_135064065
De eerste uitbarsting is een feit.

Bij de boodschappen zaten dure aardbeien, die Hakim aan de bestellijst had toegevoegd. Vanessa was degene die de boodschappen doorbelde, maar Hakim nam het over omdat hij het sneller zou kunnen waardoor de batterij minder snel leeg zou zijn.

Helemaal duidelijk is de aanleiding niet, maar Vanessa begon ineens te schreeuwen tegen Hakim over het bellen. Hakim trok zich met een ploegje terug naar buiten, Vanessa zocht een andere plek om haar beklag te doen. Hakim vindt dat hij iedereen rustig benadert en dat Vanessa met haar stem de boel domineert.
pi_135064112
Na de tonijngate hebben we nu ook de aardbeiengate. Rond 14.00 uur kwam de man van de Plus de boodschappen weer brengen en daar zat een bakje aardbeien bij. Vanessa, die de boodschappen regelt, wist hier niks van. Ze heeft de boodschappen dit keer niet zelf besteld zegt ze, maar wel het lijstje gemaakt. Vanessa vraagt aan een paar mensen van wie dat bakje aardbeien is. Hakim en Vanessa krijgen vervolgens onenigheid en beginnen als een gek te schreeuwen naar elkaar.

Hakim riep vervolgens: 'Ik stop die aardbeien dadelijk in je hol. Optiefen gek. K*nkerwijf'. Vanessa was helemaal van streek en liep direct naar buiten toe het bos in. Billy kwam er snel achteraan om haar proberen te troosten, maar daar had Vanessa geen zin in. Ze wilde even met rust gelaten worden. Billy bleef het tevergeefs proberen. Hakim geeft ondertussen tegenover een paar mensen, waaronder wederom Billy, aan dat de frustraties er een keer uit moesten komen. Hij heeft vooral een hekel aan de manier waarop Vanessa dingen zegt, haar stem is nogal overheersend. Vanessa was daarna weer even in de loods maar barste toen in huilen uit en liep weer naar buiten. De groep begon vervolgens met de warme maaltijd, die gemaakt is door Vanessa. Rienk probeerde Vanessa buiten weer rustig te krijgen.

edit: Disana heeft ook al een groot deel
pi_135065650
Vanessa heeft niet meegegeten, ze zat moederziel alleen op de grond voor de loods. Door de nodige streamlocks hebben we van het gesprek aan tafel maar weinig kunnen horen. Na het eten kwam Hakim naar buiten om zijn excuses aan te bieden aan Vanessa. Hakim geeft aan dat hij de boodschappen zelf heeft besteld omdat de batterij van de telefoon bijna leeg was, waardoor hij snel een aantal mensen achter elkaar heeft gebeld. Dat heeft hij in overleg met Paul en Aike gedaan. Hij deed dit in het belang van de groep, want anders zou Vanessa de schuld krijgen dat er geen boodschappen zijn omdat de batterij van de telefoon dan leeg is.

Hakim moest tijdens het gesprek met Vanessa ook huilen en bood zijn excuses aan voor zijn gedrag en vooral voor het feit dat hij op die manier heeft gescholden. Iemand in zijn familie is daar twee maanden geleden aan overleden. Ondertussen werd Hakim een aantal malen gebeld, maar kreeg hij aan de andere kant van de telefoon niks te horen. Volgens Hakim zijn het 'grapjassen' die hem steeds bellen. Het nummer is al een aantal keer volledig genoemd op de streams en is nu ook terug te vinden op Twitter en verschillende websites.
  † In Memoriam † zaterdag 4 januari 2014 @ 16:52:35 #52
137949 Disana
pi_135069717
Boer John Klaver, de eigenaar van de koeien, is op bezoek met een stukje kaas. Hij heeft een plan voor de overtollige melk. Die wil hij wel 3x in de week ophalen om kaas van te maken.

De inwoners hebben per ongeluk kaas gemaakt, een soort mozzarella. Er is ongeveer 7 liter melk voor een kilo kaas nodig, legt de boer uit. Ze moeten de melk gekoeld bewaren, voor 300 euro is daar wel iets voor te kopen.

Boer Klaver heeft wel een vat voor ze om de melk in te bewaren, voor het geval ze het willen verkopen. Hij noemt ook een prijs voor de kaas (onverstaanbaar).

Hakim legt uit dat ze ongeveer 40 liter per dag hebben en vraagt hoeveel kaas ze daarvan kunnen maken. Ik mag toch ook wat vragen, klaagt hij. De boer zegt dat de kaas zo'n 3 à 4 weken moet liggen. Je kunt kazen tot 12 kilo maken.

Ook voor pannenkoeken moet de melk gekoeld worden, legt Klaver aan Vanessa uit. Hij wil de koeien wel even zien en neemt afscheid van de binnenblijvers. Charlotte en Lindy begeleiden hem.

De zwarte koe geeft 16 liter per dag. 's Ochtends om 6 uur en aan het eind van de middag wordt er gemolken, en die melk wordt allemaal weggegooid. De koeien krijgen respectievelijk 6 en 4 kilo bix om te eten.

Volgens Lindy zit er een wond op de achterpoot van de zwarte koe. Boer Klaver kijkt even, hij vindt het meevallen. Hij vindt zijn koeien mooi.

Charlotte zegt dat ze heel blij met het aanbod van de boer zijn, want het is zonde om de melk weg te gooien. Het liefst zou ze alles voor de kazen reserveren omdat dat het meeste oplevert. Maar ja, men wil ook pannenkoeken verkopen.

Boer Klaver legt uit:
Er moet een koeling komen.
Het maken van 1 kilo kaas kost 1,50 euro.
Voor een kaas is 7 tot 9 liter melk nodig.
Het moet gezouten worden.
Hij doet er ongeveer een week over om kaas te maken, en dan moet het bij de inwoners nog een tijd liggen.
Over het uiterlijk van de kaas kan nog een afspraak gemaakt worden.
Zijn kazen kosten meer dan 6 euro want ze zijn duurzaam.
De kazen moeten elke dag gekeerd en ingesmeerd worden.
Van gekookte melk kun je geen kaas meer maken.

Aike probeert af te dingen op de koeling van 300 euro die hij kan leveren. Ze vraagt zich af of het rendabel is. Boer Klaver gaat niet omlaag. 'Goede kaas kun je altijd kwijt.' Aike stelt voor hem te bellen als ze electra hebben, want die is nodig voor de koeltank. Oké, zegt Klaver. Hij legt nog uit dat er geen gras in het stro hoort te zitten. Er wordt nog een hapje kaas geproefd, en dan vertrek hij weer.
pi_135073694
We gaan even gezellig doen, met een wijntje en een biertje het 1e weekend inluiden, Vanessa roept.....Jongens, zullen we straks lekker de tafel dekken dan met elkaar gezellig eten, ondertussen lurkt ze aan haar flesje bier, brood staat er op het menu. en gehaktballetjes.
Isabella hoor ik zeggen * ja met een drankje erbij*

De tafel wordt gedekt en hoor dat iemand zijn sokken op tafel heeft gelegd.
Hakim heeft nog 1 sigaret en die bewaard hij voor straks....dan is het afgelopen zegt Hakim,
Isabella roept Nee want die heeft zo een trek in een peuk kirt ze.

De tafel is ondertussen gedekt, en ik zie de wijn staan Hakim en Isabella hebben het erover of Hakim spijt heeft dat hij deelneemt aan Utopia, Nee zegt hij maar vraagt zich wel af hoe hij het in zijn hoofd haalde.....

Ruud is er ondertussen bij gaan zitten en weet alles over brood, donkerbruin brood is het beste wat er is op volkorenbasis.

Vanavond dus niet CENTRAAL!, Hakim wil niks horen over een planning of wat ook.

Iedereen zowat aan tafel Paul schenkt wijn in en er wordt geproost.....
Andrea staat nog driftig de boel aan te vegen,
IsaMuts zit een beetje dom te doen met heb jij, heb jij, heb jij, JIJ hebt me op mijn ziel getrapt tegen Hakim, als geintje.

Er wordt geproost , op de bedden roept Paul en ondertussen worden de boterhammen naar binnen gewerkt.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135076381
Paul en Billy staan te zoenen onder de geïmproviseerde douche. Kennelijk is hij zijn meissie na een paar dagen alweer vergeten.

pi_135077347
Eerder stonden Paul en Billie samen onder de dousche, zonder zender, Wij denken natuurlijk om *afspraken* te maken i.v.m. het spel :O , maar er werd gewoon gezellig gebekt, zie foto Cap van Chanel/Mylene hier boven.

Hakim vraagt aan Paul of die ook afspraken met zijn vrouw heeft gemaakt , Paul murpelt wat niet te verstaan
Hakim heeft geen afspraken thuis met vrouwlief gemaakt, maar haalt het ook niet in zijn hoofd .

Hakim zal nooit openstaan voor liefde in Utopia, dan had hij wel thuis gebleven zegt hij.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135080260
Volop irritatie aan tafel vanavond. Hakim wilde graag een gezellige avond, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Andrea en Paul hebben een discussie over de reden van deelnemen aan Utopia. Volgens Paul is er een groep ondernemers en een groep idealisten. Andrea voelde zich aangevallen door Paul omdat hij een beetje denigrerend deed over haar moestuintje en ging van tafel. Isabella ging zich er vervolgens ook mee bemoeien en geeft aan dat ze niet had verwacht dat er aan het begin 10.000 euro in de kluis zou zitten. Ze had iets van 2500 euro verwacht en wilde dit pas aanspreken als het echt nodig zou zijn.

Isabella geeft verder aan dat ze ook wel een overall had willen hebben, Lindy en Charlotte hebben die namelijk al. Isabella heeft vandaag met haar poten in de stront gestaan. Ondertussen probeert Billy de gemoederen aan tafel wat te sussen, maar dat wil niet echt lukken. Paul maakt het ondertussen goed met Andrea en geeft aan dat het geen aanval was richting haar. Ook Harold laat nog even zijn irritaties de vrije loop. Harold is zich heel erg aan het inhouden, maar dat zou hij in het dagelijks leven nooit doen. Dan had hij allang met iemand op de grond gelegen. Vanessa zegt dat ze helemaal zichzelf is in Utopia en thuis ook heel fel kan reageren.

Emil is het vervolgens niet eens met de indeling van de bedden. Er is zonder met hem te overleggen beslist waar hij moet slapen. Ook zijn er spullen van Emil op de grond gegooid. Hij was daar vanmiddag heel boos over en wilde het nu toch maar even kwijt. Van Hakim krijgt Giorgio de schuld van de indeling, omdat hij gezegd zou hebben dat de snurkers bij elkaar in een hoekje moeten liggen. Harold was het op een gegeven moment ook zat en liep naar buiten, met de mededeling dat ze het gesprek wel opnieuw voeren zonder alcohol in het spel.
pi_135082401
@Post van Gert

Hakim trekt er "morgen een rooitje voor uit en bestelt gewoon een zooi sloffen, of ze nou willen of niet."
Paul: "Hahahahahahaha"
Hakim: "Hahahahaha"

Hakim noemt Paul en hemzelf de tegenpolen van Andrea en Rienk.
Paul spreekt zijn ergernis er nogmaals over uit dat hij er niet tegen kan als mensen niets aan het doen zijn.

Paul: "Wij begrijpen dat we televisie moeten maken. En we worden er goed voor betaald. En of het genoeg is, zal blijken. En anders rotten we op."
Hakim: "Hahahahaha"
Paul: "Hahahaha"

Er wordt nu geen zin meer uitgesproken zonder halverwege in de lach te schieten. Ze hebben echt een enorme bonding met elkaar, en ontzettend veel lol. "Hahahahahahaha"

Een stukje Isabella:

"Ik ben gewoon een open boek eigenlijk. En er zijn echt wel zaken waar ik het niet over heb, en waar ik het met mijn ouders over gehad heb, maar ik hoop echt dat hij nu kijkt. Ik ben gewoon gebroken. [..] Friends with benefits, ik hoopte dat het wat meer zou zijn. [..] En toen ben ik naar een ander gevlogen, veel te snel, toevallig een naamgenoot. En toen kreeg ik dit. En toen dacht ik: als dat Utopia nou niet opengaat!! Laat mij maar met stenen sjouwen, laat mij maar.. PFFF!!!! Ik woú dat jullie mijn vrienden waren, ik wou dat ik in jullie ziel kon kijken, ik wou dat jullie mij kenden, maar dat is niet zo."
[..] Fok! Ik moet heel nodig zeiken. Nee, maar ik wil niet, ik wil met jou praten! I'm here! I'm back!"
En dan gaat ze toch maar plassen.

[ Bericht 34% gewijzigd door Toverheks op 04-01-2014 21:43:26 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135086260
Vanavond veel streamlocks, Hakim zit met Peter te praten, dat hij veel telefonisch is lastig gevallen en hup geluid eraf. ( Het nummer is vaak op stream gezegd en natuurlijk zijn er streamers die dan even bellen)

Hakim loopt steeds op te scheppen van wat hij wel allemaal niet heeft, huis, auto kindje kramen en hoeveel geld en meer bla bla bla.
Hij heeft zich zelf onderschat toen hij de Utopiapoort binnen wandelde, hij mist thuis verschrikkelijk en had dat niet achter zich zelf gezocht.

En we beleven voor de zoveelste keer deze avond een Streamlock.
Het is erg storend als je een gesprek volgt dat de REGIE gewoon midden in een zin de stream op een ander zet, weg gesprek erg knullig allemaal, maar dat is mijn mening. ( hebben ze nu niks bij geleerd van hoe werkt een perfecte stream en hoe plezieren we de streamers?)

Giorgio heeft Paul al een beetje door en zegt tegen Emile en Ruud dat ze Paul in gaten moeten houden.

Voor de rest is de avond rustig verlopen, beetje roddelen hier en daar en over elkaar.

In het slaaphok zie ik Billy naast Paul staan en geeft hem een smakkerd op zijn wang, duidelijk dat ze elkaar wel beter gaan leren kennen de komende tijd ( zie de douschescene van vanavond in het filmpjestopic) Billy zegt dat Paul altijd bij haar terecht kan en dat komt mooi uit, Paul gaat niet voor de seks hij is meer van het knuffelen.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135096551
Harold heeft het kasboek gepakt, het is geld van ons allemaal. Er is gisteren 192 euro aan boodschappen uitgegeven, Zoveel zegt Isabella vol ongeloof,Harold zegt er is nog geen koper gekocht voor de toiletten en dat kost heel veel geld, er is 1600 euro voor de slaapkamer gebruikt, Harold wist het wel die had stapelbedden gekocht bij een blauw.wit bedrijf .

Harold wil gewoon weten wat er allemaal in het kasboek staat, hij zegt,* staat alles er wel in?*
Aike en Paul zaten gisteren over de uitgaven te praten, Aike gaf een opmerking over het geld, Ai en nog meer

Isabella voelt er gebeuren dingen die niet kloppen, iedereen heeft gisteren soep gehad zei en iemand anders hebben geen soep gehad ze stonden buiten, maar er is dus niet de moeite genomen om soep naar hun te brengen.
Het is een klein puntje, en zulke dingen gebeuren vaker en niet alleen bij mij zegt Isabella.
Harold vind dat er ook best respect moet zijn dat als iemand wilt bidden dat daar aan gehoor wordt gegeven.

Harold wilt gewoon dat er een kasboek gemaakt moet worden, de volgende keer willen ze een lap top hebben en dat snapt hij wel, maar de in en uitgave moeten met overleg.

Hij vraagt aan Isabella of ze kan rekenen, hij is daar niet zo goed in, We gaan ff uitrekenen of het wel allemaal eerlijk gaat en roept Peter wil jij er zo even bij komen, sjek sjek dubbelsjek, Natuurlijk zegt Peter.
Harold heeft al een paar keer gehoord dat er 100 euro weg is.
Het is vochtig daar, Harold vind het papier naar de schimmel ruiken.

Isabella is nu druk alles op te tellen en hoor haar mompelen de bedragen.
Er is 2732,43 uitgegeven Harold vraagt hoeveel er dan nog over is.

Er is nog 7268 euro over waar 5000 euro nog naar de Bank gaat.
Harold vraagt aan Rienk of hij het geld wilt tellen, maar Isabella zegt Rienk wil niks met geld te maken hebben en Rienk zegt ook zelf nee en loopt weg.
Harold en Isabella zitten nu het geld te tellen, Isabella schrijft het steeds op en Harold maakt stapeltjes van 500 euro en zingt een stapeltje voor jou en een stapeltje voor mij :P

Isabella .........slecht eigenlijk dit, ze bedoelt het natellen en controleren, Harold vind dat toen ze erin kwamen het al hadden moeten tellen.

Peter zit nu ook mee te tellen zie ik op stream.
Aike staat er nu bij, Harold zegt we vertrouwen jou niet dus we gaan het even natellen,
Het klopt..........................7408,65 In grove lijnen klopt het zegt Harold, Peter er tussen door, Het moet helemaal kloppen ^O^

de 80 euro heeft Peter en Harold ook genoteerd in het kasboek van de rondleidingen, maar de kruiwagen etc is ook betaald ervan. Harold wil niet dat er iemand met 300 euro er vandoor gaat, Dan moet je het wel heel diep in je krinspier verstoppen zegt Hakim...........Harold vertrouwd niemand zegt hij zelf.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135102480
Ze doen het vanmiddag rustig aan, maar toch zijn ze de meeste bewoners wel met iets bezig. Het vaste groepje rond Paul, bestaand uit Emil, Ruud en Hakim, is bezig met het maken van een stenen kachel. Ze hopen hiermee de loods te kunnen verwarmen, al is het maar de vraag of dat gaat lukken met zo'n grote oppervlakte. Andrea is ondertussen ook aan het werk met Isabella. Andrea wil een kas maken voor haar moestuintje maar daar moet ze wel pvc-buizen voor hebben. Ze had echter geen zin om daar op te wachten en probeert nu alvast met hout een beginnetje te maken.

Paul had ondertussen nog een sigaret geregeld bij Lindy, die als enige nog peuken heeft. Hij probeert daarmee Hakim te pesten, omdat die sinds gisteravond zonder sigaretten zit. Ze roken daarna samen de sigaret op buiten. Rond 14.45 uur is het alweer tijd voor de warme maaltijd, die is gemaakt door Vanessa. Ditmaal bestaat de maaltijd uit een worstje, boontjes en aardappelen. Rienk wilde graag een minuut stilte hebben voor aanvang van het eten om te kunnen bidden, maar Vanessa zegt dat hij dat zelf maar moet doen en dat zij daar niet aan meedoet. Isabella vertelt ondertussen buiten tegen Andrea dat ze eigenlijk niet 's middags warm hoeft te eten, omdat ze dat thuis ook nooit doet. Toch besluit ze maar om aan te schuiven
pi_135111624
De stenen kachel hadden ze vanmiddag even werkend in de loods staan, al ging er wel aardig wat hout doorheen om het vuur ook echt brandend te houden. Het lijkt toch niet echt de oplossing om voor warmte te zorgen. Andrea was ondertussen nog steeds met haar moestuintje bezig en die begint ook steeds meer vorm te krijgen. Er stonden ongeveer 14 mensen bij de poort om naar binnen te gaan voor de rondleiding, maar die ging uiteindelijk niet door. De bewoners hebben bepaald dat de rondleiding alleen nog op iedere zaterdag gegeven gaat worden. Harold was verbaasd: 'Oke, dan heb ik vandaag vrij'

Daarna gingen Aike, Lindy en Charlotte douchen. Ze maakten eerst hun haar nat in het bad, waarna ze naar de zelfgemaakte douche gingen om daar het haar te wassen. De mannen mochten niet in de buurt komen toen de dames aan het douchen waren. Billy bleef er wel de hele tijd bij en zorgde dat ze water bleven krijgen. Een groepje in de loods heeft het alvast gehad over het kringgesprek later deze avond. Hakim vindt het belangrijk dat er een vertrouwenspersoon is, iemand voor de communicatie en een ondernemer. Verder zijn ze van plan om zaterdag de grote opening van het pannenkoekenrestaurant te houden. Harold vindt verder dat Peter tijdens het kringgesprek de tijd moet krijgen om zich eens goed voor te stellen, omdat hij tijdens het eerste gesprek werd afgekapt en er nog steeds mensen zijn die maar weinig weten over Peter.
pi_135113202
Aan Tafel.........hoor ik roepen , en iedereen neemt plaats, de borden en het brood staan al klaar, Harold loopt weer eens flink te Oh Kutten en voert al een tijdje het hoogste woord, WIJ hebben dit en WIJ hebben dat opgebouwd, Natuurlijk Harold .....

Vanessa geeft de zak brood door, en iedereen graait in de broodzak voor een bammetje ( waarom niet het brood op een schaal leggen, iedereen met zijn handen in die broodzak want zie niemand die van te voren even zijn handen wast)

De 2 meiden bij de stal, Charlotte en Lindy worden gewoon vergeten, niemand die even gaat roepen dat ze aan tafel moeten komen...

Paul heeft het over de rondleidingen, als je zaterdag 40 man heb plus een pannenkoek reken maar even uit.
Bezoekers die vanmiddag een rondleiding wilde en zich netjes melden werden gewoon naar huis gestuurd. ( o.a. Hunter)

Er wordt een beetje over koetjes en de kalfjes gekletst.......het wachten is op CENTRAAL!!! want daarin gaat Hakim even een donderspeech geven las ik in de COS. omdat voor tv uitzending etc.etc.
Ze weten nog niet dat de 1e tv uitzending al kant en klaar op de plank ligt.
John de Mol schoof vanmiddag aan bij Eva Jinek (ned 2)Aan de stamtafel neemt mediatycoon John de Mol plaats. Maandag 6 januari start zijn nieuwste tv-programma Utopia en bij Jinek geeft hij alle details. Straks wel terug te kijken op uitzendinggemist, en vertelde daar o.a. dat Paul met kleren aan onder de douche stond gisteren met Billy, John wist niet de naam van de betreffende dame.
Ook dat de borg 25.000 tot 2.500 bedraagt, na draagkracht van de bewoners...

met dank aan HiDiHo

[ Bericht 8% gewijzigd door Toverheks op 05-01-2014 20:28:43 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  † In Memoriam † zondag 5 januari 2014 @ 20:46:17 #63
137949 Disana
pi_135118666
Vergadering zondagavond

Billy heet eenieder welkom.

Peter stelt zichzelf voor, zoals nog niet eerder was gebeurd. Hij heeft altijd het beste van het leven willen maken, en toch is het altijd weer vallen en opstaan. Acht jaar in de uitvaart; kroeg en vriendinnetje kwijtgeraakt in een korte periode. De keuze was Spanje of Utopia. Hij vindt iedereen in Utopia aardig. Zijn doel is een nieuwe samenleving opbouwen, en hij heeft de hoop dat er deurtjes voor hem opengaan.m Hij wil in Utopia een gezellige kroeg openen.

Harold is de volgende. Er gaat een wereld voor hem open in Utopia. Zijn Utopia is veel eten en veel drinken, als het maar gezellig is.

Hakim is aan de beurt. Hij begon op zijn twaalfde te werken, zijn ouders scheidden toen hij zes was. Op zijn achttiende had hij zijn eerste zaak. Geld verdienen bevalt hem goed; het ondernemen zit hem in het bloed. Zijn doel is voor de winnaar, wie het ook mag zijn, veel geld verdienen. Misschien is hij te snel gegaan, denkt hij. Hij vindt het kaasidee niet goed. De hele wereld gaat meekijken. 'We doen het voor ons', het is in ieders belang dat het een succes wordt. Hij blijft lang aan het woord en herhaalt zichzelf.

Emil: het is belangrijk elkaars kwaliteiten te herkennen en ego's opzij te zetten.
Charlotte: ik wil dat de vaste lasten gedekt zijn en dat we straks alle projecten naast elkaar leggen; ik wil wel aan het kaasidee werken.
Ruud: ik wil andere mensen ook wel helpen met hun idee.
Charlotte wilde een restaurant beginnen, maar vindt een bar en een pannenkoekenrestaurant ook wel leuk.
Hakim: het is niet mijn pannenkoekenrestaurant, het is van iedereen.
Paul: we kunnen het uitbouwen tot een saloon.

Aike wil morgenavond weer overleggen hoe ze de ideeën naast elkaar kunnen leggen. 'We hebben supergoede ideeën.' Verder vindt ze internet belangrijk, en ze denkt aan een lening bij de bank.
Hakim wil volgende week zaterdag het liefst een grand opening.
Giorgio vraagt zich af wanneer deze vergadering wordt uitgezonden; de rest vindt dat dat hun zaak niet is.

Aike wil de leiding in het uitwerken van de plannen. Hakim wil ook dat mandaat van iedereen. Er moet structuur in komen, vindt iedereen. Iemand oppert een ideeënbus.
Ruud: ik zit hier echt chill en niemand tettert door elkaar heen. Harold bevestigt dat iedereen tot rust komt.
Billy wil problemen bundelen 'op alle manieren'. Zij is er voor de anderen als ze het even niet meer zien zitten. Het is projectmatig, zegt ze. Als ze het niet leuk vindt dat Lot bij de koeien zit, dan moet ze dat kunnen zeggen.
Vanessa wil een corveelijst opzetten waarop iedereen maar een keer in de veertien dagen aan de beurt is. Men vindt het een goed idee.

Aike vond het gisteren chaotisch gaan met de kaasboer. Ze vraagt Lindy het idee voor te leggen, hetgeen Lindy doet (zie eerder verslag over bezoek boer Klaver). Charlotte vult aan dat er genoeg melk voor de pannenkoeken overblijft. Er worden vragen gesteld. Hakim wil wachten tot zijn eigen plan goedgekeurd is i.v.m. de kosten, hij wijst erop dat de beesten ook veel gaan kosten en dat alles goed doorgerekend moet worden. Paul ondersteunt hem. Harold voegt nog toe dat hij een melkkan wil, en Emil wil morgen rijstepap eten; Andrea wil zelf boter maken.

Hakim vraagt of iedereen het ermee eens is dat Andrea lekker haar tuin kan doen. Iedereen vindt het prima. Andrea wil een leuke kas 'voor het ecologisch biologische gezicht'. Rienk wijst erop dat er veel wind op het weiland staat. Hakim vindt dat ze het daar samen maar over moeten hebben.

Hakim merkt op dat er nog veel hout is. 'Laten we dat eerst opstoken.' Hij zegt dat ze een brief per maand mogen sturen en ontvangen, hij wil een brievenbus maken. Men vindt het best.

Harold heeft nog een klein puntje. Er zouden twee stuks fruit per dag zijn. Hij heeft veel meer nodig en wil een beetje 'middelen' met het fruit. Hakim heeft ook niet veel fruit gehad. Emil: jullie pleuren ook veel weg hoor'.

Peter wil het stoppen met roken afsluiten. De mensen moeten maar 'achter' roken, zeker nu de uitzendingen beginnen. Isabella noemt nog maar eens dat ze een campagne kunnen beginnen voor het stoppen met roken. Daar hebben we het al zes keer over gehad, zegt een van de mannen. Lindy wil graag stoppen maar kan het niet in een keer. Men praat veel door elkaar.

De vergadering wordt beëindigd.

[ Bericht 19% gewijzigd door Disana op 05-01-2014 21:18:51 ]
pi_135121070
We gaan centraal, allemaal zitten ze op de kisten bij de open haard, Emil ging even alle mokken omspoelen en Paul vertelde een mop waar niemand echt om moest lachen.

Harold is ook uit zijn bed en zit ook op een kist en Billy zie ik al met haar notitie schriftje klaar zitten.
Harold is aan de dunne klaagt hij...............en we gaan beginnen.

Charlotte staat weer bij het gasstel, ze moet nog warme melk voor zich zelf maken.
Billy roept, Dames en heren ik heet U welkom maar Paul tettert er door heen CENTRAAL!

Peter aan het woord, hij heeft veel in zijn leven verloren, hij heeft altijd wat van zijn leven willen maken vaak gevallen maar staat altijd wel weer op. 8 jaar in de uitvaartzorg gewerkt, toen de horeca, ex vriendin kwijt auto alles kwijt in korte periode.
Moet nu op nieuw beginnen, wilde naar Spanje maar zag de oproep van Utopia......
Hij vind iedereen aardige mensen heeft met iedereen een klik maar wil iets met ze opbouwen, helaas zal dat niet met alle 15 lukken want er zullen ook mensen afvallen.........
Peter zijn doel in Utopia is een nieuwe samenleving opbouwen, zijn doel was weer in de uitvaart maar dat zal niet meer lukken, hij hoopt dat er na Utopia weer een deurtje voor hem open gaat, de toneelschool zal ook wel niet lukken, hij hoopt na Utopia vrienden overhoud ( hun bedoelt hij dus)
Peter zijn Utopia is een kroeg, barretje en dat de mensen een pannenkoek kunnen eten

Harold heeft een vrouw en 2 kids vertelt Harold, er gaat een wereld voor Harold open, een man op blote voeten normaal zal hij zeggen flikkker op man spoort niet. Maar heeft het naar zijn zin.
Harold zijn Utopia is veel eten en drinken en gezelligheid.

Hakim is begonnen met werken toen hij 12 was zijn moeder was bijstands moeder, zijn eerste baan bracht 600 gulden op en heeft toen zijn moeder mee naar de Griek genomen (Griek =Restaurant)
Op zijn 24 ste kocht ie een cadilac en hij loopt te pochen dat hij veel geld heeft verdient en hoeveel zaken hij heeft
Zijn ding is ondernemen, zijn doel is voor de winnaar de laatste 3 maanden aan de oliebollen helpen en de kas spekken
Utopia is niet ik maar Wij zegt Hakim, Hakim staat te springen om te ondernemen hoe maken we alles rendabel en weer Ik ben ondernemer...vanaf morgen komen we op tv de hele wereld kijkt mee dit is nog nooit vertoont .Iedereen moet er achter staan we doen dit voor ons niet alleen voor jou of voor mij niet aanmodderen anders wordt het een flop.
Hakim wil onderdeel zijn van een succes........vertrouwen hebben in elkaar, het is voor iedereen en niet voor zich.

Hakim hoopt ook dat iedereen het met hem eens is ondernemen zit in zijn bloed zijn idee is nog heel ver weg, rendabel moet alles worden vind Hakim we hebben wel 1 ding we zijn 5 dagen hier en zijn bijna 3000 in de min,....... hoor Paul zeggen, nee dat is niet waar, Wacht ff zegt Hakim we moeten geld binnen halen vind Hakim, we zitten straks op een bedrag per week en moeten dan toch geld binnen halen.

Hakim vind dat ze vertrouwen in elkaar moeten hebben hoor ik hem weer zeggen.
Aike vind dat alle vaste lasten gedekt moeten zijn Aike gaat over het kasboek maar vind dat iedereen moet werken aan zijn project en elkaar wel moeten helpen.

Charlotte had een idee om een restaurantje te beginnen, maar poffertjesrestaurant vind ze ook leuk Hakim komt er weer tussendoor, Hakim zegt is niet mijn restaurant maar wel jou idee zegt Charlotte
Hakim vind dat er niet in IK moet gedacht worden maar in ONS.

Aike wil morgen gaan zitten voor de ideeen en wat het gaat kosten, hoe gaan we ons geld gebruiken zegt ze.
Emil kan alles/over media en Aike heeft het over een platform op internet waar je van particuliere mensen geld kan lenen ( niet via de Bank dus)
En daar naast wil ze kijken hoe er geld binnen kan komen,......... zaterdag een soort van opening, Peter zegt plus pannenkoeken.......

Gio heeft het over tv opnames wanneer het wordt uitgezonden, daar hebben wij niks mee te maken antwoord Hakim.

Aike wil weten wie wat gaat doen, dan kunnen Aike en Hakim kijken voor het financiele plaatje, Hakim antwoord dan hebben wij een mandaat.
Ze moeten zelf hun plannen opschrijven en dat inleveren bij Aike of Hakim.
Charlotte wil een soort brievenbus maken dat je daar je idee in stopt.

Aike wil nog een ander dingentje voorstellen dat als er iemand zich rot voelt of op wat voor manier je ff kan uithuilen bij Billy.
Billy vind dit een soort project als je bij haar gaat uithuilen, iemand vind dat geen goed idee en zegt je gaat dan toch naar een persoon waar je dicht bij staat.

Vanessa nu aan het woord, wil dat iedereen ook 1 keer meehelpt met afdrogen, dan ben je 1 keer in de 14 dagen aan de beurt te helpen er komt een corvee lijstje.

Lindy aan het woord over de kaasboer, 280 liter per week aan melk heeft Lindy uit gerekend..........'die melk moet gekoeld worden anders kan je hem na 1 dag weer weg gooien,.
Ze heeft het nu over een melktank, de boer wil hem 3 keer in de week wel ophalen maar dat kost ook geld........
Lindy heeft alles al op papier. het ligt hoe ze de koeien voeren dan heb je meer melk vertelt ze.
De boer had vertelt dat hoe langer kaas ligt hoe duurder hij wordt ....de koeling kost 300 euro vertelt Charlotte, kan niet goedkoper maar kan in termijnen betaald worden voegt ze er aan toe.
Utopiakaas vind Hakim wel een goed idee.
Dan gaan ze nog verder over de melkbus en de koeling.......

Dan nog over eigen gebruik dat ze daar wel rekening mee houden zegt Emil......

Dan hebben ze het over boter maken en ecologich , Harold oppert over de kaas, de boer de kaas en hun boter............ruilhandel dus.

Dan dat Andrea haar kas krijgt en die krijgt ze, ecologich biologich kan ze daar dan in kwijt .
En hakim heeft nog 1 snel klein dingetje......... 1 keer een brief per maand schrijven en 1 keer per maand ontvangen, Hakim wil een brievenbus dat het thuisfront hun brieven kan schrijven op het terrein.........We hebben dus een brievenbus nodig zegt harold.

Harold begint over het eten, er was geroepen 2 stukjes fruit per dag, hij had zijn banaan bewaard omdat hij buikpijn had maar vind 2 stukjes fruit te weinig, hij heeft meer nodig dan een ander zegt hij.

Peter heeft het nu over stoppen met roken en wil dat dit afgesloten wordt........ gewoon klaar zegt hij,
Isabella heeft het nu over de campagne die ze zouden starten voor het stoppen met roken, iedereen heeft zijn eigen tempo om te bepalen wanneer hij/zij zou stoppen tettert Charlotte, ja zegt Paul jij rookt lekker mee.........

Hakim vind dat het oke is dat Lindy op haar manier afbouwt........ Lindy heeft nog peuken.
Lindy wil graag stoppen maar kan dat niet zo 1-2-3........
Vanessa roept het valt wel op hoor, tegen Charlotte dat jij nu Lindy haar vriendin bent..........bedoeld als geintje, hoelang moet het hier nog over gaan roept Charlotte.........
En het groepsgesprek is ten einde.............
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135137003
Mevrouw van de kringloop kwam wat spullen brengen, onder andere de accu van de telefoon en wat kleine dingen voor de tuin van Andrea. Ze kunnen de accu voor de telefoon later misschien ook nog gebruiken om de tractor aan de gang te krijgen. Hakim vindt dat de kringloop er maar lang over heeft gedaan om aan die accu te komen. De bewoners hebben gezegd dat ze die accu zo snel mogelijk willen hebben en Hakim is van mening dat 3 dagen dan wel erg lang is. Verder geeft Hakim nog aan een kuub hout voor 60 euro te duur te vinden.

Vanessa heeft ondertussen de boodschappen besteld, die zullen vanmiddag om 1 uur bezorgd gaan worden. Verder heeft iemand het brood van Harold opgegeten, die had hij gister apart gelegd omdat hij diabetes heeft. Billy geeft tijdens het ontbijt aan dat ze vindt dat dit niet kan en dat diegene die het heeft gedaan dat zelf ook echt wel weet. Daarnaast hoopt ze dat ze duurzamer gaan leven.
pi_135140263
Ze hebben een brievenbus gemaakt, de bewoners mogen namelijk eenmaal per maand een brief sturen naar iemand en een keer per maand een brief ontvangen. Hakim was niet tevreden met de gemaakte brievenbus en liet dit ook blijken, maar waarom hij niet tevreden was werd niet duidelijk door een streamlock. Emil heeft het vervolgens met Giorgio en Ruud over de boodschappen. Hij vindt dat Giorgio en Ruud ook de uitgaven van de boodschappen in de gaten moeten houden, want de uitgaven zijn volgens Emil erg hoog. Giorgio is van mening dat Vanessa iedereen tevreden probeert te houden door middel van een extraatje bij de boodschappen.

Paul deed een grote bestelling bij Hornbach, met onder andere een speciekuip van 60 en 80 liter, een bezemsteel, werkblad, tegels, afvoerpijp, tegellijm, stopcontacten en nog wat andere dingen. Ook heeft Paul een werkbroek met kniebeschermers voor zichzelf besteld. Hij heeft last van zijn knieën de afgelopen dagen. Voor de andere klussers heeft hij geen werkbroeken besteld. Lindy en Charlotte vinden Isabella maar een beetje zielig en ze vinden dat ze haar moeten helpen, omdat ze dat zelf ook graag hadden gehad als ze in haar situatie zaten. Ze lijkt niet echt bij de groep te horen. Charlotte vraagt daarom of Isabella vanaf morgen mee wil helpen met het melken van de koeien.
pi_135147062
Lindy heeft peter zijn haar bij geknipt, peter heeft ook de was gedaan buiten dus verdient een potje Gel, die hij ook gehad heeft.
Rienk over de rooie, hij is het er niet mee eens dat wat hij besteld niet gebeurt, hij wil een beitel en schuurpapier en nog wat spullen,loopt dat al dagen te roepen, Hakim bemoeit zich er weer eens mee en gaat het voor hem regelen, Rienk **heeft niemand uitgescheld** roept hij want hij wordt er door Hakim op aan gesproken.
Rienk mag opschrijven wat hij allemaal nodig heeft.
Hakim zegt, Jij krijgt dat Rienk, maar ik wil wel geld verdienen.
Rienk wil een driekantvijl, dan kan hij van een ander de zaag wel gebruiken en zo komt Rienk zijn bestellijstje wel vol.
Rienk zegt er ligt hier voor 1500 euro aan hout .

Morgen komt er ook pas stroom lees ik in de COS.
.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2014 @ 16:00:44 #68
137949 Disana
pi_135148613
Billy neemt Paul apart en confronteert hem met de diefstal van Harolds brood. Mensen willen duidelijkheid over wat Paul bestelt. Volgens Paul zou er een hondenpension komen. Harold vat het allemaal anders op, zegt Billy. Paul blijft haar onderbreken. Ze gaan even zitten.

Paul verwacht niet dat mensen evenveel doen als hij. Paul accepteert een bepaald toontje niet, want 'fuck, ik ben aan het werk'. Billy wil dat hij meer rekening met mensen houdt. 'Als ik slecht in m'n vel zit, dan heb ik schijt aan dat soort opmerkingen (van Harold)', reageert Paul. 'Er lopen er een aantal, die moet je aansturen.' Hij is trots op de mensen die helpen bouwen. Hij hoopt 'de jongens' te leren zagen.

Sommige mensen zijn gevoeliger, zegt Billy. 'Isabella, ik vind dat zo'n domme kut!', roept Paul. Ze omhelzen elkaar en zijn klaar met het gesprek.
pi_135157528
Harold heeft tegen Hakim verteld dat hij vanmiddag onenigheid gehad heeft met Paul en dat het er best hard aan toeging. Hij wil dit nog wel gaan uitpraten met Paul. Er was daarna een discussie over alcohol, ze wilden bier en wijn bestellen voor vanavond. Harold en Rienk lieten weten dat ze het daar niet mee eens zijn. Billy vertelt later dat het een grapje was en dat ze dat nooit door had laten gaan. Hakim heeft geen zin om vanavond een kringgesprek te beleggen, omdat ze morgen vanaf 12.00 uur stroom hebben en ze ook de spullen binnenkrijgen voor de kas en voor het hondenpension.

Isabella denkt dat het juist wel slim is om dan even centraal te gaan, maar volgens Hakim weet iedereen al wat er morgen te gebeuren staat en kan morgen ook iedereen aan het werk met iets. Hakim en Paul hadden het daarna over het maken van het programma, wat de regie gaat gebruiken voor de uitzending en hoeveel uur materiaal ze per dag hebben. Hier was de productie niet blij mee, want door een vrouw werd meteen omgeroepen dat ze niet over het maken van het programma mogen hebben.
pi_135163244
Ow ik opende al een heel nieuw topic.
Andere tijden.
pi_135163329
Stream 1.
Er huilt een vrouw. Heeft te maken met haar pleegdochter die euthanasie gaat plegen, of inmiddels al gepleegd heeft. Ik weet nog niet wie wie is, dus kan nog geen namen van Utopianen noemen. Ze wordt getroost door een mede "bewoner" die haar vertelt dat het er mag zijn, dit gevoel en dat ze een topper is en van haar houdt.

21.00 uur
Er staat een groot aantal vrouwen buiten te roken.

Ik zie dat Toverheks op dezelfde stream zit, ik ga op zoek naar vers materiaal
pi_135163390
De eerste tv uitzending is achter de rug.......Harold zegt het is half 9 WE ZIJN BEROEMD, ook hoor ik iemand zeggen, we zijn nu BNers.

Harold heeft het weer eens over Eten.
Op de andere stream zie ik Isabella en Lindy tegenover Billy en Andrea zitten in de slaapkamer, Andrea huilt, en zie Billy met een arm om Andrea heen geplakt en haar steeds natte smakkers op haar wang geven.
Andrea huilt met diepe snikken, haar stiefdochter , moeder van 2 kinderen staat op het punt euthanasie te plegen. Ze heeft leverkanker.
Charlotte kwam erbij zitten en geeft aan Andrea de raad om ff op de bel te drukken, en een belletje te plegen.

Inmiddels staan alle vrouwen buiten en zie een peuk rond gaan, We steunen allemaal Andrea roept Charlotte, vanavond allemaal een gebedje, voor het gevoel zegt Charlotte, weet niet of het werkt maar dat zien we dan wel.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135163451
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 21:02 schreef Sanshine het volgende:
Stream 1.
Er huilt een vrouw. Heeft te maken met een zieke kennis of vriend(in) die euthanasie gaat plegen, of inmiddels al gepleegd heeft. Ik weet nog niet wie wie is, dus nog geen namen. Ze wordt getroost door een mede "bewoner" die haar vertelt dat het er mag zijn, dit gevoel en dat ze een topper is en van haar houdt.

21.00 uur
Er staat een groot aantal vrouwen buiten te roken.
Het gaat om haar pleegdochter die is ernstig ziek.
Je weet pas wat je mist als het er niet is.
pi_135163707
Stream 4: twee mannen over seks en one night stands.
Wordt vervolgd...

Rienk blijft aan de tafel zitten als twee andere mannen opstaan om naar "de" emmer te lopen.
"Zo kun je ook snel kleren wassen."
"Nou kun je douchen"
"Wat is het?"

"We shal preservere"
"We all stand together."
Jammer alleen dat naast Rienk de anderen de tekst niet kennen en hij nu in zijn eentje een kikker zit na te doen.
pi_135164556
(stream 3)
De Marokkaan (zijn eigen woorden) probeert de zwerver uit te leggen waarom je geld moet verdienen om te overleven. Zwerver Rienk heeft ontzettend rode koontjes. Dat valt mij op, zelfs op een bijna zwart/witte stream door de slechte verlichting.

Hakim (ik heb het opgezocht) vertelt over een tuintje aanleggen en zaaien en oogsten. Rienk krijgt steeds meer begrip voor Hakim en zijn ideeën. Hij dacht eerst dat hij er voor het geld in zat.

Stream schakelt vanzelf over naar de koe waar twee mannen (namen volgen) bespreken dat er eten gestolen is...
"Het giet lekker uit de hemel" (regent heel hard)
Het is sneu voor de koe, daarom wordt Linnie erbij gehaald want "hij" heeft geen verstand van die beesten. De stal wordt aangeveegd. De koeien staan inderdaad in de regendruppels. Wat er zo zielig is weet ik niet, het is wel frappant dat het gesprek over gestolen voedsel ineens stokte....
De dikke met de kop koffie heeft een schrale neus.

[ Bericht 18% gewijzigd door Sanshine op 06-01-2014 21:36:05 ]
pi_135165038
21.35 uur
Harold: "Je kunt zoveel dagen de schijn ophouden en dan valt het vanzelf omlaag."

21.45 uur
Stream 3 schakelt vanzelf ineens van de koeien over naar 4 vrouwen en Paul in een gesprek over Amsterdam, scooters, en dus ragscooters, waar je helemaal je gang op kunt gaan.

21.50 uur
Stream terug naar Hakim en Rienk. Over liefde, houden van en relaties.

[ Bericht 11% gewijzigd door Sanshine op 06-01-2014 21:52:40 ]
pi_135165777
Peter en Harold bij de koeienstal, Peter hoopt dat vannacht de koeien lekker slapen, en de regen komt ondertussen met bakken uit de hemel.
Harold heeft het weer over dat zijn eten is gejat, Harold heeft ook van Lindy geleerd dat 1 van de 2 koeien de baas is, Lindy doet erg veel met de koeien en besteed daar veel tijd aan.

Harold vertelt dat hij zijn mond heeft open gedaan tegen Hakim betreft het geld, het is ons geld hoor ik hem zeggen.

Het is part of the game, klaar PUNT. Peter vermaakt zich wel, en Harold vind de bedden heerlijk en we hebben eten, stop eens over dat roken, en elke keer als Paul gaat bellen loopt hij weg met die telefoon en besteld maar van alles. we moeten allemaal kunnen horen wat Paul besteld.

Er was dus ook een telefoonstoring vertelt Harold aan Peter, Ja zoiets met een nul 900 zegt Peter, (vanmorgen belde Hakim voor een telecomadresje ergens in de buurt van Laren maar kreeg de SNS Bank aan de lijn)

Peter heeft alle plakkaten Koeienstront opgeruimd de zwart witte koe opent weer haar sluizen zegt Harold, Lindy staat bij de koe.
De zwart-witte Koe zal wel niet lekker wezen ( wat ik begrijp uit Peter zijn woorden) en Lindy meet de hartslag van de zwart-witte koe, nu wordt er uitgerekend hoeveel, ze mag 30 zegt Lindy, dan hoor ik Lindy zeggen 21 maar dat dan 4 keer zegt Peter.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135166571
Er moet iets voorgelezen worden en iedereen moet nu even luisteren en zitten.

Snikkend wordt door Andrea voorgelezen dat de euthanasie inmiddels achter de rug is.

Ze krijgt steun uit de groep en knuffels.

"Ze kan het nu een plekje gaan geven."
pi_135166903
Billy en Andrea hebben gezamelijke vrienden vertellen ze aan elkaar, en Billy moest een plasje doen, iedereen werd daar even van op de hoogte gesteld......Heel toevallig liep ze naar het hek waar de brief op de grond lag, Peter kun je even komen, we gaan Centraal, en ze riep iedereen bij elkaar.
Jongens ff tempo, ff bij elkaar zegt ze.

Voor Andrea is de brief, Caroline haar stiefdochter is dus overleden, Andrea leest hem voor zo goed en zo kwaad als ze het kan, Iemand let op Anton hij red het wel, hij is trots ( Anton is haar vriend/man)
Hoor Andrea snikken en Billy en Isabella staan aan elke kant bij Andrea met hun armen over Andrea, zie Billy driftig over Andrea haar rug wrijven en Billy maakt een gebaar dat ze het ook niet *droog* kan houden.

Andrea wordt door alle bewoners omhelst als teken van troost..............

Even van Rickk_ gepikt uit de COS ma 06 jan 2014, 21:39 geschreven, toen hadden ze die brief nog niet eens ................De Telegraaf wist het dus eerder dan de bewoners zelf :') http://www.telegraaf.nl/p(...)ndrea__.html?cid=rss

Wij zagen de stream en het voorlezen om ongeveer 22.05, het artikel stond al eerder in de Telegraaf.......


Post van Gert uit de COS
Huub geeft net door dat de brief op verzoek van de zus aan Andrea is overhandigd. Aanvankelijk was afgesproken met Andrea dat het niet verteld zou worden wanneer het zo ver was. Maar de zus wilde bij nader inzien toch graag dat het zou gebeuren en heeft verzocht om een brief aan Andrea te geven.


twitter:

WilmaNanninga twitterde op maandag 06-01-2014 om 21:25:25 Eerste menselijk drama in Utopia. Stiefdochter Andrea overleden aan slepende borstkanker.
Wilma wist het dus nog eerder...........

En een post van iBenny uit de COS.
Tijdlijntje:
20:51 Andrea huilt
21:39 Op de Telegraaf verschijnt een bericht dat de stiefdochter van Andrea is overleden. (websites die koppen van de Telegraag overnemen, bevestigen het tijdstip)
22:00 Er wordt in de COS melding gemaakt van een brief
22:03 Brief wordt voorgelezen en melding gemaakt van sterfgeval
22:11 In de COS wordt melding gemaakt van het bericht op de Telegraaf

[ Bericht 11% gewijzigd door Toverheks op 06-01-2014 22:41:50 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135169149
Melk opwarmen in de keuken. En een gesprek over hoe gevoelig ze precies zijn en wat het bericht over euthanasie met de groep doet. Niet iedereen blijkt over veel empathie te beschikken.

Er wordt geroepen wie er melk in zijn koffie wil
Koffie/melk makende vrouw: "Maar goed ook, anders wordt ze weer zo hyper". "Gemeen ben ik he?" (over wie gaat dit?)

Waar en hoe je het beste kunt poepen nu.
Op de emmer, of in het bos, daarboven. Gewoon doen.

In de emmer zit nog schijt van de vorige.
"Als je slimmer bent draai je hem meer open".
....
"Ow je gaat een klein poepje doen nu."
pi_135169507
Bij windkracht negen blijven de geuren gewoon hangen.
Iemand oppert dat ze allemaal hetzelfde eten eten dus ook niet zo moeilijk moeten doen over de geur van andermans ontlasting. Maar, de een blijkt meer te stinken dan de ander.
De uien krijgen de schuld. Terwijl de gemiddelde leeftijd 32 is (volgens een utopiaan) lopen ze te zeuren als kleine kinderen.
pi_135170192
Rienk pakt een van de jonge medeUtopiaansen (Isabella) totaal in. Ze heeft zich nog nooit zo gevoeld als bij hem. Verschillende niveaus, zo legt hij het uit. Rienk heeft nog aardige babbels. Het gesprek moest net centraal omdat iemand een grapje wilde maken (ik kon niet lachen) maar hij is nog steeds in beeld.
Isabella zei dat er nog nooit iemand zo binnen gekomen was als bij haar. Het verbaasde Rienk niets. Hij vertrouwt de materie niet meer, zo ver is hij gegaan.

Rienk wil mensen inspireren, hoe meer je met je geest leeft, hoe minder met je lijf. Gelooft men niet, maar is zo.
Isabella denkt dat weinig mensen Rienk zullen begrijpen...
Rienk: "Sterker nog, ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die mij begrijpt."
"Er is niemand die mij begrijpt" Isabella: Ik snap er niets van. "Dat geeft helemaal niets."
  maandag 6 januari 2014 @ 23:08:00 #83
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_135170316
Isabella en Rienk ;)



[ Bericht 29% gewijzigd door Flow3r op 06-01-2014 23:22:59 ]
pi_135170401
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 23:08 schreef Flow3r het volgende:

[..]

Isabella ;)
dank!:*
pi_135170438
Rienk: Ik zal je vertellen, ik hoor hier niet thuis. En dan bedoel ik niet Utopia, ik bedoel de wereld. Zo lang ik leef weet ik ik hoor hier niet thuis."

Stream 3 blijft op Rienk en Isabella.
Hij wil aantonen/bewijzen dat de materie niets betekent.

23.17
Rienk vraag wat Isabella over God weet.


image; Flow3r

[ Bericht 10% gewijzigd door Sanshine op 06-01-2014 23:32:11 ]
pi_135171196
Rienk: "(Herinneringen van red.) vorige levens worden getriggerd door dingen die je nu mee maakt."

99 procent van Rienk's vorige levens is pure ellende, PURE ellende.

Rienk: "Mijn licht mag niet verborgen blijven."

[ Bericht 24% gewijzigd door Sanshine op 06-01-2014 23:29:19 ]
pi_135171573
Isabella heeft een kinderbijbel en de bijbel uit groep 8, inclusief de boodschap van haar lerares.
Rienk: "Dat was een super heftige boodschap."
pi_135173594
00.15 het licht gaat uit, iedereen ligt op bed, maar er is nog wel herrie genoeg die ik zo niet kan thuis brengen.
00.16 de redactie heeft de infrarood functie gevonden en aangezet.

Giorgo (?) heeft flink wat moeite om in zijn slaapzak te stappen.
pi_135173992
Ze liggen al even in hun bedden. De infra rood camera is aan. Giorgie (?) had wat moeite om in zijn slaapzak te kruipen. Hilariteit om hem heen. Het is nog druk op de "slaapzaal".
pi_135174783
Het is nog steeds druk in het slaapgedeelte.

Hakim kruipt uit bed en loopt even langs een ander slaapgenootje, om vervolgens uit beeld te verdwijnen om zijn toilet te maken.
pi_135175175
Het geklets blijft doorgaan, tot een van de mannelijk Utopianen er aan herinnert dat er om acht uur wel gemolken moet worden.

"Sorry hoor."
pi_135181069
Giorgio en Charlotte hebben vanochtend de koeien gemolken, zodat Lindy een keer uit kon slapen. Vanavond zullen Lindy en Giorgio de koeien doen, zodat Charlotte een keer niet mee hoeft te doen. Charlotte en Lindy hebben het vervolgens op fluistertoon op wie ze moeten stemmen. Volgens Lindy heeft ze zelf een goede positie is het spel en is ze onmisbaar omdat ze alles met de koeien regelt. Charlotte zegt vervolgens dat Aike, Paul en Hakim een plannetje hebben om iemand eruit te stemmen (kon niet horen wie) en Charlotte vroeg zich af of ze zich met Lindy daarbij aan moest sluiten

Vervolgens kwam de bestelling van de Hornbach, de rekening bedroeg ditmaal 764,35 euro. Het bedrag was zo hoog omdat de spullen voor de kas er ook bijzitten. Daar zal Andrea zich verder mee bezighouden. Peter vraagt ondertussen nog aan de man van de Hornbach wat de kijkcijfers van gisteravond waren, maar de man antwoord dat hij het niet heeft gezien. Zijn vrouw heeft wel gekeken, maar van de kijkcijfers is hij dus niet op de hoogte.

Er ontstaat onenigheid over de werkbroek die Paul voor zichzelf heeft besteld. De prijs van de werkbroek met kniebeschermers was 35 euro. Isabella is het er niet mee eens dat mensen kleding voor zichzelf gaan bestellen en is het ook niet eens met de overalls die Lindy en Charlotte hebben voor de koeien. Als je zoiets gaat bestellen, dan moet je voor iedereen zo'n werkbroek aanschaffen is de mening van Isabella. Aike geeft aan dat ze voor dit soort dingen centraal moeten gaan om te overleggen, maar Hakim geeft steeds aan geen zin te hebben in een kringgesprek. Billy zegt dat ze Paul dit werkbroek wel gunt, al geeft ze daarbij ook aan dat hij moet opletten met wat hij allemaal gaat bestellen.

[ Bericht 25% gewijzigd door tompsv18 op 07-01-2014 10:53:07 ]
pi_135182131
Aike, Billy en Peter bellen de 'Roken infolijn"

Wij willen graag een campagne opstarten binnen Utopia over stoppen met roken.
Is het mogelijk dat er iemand bij ons langskomt?


Dat moet ze even overleggen

Presentatie, training, wat wil je?

Doel is: Landelijk mensen stimuleren te stoppen met roken.
Kan hun stichting daarbij helpen?

Ze willen terugbellen maar ze mogen het nummer niet geven.
En in schermpje is niets te zien, ze bellen anoniem.
Ze moeten nu bellen naar een algemeen nummer zodat die ze kunnen doorverbinden met persvoorlichting.
pi_135182560
Lindy, paul en Gio zijn druk aan het klussen,ze maken een meterkast, Lindy heeft volgens mij overal verstand van ^O^ Koeien melken en klussen kunnen ze dus echt aan deze meid wel overlaten.
Er kan dus alleen bij de sponsors van Utopia besteld worden/Hornbach.

Hakim wil vandaag Internet zo niet pleurt hij de telefoon de kachel in lees ik in de COS.

Peter aan de telefoon buiten, wil niet het telefoonnummer zeggen op stream, ( dan weet half Nederland weer het nummer en gaat voor de gein weer bellen) hij is aan het praten met stichting voor het stoppen met roken.
Weer binnen, Peter loopt een beetje te geiten met PVC buizen, blaast er door heen lijkt wel de stoomboot van Sinterklaas. _O- Ik tik het op en hoor Peter plots een Sint liedje zingen....

Rienk loopt met een hark rond en Charlotte en Hakim staan buiten, Charlotte kan erg goed fluisteren haast geen ruk van te verstaan.
Het gaat ieder geval over Paul, en dat ze Hakim dus niet kunnen pakken . Charlotte zegt dat Gio naar Emil luistert, de plannetjes worden gesmeed.......

Hakim wil zo graag zijn best doen voor allemaal zegt hij, Charlotte verteld aan Hakim dat alle vrouwen Hakim erin willen laten (nominatie ronde)
Ze willen twee stemmen op Emile uitbrengen en een op Isabella, zodat Emile de poort uit kan wandelen.
Charlotte roddelt aardig over Paul, dat Paul het maar zo zo met haar meent, maar dat JIJ /ze wijst naar Hakim dus het echt met me meent.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_135184886
Er werden nog wat boodschappen nabezorgd voor in totaal 11,90 euro. Hakim en Billy hebben het vervolgens buiten over de stemming. Ze zijn van plan om op Emil te stemmen. Ze vinden hem sneaky en Giorgio en Ruud kijken ook erg tegen hem op. Als ze Emil dan wegstemmen, dan zullen Giorgio en Ruud ook meer richting Hakim trekken is zijn verwachting. Billy gaat nog proberen ook Isabella en Andrea mee te krijgen om op Emil te stemmen. Ook Charlotte zal waarschijnlijk wel meedoen, zij ziet Hakim als leider en heeft daar ook geen probleem mee. Ze wil hem volgens Hakim dus waarschijnlijk wel helpen met z'n plannetje om Emil eruit te krijgen. Hakim durft Harold en Peter nog niet te betrekken in het plan, omdat hij ze nog niet echt kan peilen en niet weet hoe ze er op dit moment precies over denken.
  † In Memoriam † dinsdag 7 januari 2014 @ 14:40:24 #96
137949 Disana
pi_135189165
Hakim en Harold buiten in gesprek

Hakim bedoelt het van alle kanten goed. Hij wil wat van de schijtzooi maken en zorgen dat er veel geld binnenkomt. Maar hij kan ook het spel gaan spelen en de hele boel kort en klein trappen. Hij vindt het jammer dat Harold dingen centraal bespreekt en de volgende dag weer klaagt.

Aike komt erbij staan. Harold staat erop dat hij iets centraal brengt nog voordat er wordt gegeten. Men wil meer zicht op de bestellingen. Harold vindt dat de telefoon goed zichtbaar moet zijn, Hakim moet hem niet steeds bij zich houden; dat is beter voor het groepsgevoel. Aike gaat om afgekeurde verf vragen.

Er is onrust, volgens Harold. Hakim zegt dat dat is omdat iemand de boel 'opsteukt'; hij weet waar het vandaan komt maar het interesseert hem 'geen reet'. Hij vindt het kinderachtig van Harold dat hij het centraal eens is met mensen en later weer niet. Mensen thuis zien dat ook. Harold zegt dat hij een eigen mening heeft en wil het gewoon gezellig hebben. 'Dat oeverloze tyfusgeouwehoer.' Er moet ook anders boodschappen gedaan worden, vindt hij. Daarvoor moet er volgens Hakim internet zijn.

Dan moet ik maar een spel spelen, ook prima, moppert Hakim. Harold voelt wat hij bedoelt. Hakim zal nooit op Harold stemmen, hij wil mensen met een visie en een verhaal. Er is nog te veel ego, meent Harold. Ze vinden dat er vooral vandaag te veel individueel geregeld wordt; daar is onrust over.

Paul verziekt het voor zichzelf en de rest, vinden ze. Harold is blij met zijn houten Utopia-bed, maar vindt dat Paul macht over het geld heeft. Hij duwt alles erdoorheen en besluit alles in zijn eentje. Als we zo doorgaan, zijn we volgende week thuis, denken ze. We zijn een week verder en het valt allemaal nog vies tegen. Hakim voegt toe dat er nu al in groepjes wordt gestookt. Harold zegt daar niet mee bezig te zijn.

Hakim vindt Harold een fijne vent.

[ Bericht 25% gewijzigd door Disana op 07-01-2014 14:47:10 ]
pi_135189488
Het gekonkel is begonnen, en het is pas dag 7, maar wie wordt eruit gestemd, onderling zien we steeds groepjes die het erover hebben,

De heren van de energieservice/monteur is er ook ,Dus als die vertrekken hebben de bewoners ook stroom en een meter.( herstel, ik lees net de meterkast hebben de Stroommeneren afgekeurd) en Paul,Ruud,Emil en Gio zijn de toiletpot aan het monteren/aansluiten, dus de schijtemmer kan straks gewoon weer voor de koeienmelk gebruikt worden :+
Hakim wil nog niet naar Pater en Harold lopen om een beetje te overleggen qua Nomineren, hij kan hun nog niet zo goed peiilen , zegt hij.
Vanavond als de bewoners CENTRAAL!!! gaan dan zal er wel wat gezegd worden over Paul zijn werkbroek ( Zie Charlotte/Tompsv verslag ^O^ )................

Rienk en Andrea hebben het over zaaien, de spullen voor de kas van Andrea zijn ook geleverd.
Harold en Hakim staan buiten op de andere stream.......Hakim is wel een baasje, konkelt er op los ;)
Harold wil voor het eten CENTRAAL!!!!! voor het eten roept hij nogmaals, dat is voor mij heel belangrijk.
De telefoon is op de kluis gelegd zegt Hakim, wie er wil bellen kan bellen.
Harold wil dat als er gebeld wordt dat je aan tafel gaat zitten dat iedereen ziet en weet dat je belt.
Hakim wil niet als groep worden benadeelt en Harold merkt dat er veel onrust is in de groep over het bellen.
Harold heeft geen zin om daar poppenkast te spelen, hij vertrouwd niet iedereen, Hakim vertrouwd wel iedereen van de bewoners.
We zitten hier voor een doel zegt Harold, Hakim vind alles heel kinderachtig dat sommige in CENTRAAL!!!! het er wel mee eens zijn met onderwerpen, maar na een nachtje slapen denken dus degene die het eerst er wel mee eens waren er anders over.
Harold heeft een eigen mening vanaf dag 1....en weer de tyfus hoor ik hem zeggen.
Nogmaals herhaald Hakim weer dat hij het te kinderachtig vind ( eerst die mening dan de volgende dag een andere mening)
Hakim herhaald ook maar weer eens, iedereen thuis ziet alles, iedereen weet wat MIJN doel was, Hakim was niet met het spel bezig, maar om een mooi Utopia te maken.
Maar als het niet anders kan gaat hij wel het spel spelen......
Hij meent het oprecht Hakim vind Harold en Peter super leuke mensen, en zal het niet in zijn hoofd halen om op Harold te stemmen.
Harold vind de groep dus dat er veel IK Ik Ik is.
Hakim is verbaasd dat er veel onrust in de groep is, *Hoe kan dat nou* zegt hij.
Hij wil het allemaal structueel regelen, Harold vind Hakim goed bezig maar vind ook dat Paul het voor de andere verziekt.........
Paul heeft 2 keer meer besteld dan dat de bedoeling was zegt Harold, en zo krijgt hij de macht.
Harold ziet wat er gebeurd,Als wij op deze voet door gaan met zijn alle zegt Hakim, dan zitten we volgende week weer thuis.
We schieten zo geen klote op en Harold vind het jammer dat er gestookt wordt onderling.
Hakim vind dat ook jammer 8)7 Waar is hij dan mee bezig......

Hakim zegt tegen Harold **Je moet wel weten dat ik jou een hele fijne vent vind* en zo komt er aan dit gesprek ook weer een einde......
Wordt vervolgd

[ Bericht 0% gewijzigd door Toverheks op 07-01-2014 15:00:58 ]
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  † In Memoriam † dinsdag 7 januari 2014 @ 14:58:28 #98
137949 Disana
pi_135189905
Billy en Hakim bewerken Andrea. 'Wie denk jij dat er aan het stoken is.' 'Hij houdt niet van dieren, houdt niet van de moestuin...' Andrea is moeilijk te verstaan. 'Hij probeert mensen achter zich te krijgen met een charme-offensief', gaat Hakim verder. Ze prijzen het moestuintje-in-wording, Andrea lacht.

'Andrea, hoe zit je met Rienk?' 'Kun je dit op een lieve manier met hem bespreken?' 'Ik heb vandaag gezegd, laat Andrea en Rienk met rust.' Hakim vindt dat de stoorzender weg moet. Andrea knikt, maar zegt er helemaal niet mee bezig te zijn. Als Emil zijn zin krijgt, gaat een van jullie drieën eruit, zegt Hakim tegen haar. 'Als jij nou zorgt dat je Rienk achter het verhaal krijgt. Top!'
  † In Memoriam † dinsdag 7 januari 2014 @ 15:17:49 #99
137949 Disana
pi_135190731
Paul neemt Ruud mee naar buiten terwijl de rest eet. Hij vindt Ruud een vieze teringrat. Er wordt constant gestookt en geroddeld. Ruud ontkent dat hij eraan meedoet en ze omhelzen elkaar.
pi_135192887
Ze zitten CENTRAAL te praten aan de grote tafel. Over stookkosten, dat ze eigenlijk niet de hele dag willen stoken. Er moet een kettingzaag gehuurd worden, kopen is te duur en ze hebben een flinke nodig om de boom om te krijgen. Internet hebben ze nodig, Hakim is daar al mee bezig. Dan kunnen ze op zoek naar de goedkoopste oplossing.

Giorgio spreekt Hakim aan op zijn gekonkel. Hakim draait er wat om heen. Rienk grijpt in :) en zegt dat Hakim wel even moet luisteren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')