FOK!forum / Culinesse à gogo / Suikerbrood.........
lipjesvrijdag 20 december 2013 @ 13:45
Paar weken geleden had ik in gedachte, goh, laat ik eens suikerbrood bakken.
Kookboek open geslagen recept gevolgd en..... finaal mislukt.
Smaak miste compleet.

Maakt niet uit, verleden weekend nog een poging en deze keer dit recept gevolgd:
http://www.okokorecepten.(...)en-fries-suikerbrood

Groot verschil al met de vorige, het is al iets beter.
Maar desondanks, de smaak is nog niet goed en het brood is te stug.

Nu ga ik het van het weekend nog een keer proberen, sowieso ga ik er een eitje doorheen gooien en het iets langer laten rijzen, kijken of dat helpt.

Maar heeft iemand misschien nog meer tips?
meestervisservrijdag 20 december 2013 @ 13:50
uit dat recept van okoko: 200-250 g kandij of suikerklontjes, fijngeslagen

Dat gaat niet werken. Ik gebruik parelkorrel, die kun je bij de boerenbond kopen.

Voor de rest lijkt dit recept wel goed voor lekkere Sûkerbôlle
bloempje-moivrijdag 20 december 2013 @ 15:42
Toevallig gisteren suikerbrood gemaakt. Heerlijk smeuiig! Ik heb het recept van uit het Nederlands bakboek gebruikt en dat werkte dus prima. Anders Levine?
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2012/06/suikerbrood.html

En greinsuiker inderdaad. Ik heb het gekocht bij Bakkertje Thuis.
Dragonberryvrijdag 20 december 2013 @ 15:48
Wil ik ook nog steeds een keer zelf maken :9 Van Levine is altijd wel goed volgens mij, dus ik zou die proberen.
Spanky78vrijdag 20 december 2013 @ 15:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 13:50 schreef meestervisser het volgende:
uit dat recept van okoko: 200-250 g kandij of suikerklontjes, fijngeslagen

Dat gaat niet werken. Ik gebruik parelkorrel, die kun je bij de boerenbond kopen.

Voor de rest lijkt dit recept wel goed voor lekkere Sûkerbôlle
Inderdaad heb je parelsuiker nodig, liefst de grote.

Voor brood heb je goede harde tarwebloem nodig, gen patentbloem uit de supermarkt, die bevat te weinig gluten.

Verder is het belangrijk dat je je brood voldoende kneedt en laat rijzen. Je moet de gluten goed ontwikkelen, dat doe je door kneden. Rijzen geeft volume en daarmee zachtheid.
lipjesvrijdag 20 december 2013 @ 21:59
Oke, dan moet ik eens even kijken of ik dat ergens kan krijgen bij ons.
Vind alleen de winkel boerenbond voor suiker zo vreemd

Tevens zit ik even hier te kijken, maar welke moet ik dan precies hebben?
http://www.molendearend.nl/?node=8&cat=31
bloempje-moizaterdag 21 december 2013 @ 09:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:59 schreef lipjes het volgende:
Oke, dan moet ik eens even kijken of ik dat ergens kan krijgen bij ons.
Vind alleen de winkel boerenbond voor suiker zo vreemd

Tevens zit ik even hier te kijken, maar welke moet ik dan precies hebben?
http://www.molendearend.nl/?node=8&cat=31
Ik neem aan dat P2-5 de grootte van de korrels zijn. Welke je dan moet nemen weet ik niet.
Ik heb van deze site de greinsuiker en de suikerchips gekocht. De Greinsuiker is kleiner dan de suikerchips. Omdat ik ook niet wist welke het beste voor suikerbrood was, heb ik 50/50 gebruikt.
Spanky78zaterdag 21 december 2013 @ 12:14
Je hebt P5 nodig, de grootste.
Dragonberrydonderdag 16 januari 2014 @ 13:03
En alweer geprobeerd? Ik ben nu een poging aan het wagen. Deeg staat te rijzen :)