abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 20 december 2013 @ 13:45:02 #1
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_134487521
Paar weken geleden had ik in gedachte, goh, laat ik eens suikerbrood bakken.
Kookboek open geslagen recept gevolgd en..... finaal mislukt.
Smaak miste compleet.

Maakt niet uit, verleden weekend nog een poging en deze keer dit recept gevolgd:
http://www.okokorecepten.(...)en-fries-suikerbrood

Groot verschil al met de vorige, het is al iets beter.
Maar desondanks, de smaak is nog niet goed en het brood is te stug.

Nu ga ik het van het weekend nog een keer proberen, sowieso ga ik er een eitje doorheen gooien en het iets langer laten rijzen, kijken of dat helpt.

Maar heeft iemand misschien nog meer tips?
pi_134487738
uit dat recept van okoko: 200-250 g kandij of suikerklontjes, fijngeslagen

Dat gaat niet werken. Ik gebruik parelkorrel, die kun je bij de boerenbond kopen.

Voor de rest lijkt dit recept wel goed voor lekkere Sûkerbôlle
pi_134491381
Toevallig gisteren suikerbrood gemaakt. Heerlijk smeuiig! Ik heb het recept van uit het Nederlands bakboek gebruikt en dat werkte dus prima. Anders Levine?
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2012/06/suikerbrood.html

En greinsuiker inderdaad. Ik heb het gekocht bij Bakkertje Thuis.
pi_134491527
Wil ik ook nog steeds een keer zelf maken :9 Van Levine is altijd wel goed volgens mij, dus ik zou die proberen.
pi_134491580
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 13:50 schreef meestervisser het volgende:
uit dat recept van okoko: 200-250 g kandij of suikerklontjes, fijngeslagen

Dat gaat niet werken. Ik gebruik parelkorrel, die kun je bij de boerenbond kopen.

Voor de rest lijkt dit recept wel goed voor lekkere Sûkerbôlle
Inderdaad heb je parelsuiker nodig, liefst de grote.

Voor brood heb je goede harde tarwebloem nodig, gen patentbloem uit de supermarkt, die bevat te weinig gluten.

Verder is het belangrijk dat je je brood voldoende kneedt en laat rijzen. Je moet de gluten goed ontwikkelen, dat doe je door kneden. Rijzen geeft volume en daarmee zachtheid.
Whatever...
  vrijdag 20 december 2013 @ 21:59:20 #6
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_134504979
Oke, dan moet ik eens even kijken of ik dat ergens kan krijgen bij ons.
Vind alleen de winkel boerenbond voor suiker zo vreemd

Tevens zit ik even hier te kijken, maar welke moet ik dan precies hebben?
http://www.molendearend.nl/?node=8&cat=31
pi_134518177
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:59 schreef lipjes het volgende:
Oke, dan moet ik eens even kijken of ik dat ergens kan krijgen bij ons.
Vind alleen de winkel boerenbond voor suiker zo vreemd

Tevens zit ik even hier te kijken, maar welke moet ik dan precies hebben?
http://www.molendearend.nl/?node=8&cat=31
Ik neem aan dat P2-5 de grootte van de korrels zijn. Welke je dan moet nemen weet ik niet.
Ik heb van deze site de greinsuiker en de suikerchips gekocht. De Greinsuiker is kleiner dan de suikerchips. Omdat ik ook niet wist welke het beste voor suikerbrood was, heb ik 50/50 gebruikt.
pi_134520554
Je hebt P5 nodig, de grootste.
Whatever...
pi_135557207
En alweer geprobeerd? Ik ben nu een poging aan het wagen. Deeg staat te rijzen :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')