Is een idee, maar ik denk dat dat bij mij niet meer hoeft. Ik heb met de pollepel de laatste grote stukken kapot geduwd, voor de rest heeft 'ie al een vrij fijne structuur.quote:Op zondag 22 december 2013 16:47 schreef SiGNe het volgende:
Prakken met een stamppot-stamper, krijg je veel meer een compote ipv een moes.
Hoeveel gangen zijn er?quote:Op zondag 22 december 2013 18:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik zoek inspiratie voor een tussengerecht. Andere gangen zijn niet bekend. Geen soepen denk ik, of een hele bijzondere. Weet jij iets piet?
Als je ze heel intensief gebruikt (Zoals op een feestje, om honderden ballonnen lachgas te vullen ) dan willen die goedkope nog wel eens ontploffen. Je cilinder knalt er dan met draaidop en al vanaf omdat het ventiel vastvriest, en door de overdruk vliegt vervolgens je cilinder met dop met niet al te toffe snelheid door de kamer heen.quote:Op zondag 22 december 2013 12:49 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijk
LOLquote:Op zondag 22 december 2013 18:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als je ze heel intensief gebruikt (Zoals op een feestje, om honderden ballonnen lachgas te vullen ) dan willen die goedkope nog wel eens ontploffen. Je cilinder knalt er dan met draaidop en al vanaf omdat het ventiel vastvriest, en door de overdruk vliegt vervolgens je cilinder met dop met niet al te toffe snelheid door de kamer heen.
Stuk rundvlees, iets wat veel heeft bewogen, bv beenschijfquote:Op zondag 22 december 2013 18:51 schreef z80 het volgende:
Piet wat is jou recept voor een lekkere runderbouillon. het mag de hele dag op staan.
lekker standaard dus. iets wat ik eigenlijk al verwachte. morgen even op jacht naar een mooi stuk vlees met bot incl merg.quote:Op zondag 22 december 2013 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stuk rundvlees, iets wat veel heeft bewogen, bv beenschijf
Prei, ui, peen, laurierblad, knolselder, foelie, peterselie, peperkorrel
Met Koud water opzetten en lekker laten trekken.
Ik spaar afsnijdsels van vlees, kipkarkassen, etc op in de vriezer en dat gaat er allemaal in.
Rode wijn erbij is ook lekker.
Een tomaat ook, net als 1 ansjovisje.
omdat je alle smaak uit het vlees on het water wilt hebben. het vlees is bijzaak zodra de bouillon klaar is.quote:Op zondag 22 december 2013 19:25 schreef RobinOok het volgende:
Waarom braad je dat niet eerst lekker aan?
Klopt. Maar dat is niet altijd wenselijkquote:Op zondag 22 december 2013 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Daar gaat geen smaak bij verloren, er komt er alleen eentje bij, die van Maillard.
Hahaha oke oke ik doe niks!! Alleen panko, is ook wel zo makkelijk.quote:Op zondag 22 december 2013 14:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, tempura èn panko, dat vind ik helemaal een gruwel! Niet doen hoor!
Bitterballen met wild, dat lijkt me geweldig. Behalve het wild verder klassieke bereiding van een bitterbal aanhouden? Wildbouillon voor de salpicon?quote:Op zondag 22 december 2013 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoeveel gangen zijn er?
Wat dacht je van een tempura van courgette?
Bitterbal van stoofvlees van wild?
Plakje zelfgemaakte pate foie gras?
Bloemkoolsoep met jacobsschelpen?
Salade van rucola met pijnboompitten, tomtomtomaatjes, appel en gebakken geitenkaas?
Daarom vroeg ik, hoeveel gangen.quote:Op zondag 22 december 2013 20:47 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Bitterballen met wild, dat lijkt me geweldig. Behalve het wild verder klassieke bereiding van een bitterbal aanhouden? Wildbouillon voor de ragout?
Waar kan ik ze mee serveren? Alleen twee bitterballen op je bord is wat karig
Totaal vier gangen. Moet je niet eerst binden met roux en dan pas gelatine erbij?quote:Op zondag 22 december 2013 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daarom vroeg ik, hoeveel gangen.
Zou er wat bordversiering bij doen en een dipje van bittere sinaasappelmarmelade en scherpe mosterd.
Maak een wildstoofpotje, doe daar gelatine bij en bind die met roux.
24 uur in de koeling en maak er balletjes van, die je door gezeefd paneermeel haald, dan door losgeslagen ei en dan door paneermeel
Hierna minstens 12 uur laten rusten in de koeling
Kort frituren (hoeft alleen maar warm te worden)
Ja.quote:Op zondag 22 december 2013 21:02 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Totaal vier gangen. Moet je niet eerst binden met roux en dan pas gelatine erbij?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |