abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 23 december 2013 @ 19:07:11 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134617010
Sommige zaken vriezen niet goed in, of liever, ze ontdooien kut.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134618304
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 18:55 schreef PluisigNijntje het volgende:
Goed, dan laat ik hem in de koelkast en vertrouw ik er maar op dat hij goed blijft.. ik las op internet dat invriezen geen kwaad kan, maar als jullie een andere ervaring hebben zal ik t maar niet proberen.
Cheesecake is zelfs lekkerder na een paar dagen, dus ik zou me niet te druk maken ;)
pi_134619279
Echt, als Piet niet van de mannen was, had hij hier z'n harem.

Welkom terug Piet!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_134620005
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben geen legende, ik ben een religie.
Zeg af en toe wat verstandige dingen, en mensen maken daar een hoop fuzz over.
Neem JC, die zei dat het toch leuk zou zijn dat mensen wat aardiger tegen elkaar waren. Werd tegen een boom gespijkerd, en men viert dat nog steeds.
Ik zei een modje de waarheid en werd een maand gebanned, schold niet, zei gewoon wat hij deed.
Serieus? Was dat het?
Las mee en je was inderdaad opeens weg na die schermutseling in het libertarisme topic.. Hoe sneu die gast zeg... Kleinzerig dictatortje. Vreemd fenomeen inderdaad.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_134626946
Heeft iemand een leuk recept voor een mini quiche met groene asperges?
Spoilers!
pi_134629755
Piet ik heb hier een recept voor ossenstaart soep:

Ossenstaart soep

1 ossenstaart in stukken
1 ui
2 wortels
2 preien
2 bleekselderij stengels
grof zout
laurier
tijm
1 tomaat
dragon
peper

Bereiding
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grof gesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.

Maar nu lees ik overal op internet dat de staart eerst gebakken moet worden dus nu begin ik te twijfelen. Kan ik gewoon dit recept aan houden of wordt het dan te flauw ?
  maandag 23 december 2013 @ 23:00:35 #232
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134630081
De soep mislukt in elk geval niet als je de ossenstaart eerst bakt. ;)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 23 december 2013 @ 23:05:47 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134630303
Ja, ik zeg ook bakken! Maar de meningen zijn daar dus over verdeeld. :)
pi_134630666
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 22:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand een leuk recept voor een mini quiche met groene asperges?
Met venkel mag ook trouwens :9
Spoilers!
  maandag 23 december 2013 @ 23:19:59 #235
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134630965
Basis quicherecept en dan met groene asperges en gerookte zalm?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 23 december 2013 @ 23:37:38 #236
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134631781
Ik denk ik kijk nog even in dit topic vlak voor kerst, zie ik dat Piet terug is. Een soort reddende engel kerst actie? Welkom terug ijsbeer!
Siesta & Fiesta!
pi_134634215
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 22:53 schreef Sorella het volgende:
Piet ik heb hier een recept voor ossenstaart soep:

Ossenstaart soep

1 ossenstaart in stukken
1 ui
2 wortels
2 preien
2 bleekselderij stengels
grof zout
laurier
tijm
1 tomaat
dragon
peper

Bereiding
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grof gesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.

Maar nu lees ik overal op internet dat de staart eerst gebakken moet worden dus nu begin ik te twijfelen. Kan ik gewoon dit recept aan houden of wordt het dan te flauw ?
Een halve citroen meekoken doet ook wonderen voor de smaak!
-Hoewel met deze hoeveelheid soep een schijfje waarschijnlijk al wel genoeg is-
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 24 december 2013 @ 00:32:55 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134634273
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 22:53 schreef Sorella het volgende:
Piet ik heb hier een recept voor ossenstaart soep:

Ossenstaart soep

1 ossenstaart in stukken
1 ui
2 wortels
2 preien
2 bleekselderij stengels
grof zout
laurier
tijm
1 tomaat
dragon
peper

Bereiding
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grof gesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.

Maar nu lees ik overal op internet dat de staart eerst gebakken moet worden dus nu begin ik te twijfelen. Kan ik gewoon dit recept aan houden of wordt het dan te flauw ?
Als je de ossenstaarten eerst aanbraad wordt de smaak anders. Of je dat lekkerder vind, is de vraag.
Persoonlijk mis ik de madeira in je recept.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 00:36:12 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134634391
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 20:00 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Serieus? Was dat het?
Las mee en je was inderdaad opeens weg na die schermutseling in het libertarisme topic.. Hoe sneu die gast zeg... Kleinzerig dictatortje. Vreemd fenomeen inderdaad.
Jep, leuk dat hij zo zijn best deed te bevestigen wat ik hem verweet. Geef ze een uniform en de resultaten zijn voorspelbaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 11:53:51 #240
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134645212
Piet! Kan ik rodewijnsaus een dag van tevoren maken? Is het nog lekker als ik het de volgende dag opwarm?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:05:33 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134645656
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:53 schreef Lienekien het volgende:
Piet! Kan ik rodewijnsaus een dag van tevoren maken? Is het nog lekker als ik het de volgende dag opwarm?
Ja, dat kan, maar afmonteren met boter pas doen net voor het serveren.
Goed afdekken in de koelkast, anders neemt ie smaakjes aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:15:06 #242
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134645966
Top.
The love you take is equal to the love you make.
pi_134646504
Piet, we zijn hier thuis bezig met een kerstmenu. Hoeft niet erg exquise te zijn. Nu willen we als nagerecht tiramisu doen. Ik zie allerlei gerechten op internet met rauwe eieren. Is dat op enige wijze te vermijden? Ik heb wel eens gehoord van de eieren mixen in een schaal boven een pan kokend water?

En we zoeken nog een groentenbijgerecht voor bij de roast potatoes en de rollade. Heb jij nog suggesties hoe je op simpele wijze boontjes of andere groenten kan omtoveren tot iets bijzonders?


Fijn dat je trouwens weer terug bent :)
Somebody that I used to know
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:37:06 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646774
Wat is je probleem met rauw ei? Koop anders pakjes gepasteuriseerd ei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:38:45 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646837
Bootjes tot iets bijzonders? Smelt er boter over met een paar druppels citroensap? Wikkel een paar bootjes in een plakje spek of rauwe ham?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134647094
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is je probleem met rauw ei? Koop anders pakjes gepasteuriseerd ei
risico op salmonella?
Somebody that I used to know
pi_134648002
Piet! Ik heb de bitterballen gemaakt. Met wildpoulet, rode wijn, wortelen, kruidnagel enz, de smaak is fantastisch.

Ik krijg alleen de pankokorst niet dik genoeg. Op zich barsten ze niet echt tijdens het frituren maar het is gewoon een beetje een zielig slap omhulseltje, ik wil een echte crunch! Ik rol ze nu eerst door het bloem, dan door ei, dan zo veel mogelijk iets fijner gemalen panko. De panko grof laten werkte niet goed, maar ik heb ook wel hele groffe geloof ik.

Twee maal door het ei en de panko werd vooral een kliederboel.

Tevens vind ik de vulling wel erg loperig, waarschijnlijk heb ik hem niet genoeg gebonden. Maar ik vind dat eigenlijk niet zo erg.
  dinsdag 24 december 2013 @ 13:24:53 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134648370
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:45 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

risico op salmonella?
Hoe vaak maak je je koelkast schoon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 13:28:10 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134648459
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 13:11 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! Ik heb de bitterballen gemaakt. Met wildpoulet, rode wijn, wortelen, kruidnagel enz, de smaak is fantastisch.

Ik krijg alleen de pankokorst niet dik genoeg. Op zich barsten ze niet echt tijdens het frituren maar het is gewoon een beetje een zielig slap omhulseltje, ik wil een echte crunch! Ik rol ze nu eerst door het bloem, dan door ei, dan zo veel mogelijk iets fijner gemalen panko. De panko grof laten werkte niet goed, maar ik heb ook wel hele groffe geloof ik.

Twee maal door het ei en de panko werd vooral een kliederboel.

Tevens vind ik de vulling wel erg loperig, waarschijnlijk heb ik hem niet genoeg gebonden. Maar ik vind dat eigenlijk niet zo erg.
Door gezeeft fijn paneermeel halen, dan door ei en dan door panko/paneermeel.
Vulling dikvloeibaar hoort eigenlijk bij kroketten/bitterballen, een mooie dikke ragout met een korstje. Dat we tegenwoordig zulke gel/tandpasta dikke kroketten kennen is omdat deze machinaal en snel gemaakt worden. Dan kan je geen ragout gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134648622
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 23:19 schreef Isegrim het volgende:
Basis quicherecept en dan met groene asperges en gerookte zalm?
Ja, lekker!

Nou, het is toch nog goedgekomen met ons kerstmenu. We vieren vandaag kerst saampjes maar we zijn druk aan het verbouwen dus erg veel planning is er niet echt aan te pas gekomen. Ik heb de afgelopen week gewoon her en der het een en ander gekocht en dat bleek geen slecht idee. Gisterenavond heb ik dit gepland:

Selderijsoep met blauwe kaas
Mini quiche met asperges en zalm
Kwartel, aardappelwaaiers en goene minigroenten van de kamado. Zoete aardappelgratin uit de oven.
Semifredo met chocola en cranberries.

Het is allemaal snel klaar dus onze kerst kan beginnen :Y)
Spoilers!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')