Cheesecake is zelfs lekkerder na een paar dagen, dus ik zou me niet te druk makenquote:Op maandag 23 december 2013 18:55 schreef PluisigNijntje het volgende:
Goed, dan laat ik hem in de koelkast en vertrouw ik er maar op dat hij goed blijft.. ik las op internet dat invriezen geen kwaad kan, maar als jullie een andere ervaring hebben zal ik t maar niet proberen.
Serieus? Was dat het?quote:Op zaterdag 21 december 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben geen legende, ik ben een religie.
Zeg af en toe wat verstandige dingen, en mensen maken daar een hoop fuzz over.
Neem JC, die zei dat het toch leuk zou zijn dat mensen wat aardiger tegen elkaar waren. Werd tegen een boom gespijkerd, en men viert dat nog steeds.
Ik zei een modje de waarheid en werd een maand gebanned, schold niet, zei gewoon wat hij deed.
Met venkel mag ook trouwensquote:Op maandag 23 december 2013 22:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand een leuk recept voor een mini quiche met groene asperges?
Een halve citroen meekoken doet ook wonderen voor de smaak!quote:Op maandag 23 december 2013 22:53 schreef Sorella het volgende:
Piet ik heb hier een recept voor ossenstaart soep:
Ossenstaart soep
1 ossenstaart in stukken
1 ui
2 wortels
2 preien
2 bleekselderij stengels
grof zout
laurier
tijm
1 tomaat
dragon
peper
Bereiding
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grof gesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.
Maar nu lees ik overal op internet dat de staart eerst gebakken moet worden dus nu begin ik te twijfelen. Kan ik gewoon dit recept aan houden of wordt het dan te flauw ?
Als je de ossenstaarten eerst aanbraad wordt de smaak anders. Of je dat lekkerder vind, is de vraag.quote:Op maandag 23 december 2013 22:53 schreef Sorella het volgende:
Piet ik heb hier een recept voor ossenstaart soep:
Ossenstaart soep
1 ossenstaart in stukken
1 ui
2 wortels
2 preien
2 bleekselderij stengels
grof zout
laurier
tijm
1 tomaat
dragon
peper
Bereiding
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grof gesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.
Maar nu lees ik overal op internet dat de staart eerst gebakken moet worden dus nu begin ik te twijfelen. Kan ik gewoon dit recept aan houden of wordt het dan te flauw ?
Jep, leuk dat hij zo zijn best deed te bevestigen wat ik hem verweet. Geef ze een uniform en de resultaten zijn voorspelbaarquote:Op maandag 23 december 2013 20:00 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Serieus? Was dat het?
Las mee en je was inderdaad opeens weg na die schermutseling in het libertarisme topic.. Hoe sneu die gast zeg... Kleinzerig dictatortje. Vreemd fenomeen inderdaad.
Ja, dat kan, maar afmonteren met boter pas doen net voor het serveren.quote:Op dinsdag 24 december 2013 11:53 schreef Lienekien het volgende:
Piet! Kan ik rodewijnsaus een dag van tevoren maken? Is het nog lekker als ik het de volgende dag opwarm?
risico op salmonella?quote:Op dinsdag 24 december 2013 12:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is je probleem met rauw ei? Koop anders pakjes gepasteuriseerd ei
Hoe vaak maak je je koelkast schoon?quote:
Door gezeeft fijn paneermeel halen, dan door ei en dan door panko/paneermeel.quote:Op dinsdag 24 december 2013 13:11 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! Ik heb de bitterballen gemaakt. Met wildpoulet, rode wijn, wortelen, kruidnagel enz, de smaak is fantastisch.
Ik krijg alleen de pankokorst niet dik genoeg. Op zich barsten ze niet echt tijdens het frituren maar het is gewoon een beetje een zielig slap omhulseltje, ik wil een echte crunch! Ik rol ze nu eerst door het bloem, dan door ei, dan zo veel mogelijk iets fijner gemalen panko. De panko grof laten werkte niet goed, maar ik heb ook wel hele groffe geloof ik.
Twee maal door het ei en de panko werd vooral een kliederboel.
Tevens vind ik de vulling wel erg loperig, waarschijnlijk heb ik hem niet genoeg gebonden. Maar ik vind dat eigenlijk niet zo erg.
Ja, lekker!quote:Op maandag 23 december 2013 23:19 schreef Isegrim het volgende:
Basis quicherecept en dan met groene asperges en gerookte zalm?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |