#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 23:11 |
Dit is het eerste jaar dat we een deel van kerst bij mij thuis doen en ik moet het hoofdgerecht maken. Nu zag ik erg op tegen de kerstdrukte in de winkel, maar kwam erachter dat hier in de buurt een AH pick up point zit en dat me dat max 2,50 extra kost dus dat leek me echt superhandig. Alleen nu is een van de gasten allergisch voor gluten. In de winkel staat bij letterlijk alles of het glutenvrij en/of lactose vrij is. Maar in de webshop kan ik het niet terugvinden. Weet iemand misschien hoe dat zit? Zijn er verder misschien nog mensen hier die ervaring hebben met een glutenvrij eten en tips hebben? Ik vind het eerlijk gezegd nogal lastig, maar dat wil ik natuurlijk niet aan mijn gast laten merken want voor haar lijkt het me al vervelend genoeg. | |
LXIV | dinsdag 17 december 2013 @ 23:13 |
Eigenlijk is het heel gemakkelijk. Alles met tarwe moet voorkomen worden. Dus als je gewoon kookt met vlees, groenten en aardappelen bijvoorbeeld, dan heb je geen gluten. Pas wel op met sommige kruiden, daar kan een klein beetje tarwe inzitten en dat is al genoeg/teveel. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 23:14 |
Ja dat klinkt heel simpel maar in de praktijk werkt het dus meestal niet zo. Heb je bijvoorbeeld een lekker stuk gemarineerd vlees, blijken er gluten in te zitten. Ik heb een keer voor en BBQ bijna al mijn vlees terug uit mijn wagen kunnen halen omdat we er in eerste instantie niet bij stil stonden, tot vlak voor het afrekenen.. En zo zijn er dus heel veel producten waarvan je verwacht dat er geen gluten inzit, en waarbij het eigenlijk ook niet nodig is. En dan zit het er dus toch in. | |
SJK | dinsdag 17 december 2013 @ 23:14 |
![]() | |
einschtein | dinsdag 17 december 2013 @ 23:14 |
Er is wel een pagina met 'glutenvrij' op de website, alleen daar staan de 'speciale' producten op. Dus de producten waar normaliter wel gluten in zitten. http://www.ah.nl/appie/producten/speciale-voeding/glutenvrij | |
LXIV | dinsdag 17 december 2013 @ 23:15 |
Dat is wel zo, maar als je een zuiver product hebt dan is dat in principe glutenvrij. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 23:16 |
Dat klopt, maar ik ben geen topchef, heb geen jaren kookervaring en houd vooral niet van gedoe. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2013 23:16:21 ] | |
LXIV | dinsdag 17 december 2013 @ 23:16 |
Bij de AH is het echt heel gemakkelijk, op ieder product staat gewoon een tekentje dat het glutenvrij is (blauwe korenaar op de achterkant) | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 23:17 |
Ja maar in de webshop dus niet. Vandaar ook een deel van mijn vraag. | |
Lienekien | dinsdag 17 december 2013 @ 23:25 |
Wie gaat er voor Fripsel kijken in de AH? | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 17 december 2013 @ 23:26 |
Coeliaak hier ![]() ![]() | |
LXIV | dinsdag 17 december 2013 @ 23:30 |
Er is toch ook zo'n lijstje waar dat allemaal precies op staat? | |
Lienekien | dinsdag 17 december 2013 @ 23:32 |
Met tijdelijk assortiment? | |
LXIV | dinsdag 17 december 2013 @ 23:33 |
Dat weet ik allemaal niet. Mijn jongste heeft ook gluten. Ik kook altijd gewoon puur. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 23:36 |
Dat heb ik echt al wel gedaan. Er staat geen glutenvrije informatie bij. Er is wel een lijst te vinden voor de standaard AH producten, maar daar heb ik bij het kerstassortiment niks aan. Ik heb de klantenservice ook al bericht ondertussen. Maar het kan tot 2 dagen duren voor ze antwoord geven. | |
Lienekien | dinsdag 17 december 2013 @ 23:37 |
Als er niet op staat dat het glutenvrij is, zou ik er toch van uitgaan dat het niet glutenvrij is. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 23:39 |
Zo werkt het dus niet, want in de webshop staat nergens specifiek bij dat het glutenvrij is. Terwijl dat in de winkel heel duidelijk aangegeven staat bij de AH producten. Nu is er dus wel een lijst met AH producten, maar die zit ergens in een donker hoekje weggestopt en is niet compleet. Service valt het niet echt te noemen. | |
Lienekien | dinsdag 17 december 2013 @ 23:40 |
Ja, ik bedoel toch op het product zelf? | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 23:40 |
Ja maar dat kun je niet zien in een webshop. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 17 december 2013 @ 23:41 |
Ja, wat zeg ik nou?
| |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 23:43 |
Oh haha ![]() | |
einschtein | dinsdag 17 december 2013 @ 23:55 |
Eng he, je onder de mensen brengen? ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 00:11 |
Haha nee daar heeft het niks mee te maken. Maar ik heb als cassiere gewerkt en heb wel een fobie ontwikkeld voor de combie van supermarkten en kerst. ![]() | |
SunChaser | dinsdag 18 november 2014 @ 00:53 |
Goed topic, over n maand ga ik ook glutenvrij het kerstdiner in. | |
Taartje | dinsdag 18 november 2014 @ 08:47 |
Je kunt toch nú al gaan kijken en een boodschappenlijst maken, om die vervolgens tegen kerst te bestellen? | |
raulbouli | dinsdag 18 november 2014 @ 11:22 |
Tjah, ik ben niet anders gewend dan Glutenvrij koken/bakken etc. Ik zelf heb het niet, maar mijn wederhelft wel, dus doe je automatisch mee. Je moet je kruidenmixen zelf samenstellen en zelf je marinades maken. Wat ben je van plan om te maken als kerstdiner? Dat maak het wellicht wat makkelijker om je vragen te beantwoorden. | |
#ANONIEM | dinsdag 18 november 2014 @ 11:27 |
Dat bericht stamt uit 2013 | |
raulbouli | dinsdag 18 november 2014 @ 11:33 |
Beter laat advies dan nooit. | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 18 november 2014 @ 14:20 |
Inderdaad, over 5 weken is het alweer kerst... wtf ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 18 november 2014 @ 14:43 |
Hoe glutenvrij moet het zijn? In sommige producten zoals rozijnen wordt nogal eens bloem gebruikt als scheidingsmiddel, zijn sporen van bloem al een probleem? | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 18 november 2014 @ 14:56 |
Als er iets van bloem wordt gebruikt moet het maar laten staan. Een piepklein beetje kan al teveel zijn. Zelf ben ik enorm gevoelig voor gluten, dus ik weet wel waar ik het over heb... een neefje kwam eens eten en raakte per ongeluk even met zijn lepel de spaghettisaus aan nadat hij speghetti had opgeschept. Door die minieme aanraking was er al sprake van kruisbesmetting en was ik 4 dagen ziek, zucht. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 november 2014 @ 15:00 |
Ik weet het, een werkneemster van mijn man heeft het ook, als er maar wat bloem is achtergebleven op werkblad in een restaurant of een paar rozijnen in een salade zitten waar bloem als antikleefmiddel is gebruikt is zij ziek. Daarom denk ik dat de horeca bv ook nauwelijks in staat is zonder allergenen te werken, wetgeving heen of weer. | |
SunChaser | dinsdag 18 november 2014 @ 15:31 |
Je hebt mensen die coeliakie hebben en geen spoor gluten verdragen en mensen die ziek worden van gluten maar geen coeliaki hebben. Die kunnen sporen wel verdragen. Maar tis idd veel labels lezen en winkels bezoeken Amsterdam heeft een Glutenvrij Winkel.Alleen die is duurder dan een biologische winkel of de AH met glutenschappen | |
Selestha | dinsdag 18 november 2014 @ 15:36 |
Even wat dingetjes op een rij die sowieso glutenvrij zijn en lekker met een kerstmenu: Voor voorgerechten kan je bijvoorbeeld denken aan heldere bouillon (wel de verpakking checken om te zien of er bloem of gluten in zitten!) met daarnaast een glutenvrij afbakbroodje dat je apart van de rest afgebakken hebt op een schone bakplaat. Denk om kruisbesmetting. Hoofd inderdaad aardappels, vlees, groenten, als je daarbij weinig bewerkte te producten gebruikt en de verpakking leest zou je goed moeten zitten. Toe kan je bijvoorbeeld meringues serveren; dat zijn gebakjes van eiwitschuim. Erg lekker met wat slagroom en fruit. Ook hier kijken of ze er geen gluten in verstopt hebben. |