Ook leuk is een hele heftige kaas ernaast doen. Je krijgt dan hele andere smaken los.quote:Op maandag 23 december 2013 15:04 schreef drexciya het volgende:
[..]
Een ander punt is dat je na een erg heftig bier je smaakpapillen ook wat rust moet gunnen. Met name de erg zware bieren en barrel-aged varianten vallen in die categorie.
Klopt, ik heb een stuk Blue Stilton met Port daarvoor staan. Daar moet je sowieso een heftig bier bij doen.quote:Op maandag 23 december 2013 21:14 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ook leuk is een hele heftige kaas ernaast doen. Je krijgt dan hele andere smaken los.
Je zult versteld staan met een sterk bier en een sterke kaas. Pure sensatie. Maargoed, ook lang niet altijd lekker. Heb vaker geen kaas naast mijn bier dan wel.quote:Op maandag 23 december 2013 21:16 schreef sirdanilot het volgende:
Bij bier kun je het beste wat kookworst of een vrij simpele kaas doen, vind ik altijd.
Rochefort is in veel supermarkten aardig aan de prijs inderdaad.quote:Op maandag 23 december 2013 18:52 schreef DeHovenier het volgende:
[..]
Ah.
Ik ben er 1x geweest, kwam naar buiten met alle soorten Texels bier plus bijbehorend glas. Is wel te drinken
En Rochefort 10 is bij de Jumbo 2,60 volgens mij
Stouts lijken erg op te komen de laatste tijd is mijn indruk.quote:Op dinsdag 24 december 2013 12:48 schreef mckroket het volgende:
laatste tijd wat stoutjes geprobeerd. was daar nooit fan van, maar ik heb de smaak nu wel te pakken. misschien ligt het aan de tijd van het jaar
emelisse espresso stout is heerlijk. evenals de kujo coffee stout! alleen die zou niet meer verkrijgbaar zijn nu (worden niet meer aangeleverd vanuit amerika).. hij is nog op de tap in zonder zeil steenbergen!
nu nog zoeken naar de wat heftigere knallers
Dit klinkt heel erg goed. Hoe beviel het en wil je het recept delen?quote:Op maandag 23 december 2013 14:36 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Vanavond hazenpeper maken op basis van Rochefort 10, ben zeer benieuwd
Was bijzonder lekkerquote:Op dinsdag 24 december 2013 15:24 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Dit klinkt heel erg goed. Hoe beviel het en wil je het recept delen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu is het tijd om de democratie te verdedigen.
Aah kijk bedankt, ik ben benieuwd .quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:23 schreef BlackLining het volgende:
Was bijzonder lekker
Recept is niet moeilijk, al moet ik er wel bij zeggen dat ik qua hoeveelheid ingrediënten altijd op gevoel kook. Als je dat gevoel ook een beetje hebt kan het niet mis gaan.
Ik vond 'm (zo'n 4 jaar geleden) veel te boozy en weinig subtiel, maar misschien heb je 'm eerst wat laten rijpen?quote:Op woensdag 25 december 2013 12:08 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Aah kijk bedankt, ik ben benieuwd .
[ afbeelding ]
Ik heb deze vanavond eindelijk eens kunnen proberen. 18.2%
Compleet zwart, wat stroperig maar wat een smaakbom is dit zeg. Heel erg zoet, ik had er wel graag wat meer koffie in geproefd. Leuk om eens gehad te hebben in ieder geval.
Deze zijn van oktober, de laatst gebrouwen serie.quote:Op donderdag 26 december 2013 14:33 schreef IPA35 het volgende:
Dacht dat die al lang geleden uitverkocht waren... Ik zag ze nog wel (beperkt) in de winkel (Bierkoning) toen ik net begon met speciaalbier. Daarna nooit meer gezien eigenlijk...
Waar haal je die?
In je hoofd nu?quote:Op vrijdag 27 december 2013 22:15 schreef Mgolovic het volgende:
Zojuist een Rochefort 10 gedronken. Smaak is goed, het hoge alcohol percentage overheerst wel iets teveel naar mijn zin.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |