abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133877495
quote:
Nederlandsche Bank laat Bitcoin ongemoeid

Nieuws - Zelfs als De Nederlandsche Bank het zou willen, kan het momenteel geen toezicht houden op de handel in virtuele valuta. "Dit valt buiten de Wet op het financieel toezicht."

In tegenstelling tot de Verenigde Staten is er in Nederland geen enkel toezicht op virtuele valuta zoals het doorgebroken Bitcoin. Dat geldt ook voor ondernemingen die hier in handelen. De Nederlandsche Bank (DNB) wijst vooralsnog op een cruciale beperking: de Wet op het financieel toezicht (Wft). Voordat het criminele praktijken zoals witwassen via bitcoins kan aanpakken, moet eerst de wet worden verruimd.
Ogen gericht op Bitcoin

DNB volgt het fenomeen desondanks nauwlettend. “We merken dat de ontwikkelingen rond virtuele valuta heel snel gaan. Ook wij onderwerpen dit aan onderzoek en kijken daarbij naar de integriteitsrisico’s. Los van de toegenomen populariteit vallen valuta's zoals de bitcoin en litecoin momenteel buiten de Wft. Het is daarom vooralsnog niet de vraag óf we willen reguleren. Het valt er buiten”, stelt DNB-woordvoerder Remko Vellenga in een reactie.

De Nederlandsche Bank is momenteel één van de verantwoordelijken voor het anti-witwastoezicht op financiële instellingen. Maar op de vraag of DNB niet net zoals de VS criminele activiteiten via Bitcoin aan banden wil leggen of de handelsplaatsen zou willen registreren, wijst het naar de politiek. Vellenga: “Dat ligt in Den Haag en is een zaak van het ministerie van Financiën. Wij kunnen de wet niet aanpassen.”
'Voorlopig is het ruilhandel'

Tot dusver ziet DNB het niet meer als ruilhandel. “Iedereen kan investeren in iets. Momenteel zijn dat stukjes data. Maar in de toekomst zijn het misschien, overdreven gezegd, flessen wijn. De vraag is of wij dan ook toezicht moeten gaan houden op wijn. We moeten virtuele valuta eerst verder bestuderen”, aldus de zegsman.

De centrale bank wijst daarom voorlopig alleen op de risico’s voor consumenten. Zij dienen zich te realiseren welke risico’s ze lopen bij het aanschaffen van valuta's als de bitcoin. “De wisselkoers is volatiel en er is geen centrale uitgever die door consumenten waar nodig aansprakelijk kan worden gesteld. Ook is het depositogarantiestelsel niet van toepassing”, leest de waarschuwing.
bron
Interessant standpunt.
జ్ఞ‌ా
pi_133877703
Het zou afgeschaft moeten worden. Straks krijgen we weer Henk en Ingrid huillies die al hun spaargeld in Bitcoins hadden en dat het nu weg is omdat op een zeepbel gebaseerd is :')
-XOXO-
  dinsdag 3 december 2013 @ 15:50:32 #3
241330 A-mineur
Zware akkoorden.
pi_133878012
Ik vind het niet verschillen van de huidige valuta vormen. Er zijn wel toezichthouders etc etc.. maar uiteindelijk geven ze elkaar alleen maar schouderklopjes en wordt de bonus toch wel overgeschreven. Dat daar miljarden van belastingbetalers mee op de schop gaan maakt voor deze mensen niets uit.
To doom or not to doom
pi_133916192
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 15:40 schreef datismijnmening het volgende:
Het zou afgeschaft moeten worden. Straks krijgen we weer Henk en Ingrid huillies die al hun spaargeld in Bitcoins hadden en dat het nu weg is omdat op een zeepbel gebaseerd is :')
En daar moet je vervolgens aandacht aangeven of medelijden mee hebben? :N
Doet mij denken aan het iSave gebeuren van een tijd terug. Echt... |:(

Vwb de reactie van de Nederlandse Bank:

Ach du moment het hele bitcoin gebeuren echt een gevaar gaat vormen voor de reguliere geldmarkten die wij van oudsher kennen,weet ik bijna zeker dat er allerlei maatregelingen komen die dit zullen proberen te gaan reguleren dan wel belasten.

Kortom dat "monitoren"wordt dan ineens een regelrechte aanval van de Nederlandse Staat.
Mark my words.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 04-12-2013 18:27:54 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')