abonnement Unibet Coolblue
  Jubileum moderator donderdag 23 januari 2014 @ 09:07:10 #276
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_135837619
Ach Livelink wat een gedoe.. Eva gaat wel maar onder groot protest.

Voorheen moest Eva naar haar kamer bij een driftbui maar ik krijg haar de trap inmiddels niet meer op, zo sterk is ze.
Dus nu op de gang. Nou ben ik ook niet meer sterk genoeg om haar daar te houden tot ze is afgekoeld dus ik heb slot en grendel op mijn kamer deur zodat ze er niet in kan. Dan moet ik niet vergeten de voordeur op slot te houden want anders verdwijnt ze, of gooit alle schoenen en jassen naar buiten :o

Moet wel zeggen dat de periode dat ze elke dag op de gang stond redelijk voorbij is *afklopt*
Met pedagoge aan huis toch gekeken naar hoe we dit kunnen omdraaien en met meer pictos, en meer aandacht om te "ontprikkelen" lukt dat goed.
We zijn er achter dat films kijken haar doet ontspannen, na school of bij veranderingen. Dus vrij veel tv, maar hee wat helpt is goed.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_135838039
Livelink :*

Hier hebben we een andere aanpak voor straffen, in de hoek zitten leek nog amper indruk te maken.
Nu moeten ze in de hoek staan, met gezicht naar de deur en handen op de rug. Dat lijkt goed te helpen! Sowieso is het veel minder vaak nodig om te straffen.
Alleen waarschuwen helpt nu vaak al voldoende. En afleiden als je iets aan ziet komen.

Lois, fijn dat je erachter bent wat helpt ontspannen! Kim heeft dat met bepaalde films, die ze dan ook graag meerdere keren achter elkaar kijkt. Zoals Barbie en ´De groeten van Mike´.
  donderdag 23 januari 2014 @ 10:44:26 #278
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_135840623
Vrij veel TV ljikt mij nog altijd veel wenselijker dan heel veel driftbuien en dan op de gang. :Y :*
Mss niet wat je in de een ideale wereld voor je kind zou plannen als tijdsbesteding, maar goed, die vlieger gaat natuurlijk sowieso niet op voor een kind als Eva.
Dan zou ik er idd ook voor kiezen een oplossing te gebruiken die voor iedereen het meeste rust oplevert, toch?
***
pi_135842314
quote:
1s.gif Op donderdag 23 januari 2014 09:07 schreef Lois het volgende:
Ach Livelink wat een gedoe.. Eva gaat wel maar onder groot protest.

Voorheen moest Eva naar haar kamer bij een driftbui maar ik krijg haar de trap inmiddels niet meer op, zo sterk is ze.
Dus nu op de gang. Nou ben ik ook niet meer sterk genoeg om haar daar te houden tot ze is afgekoeld dus ik heb slot en grendel op mijn kamer deur zodat ze er niet in kan. Dan moet ik niet vergeten de voordeur op slot te houden want anders verdwijnt ze, of gooit alle schoenen en jassen naar buiten :o

Moet wel zeggen dat de periode dat ze elke dag op de gang stond redelijk voorbij is *afklopt*
Met pedagoge aan huis toch gekeken naar hoe we dit kunnen omdraaien en met meer pictos, en meer aandacht om te "ontprikkelen" lukt dat goed.
We zijn er achter dat films kijken haar doet ontspannen, na school of bij veranderingen. Dus vrij veel tv, maar hee wat helpt is goed.
Oi, herkenning.

Ik moest Jen halen in een driftbui van school en we moesten haar met 3 man een jas aandoen en de auto in krijgen...
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_135842680
Gisteren hebben we de uitslagen gekregen van de onderzoeken van m'n zoontje en hij heeft nu dus de diagnose klassiek autisme met een normaal IQ. We wisten al langer dat hij anders is en dat er iets aan de hand is met hem, maar ze dachten dus eerst aan PDD-NOS maar dan is toch dit er uit gekomen. Sowieso is heel DSM-V veranderd en bestaat PDD-NOS eigenlijk niet meer, maar ik vind dit zo heftig klinken. En ik ben bang dat met de tweede straks ook iets is (ben zwanger en bijna uitgerekend )
We laten het nu even bezinken maar ik ben zo verdrietig, ook voor hem. Dit zal iets zijn waar hij de rest van zijn leven misschien last van heeft. Hopelijk leert hij er mee om gaat en ontwikkelt hij zich uiteindelijk normaal maar waarschijnlijk zal het bij hem dus niet gaan zoals bij 'normale' kinderen. :{ :'(

Als ik ben bevallen maken we een nieuwe afspraak en gaat de behandeling zeg maar starten. Ook met hoe school het beste met hem kan omgaan.

En die driftbuien zijn heel herkenbaar! Ik zet Julian dan op zijn kamer want ook wij hebben glazen deuren waar hij tegen aan schopt. Op zijn kamer schopt hij dan tegen de muur of haalt ie zijn kleding uit de kast en gooit die in het rond. Gelukkig zijn die woedeaanvallen meestal van korte duur.
pi_135842820
Zulke woedeaanvallen had Kim eerder ook! Dat is gelukkig nog maar amper aan de orde.
Maar het bijten is ervoor in de plek gekomen lijkt wel. De ketting is ook nog eens verloren toen ze met mijn ouders mee was naar korfbal. Maar ik heb nog wel een reserve buisje.
pi_135843646
Nummer zoveel Wat fijn dat er een diagnose is
mama van 3 kids!
  donderdag 23 januari 2014 @ 13:19:44 #283
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_135846246
nummer-zoveel, fijn dat er een diagnose is. Dan kan je gericht hulp krijgen. :*
maar ik herken ook het emotionele deel van je post. toen we net de diagnse hadden gekregen, zat ik er hetzelfde in als jij. Hoe moet dat toch straks als hij groter is? Zal hij er erg last van krijgen?
Inmiddels heb ik dat los kunnen laten, als ik zie hoe hij zich ontwikkelt.
De normale intelligentie is zo'n sterke, positieve, factor. Dan kan hij zich dingen aanleren die voor andere mensen natuurlijk komen.

Voelt je buikbaby anders dan bij de zwangerschap van J destijds? Ik had bij de zwangerschap van mijn jongste al direct het idee dat ze een heel ander kind zou zijn dan mijn oudste. Bij mijn eerste zwangerschap kon ik eigenlijk heel weinig contact krijgen met de baby, bij de tweede zwangerschap was dat heel anders. En de jongste is zeker niet autistisch. :)

Sterkte met het verwerken van de diagnose.
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_135849942
Nummer zoveel, fijn dat er een diagnose is, maar dat het slikken is dat herken ik ook wel.
Al was ik ook behoorlijk opgelucht dat ik dus geen spoken zag...
Wel herkenbaar, de dingen die je schrijft, zorgen om de ontwikkeling e.d. ik heb er ook nog wel eens moeite mee om het los te laten.
Maar aan de andere kant doet onze dame het eigenlijk wel goed. En zal ze toch ook haar weg moeten vinden. Ik ben nog best geneigd om te proberen de hobbels en gaten op de weg snel te vullen of glad te strijken, maar ze zal toch ook op haar bek moeten gaan en leren hoe ze dan weer opkrabbelt...

Net als bij Davinia, hier een jongste die heel anders is dan haar zus.
De jongste heeft wel wat eigenaardigheden die ik soms wel wat typisch vind, maar qua sociaal en zich uitdrukken (jemig, wat kan dat kind al goed aangeven wat haar dwars zit met 4 jaar) en nou ja... heel anders dan grote zus. Verschil in zwangerschap, weet ik zo niet zo goed meer.
Maar wat ik wil zeggen is dat het niet per definitie zo hoeft te zijn dat de tweede dan ook een ASS heeft oid.

Sterkte met de dingen op een rijtje krijgen en bevallen natuurlijk :*
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 23 januari 2014 @ 14:55:04 #285
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_135850223
Heftig, nummer_zoveel! :*
in de haak.
pi_135851455
Heftig nummer_zoveel vooral ook om het een plek te geven en jullie draai hierin te vinden.wel fijn dat er een diagnose is zodat er gerichte hulp kan komen.

vandaag was het snoezeldag bij Roy,smorgens snoezelen bij het zwembad en smiddags snoezelen in de soezelruimte,was leuk om mee te maken.

gelijk smiddags een gesprek met de leidsters en samen tot de conclusie gekomen dat het voor Roy beter is om in een kleiner groepje verder te gaan.
ze gaan van de maand nog kijken om dat rond te krijgen.
Roy is daar in de groep ook veel druk,boos,Wilt niks aanleren,werkjes doen trekken zijn aandacht niet want snel afgeleid.
met minder prikkels reageert Roy beter,en is hij beter onder "controlle" en minder boos.

en er komt een aangepaste stoel thuis althans die gaan we aanvragen zodat Roy daarin zijn rust kan vinden.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_135853316
Fijn dat ze meedenken Bar! Hopelijk lukt het gauw om Roy in een kleinere groep te krijgen zodat hij minder prikkels heeft en meer toe komt aan dingen leren en werkjes doen.
Mama van 2 lieve meiden :)
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 23 januari 2014 @ 16:14:50 #288
147316 crew  DJMO
#trut
pi_135853902
even een vraagje .. Jan bijt sinds een paar weken steeds op zijn jas (kraag) en op zijn kleding. volgens juf bijt hij op school alle potloden stuk en zit steeds met van alles in z'n mond. Ik had hier al wat gelezen over bijtkettingen en zo maar daar moest ik volgens juf maar niet aan beginnen, hij moest het gewoon afleren. Toen ik aangaf dat ik hem dan liever een ketting gaf zodat zijn kleding niet kapotgebeten zou worden, moest ik het .maar met de smi-therapeute bespreken. Wat zouden jullie doen ???
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_135855335
Het is alweer bijna vijf jaar geleden de zwangerschap van J., maar heb het idee dat dit kindje veel meer en harder beweegt, zelfs nu op het laatst.
Maar ik had bij J. beginnende hellp en daar had hij af en toe ook last van was toen op het ctg te zien. Nu gaat alles goed. :)
pi_135855350
Afleren is wel makkelijk gezegd vind ik. Is hier iig nog steeds niet gelukt!

Maar met die therapeut overleggen kan nooit kwaad.
  donderdag 23 januari 2014 @ 16:39:55 #291
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_135855354
die smi therapeute heeft daar vast wel ideeën over, vanuit haar professionele achtergrond. mooi gebruik van maken dus en 't inderdaad daar eens voorleggen. met die informatie kun je toch alsnog zelf een keuze maken?

nummer_zoveel, fijn dat je zwangerschap dit keer zonder complicaties verloopt. houden zo! :)
in de haak.
pi_135855470
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:14 schreef DJMO het volgende:
even een vraagje .. Jan bijt sinds een paar weken steeds op zijn jas (kraag) en op zijn kleding. volgens juf bijt hij op school alle potloden stuk en zit steeds met van alles in z'n mond. Ik had hier al wat gelezen over bijtkettingen en zo maar daar moest ik volgens juf maar niet aan beginnen, hij moest het gewoon afleren. Toen ik aangaf dat ik hem dan liever een ketting gaf zodat zijn kleding niet kapotgebeten zou worden, moest ik het .maar met de smi-therapeute bespreken. Wat zouden jullie doen ???
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
niet om je ontmoedigen,maar hier is dat het zo. Je krijgt niet zomaar iets gedaan, wij willen kussens rondom zijn bed ivm het schoppen,moet via de fysio die moet een rapport schrijven waarom Roy daar bij gebaat is.

we vroegen een grotere buggy,gaat via een bureau doe zowel thuis als op de tjasker kwamen kijken of Roy het wel echt nodig heeft.

we hebben de uitraasruimte,daar heeft de tjasker mee geholpen,de kinderarts,orthopedagoog,fysio en ergo allemaal een verslag voor geschreven waarom dat hier zo nodig is.

nu met de aangepaste stoel iedem, tjasker schrijft een verslag,ergo,fysio en dat bedrijf komt weer kijken.

worden we soms ook hordendol van,maar snappen het wel. Maar leuk is anders omdat het echt zoveel tijd kost.

heb je al eens gevraagt aan je zoon waarom hij bijt?
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 23 januari 2014 @ 16:46:16 #293
147316 crew  DJMO
#trut
pi_135855692
Ik moet morgen weer naar haar toe met Jan en zal het ook zeker vragen (daar is ze tenslotte voor!)

quote:
1s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:42 schreef _Bar_ het volgende:
heb je al eens gevraagt aan je zoon waarom hij bijt?
"dat weet ik niet" is het standaard antwoord ;)

Het mooie van dit verhaal is dus dat school een vragenlijst moest invullen voor smi therapie en dat werd in eerste instantie geweigerd omdat ze dus die toestemming van Jeugdzorg nodig hadden volgens hen. Ik meteen Parlan opgebeld, verhaal gedaan en die hebben school gebeld met de mededeling: alles wat moeder zelf inzet voor Jan, juichen wij van harte toe en staan wij achter. Ik heb dus voor dit soort dingen echt geen toestemming nodig van hogerhand, maar juf blijft het wel steeds zo brengen, en dat irriteert me zo langzamerhand een beetje.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_135855818
Bijkettingen e.d kun je zo Online bestellen. Dus als je denkt dat het helpt.

daar heeft de juf in feite niks mee te maken. (lijkt mij)
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 23 januari 2014 @ 17:04:33 #295
147316 crew  DJMO
#trut
pi_135856617
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:48 schreef _Bar_ het volgende:
Bijkettingen e.d kun je zo Online bestellen. Dus als je denkt dat het helpt.

daar heeft de juf in feite niks mee te maken. (lijkt mij)
sowieso heb ik bij Jan het idee dat dit ook weer een 'tic' is die straks wel weer voorbijgaat als hij maar genoeg gewaarschuwd wordt dat het niet mag. Dus als ik het tijdelijk kan oplossen met een bijtspeeltje, dan maar zo.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  † In Memoriam † donderdag 23 januari 2014 @ 17:12:02 #296
37843 lady-wrb
kortaf
pi_135856991
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 17:04 schreef DJMO het volgende:

[..]

sowieso heb ik bij Jan het idee dat dit ook weer een 'tic' is die straks wel weer voorbijgaat als hij maar genoeg gewaarschuwd wordt dat het niet mag. Dus als ik het tijdelijk kan oplossen met een bijtspeeltje, dan maar zo.
hoe kom je daar nou bij?

L. is altijd aan het snipperen en frutselen met dingen in zijn handen. hoe vaak ik er ook wat van zeg, hij blijft het doen. al jaren gaan hier hele notitieblokken, gummetjes, balpennen en passers aan stukjes omdat hij alles kapot of uit elkaar friemelt.
probeer hem consequent er op te wijzen dat hij sinds een paar maanden een tangle heeft waar hij zoveel mag friemelen/slopen als hij wil, maar zelf dat gaat nog steeds niet vlekkeloos
en jij wil beweren dat je dat wel even af kan leren?

succes ermee, het zal je (denk ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) niet lukken.
pi_135857037
Bij J. heeft waarschuwen dat het niet mag geen zin met z'n tics. Het is zijn manier om onrust, overprikkeling te uiten. Of als er iets spannends gebeurd. Hij zegt ook dat hij niet weet hoe het komt dat ie het doet.
Maar het kan wel vervelend zijn in bepaalde situaties. Hij gaat dan bv pruttelen met z'n tong, 'scheetgeluiden' maken zeg maar. En op straat wordt dan wel raar gekeken. En in de klas zijn ook niet alle kinderen er van gediend.
Wat hij ook vaker doet is heen en weer wiegen met zijn lichaam en met z'n vingers in de lucht 'de plantjes nadoen die wuiven in de wind' zegt ie dan.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 23 januari 2014 @ 17:15:34 #298
147316 crew  DJMO
#trut
pi_135857174
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 17:12 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoe kom je daar nou bij?

L. is altijd aan het snipperen en frutselen met dingen in zijn handen. hoe vaak ik er ook wat van zeg, hij blijft het doen. al jaren gaan hier hele notitieblokken, gummetjes, balpennen en passers aan stukjes omdat hij alles kapot of uit elkaar friemelt.
probeer hem consequent er op te wijzen dat hij sinds een paar maanden een tangle heeft waar hij zoveel mag friemelen/slopen als hij wil, maar zelf dat gaat nog steeds niet vlekkeloos
en jij wil beweren dat je dat wel even af kan leren?

succes ermee, het zal je (denk ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) niet lukken.
Dat is mijn ervaring met Jan. Zo heeft hij een hele tijd lopen spugen. Toen was dat over kwam het neuspeuteren tot aan bloedens toe. Nu blijft hij wel uit zijn neus, maar is het dus kledingkauwen.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_135857401
DJMO, wellicht heeft Jan het bijten of iets soortgelijks nodig om zichzelf te kalmeren of zijn bewegingsdrang kwijt te kunnen? De kans is dan groot dat áls hij het al afleert, er een andere gewoonte voor in de plaats komt. Het lijkt me nuttiger om een hulpmiddel te vinden waardoor hij wel kan blijven bijten o.i.d., zonder dat het veel schade tot gevolg heeft.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 17:12 schreef nummer_zoveel het volgende:
Wat hij ook vaker doet is heen en weer wiegen met zijn lichaam en met z'n vingers in de lucht 'de plantjes nadoen die wuiven in de wind' zegt ie dan.
O+
  donderdag 23 januari 2014 @ 17:20:15 #300
35189 Troel
scherp en bot
pi_135857412
Hij peutert wellicht ergens anders aan, maar hij blijft peuteren.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')