Die Amerikaanse beslissing komt nogal slap over maar ik ben het wel eens met deze beslissing. Ik heb ook niet al teveel vertrouwen in de Chinese radar dat ze onderscheid kunnen maken tussen militaire en burger vliegtuigen en wat betreft burgerluchtvaart moet je gewoon alle risico's uitsluiten. Het is niet acceptabel om extra risico's te nemen met burger vliegtuigen puur om politieke redenen.quote:Vliegtuigen VS melden zich bij China
Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen melden zich gewoon aan de Chinese autoriteiten als ze door de omstreden 'luchtverdedigingszone' vliegen. Ze doen dit op advies van de Amerikaanse autoriteiten.
De Verenigde Staten benadrukken dat dit niet betekent dat Washington de instelling van de zone door de Chinezen accepteert.
Betwist
De grote Japanse vliegmaatschappijen nemen geen contact op met de Chinese luchtvaartautoriteiten als ze door het gebied vliegen.
China stelde de zone een week geleden in, die een groot deel van de Oost-Chinese zee omvat inclusief een betwiste eilandengroep.
http://nos.nl/artikel/581(...)-zich-bij-china.html
Wat mij opvalt is altijd de horde Chinese staatsreageerders. In het begin pikte ze je er altijd uit door hun slechte Engels maar dat is nu voorbij.quote:Op dinsdag 3 december 2013 20:49 schreef Nibb-it het volgende:
Safeguarding the Seas. How to Defend Against China's New Air Defense Zone
Much of the coverage of China’s November 23 announcement of a new Air Defense Identification Zone (ADIZ) over waters claimed by Japan and South Korea has focused on the reactive and blundering nature of Chinese diplomacy. China’s sudden insistence on its right to take defensive action against foreign aircraft in this zone, the argument goes, was either an attempt to play to domestic nationalism or else to respond to Japan’s own increasing assertiveness in the region. Either way, the coverage concludes, China underestimated how quickly and vigorously other countries in the region would respond, including with flights directly into that airspace. (Foreign Affairs, artikel gaat verder)
Zulke artikelen trekken natuurlijk altijd bepaalde fanboys aan. Al helemaal als de insteek negatief is. Desondanks vind ik dat het een best interessante discussie is geworden. Toen ik gisteren keek stonden er maar drie of vier reacties onder het artikel.quote:Op woensdag 4 december 2013 13:44 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Toch zie je het nog steeds wanneer ze het zijn aan de bewoording als ons grote patriottistische volk.
Wat denken ze daar mee te bereiken
quote:South Korea has officially announced that it will expand its air defense identification zone, making it partially overlap those of Japan and China. South Korea's Defense Ministry said on Sunday that the expansion will go into effect on December 15th.
http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/english/news/20131208_14.html
Niet als je bedenkt dat die eilandjes tussen Japan en Taiwan in liggen. Taiwan was tot het einde van WO-II deel van het Japanse keizerrijk maar is na bijna 50 jaar een Japanse kolonie te zijn geweest bezet door Nationalistisch China (namens de USA) in afwachting van een definitieve status. Die definitieve status is er nooit gekomen door de communistische machtsovername in mainland China en zo werd Taiwan defacto doch niet officieel een apart land. Als je Taiwan ziet als een bezet deel van het Japanse rijk dan lijkt het logischer dat die eilanden bij Japan horen (of voor mijn part Taiwan) en niet bij China.quote:Op maandag 9 december 2013 09:48 schreef waht het volgende:
De claim van China lijkt op deze manier nog het meest realistisch. Alhoewel al die eilandjes roet in het eten gooien natuurlijk.
Si vis pacem, para bellum. In het geval van Japan heb ik er toch een beetje een apart gevoel bij..quote:Japan verhoogt defensie-uitgaven
Japan verhoogt zijn defensie-uitgaven in de komende vijf jaar met 5 procent. De verhoging moet gezien worden in het licht van de hogere militaire uitgaven van China. Bovendien streeft Japan ernaar een grotere rol te spelen in de internationale diplomatie en in veiligheidsvraagstukken.
Het Japanse kabinet schaft drones (onbemande vliegtuigen), gevechtsvliegtuigen en amfibische voertuigen aan.
Zelf ontwikkelt Japan een landingsvoertuig dat in staat is op eilanden te landen en in te nemen. De achtergrond daarvan is het conflict met China over een eilandengroep in de Oost-Chinese Zee, die zowel door Japan als door China geclaimd wordt.
China
De hogere defensie-uitgaven passen in de ontwikkeling van de laatste jaren. De buurlanden en ook sommige stromingen in Japan zelf zien er een teken in dat Japan afstand neemt van de pacifistische grondwet die na de Tweede Wereldoorlog van kracht werd.
In een toelichting van het besluit dat vandaag is genomen, staat dat Japan "zeer bezorgd" is over de Chinese militaire slagkracht. Japan noemt het Chinese defensie-beleid ondoorzichtig en overtrokken.
Onlangs kondigde China een luchtverdedigingszone af boven de eilandengroep in de Oost-Chinese Zee. China verlangt een melding vooraf als buitenlandse vliegtuigen in dat gebied komen. Japan weigert daar gehoor aan te geven.
Japan. Want?quote:Op dinsdag 17 december 2013 14:08 schreef Radegast het volgende:
[..]
Si vis pacem, para bellum. In het geval van Japan heb ik er toch een beetje een apart gevoel bij..
quote:Elsevier:
Boze reacties na bezoek Japanse premier aan oorlogsmonument
door Shari Deira
Het bezoek van de Japanse premier Shinzo Abe aan het omstreden Yasukuni-monument voor oorlogsslachtoffers heeft tot felle reacties geleid van China en Zuid-Korea. Tokio zou voorbij gaan aan de Japanse oorlogsmisdaden in beide landen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
China en Zuid-Korea hebben in het verleden al vaker hun woede geuit over bezoeken van Japanse politici aan het monument.
In het Yasukuni-heiligdom worden 2,5 miljoen oorlogsdoden vereerd, onder wie ook veertien veroordeelde oorlogsmisdadigers. Het was de eerste keer sinds 2006 dat premier Abe het monument bezocht.
China noemde het bezoek van Abe 'absoluut onacceptabel voor het Chinese volk' en de regering van Zuid-Korea spreekt van 'droefheid en woede'. Ook de Amerikaanse ambassade in Tokio was niet te spreken over het bezoek.
De actie van Abe was volgens de Amerikanen 'teleurstellend' en zou de spanningen met Japans buurlanden onnodig verhogen.
De Japanse premier zei na zijn bezoek dat de betrekkingen met China en Zuid-Korea belangrijk zijn. 'Ik hoop op een kans om uit te leggen aan China en Zuid-Korea dat het aanhalen van de banden in ieders belang is.'
Hij zegt dat het niet zijn bedoeling is om de Chinezen en Zuid-Koreanen te kwetsen. Abe zou het monument op persoonlijke titel hebben bezocht en niet als vertegenwoordiger van de regering van Japan.
De spanningen tussen Tokio en Bejing zijn de laatste tijd al opgelopen, nadat China een luchtverdedigingszonde had uitgeroepen boven een deel van de Oost-Chinese Zee. Daar ligt een groep eilanden die beide landen opeisen.
quote:Actievoerders Vietnam steken Chinese bedrijven in brand
In het zuiden van Vietnam zijn zeker tien Chinese bedrijven in brand gestoken door actievoerders, andere fabrieken zijn leeggeroofd.
Dat meldt AP.
Dit gebeurde tijdens een anti-Chinaprotest in Vietnam. Woedende menigtes staken zeker vijftien fabrieken in brand waarvan ze dachten dat ze van Chinese bedrijven waren, meldden Vietnamese staatsmedia. Volgens de politie zijn 440 mensen gearresteerd.
Zo'n twintigduizend mensen gingen in de provincie Binh Duong de straat op. Volgens het provinciebestuur verliepen de protesten in eerste instantie vreedzaam, maar werden de betogers later opgehitst door 'extremisten'.
De betogers dachten dat ze Chinese fabrieken aanvielen, maar sommige waren van Taiwanese en Zuid-Koreaanse bedrijven.
Oproerpolitie
Alle fabrieken in de regio waren woensdagochtend nog gesloten. De oproerpolitie is aanwezig in het gebied, maar er waren nog steeds burgers te zien die met geplunderde goederen over straat liepen.
China plaatste eerder deze maand een boorplatform bij de Paraceleilanden, een eilandengroep die niet alleen door China wordt geclaimd, maar ook door Vietnam en Taiwan.
Hanoi reageerde woedend op de inzet van het platform en stuurde er schepen naartoe om de werking ervan te verstoren. Chinese en Vietnamese schepen bestookten elkaar met waterkanonnen.
Woensdag botsen boten van beide landen tegen elkaar.
Het is weer onrustig in ZO Azie. Het is zeer uitzonderlijk dat er in het Communistische Vietnam wordt gedemonstreerd, nadat Vietnamese en Chinese boten tot botsing zijn gekomen.quote:Philippines says China appears to be building airstrip on disputed reef
The Philippines accused China on Wednesday of reclaiming land on a reef in disputed islands in the South China Sea, apparently to build an airstrip, only a day after Washington described Beijing's actions in the region as "provocative".
If confirmed, the airstrip would be the first built by China on any of the eight reefs and islands it occupies in the Spratly Islands and would mark a significant escalation in tensions involving several nations in the area.
China claims almost the entire South China Sea, an area rich in energy deposits and an important passageway traversed each year by $5 trillion worth of ship-borne goods.
Brunei, Malaysia, the Philippines, Taiwan and Vietnam also have claims on the area.
Philippine Foreign ministry spokesman Charles Jose told Reuters that China had been moving earth and materials to Johnson South Reef, known by the Chinese as Chigua, in recent weeks. He said China was reclaiming land in violation of the Declaration on the Conduct of Parties in the South China Sea, an informal code of conduct for the region.
"They're about to build an airstrip," Jose said.
He said evidence of the Chinese activity on the reef had been shown in aerial photographs taken by the Philippine Navy. The Philippines and Taiwan already have airstrips in the area.
The ministry had already lodged a protest with the Chinese and raised the issue behind closed doors at last weekend's summit of the Association of South East Asian Nations in Myanmar, Jose said.
Tensions in the South China Sea were already high after China moved a large oil rig into an area also claimed by Vietnam. Beijing and Hanoi each accused the other of ramming its ships near the disputed Paracel Islands,
On Tuesday, Kerry said during a phone call with Chinese Foreign Minister Wang Yi that China's introduction of the oil rig and numerous government vessels into the area disputed with Vietnam was "provocative", a State Department spokeswoman confirmed.
China in turn said there had indeed been provocative action taken in the area but that it was not the guilty party, with the foreign ministry blaming the United States for encouraging such behavior. The ministry said Wang had urged Kerry to "act and speak cautiously".
Beijing says the South China Sea issue should be resolved by direct talks between those involved and has bristled at what it sees as unwarranted U.S. interference.
It has also looked askance at the U.S. "pivot" back to Asia, especially Washington's efforts to boost existing military links with Tokyo and Manila.
The remote and otherwise unremarkable Johnson South Reef has been a catalyst for conflict in the past. In March 1988, China and Vietnam fought a brief naval skirmish on and around the reef with up to 90 Vietnamese reported killed.
Vietnam en Filipijnen zijn Zuid Oost azie en de eilanden liggen ook dichterbij hun dan chinaquote:Op woensdag 14 mei 2014 18:17 schreef Westerling het volgende:
Volgens mij liggen die eilanden stuk voor stuk niet in Zuid-Oost-Azie![]()
Eerder gewoon Oost-Azie ofzo.
Ja ik zie nu dat hier meerdere conflicten worden besproken. Zag in eerste instantie alleen de Korea/Japan/China perikelen.quote:Op woensdag 14 mei 2014 18:22 schreef L3gend het volgende:
[..]
Vietnam en Filipijnen zijn Zuid Oost azie en de eilanden liggen ook dichterbij hun dan china
De VS zitten toch ook in de Filipijnen en Singapore. Verder is er een verdrag tussen de uk en de oud koloniën in die regio.quote:Op donderdag 15 mei 2014 03:07 schreef SuperHarregarre het volgende:
China is gewoon simpelweg bezig hun territorium uit te breiden. Dit gaat nu via oceaan/zee omdat het daarmee allemaal onduidelijker is. Het is ook meer een test van de macht in de regio nu.
Er zijn ook geruchten dat de Chinese kustwacht die daar patrouilleert eigenlijk militaire schepen zijn in kleuren van kustwacht.
De kans dat die kleine landen iets kunnen doen is nihil. In het oosten heeft China te maken met Japan en de VS. In het zuiden kunnen ze testen hoe ze dat later gaan aanpakken.
Tot nu toe ligt dat allemaal een stuk minder aan de oppervlakte. Zeker ook omdat het tussen Japan en China oud zeer betreft en het erg in de schijnwerpers staat. Daarnaast gaat het daar ook om slechts een eilandje. In de Zuid-Chinese zee gaat het om meerdere groepen eilandjes die door meerdere omringende landen geclaimd worden. Kans op consensus tussen die landen is ook kleiner, waardoor China er met 't bot vandoor kan.quote:Op donderdag 15 mei 2014 07:55 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De VS zitten toch ook in de Filipijnen en Singapore. Verder is er een verdrag tussen de uk en de oud koloniën in die regio.
quote:The Philippines accused China on Wednesday of reclaiming land on a reef in disputed islands in the South China Sea, apparently to build an airstrip, only a day after Washington described Beijing's actions in the region as "provocative".
If confirmed, the airstrip would be the first built by China on any of the eight reefs and islands it occupies in the Spratly Islands and would mark a significant escalation in tensions involving several nations in the area.
China begint steeds meer te testen hoe ver ze kunnen gaan. En ik zal het hier nogmaals zeggen maar de boel staat hier bol van nationalistische en militaristische meuk. Om 't maar weer even op te rakelen; dit was van 2012 toen de boel op springen stond.quote:Tensions in the South China Sea were already high after China moved a large oil rig into an area also claimed by Vietnam. Beijing and Hanoi each accused the other of ramming its ships near the disputed Paracel Islands,
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Telkens dit soort ongein, op een gegeven moment gaat het een keer mis...Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |