abonnement Unibet Coolblue
pi_133641873
091006_725_new_logo640x395.jpg

Doctor Who
A Mad Man with a Box

110210_725_tardis.jpg

Met de eerste uitzending op 23 november 1963, 33 seizoenen, 798 afleveringen en een grote schare fans is Doctor Who de langstlopende en een van de populairste sci-fi series ter wereld. Sinds de terugkeer van de serie in 2005, na een hiatus van ruim anderhalf decennium, is de show over een door tijd en ruimte reizende man die zichzelf 'the Doctor' noemt een hit in de UK. De seizoensfinales worden jaarlijks met grof geschut beschermd tegen uitlekken, de casting van hoofdpersonages is bijna voorpaginanieuws en ieder Brits kind is bang voor Daleks, Cybermen, Sontarans en Silurians.

The Doctor is een Time Lord. Dat is zijn 'species'. Zijn thuisplaneet is Gallifrey, of eigenlijk, dat was het. In de laatste grote Time War, die raasde tussen voornamelijk de Time Lords en de Daleks, heeft the Doctor een eind moeten maken aan alles, met de vernietiging van zijn thuisplaneet als de prijs. Hij is nu de enige Time Lord die nog leeft.

De Time Lords waren een samenleving van tijdreizigers. Ze gebruikten TARDIS'en om in rond te reizen; tijd/ruimtemachines die aan de buitenkant overal op konden lijken (want een TARDIS kan zichzelf vermommen om in de omgeving te passen) maar aan de binnenkant veel groter zijn dan aan de buitenkant. De TARDIS van de Doctor ziet eruit als een 'police box' uit de jaren '50. In deze huisjes konden Britse politieagenten criminelen vastzetten, of de telefoon gebruiken om naar het bureau te bellen. Het 'chameleon circuit' van de Doctor's TARDIS is kapot, daarom zal-ie altijd op de police box blijven lijken. Anno jaren 2000 is het uiterlijk van een police box, mede door het verdwijnen van de echte politiehuisjes, een iconisch beeld dat wordt geassocieerd met Doctor Who. Het begrip 'bigger on the inside' is een begrip in de UK.



The Doctor heeft de gewoonte regelmatig op Aarde langs te komen, niet in de laatste plaats omdat hij meestal iemand van onze planeet uitnodigt om mee te reizen als companion, en dat betekent dat-ie ook weer eens terug moet komen. Door de seizoenen heen heeft hij Aarde al regelmatig van de ondergang gered.



Doctor Who heeft 32 seizoenen natuurlijk niet met dezelfde cast kunnen doen. Gelukkig hoeft dat ook niet; een eigenschap van een Time Lord is dat wanneer zijn lichaam sterft, door ouderdom, verwondingen of andere ernstige schade, het overgaat tot 'regeneration'. Het hele lichaam wordt vernieuwd en veranderd. Onze Time Lord, the Doctor, heeft inmiddels twaalf regenerations gehad. De rol van de huidige Doctor wordt vertolkt door Matt Smith. In de Christmas special zal hij door Peter Capaldi vervangen worden.



Torchwood
Torchwood is ready

Tijdens een avontuur in Schotland ontmoetten The Doctor en zijn toenmalige companion Rose Koningin Victoria. Ze redden haar van een buitenaardse dreiging die Victoria heeft doen besluiten dat het Britse Koninkrijk niet alleen beschermd moet worden tegen andere landen, maar ook tegen dreiging van bovenaf. Voor dit doel richtte ze een nieuwe organisatie op, vernoemd naar het landhuis waar eerder genoemd avontuur plaatsvond; Torchwood House.

Het Torchwood Institute groeit vanaf dat moment uit tot een organisatie die zichzelf buiten alle autoriteiten plaatst: politie, leger, VN. Het Instituut onderzoekt alles wat buitenaards is. Alles wat ze vinden houden ze, ontleden ze en maken ze zich eigen. Het is een organisatie die voornamelijk op de UK gericht is, en dus zijn er meerdere vestigingen in Schotland, Engeland en Wales.

110211_725_tw_downloads_s2_team_martha_1024.jpeg

Torchwood-cast van seizoen 2

In Cardiff, de hoofdstad van Wales, bevindt zich een Rift; een scheur in ruimte en tijd, die de veroorzaker is van vele onverklaarbare verschijningen en problemen in de stad. Het is vanwege deze Rift dat Torchwood een vestiging in Cardiff heeft. Deze vestiging wordt geleid door Captain Jack Harkness, een voormalige companion van the Doctor. Of eigenlijk werd geleid, maar als je wil weten wat dat inhoudt moet je de serie gaan volgen.

Seizoenen en uitzendingen

Doctor Who heeft jaarlijks een nieuw seizoen van 13 afleveringen. Zo'n seizoen begint doorgaans in het einde van maart of de eerste helft van april. Het seizoen van 2012/2013, binnen dit topic wel eens afgekort tot DW7, was verspreid over het najaar van 2012 en voorjaar 2013. Dit vanwege het 50-jarige bestaan van Doctor Who op 23 november dit jaar.

Doctor Who wordt gedurende een regulier seizoen op zaterdagen uitgezonden op BBC One (alleen nieuwe afleveringen) en gedurende het hele jaar zijn er herhalingen op BBC Three. In Nederland zendt SyFy de serie uit.

Torchwood heeft twee reguliere seizoenen van 13 afleveringen gehad. Het eerste seizoen liep in 2006 (en 1 dag in 2007) en het tweede in 2008. Seizoen 3, of TW3, was een miniserie met de ondertitel Children of Earth. De vijf afleveringen van deze miniserie werden op vijf achtereenvolgende dagen uitgezonden op BBC One in 2009 en betekende grote veranderingen voor het Torchwood team.

110211_725_Torchwood_md_banner.jpeg

Het vierde seizoen werd wederom een serie met een doorlopend verhaal en een ondertitel. Getiteld 'Miracle Day' duurde TW4 tien afleveringen en dit werd geproduceerd door niet alleen de BBC, maar ook Amerikaans premium network Starz. Het verhaal beperkte zich dan ook niet langer tot de UK, maar plaatste zich ook in de VS.

Torchwood werd worden uitgezonden op BBC One en Starz, in de zomer van 2011.

Sarah Jane Adventures

Doctor Who is een 'familieserie' met zowel kinderen als volwassenen als publiek. Torchwood richt zich op de wat oudere kijker. De jongere Doctor Who-fans kunnen daarnaast terecht bij The Sarah Jane Adventures, over een oud companion van the Doctor. In theorie hoort die serie ook thuis in dit topic, maar de animo is wat minder, want het is een kinderserie. Af en toe was er een crossover tussen de series, en in zo'n geval besteedden we er natuurlijk aandacht aan.

Helaas is hoofdrolspeler Elisabeth Sladen (Sarah Jane Smith) op 19 april 2011 overleden. Seizoen 5 van The Sarah Jane Adventures was al wel in productie; er zijn zes afleveringen (drie verhalen) opgenomen. Deze zullen worden uitgezonden op een nader te bepalen datum.

Afleveringen

Seizoen 7 van Doctor Who is net afgelopen. Dit jaar volgen nog de 50th Anniversary Special (23 november) en de Christmas Special (25 december). Seizoen 8 staat gepland voor 2014.
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
pi_133642034
Hehe, ik wilde even de afbeelding van alle Doctors vervangen in de OP. Toen zag ik er boven staan dat er tien regenerations waren geweest en wilde ik dat aanpassen naar twaalf. Vervolgens staat er dat de elfde Doctor door Matt Smith gespeeld wordt, tsja, hoe leg je dat uit. Daar maar 'huidige Doctor' van gemaakt. :D
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
pi_133642080
En tóch wil ik potdomme nog een seizoen van Torchwood :(
Ja doei.
pi_133642256
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:20 schreef motorbloempje het volgende:
En tóch wil ik potdomme nog een seizoen van Torchwood :(
Onzin, je wil gewoon meer Jack Harkness op TV. :P
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
pi_133642322
Oh, nee, dat dan weer niet per se. Maar ik wil weten hoe 't verder gaat ;(
Ja doei.
pi_133642357
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:26 schreef BaasBanaan het volgende:

[..]

Onzin, je wil gewoon meer Jack Harkness op TV. :P
Dan moet je Arrow kijken, daar zittie in.
pi_133642420
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:30 schreef TARDIS. het volgende:

[..]

Dan moet je Arrow kijken, daar zittie in.
Ik zei Jack Harkness, niet John Barrowman. :(

:P
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 26 november 2013 @ 14:34:51 #8
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_133642475
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:30 schreef TARDIS. het volgende:

[..]

Dan moet je Arrow kijken, daar zittie in.
Of The Five-ish Doctors Reboot :D
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_133642497
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:32 schreef BaasBanaan het volgende:

[..]

Ik zei Jack Harkness, niet John Barrowman. :(

:P
Als het om het 'zien' ging hoefde dat niet uit te maken :o
Maar Jack mag van mij ook wel terugkomen in Doctor Who.
pi_133642599
In de 50th zegt the Doctor aan het einde dat hij wel een goeie curator zou zijn. Was Peter Capaldi geen curator in Fires of Pompeii?
pi_133642642
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:39 schreef TARDIS. het volgende:
In de 50th zegt the Doctor aan het einde dat hij wel een goeie curator zou zijn. Was Peter Capaldi geen curator in Fires of Pompeii?
"A 2008 episode of Doctor Who, entitled "The Fires of Pompeii", portrays Caecilius, played by Peter Capaldi, as a marble merchant. Tracey Childs plays his wife Metella, Francois Pandolfo plays his son Quintus, and Francesca Fowler plays Evelina, his prophet daughter (a character created for the episode). In this story, he and his family are saved from the eruption by the main character who transports them to safety. Caecilius coins the word "volcano" on witnessing the eruption."
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
  Admin dinsdag 26 november 2013 @ 14:41:03 #12
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_133642658
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:10 schreef DoomCow het volgende:
'Doctor Who' Christmas special plot details revealed
Matt Smith will make his final appearance as Time Lord in 'The Time Of The Doctor'

http://www.nme.com/filman(...)ails-revealed/326615
Dat zijn geen plot details, da's gewoon de officiėle synopsis. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_133642887
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:40 schreef BaasBanaan het volgende:

[..]

"A 2008 episode of Doctor Who, entitled "The Fires of Pompeii", portrays Caecilius, played by Peter Capaldi, as a marble merchant. Tracey Childs plays his wife Metella, Francois Pandolfo plays his son Quintus, and Francesca Fowler plays Evelina, his prophet daughter (a character created for the episode). In this story, he and his family are saved from the eruption by the main character who transports them to safety. Caecilius coins the word "volcano" on witnessing the eruption."
Hm, toch maar even terug kijken dan. Ik wil gewoon hopen dat hij daar the Doctor al is, en Ten stuurt naar een keuze die hij normaal niet zou maken.
pi_133643061
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:51 schreef TARDIS. het volgende:

[..]

Hm, toch maar even terug kijken dan. Ik wil gewoon hopen dat hij daar the Doctor al is, en Ten stuurt naar een keuze die hij normaal niet zou maken.
Het lijkt mij logischer dat, als er al een connectie is, hij zijn gezicht als inspiratie voor de regeneration heeft uitgekozen. Net zoals de 5e-6e Doctor het uiterlijk heeft gekozen van de man die hem neerschoot.
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
pi_133643147
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:59 schreef BaasBanaan het volgende:

[..]

Het lijkt mij logischer dat, als er al een connectie is, hij zijn gezicht als inspiratie voor de regeneration heeft uitgekozen. Net zoals de 5e-6e Doctor het uiterlijk heeft gekozen van de man die hem neerschoot.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Admin dinsdag 26 november 2013 @ 15:18:14 #16
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_133643585
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:51 schreef TARDIS. het volgende:

[..]

Hm, toch maar even terug kijken dan. Ik wil gewoon hopen dat hij daar the Doctor al is, en Ten stuurt naar een keuze die hij normaal niet zou maken.
RTD had een idee over het feit dat Capaldi al de rollen van Caecilius en Frobisher had gespeeld en Moffat heeft bij hem geļnformeerd of dat idee nog steeds werkte, wat het geval is. Dus wellicht wordt er een leuke connectie gelegd in seizoen 8. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_133643620
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 15:18 schreef Breuls het volgende:

[..]

RTD had een idee over het feit dat Capaldi al de rollen van Caecilius en Frobisher had gespeeld en Moffat heeft bij hem geļnformeerd of dat idee nog steeds werkte, wat het geval is. Dus wellicht wordt er een leuke connectie gelegd in seizoen 8. :)
Inderdaad, zie post hierboven. ;)
  Admin dinsdag 26 november 2013 @ 15:21:20 #18
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_133643682
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 15:19 schreef TARDIS. het volgende:

[..]

Inderdaad, zie post hierboven. ;)
Oh, ja. Ik had de post al getikt voor de jouwe, maar kreeg wat mensen aan m'n bureau. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_133643732
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 15:21 schreef Breuls het volgende:

[..]

Oh, ja. Ik had de post al getikt voor de jouwe, maar kreeg wat mensen aan m'n bureau. :P
Jammer hč, werken? :(
  Admin dinsdag 26 november 2013 @ 15:47:18 #20
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_133644412
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 15:23 schreef TARDIS. het volgende:

[..]

Jammer hč, werken? :(
Het hoort erbij. Jammerder is dat ik eigenlijk ziek ben. :P

Wat vond je van de Celebration?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_133644488
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 15:47 schreef Breuls het volgende:

[..]

Het hoort erbij. Jammerder is dat ik eigenlijk ziek ben. :P

Wat vond je van de Celebration?
Aflevering was fantastisch. Celebration was ontzettend leuk, ik had telkens aardige plekken en ik vond het leuk om een dagje rond te struinen. Wel iets te veel geld aan de merchandise uitgegeven :@
Jij?
  Admin dinsdag 26 november 2013 @ 16:03:03 #22
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_133644909
Ik heb me wel ingehouden met de merchandise. Niet alles is even zinnig en bovendien kun je het meeste ook wel gewoon online bestellen. Ik had wel een celebration t-shirt van tevoren besteld en die ook gewoon opgehaald, dus die heb ik.

En ik heb natuurlijk even een kijkje in de TARDIS genomen. Best cool om van dichtbij te zien, alleen jammer dat het niet de volledige set was.

Al met al was de celebration zeker leuk; het is gewoon een soort low key conventie. Heb de grote panels natuurlijk bijgewoond en drie of vier kleinere in de exhibition hall zelf. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_133645031
Heel tof hoor, dat jullie naar die Celebration zijn geweest, maar hadden jullie een Dalek-cake die naar drop en lavendel smaakte?

En een lolly als eyestalk. :P
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
pi_133645207
Best spijt nu dat ik niet naar die celebration ben geweest :{

Over 50 jaar beter ^O^
pi_133645420
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 november 2013 16:07 schreef BaasBanaan het volgende:
Heel tof hoor, dat jullie naar die Celebration zijn geweest, maar hadden jullie een Dalek-cake die naar drop en lavendel smaakte?

En een lolly als eyestalk. :P
Nee en pics.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')